Er staat ons nog een migratiegolf te wachten

(Vertaling: E.J. Bron)

De migratiecrisis van 2015 heeft de politieke opinie in Europa meer dan ooit gepolariseerd. Terwijl de westelijke lidstaten van de Europese Unie in het begin in de zin van de welkomstcultuur de opname van ongecontroleerde massa´s vreemde cultuur propageerden, volgden de Midden-Europese lidstaten – met voorop Hongarije – een consequente antimigratiepolitiek. Ook al heeft de corona virusepidemie de vaart van de massa´s, die naar Europa willen emigreren, gebroken, toch is de migratie vorig jaar opnieuw toegenomen, wat een constante bedreiging vormt.

De jongste analyse van het Hongaarse Instituut voor de 21e eeuw houdt zich bezig met gebeurtenissen in de afgelopen maanden in de hele wereld, die een nieuwe migratiegolf zouden kunnen inleiden.

Tien jaar na het begin van de gebeurtenissen die de “Arabische Lente” genoemd worden, is de export van democratie naar de landen van Noord-Afrika en het Midden-Oosten een complete mislukking gebleken.

De door westelijke machten ondersteunde, maar niet per se door de lokale bevolking gedragen democratiepogingen hebben een groot deel van de zuidelijke en oostelijke landen aan de Middellandse Zee gedestabiliseerd en van de regio een broeinest van het “islamistisch” extremisme en mensensmokkelaars gemaakt.

Daar komt nog bij dat de situatie ook buiten de directe nabijheid van Europa onrustig is. Op dit moment zou de door de burgeroorlog in Ethiopië veroorzaakte instabiliteit een van de grootste oorzaken voor het migratierisico in Europa kunnen zijn, omdat tijdens de gevechten duizenden mensen gedood en twee miljoen verdreven werden.

De toename van de migratiedruk wordt ook duidelijk door de aankomst van meer dan 20.000 migranten op de bij Spanje horende Canarische eilanden, die hoofdzakelijk afkomstig zijn van de Noord-Afrikaanse kust.

De migranten hadden gehoopt om automatisch in de EU opgenomen te worden wanneer ze opname aanvragen in een gebied dat administratief bij Spanje hoort. Sindsdien is dit niet meer gebeurd, maar de autochtone bevolking is boos dat de migranten zich niet houden aan de door de corona-virus epidemie opgelegde voorschriften, en steeds vaker komt het tot botsingen, zodat men zonder overdrijving kan stellen dat de eilanden een “nieuw Lesbos” geworden zijn.

Dergelijke voorvallen zouden vaker kunnen voorkomen wanneer de situatie in Afghanistan verslechtert en het aantal mensen dat het land verlaat, toeneemt. De toenemende migratietrend is ook zichtbaar aan het feit dat er dagelijks 500-2000 Afghanen in Turkije aankomen. Bovendien neemt de migratiedruk in de richting van de Centraal-Aziatische landen toe; de autoriteiten van Tadzjikistan houden rekening met 30.000 vluchtelingen.

De stabiliteit van deze landen wordt er bovendien door ondermijnd dat de gevolgen van de corona-virus epidemie de sociaaleconomische crises, waarmee ze al geconfronteerd werden, nog verscherpen.

Beperkingen en onderbrekingen van de coöperatie van groot- en kleinhandelaren hebben de economische situatie in regio´s, die sowieso vaak op het randje van overleven staan, verder verslechterd, en de moeilijkheden bij het veilig stellen van het levensonderhoud verhogen de bereidheid tot emigratie.

Ook aan de Hongaarse grens verscherpt zich de situatie

Van de migratieroutes was de centrale Middellandse Zee in het jaar 2020 met 28% van alle migranten, die probeerden Europa te bereiken, het zwaarst belast, terwijl de op een na zwaarste belasting de westelijke Balkan was, waar 22% probeerde illegaal over te steken. In dit verband neemt ook de migratiedruk op Hongarije sinds 2018 constant toe, zoals blijkt uit het feit dat de Hongaarse grenspolitie in de juli-vergelijking maar 89 illegalen in het jaar 2018, 208 in het jaar 2019, 798 in het jaar 2020 en 1938 in het jaar 2021 heeft opgepakt.

Dit jaar hebben de Hongaarse autoriteiten meer dan 54.000 illegale immigranten opgepakt, terwijl dit er in dezelfde periode vorig jaar maar 10.000 waren.

Hoewel de migratiedruk toeneemt, neemt Hongaars links nog steeds geen duidelijk standpunt over de grensbewaking in. In werkelijkheid duidde Gergely Karácsony [vert.: kandidaat van links voor het minister-presidentschap] in een interview met de Duitse links georiënteerde “Zeit” aan dat de oppositiepartijen migranten zouden verwelkomen, maar hiervan geen onderwerp in de verkiezingscampagne zouden kunnen maken, omdat ze daar geen verkiezingen mee zouden winnen. Hij zei ook dat de Hongaarse regering “niet bestaande” vijanden zoals de LGBTQ-lobby, Geroge Soros of migranten zou creëren.

