“Honderden” illegale grensoverschrijdingen: Letland kondigt de noodtoestand af

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Na Litouwen kondigt nu ook Letland in delen van het land de noodtoestand af. De reden zou zijn dat er in de afgelopen dagen “honderden” migranten illegaal over de grens het land zouden zijn binnengekomen. Met de afgekondigde noodtoestand krijgt de grensbewaking de volmacht om de illegale immigranten terug te sturen – desnoods ook met geweld. Hoeveel illegale immigranten komen er dagelijks Duitsland binnen?

Het is steeds opnieuw verbazingwekkend hoe andere EU-lidstaten kunnen reageren op illegale migratie en niet bekritiseerd worden. Als verdedigingslinie worden prikkeldraadhekken opgericht, massale arrestaties en onmiddellijke repatriëringen van illegaal binnengekomen migranten, ook onder dreiging met geweld, toegestaan, bovendien wordt de asielkoers aangescherpt.

Illegale grensoverschrijding treedt gewoon alleen maar op aan de EU-buitengrenzen, en precies daarin zit ´m het verschil met Duitsland, dat midden in Europa ligt, en alleen nog maar over binnengrenzen beschikt die naar alle kanten openstaan.

RT Deutsch:

Vanwege de toenemende toestroom van migranten kondigt de regering van Letland vanaf woensdag langs de grens met Wit-Rusland een noodtoestand af. De uitzonderingstoestand wordt in de districten Ludza, Kráslava en Augšdaugava in het zuidoosten van Letland evenals in de stad Daugavpils ingevoerd en zal eerst tot 10 november gelden. Het besluit van de regering in Riga staat het toe aan de grensbewaking, militairen en politieagenten, om de illegaal Letland binnengekomen migranten naar Wit-Rusland terug te sturen, o.a. door gebruikmaking van geweld en speciale middelen. Bovendien legt het besluit vast dat de autoriteiten van de desbetreffende regio´s voor de duur van de noodtoestand eerst geen asielaanvragen zullen aannemen.

De situatie met illegale migranten aan de grens tussen Letland en Wit-Rusland spitst zich al meerdere dagen achter elkaar toe. Volgens informatie van de chef van de grensbewaking van Letland, Guntis, Pujáts, werden binnen de afgelopen 24 uur ongeveer 200 illegale migranten bij de poging om illegaal de grens over te steken opgepakt. In de vier dagen daarvoor bedroeg dit aantal 218 mensen – circa zeven keer zo veel als in het hele jaar 2020.

Minister van Binnenlandse Zaken Maria Golubewa verdedigde de beslissing onder verwijzing naar het dramatisch gestegen aantal illegale grensoverschrijdingen door haar een “publieke noodzaak” te noemen. Voor de ontwikkeling maakte de minister de regering in Minsk verantwoordelijk en beschuldigde haar ervan een “hybride oorlog” tegen de EU te voeren.

Bron:
politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op “Honderden” illegale grensoverschrijdingen: Letland kondigt de noodtoestand af

 1. Joannes den Hollander zegt:

  De grensbewaking krijgt de volmacht om geweld te gebruiken tegen illegale grensoverschrijders. Een uitstekende oplossing want geweld is het enige waar die gasten respect voor hebben. Ik voorzie dat begrafenisondernemers gouden tijden tegemoet gaan. Een goed voorbeeld voor de rest van Europa.

  Like

 2. Jean zegt:

  De grenzen moeten potdicht en de verantwoordelijken die de grenzen geopend hebben, die EU troep, moet zwaar gestraft worden met dadelijk ontslag zonder oprotpremies en pensioenen.

  Like

  • Julia zegt:

   Jean Ook de politiek in Nederland blijft zeer gastvrij en laat ongelimiteerd alle grenzen open er is nog heel veel onderweg om ons sociaal stelsel geheel op te vreten Duitsland gaat voorlopig geen Afghaanse vluchtelingen meer het land uitzetten omwille van de onstabiele veiligheidssituatie in Afghanistan. Dat heeft het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken gezegd. Ook de Nederlandse regering liet eerder vandaag weten dat ze de komende 6 maanden geen uitgeprocedeerde Afghaanse asielzoekers gedwongen naar Afghanistan zal terugsturen. Ontslagnemend staatssecretaris van Asiel en Migratie Ankie Broekers-Knol heeft dit gemeld. Kortom een vrijbrief voor alle Afghanen kom gezellig naar Europa en Nederland die zorgen wel voor u er kan nog veel meer bij en er zijn miljarden aan belastinggeld beschikbaar voor u allen.

   Like

 3. Johan zegt:

  Waarom staan die Letten niet klaar met welkoms-koren om de zielige schobbejakken binnen te halen ? Een toepasselijk lied zou zijn : “Let it be” van The Beatles.
  Begint men langzamerhand wakker te worden in Europa? Dat het zo niet langer kan met die ongelimiteerde instroom ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s