“Vluchtelingencrisis” kost de Duitse deelstaat Hessen miljarden

(Vertaling: E.J. Bron)

Wat kost de asielcrisis en wie gaat voor de opname van honderdduizenden “vluchtelingen” betalen? Dat vroegen zich in de late zomer van 2015 niet weinig mensen af, toen bondskanselier Angela Merkel (CDU) Duitsland opende voor de onbelemmerde binnenkomst van de vluchtelingen-bestorming. CDU-politici zoals Julia Klöckner probeerden destijds te sussen en zeiden op de vraag wie de rekening zou betalen: “De belastingbetaler in ieder geval niet – de staat heeft goed geboerd!”

Sindsdien zijn er bijna zes jaar voorbijgegaan. Ook al komen er nog steeds elke maand nieuwe asielzoekers naar Duitsland, op veel plaatsen zijn de nood- en verzamelonderkomens inmiddels leeg en hun toenmalige bewoners verdeeld over de gemeenten. De vluchtelingencrisis is met de corona-pandemie op de achtergrond geraakt en ook de vraag naar de kosten is grotendeels verstomd. Dat ligt er ook aan dat de Duitse regering in de staatsbegroting jaarlijks ongeveer € 20 miljard voor de onderbrenging, verzorging en integratie van de vluchtelingen hier in het land beschikbaar stelt.

Dat de staat het geld hiervoor echter niet, zoals Klöckner beweert, zelf verdient, maar de belastingbetaler, daarvan schijnen velen van hen zich niet bewust te zijn. Misschien ligt het er ook aan dat bedragen van € 20 miljard en meer het voorstellingsvermogen van de gewone verdiener gewoon te boven gaan. Des te interessanter is het daarom wanneer de vluchtelingenkosten een keer op een lager niveau bekeken worden, bijvoorbeeld per deelstaat.

Volgens Klose bedroegen de kosten tussen 2015 en 2020 € 2,36 miljard. Met € 642 miljoen respectievelijk € 593 miljoen kostten de jaren 2016 en 2017 het meest. Maar ook in 2020 gaf de deelstaat Hessen nog meer dan € 220 miljoen uit voor de onderbrenging en verzorging van de vluchtelingen.

Als je 2020 neemt als laatste jaar waarover volledige informatie beschikbaar is, dan ging het meeste geld met bijna € 23 miljoen naar de stad Frankfurt, gevolgd door het district Darmstadt-Dieburg met € 16,6 miljoen en het Wetteraudistrict met € 15,4 miljoen.

Ook in het duidelijk minder dichtbevolkte Rheingau-Taunus district bedroegen de kosten vorig jaar nog € 8.724.720,-. Dat komt bij een bevolkingsaantal van ruim 187.000 overeen met een belasting van ongeveer € 45,- per persoon. In het topjaar was dit zelfs bijna € 140,- per inwoner.

Slechts weinig uitzettingen

Kosten, die bij een afwijzing van personen die niet het recht hebben het land binnen te komen evenals een consequente uitwijzing van buitenlanders die geen recht hebben om in Duitsland te verblijven, verlaagd zouden kunnen worden. Dat daarvoor rijkelijk kandidaten zijn, bleek uit een antwoord van minister van Binnenlandse Zaken, Peter Beuth (CDU), in mei op vragen van de AfD-fractie. Dientengevolge verbleven er eind vorig jaar 15.490 tot uitreizen verplichte buitenlanders in Hessen, waarvan meer dan 3.200 niet eens over een gedoogstatus beschikten.

Vijf maanden later waren het 16.201 tot uitreizen verplichte personen. In het hele jaar 2020 werden volgens minister van Binnenlandse Zaken Beuth slechts 818 buitenlanders uitgezet. Dit komt overeen met 5% van alle personen die eigenlijk zouden moeten uitreizen. Dit jaar werden tot nu toe 113 personen uitgezet.

Voor de migratiepolitieke woordvoerder van de AfD-fractie in het deelstaatparlement van Hessen, Volker Richter, verduidelijken de cijfers dat de ongecontroleerde massa-immigratie van 2015 tot op de dag van vandaag financieel van invloed is. “Aan het voorbeeld Hessen is te zien welke dimensies de vluchtelingencrisis had en nog steeds heeft. Daarbij is het handelen van de regering met alle gevolgen van dien nog helemaal niet verwerkt, want het is niet alleen maar de vraag hoeveel geld de districten en zelfstandige steden krijgen, maar hoeveel daarvan ze werkelijk alleen voor de opname en onderbrenging van vluchtelingen hebben uitgegeven”, zette Richter tegenover de “Junge Freiheit” uiteen.

De kosten van bijna € 2,4 miljard voor de deelstaat Hessen zouden niet alleen de omvang van de crisis aantonen, maar ook om welke economische orde van grootte het zou gaan. Daarbij zou nog de vraag komen wie allemaal van de betalingen door de staat zou profiteren. Als voorbeeld hiervoor noemde de AfD-politicus de dure verzorging van zogenaamde onbegeleide minderjarige vluchtelingen. Voor elk van deze jongeren zou Hessen in 2018 gemiddeld € 101.515 hebben uitgegeven.

