Slowakije: LGBTQ-aanvallen op kerken

(Door: Attila Borsodi – Vertaling: E.J. Bron)

Hoewel men nog niet van de shock van de vandalistische LGBTQ-aanval in de Slowaakse hoofdstad Bratislava is bijgekomen, vreest men in Slowakije meer vandalisme. Ondertussen hebben de christelijke kerken in Hongarije benadrukt dat zij alle vormen van vandalisme evenals het bezoedelen en bespotten van christelijke symbolen als onacceptabel beschouwen. Na de dader of de daders wordt nog steeds gezocht en het onderzoek duurt voort.

“Op dit moment hebben we te maken met een geïsoleerd fenomeen, maar we vrezen dat dergelijke incidenten zich zouden kunnen herhalen en alledaags zouden kunnen worden”, zei Róbert Géresi, de bisschop van de Hervormde Christelijke Kerk van Slowakije tegenover het Hongaarse dagblad “Magyar Nemzet” in verband met het LGBTQ-vandalisme in Bratislava. Géresi zei dat er in Slowakije al eerder gevallen van vandalisme op historische plekken en op begraafplaatsen voorgekomen zouden zijn. Hij zei echter dat er geen kerken en kerkelijke gebouwen tijdens een serie opzettelijke ideologische gewelddaden beschadigd zouden zijn: “We zien een spanning tussen LGBTQ-propaganda en traditionele christelijke waarden, die ook in Slowakije merkbaar is. Weliswaar niet zo krachtig als in Hongarije, maar ook hier in Slowakije is dit onderwerp deel van de publieke discussie, en de verontwaardiging over het jongste vandalisme is groot”, aldus de bisschop, die vreest dat de aanvallen niet zullen ophouden.

De Hongaarse Katholieke Bisschoppenconferentie en de Hervormde Kerk van Hongarije brachten op vragen hun medeleven over de gebeurtenissen in Bratislava tot uiting. Ze verklaarden dat zij alle vormen van vandalisme evenals het bezoedelen en bespotten van christelijke symbolen als onacceptabel beschouwen. De Hongaarse Evangelische Kerk reageerde niet.

Vandalen hadden een week geleden in het centrum van Bratislava LGBTQ-leuzen op kerken en kloosters gespoten; ook op het Oude Raadhuis stonden rode leuzen. De Engelstalige opschriften luidden “God is trans”, “trans is beautiful”, “gay power” en “gay revolution is coming”. De politie heeft een onderzoek ingesteld wegens vandalisme. Ze onderzoekt ook de omvang van de door de vandalen veroorzaakte schade. Michal Szeiff, een woordvoerder van de districtspolitie Bratislava, verklaarde tegenover het persbureau TASR dat de dader tot drie tot acht jaar gevangenisstraf veroordeeld zou kunnen worden.

Het vandalisme, dat een openlijke provocatie vormde, heeft in de Slowaakse publieke opinie voor grote verontwaardiging gezorgd. Als eerste reageerde de viceminister-president Veronika Remišová en veroordeelde de vandalistische aanvallen op kerken. De Hongaarse Coalitiepartij (MKP) heeft in een persverklaring het vandalisme tegen kerken en kerkgebouwen in Bratislava scherp veroordeeld. De partij benadrukte dat zij zowel de ideologie van de opschriften als vooral de gewelddadige manier waarop de boodschappen werden doorgegeven, afwijst: “De MKP respecteert de seksuele oriëntering van alle volwassen burgers, ondersteunt echter niet de gewelddadige verbreiding van welke seksuele propaganda dan ook, dit om de sociale vrede en de normaliteit te behouden”, voegde zij er aan toe.

Ook Tibor Hajdu, het hoofd van het aartsbisschoppelijk kantoor, noemde het voorval tegenover TASR betreurenswaardig en benadrukte dat de dader een aanzienlijke schade veroorzaakt zou hebben.

(Bron: Magyar Nemzet)

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Attila Borsodi

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Slowakije: LGBTQ-aanvallen op kerken

 1. Bert zegt:

  Nou dat weer, gaan die gasten nou ook al agressief worden.
  Wat willen ze nou eigenlijk.
  Dat al die priesters en nonnen in regenboog gewaden gaan rond lopen?
  Net zo als al die andere die al buigen en zich met gekleurde vlaggetjes behangen.

  Like

 2. Boike zegt:

  Dit heeft niets te maken met vandalisme van een groepje gefrustreerde homo’s. De Homobeweging heeft hier absoluut niets mee te winnen, maar wel heel veel goodwill mee te verliezen. Nee, dit is overduidelijk aangestuurd door de satanische elite. Dat het satanisme zeer destructief van aard is, dat wordt hiermee weer eens overduidelijk aangetoond. De satanische elite wil de eigen agenda obsessief op de Slowaakse bevolking projecteren. Ik denk, dat dat niet gaat lukken. Ze schoppen de Slowaken veel te hard tegen de schenen. Dat roept “gevoelens” van “AU” op !!! De weerstand tegen het EU-gedram zal alleen maar toenemen. Kennelijk is de EU wanhopig aan het worden en slaat nu in paniek om zich heen. Dat doen dictators immers altijd, als het einde van hun latijn in zicht is.

  Geliked door 1 persoon

 3. boorzalf zegt:

  Als dit op een moskee wordt gekladderd was het wereld nieuws bij de nos.

