Viktor Orbán tegen “Fox News”: Immigratie naar Hongarije is geen mensenrecht

Tucker Carlson en Viktor Orbán in Boedapest.

(Vertaling: E.J. Bron)

“De immigratie naar Hongarije is geen mensenrecht. Nooit. Het is ons land. Het is een natie, een gemeenschap, een familie, met een eigen historie, een eigen taal en eigen tradities”, verklaarde de Hongaarse minister-president Viktor Orbán tegen de verslaggever van “Fox News”, Tucker Carlson, in een exclusief interview (video!).

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán, een van de meest prominente rechtse politici van Europa, heeft onlangs op uitlatingen van de Amerikaanse president Joe Biden tijdens diens campagne in 2020 gereageerd, waarin Biden hem met autocratische leiders zoals de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko en de Noord-Koreaanse president Kim Jong-un in één pot had gegooid.

Biden had in het jaar 2020 ook de voormalige Amerikaanse president Donald Trump ervan beschuldigd bevriend te zijn met “alle gangsters van de wereld”. “U ziet wat er in Wit-Rusland, in Polen en Hongarije gebeurt. Totalitaire regimes zijn in opmars in de wereld. Onze huidige president ondersteunt gangsters in de hele wereld”, aldus Biden letterlijk.

Viktor Orbán was de eerste Europese staatschef die een voorstander was van de herverkiezing van Trump. Trump op zijn beurt prees de politiek van de Hongaarse minister-president op de gebieden grensbewaking en terrorismebestrijding, evenals zijn inspanningen voor de bescherming en de ondersteuning van christelijke gemeenschappen in de wereld.

In een exclusief interview met “Fox News” zei Orbán dat Biden geen Hongaars zou spreken en daarom Hongarije nooit echt zou leren kennen en de problemen, waar het om zou gaan, niet zou begrijpen wanneer hij opmerkingen zou maken zoals die dat er in Hongarije een “totalitair regime” zou ontstaan.

“Iemand die onze taal niet spreekt en slechts een zeer beperkte kennis over Hongarije heeft, kan de situatie van de Hongaren natuurlijk niet begrijpen, maar zelfs dan is deze sarcastische opmerking niet gerechtvaardigd. Weet u, deze uitspraak is op zich al een persoonlijke belediging voor alle Hongaren”, zei de minister-president. Hij voegde er aan toe dat men de bilaterale betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Hongarije, die “fundamenteel zeer goed” zouden zijn, niet zou willen verwoesten.

“Afgezien van de politiek is alles in orde. Het probleem is dat wanneer de linksen in Washington aan de macht zijn, dan moeten wij ons daar mee bezighouden, omdat wij goede Amerikaans-Hongaarse betrekkingen als een waarde beschouwen, ook als de Amerikanen dat nu niet meer zo zien als vroeger”, aldus Orbán.

Orbán ging ook op het algemene politieke probleem in dat er binnen de westelijke civilisatie een conservatief nationaal alternatief bestaat, dat in het dagelijks leven succesvoller is. Daarom bekritiseren ze ons. Ze vechten voor zichzelf, niet tegen ons. Maar wij geven er een voorbeeld van dat een land, dat op traditionele waarden, op nationale identiteit en op de traditie van het christendom berust, succesvol kan zijn – vaak succesvoller dan een links-liberale regering”, benadrukte Orbán.

Orbán verder: “Biden en de Democratische Partij konden het succes dat Hongarije bij de verdediging van de grenzen met Servië en Kroatië behaald hebben, niet accepteren. In tegenstelling tot de beweringen van de Democraten heeft de verdediging van het vaderland en de beveiliging van de grenzen niets met haat of buitenlandervijandigheid te maken.”

“De nationale soevereiniteit komt van God en de natuur. Alles begint met ons. Het is ons land. Het zijn onze mensen. Het is onze geschiedenis, onze taal. We moeten onze grenzen versterken”, zei Orbán, en hij voegde er aan toe dat niemand zou kunnen zeggen dat dit een mooi land zou zijn, waarin ik graag naartoe zou komen en in zou willen leven, omdat het leven hier beter is. De immigratie naar Hongarije is geen mensenrecht. Het is geen mensenrecht. Dit is ons land. Hongarije is een natie, een gemeenschap, een familie, met haar eigen geschiedenis, haar eigen taal en haar eigen traditie.”

“Wanneer iemand de Hongaarse grens zonder toestemming van de Hongaarse staat overschrijdt, moeten we ons verdedigen en hem tegenhouden. We moeten onze eigen mensen tegen ieder gevaar beschermen.”

“Er bestaat geen fundamenteel mensenrecht dat garandeert dat iedereen het land kan binnenkomen.”

Orbán zei dat meerdere Europese landen tijdens de migrantencrisis besloten zouden hebben een nieuw hoofdstuk in hun geschiedenis open te slaan, dat hij “nieuwe samenleving” noemde. De minister-president voegde er aan toe dat het zou gaan om een post-christelijke en post-nationale samenleving, waarin verschillende gemeenschappen zich met elkaar vermengen en men niet zou weten welke gevolgen dit zou hebben.

“Ik beschouw dit als een extreem gevaarlijke zaak, en iedere natie heeft het recht om dit gevaar aan te nemen of af te wijzen. Wij Hongaren hebben besloten de verwarring in onze samenleving niet te riskeren”, aldus Orbán. De minister-president voegde er aan toe dat Hongarije vanwege deze beslissing aangevallen wordt, wat ook de reden voor zijn slechte persoonlijke imago is. “Ik word als een zwart schaap in de Europese Unie behandeld”, zei hij.