Omkering van de trend?

Terwijl Hongaars links nog steeds niet in staat is om de gevaren van de migratie te erkennen, lijkt de oorspronkelijke welkomstcultuur in de Europese Unie om te keren. Eind juli bekritiseerde de Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken, Karl Nehammer, dat Hongarije zijn grenzen niet voldoende (!) tegen illegale grensoverschrijdingen beschermt. In dit verband dient er aan herinnerd te worden dat de Oostenrijkse kanselier Werner Faymann op het hoogtepunt van de migratiecrisis in het jaar 2015, toen Oostenrijk Hongarije wegens de grenssluiting veroordeelde en daarna hetzelfde deed, zei dat men geen grenshek zou bouwen, maar een “poort met zijvleugels”.

Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel, die een “welkomstcultuur” proclameerde, maakte een ommezwaai en verklaarde dat Duitsland niet meer bereid zou zijn om meer Afghanen op te nemen, omdat dit geen problemen opgelost zou hebben.

Ook de Deense sociaaldemocratische (!) regering heeft de problemen ingezien die de migratie met zich meebrengt, en heeft begin juni een wet aangenomen die voor het land de uitzetting van migranten gemakkelijker maakt en een duidelijke boodschap uitstraalt dat Denemarken illegale immigranten niet meer verwelkomt. Michel Barnier, voormalig chef-onderhandelaar van de EU bij de Brexit en vermoedelijke kandidaat voor de Franse presidentsverkiezingen in 2022, heeft een drie- tot vijfjarig moratorium voor de immigratie in Frankrijk geëist, totdat de immigranten gepast geïntegreerd zijn en er een maatschappelijke consensus over de migratie is bereikt. Dit komt overeen met het voorstel van Viktor Orbán, die met het oog op de pandemie twee jaar lang geen migratie in de Europese Unie wil toestaan.

Hieruit kan de conclusie getrokken worden dat het recht van Hongarije om zich met de migratiecrisis bezig te houden in steeds meer EU-landen erkend wordt, ook al wordt dit niet nadrukkelijk gezegd.

Eens temeer heeft Hongarije´s consequente politiek een voorbeeld voor de hele EU gesteld, wat, al is het niet in woorden, toch in de veranderingen van de politiek te zien is.

(Bron: Magyar Nemzet)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Er staat ons nog een migratiegolf te wachten

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Nou deze slaat dan wel alles; Michel Barnier, voormalig chef-onderhandelaar van de EU bij de Brexit en vermoedelijke kandidaat voor de Franse presidentsverkiezingen in 2022, heeft een drie- tot vijfjarig moratorium voor de immigratie in Frankrijk geëist, totdat de immigranten gepast geïntegreerd zijn en er een maatschappelijke consensus over de migratie is bereikt.
  Heeft Michel Barnier dan nog steeds niet gezien dat er hele volksstammen in Europa rond lopen die al 10 tot 20 jaar in Europa zijn die zich in al de jaren geen flikker aantrekken van het hele integratiegelul en gewoon hun eigen tribale manier van leven handhaven??

  Geliked door 2 people

 2. karton zegt:

  “Er staat ons nóg een migratiegolf te wachten” ?
  Was de vorige al uitgewoed dan ?

  Like

 3. Knalkopje1 zegt:

  Een Eritrese vakkracht in actie met messen, chirurg in opleiding, En die mag natuurlijk niet het land worden uitgetrapt. Hij wil voorlopig vrij blijven om een inburgeringscursus af te maken. Arme zielige vluchteling!
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/08/eritreeer-19-opgepakt-wegens-twee-gewelddadige-overvallen-wil-voorlopig-vrij-om-inburgeringscursus-af-te-maken/
  En ondertussen laat dit o zo deugende woke-Rutteland Afghanen die als tolk en ander personeel voor het Nederlandse leger hebben gewerkt letterlijk barsten. Ze mogen niet naar Nederland komen. De Taliban mag wel voor hen zorgen, op hun manier dan (martelingen, gevolgd door een tergend langzame folterende executie). Veel andere landen nemen deze personen zonder meer op.
  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Buitenland/nederland-laat-afghaans-personeel-aan-lot-over-andere-landen-veel-ruimhartiger/ar-AANbnZ9?ocid=msedgntp

  Geliked door 1 persoon

 4. Bert zegt:

  Hier hebben ze er zo gebruikelijk, geen enkel probleem mee.
  Hoe meer zielen, hoe meer vreugde, denken ze daar.

  https://www.ad.nl/politiek/komende-halfjaar-geen-gedwongen-uitzettingen-afghanen~a71e0c02/