  Geliked door 1 persoon

 4. Zeeuwse Babbelaar zegt:

  De ANTI-CHRIST openbaart zich meer en meer.
  Had dit soort praktijken/acties daar niet verwacht !
  Eerder hier in Nrd-Wst Europa.

  Like

 5. Klaas zegt:

  Like

  • boorzalf zegt:

   Volgens mij heeft ze last van platjes🤣🤣

   Like

  • karton zegt:

   @ Klaas op 9-8-2021 om 14.36 u.
   Ik vind ’t wel grappige foto’s , twee masturberende mensen op grote afstand van elkaar en zónder dat zij het van elkander wisten.
   Ik kan mij nog zonneklaar herinneren, dat ik “vroeger”, tijdens m’n werkzaam leven, op jacht moest én ging naar mensen zoals die rukkende neger, omdat hij zich schuldig maakte aan “potlood-venterij”. Hij zou dan een nacht worden ingesloten om af te koelen, kreeg een p.v. en kon weer op pad.
   Met de mevrouw ligt het een ietsie-pietsie anders; als politieman zou je eerst van een afstandje moeten vaststellen wat zij nu precies aan ’t doen is; als ik haar zou aanspreken op haar gedrag en ze zou zeggen : “Pliesie, ik heb jeuk aan m’n (voor)bips en zit/lig gewoon te krabbelen” , dan maak je haar niet veel, strafrechtelijk gezien. Maar ja, als ze zou zeggen : “Ik krabbel aan m’n klitje, want dat vind ik fijn”, das ff different cake natuurlijk, maar nóg maak je haar niet veel, ze toont n.l. helemaal niks van haar geslachtsdeel. Als IK als pliesie bij haar kwam zou ik zeggen : “Mevrouwtje, dat badpak van u is foei-lelijk, en ik houd niet van foei-lelijke badpakken, dus…………. . uit dat pak !”

   Like

 6. Kuu zegt:

  Priester dood gestoken in Frankrijk.. Ik ben benieuwd naar de verontwaardiging..

  Geliked door 1 persoon

 7. Ravian zegt:

  Het is gewoon links activisme, socialistisch schoppen tegen alles wat niet socialistisch is, met homoseksualiteit heeft het weinig van doen.
  En de enige effectieve manier om een linkse activist te “bekeren” is deze van een 9mm gaatje in het voorhoofd te voorzien.
  Die lui zijn gewoon allemaal terminaal geestesziek.

  Like

 8. karton zegt:

  “Vroeger” was toch de stellingname in de kerken : “Wij omarmen iedereen, ongeacht, kleur , ras, geslacht of ongeslacht”?
  Volgens mij is het “omarmen van iedereen” verdwenen uit de kerken sinds de “beleidsbepalers die zéér dicht bij de Here zitten/zaten” zich grootschalig vergrepen aan kleine jongetjes én meisjes, onder ’t mom van : “Wat heb jij een mooi stemmetje, kom maar in m’n koortje zingen”.
  Maar zélf probeerden zij “voor ’t zingen de kerk te verlaten”.

  Like

 9. mahoog zegt:

  De ”verloedering” is ingezet.

  Like

 10. Julia zegt:

  Ook in Frankrijk weer een terroristische aanval op het christendom //www.ad.nl/buitenland/priester-vermoord-in-frankrijk-verdachte-stichtte-vorig-jaar-brand-in-kathedraal-van-nantes~af204043/ Maar ja volgens onze islam knuffelaar Kaag is de invasie een rijkdom voor de samenleving. Maar ja Kaag daar mogen we wel ontzettend voor oppassen en is voor de samenleving. Uiteraard geldt dit ook voor al die deugmensjes die achter o.a. D66 en Groen Links staan. Vooral nog alle grenzen open houden en de islam invasie faciliteren alleen bewaakte grenzen voor terugkerende vakantiegangers of zij wel in het bezit zijn van een covid ausweis of bewijs van veelal niet deugdelijke testen. Hieruit blijkt dus dat de grenzen heel makkelijk te bewaken zijn.

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Julia op 9-8-2021 om 17.55 u.
   Óók u weet, nét als ik en veel lezers op deze site, dat wij , zélfs over futiliteiten, door “Den Haag” worden voorgelogen én bedrogen.
   Tot in Australië is bekend dat Rutte als “grootste leugenaar aller tijden” bekend staat !
   Over Quag en Feras is niks goeds meer te melden, deze “mensjes” zijn door-en-door rot!!!

   Like

 11. Claudia Millenaar zegt:

  Ik kan dit alleen zien als: vernietigen, afmaken, decimeren, kapotmaken, kraken, liquideren, moeren, mollen, ruïneren, slopen, stukmaken, te gronde richten, uitroeien, verbouwen, verdelgen, verminken, vermorzelen, vernielen, verpletteren, verwoesten en wegvagen.

  Er is niets opbouwends aan, geen enkel stukje positiviteit! Drammen, mauwen, zieken en maar door zeiken… en dan ook nog een hoog dwingend gehalte; onze wil is wet…

  Dat ze hierdoor eerder uitgekotst worden en geen enkele erkenning opbouwen, lijken ze niet te zien. Triest.

  Like

 12. karton zegt:

  @ Bert op 9-8-2021 om 12.08 u. De priesters en nonnen die al buigen voor dat linkse tuig, hebben wél eerst goed gekeken wie óf wat er achter hen stond.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s