Op de vraag welke gevolgen de opname van migranten voor Duitsland zou hebben, zei Viktor Orbán: “De diplomatie vereist dat men terughoudend blijft, maar het was de beslissing van de Duitsers. Zij zijn het risico aangegaan en hebben gekregen wat ze verdiend hebben.” Hij benadrukte echter erop te staan dat de Hongaren in de kwestie van de migratie zelf kunnen beslissen.

Orbán zei verder dat de linksen een probleem zouden hebben met het succes van de Midden-Europese landen. “We zijn ermee bezig om een economisch, politiek, cultureel en zelfs demografisch succesvolle samenleving op te bouwen”, zei hij. Hij voegde er aan toe dat de Midden-Europese landen hun succes op een volledig andere wijze zouden hebben behaald dan de westelijke landen van hen verwachtten. “Westelijke linksen kunnen niet accepteren dat er een nationaal-conservatief alternatief bestaat, dat in het dagelijks leven succesvoller is dan de linkse zienswijze. Daarom bekritiseren ze ons”, zei hij.

Over de ondersteuning van een oppositioneel bondgenootschap door Amerikaanse linksen bij de Hongaarse verkiezingen volgend voorjaar zei de minister-president dat hij zich jaren geleden niet zou hebben kunnen voorstellen dat “voormalige communistische politieke krachten en antisemitisch rechts een coalitie zouden vormen en bij de verkiezingen gezamenlijk zouden aantreden.” Orbán zei verrast te zijn dat de internationale gemeenschap dit “zo gemakkelijk geaccepteerd” zou hebben, en hij zou vooral verrast zijn door de houding van de Verenigde Staten, wat een compleet nieuwe ervaring zou zijn.

Op de vraag of hij zich geen zorgen zou maken over een mogelijke internationale inmenging in de Hongaarse verkiezingen, zei de minister-president: “We zijn niet bezorgd, omdat we er op voorbereid zijn. Natuurlijk zal internationaal links alles in het werk stellen om te zorgen voor een regeringswisseling in Hongarije, maar daarvan zijn wij ons bewust en we zijn er op voorbereid. We weten hoe je de handschoen opneemt en hoe je je verdedigt.”

(Tucker Carlson heeft meerdere dagen in Hongarije doorgebracht. De presentator, die in de afgelopen dagen vanwege zijn bezoek aan Hongarije door de linkse pers werd aangevallen, zal op 7 augustus in Esztergom deelnemen aan de talentenbevorderingsmanifestatie MCC Fest – Giving Talent a Voice van het Mathias Corvinus Collegium (MCC) en daar een voordracht houden. Ook zal hij met zijn team een documentaire over Hongarije maken. Carlson zal de hele week op “Fox News” berichten vanuit de Hongaarse hoofdstad).

(Bron: Magyar Nemzet)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Viktor Orbán tegen “Fox News”: Immigratie naar Hongarije is geen mensenrecht

 1. Waren er maar méér zo’n ECHTE LEIDERS ALS VICTOR ORBÁN!

  Like

 2. J.A. Kapteyn zegt:

  Orban en Hongarije zijn een licht in de duisternis. Het is logisch dat Links, Brussel, de hele politiekcorrecte kliek die hier aan de macht is hem zwart maken en proberen de grond in te trappen.

  Like

 3. LUCIA zegt:

  Ja, Victor Orban. nog een van de weinigen met ballen die een anti-globalistisch geluid durft te laten horen… hoelang nog voordat ze hem zullen kalt stellen, deze smerige khazarian globalistische bende is levensgevaarlijk, zie hoewel off-topic, dit ook binnen dat kader …wel toegespitst op onze uitvergrote internationale griep;
  https://www.naturalnews.com/2021-08-06-us-physicians-lose-medical-license-reporting-vaccine-injuries-informed-consent.html

  Like

 4. Hans M zegt:

  Hadden wij maar zo’n leider ipv EU/WEF-trekpop Rutte dan zouden wij hier niet zoveel ellende hebben. En dan ook nog het lef hebben om Hongarije de maat te nemen.

  Like

 5. Simcha Sion zegt:

  Dankbaar te mogen verblijven in het land waar de premier het zijn levenswerk maakt om de Bijbelse waarheden te verdedigen.
  Het feit dat T. Carlson word aangevallen vanwege alleen al zijn verblijf in Hongarije, zegt héél veel.

  Like

 6. Jeroen zegt:

  Een echte leider

  Like

 7. Jan zegt:

  Orban is een fantastische kerel. Hoe is het mogelijk om zó rechtvaardig en correct te denken en te handelen. Hij is door God geleid, dàt is pas een leider die deugdzaam is. Hongarije is een subliem voorbeeld voor de andere EU landen.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   En het zal me ook niets verbazen als zowel Hongarije, Polen, Tsjechië, Estland, Letland en Litouwen zo snel mogelijk uit die gehate EU vertrekken!

   Like

 8. Bas zegt:

  Like

 9. Bob zegt:

  De demente Biden heeft een zendertje in zijn
  oren en is nog in staat het gesoufleerde
  te herhalen.
  In de dieren wereld veredigt elk dier zijn
  territorium. Mensen zijn een dier soort.
  Als je als mens je trrotoriale rechten opgeeft
  geef je je dierlijkheid op en ben je een ROBOT.
  Als een dief je huis binnen dringt verjaag je
  deze anders ben rechteloos,

  Like

 10. roheline1 zegt:

  fantastische vent, als al die linksfascistische overheersers in het Westen van Europa eens zouden willen luisteren naar Orban en er maar de helft van overnemen dan hebben onze eigen kinderen tenminste nog een kans om een veiling leven te leiden. Massa-immigratie moet gestopt worden en we moeten baas in eigen land blijven.

  Like

 11. Jean zegt:

  Dag op dag stijgt het respect voor Victor Orbán.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s