  Like

 5. Boike zegt:

  Covid-uitbraak treft Carnival Cruise ondanks dat elke gast en personeelslid ‘gevaccineerd’ is.

  https://dissident.one/2021/08/11/17411/

  Vaccinpolitie patrouilleert in de straten van Parijs met boetes van 9000 euro.

  https://dissident.one/2021/08/10/17395/

  Like

 6. Julia zegt:

  Uiteraard niet Nederland is nog lang niet vol en heeft toch alles prima in de hand. Wees welkom en kan nog meer bij https://www.ad.nl/politiek/komende-halfjaar-geen-gedwongen-uitzettingen-afghanen~a71e0c02/ De psychopaten in Den Haag laten weer eens flinke daadkracht zien. Het lijkt mij tijd dat al die binnenkomende profiteurs eens te gaan plaatsen in de vele paleizen en optrekjes van o.a. de Oranjes die stralen toch altijd van afwezigheid vanwege hun reislust en belast de woonwijken niet langer.

  Like

 7. Hovawart zegt:

  Een Europese unie verdeeld in provincies met steden vol migranten, en wekelijkse veldslagen en belegeringen om grondgebieden te veroveren, de geschiedenis herhaald zich…
  De communistische heilstaat is hoe het leven in een stad in 2030 zou kunnen veranderen“. men stelt zich een leven voor in een stad waar men niets bezit. “Ik heb geen auto. Ik heb geen huis. Ik bezit geen apparaten of kleding”, enkel een smartphone, iedereen op drift, en de Linksche Looney Brigade bejubelt dit idee met “Het lijkt misschien vreemd voor je, maar het is volkomen logisch voor ons in deze stad. Alles wat je als een product zag, is nu een dienst geworden. We hebben gratis toegang tot vervoer, accommodatie, voedsel en alle dingen die we nodig hebben in ons dagelijks leven, zodat het niet langer vanzelfsprekend is om iets te bezitten.”
  The Great Reset of de ‘plandemie’, het onbesproken “Build Back Better” is de vestiging van een totalitaire wereldorde en de afschaffing van persoonlijk bezit en eigendomsrechten.. dus armoede.
  Zoals elk communistisch en socialistisch regime gaat het enkel om het onteigenen van onroerende en roerende zaken, wederom een wetswijziging omdat eigendom een fundamenteel recht is.

  Like

 8. Bas zegt:

  De afghanen op komst..
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-9883367/Taliban-going-door-door-forcibly-marrying-girls-young-TWELVE.html?ito=push-notification&ci=J8Juwc-iYK&si=38958603&ai=9883367

  Oprukkende Taliban gaan van deur tot deur en nemen met geweld meisjes zo jong als TWAALF mee als seksslavinnen voor hun strijders terwijl ze door Afghanistan trekken

  Taliban hebben Afghanistan overspoeld en hebben enorme delen van het grondgebied veroverd, samen met negen provinciale hoofdsteden

  Doodsbange lokale bevolking zegt dat jihadistische strijders mensen hebben onthoofd en vrouwen hebben gedwongen met hun strijders te trouwen

  Meisjes zo jong als 12 zijn op ‘huwelijkslijsten’ gezet die dorpsoudsten moesten opstellen

  Taliban bedreigen nu de stad Maza-i-Sharif, de grootste in het noorden van Afghanistan, toen president Ghani er woensdag heen vloog om de troepen te verzamelen en zijn topgeneraal ontsloeg in de hoop de islamitische opmars te keren.

  Like

 9. Bob zegt:

  De arrogante westerse politici steken overal
  hun klauwen, er ontstaat daarna chaos.
  Het lijkt dat er een plan achter zit om geweld
  te laten ontstaan zodat de moordenaars hier
  als vluchtelingen worden geregistreerd.
  Als een vluchteling op familie bezoek kan
  dan is het geen vluchteling omdat een echte
  vluchteling in het land van herkomst dan
  meteen opgepakt wordt.
  Voorbeeld de landing van een vliegtuig in
  Wit Rusland.

  Like

 10. ronjaspers zegt:

  Het is een islamitische invasie golf,de soldaten van allah worden al jaren met miljoenen tegelijk europa binnengehaald.Iedereen die zelfstandig na kan denken weet dat dit 100% garantie voor een oorlog is.Rivieren van bloed zullen door europa stromen.

  Geliked door 2 people

 11. Hovawart zegt:

  Nu de talibanboys plotsklaps een gehele regio in Afghanistan kunnen overlopen en onderwerpen, geeft wel aan dat de meeste moslims zich wel kunnen vinden in hun ‘nieuwe normaal’, men leeft er nu weer onder de sharia-wetgeving en volgens de regels van de islam…….zoals vóór de westerse bemoeienissen..
  Wanneer mogen we verwachten dat de moslims hun ‘veiligheidsregio’s ‘ in Europa gaan oprichten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s