Bron:
jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op “Vluchtelingencrisis” kost de Duitse deelstaat Hessen miljarden

 1. karton zegt:

  Ik vind de vraag : “Wie gaat de kosten van het hele vluchtelingen-gedoe betalen ?” een nogal domme vraag. De belastingbetaler natuurlijk !! Of zou er één normaal denkend mens bestaan die zegt : “Dat wordt allemaal betaald door een aantal multinationals” ?

  Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  Het zal in Nederland wel het zelfde zijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. Julia zegt:

  Dat geld wordt allemaal uit de EU pot geroofd waar alle belastingbetalers de rekening voor krijgen gepresenteerd. Laat we maar gewoon bij de realiteit blijven het mislukte bolwerk de EU is failliet dus het duurt niet lang meer dat alle belastingbetalers binnenkort failliet zijn. Miljarden zijn per jaar ook nog eens nodig om de klimaathysterie waarvan het succes van die vreselijke windturbines nu al een groot fiasco is en vooral die weilanden vol met zonnepanelen en laten we niet vergeten dat massaal ons zuurstof wordt beperkt door het massaal kappen van de bomen ten behoeve voor de Bio centrales. Kortom we zijn verzeild nu al in een enorme ondergang het minimaliseren van onze natuur, het straks tekort aan landbouwgrond en melkvee waardoor voedseltekorten zullen ontstaan, overvolle landen door invasies van profiteurs, enorme prijsverhogingen, beperken van vrijheden en een ongekende vaccinatie en test dictatuur. Nee de EU met als aanvoerders Duitsland en Frankrijk hebben er voor gezorgd dat Europa is beland in een ongekende chaos waar ons allen ook nog een enorme klimaatterreur wacht. Het is in en in triest dat miljoenen laffe volwassenen zo een toekomst voor onze jonge generatie achterlaten door mee te gaan in deze ongekende dictatuur en wanbeleid zonder enige vorm van verzet. Maar ja iedereen wil het beste voor de toekomst zijn/haar kinderen toch.. Hoe is dit ooit uit te leggen Voorheen konden mensen nog zeggen er is gevochten en geknokt tegen het fascisme en nu kunnen we allemaal zeggen nee wij vonden het allemaal prima en waren te laf om ons te verzetten. Helaas hebben miljoenen mensen hun leven gegeven om te knokken voor onze vrijheid en het Nazisme te vernietigen. Maar niets geleerd hebbende van het gedicht van Hendrik Mattheus van Randwijk.
  Allen, die hier tesamen zijn,
  de levenden, de doden,
  de handbreed, die ons scheidt, is klein,
  wij zijn tesamen ontboden voor het gericht …
  Gedenk de liefste, die hier ligt,
  de broeder, vrind of vader,
  maar gun Uw ogen wijder zicht,
  aanzie het land en alle mens tegader,
  hoor dit bericht:
  Wij staan tesaam voor het gericht
  voor goed of kwaad te kiezen,
  een volk dat voor tirannen zwicht,
  zal meer dan lijf en goed verliezen,
  dan dooft het licht.
  (Hendrik Mattheus van Randwijk, 1906-1966,
  dichter, prozaschrijver, verzetsheld, journalist)
  Helaas de huidige tirannen regeren en onderdrukken en daar hoeven we niet veel goeds meer van te verwachten bittere realiliteit.

  Like

 4. de barbaar zegt:

  De bekluirer-brigade in de eerste en tweede slaapkamer,alsmede dit dictator zooitje in vak k…..geven gul aan kanslozen /bedriegers/weggooiers van uw en mijn belastingcenten.

  Like

 5. de barbaar zegt:

  De bekluierer-brigade in de eerste en tweede slaapkamer,alsmede dit dictator zooitje in vak k…..geven gul aan kanslozen /bedriegers/weggooiers van uw en mijn belastingcenten.

  Like

 6. saddy zegt:

  De kosten zijn veel en veel en veel hoger. Van politie tot extra begeleiders op school tot begeleider activiteiten tot schuldhulpverlening tot juridische hulp tot ziektekosten tot tandarts tot taalcursus tot verhoging verzekerings-premies tot familie-leden hier gratis te laten behandelen enz. enz. enz.
  Per levensfase kost zo iemand 450.000 euro. (Hans Werner Sinn)

  Stond op deze site vorige week niet dat 93% van de asiel-profiteurs hier echt nooit gaan werken?

  Feiten uit Denemarken: 20% van de jongeren (met een kleurtje) tot 20 jaar heeft een strafblad, 50% van de somaliers is een crimineel, een moslim kost 3,4 keer zoveel als een christen, en vooral: ze houden nooit op met het liegen en bedriegen om voordeeltjes te halen. Nooit!
  In nederland is dat echt niet minder vandaar dat het cbs geen cijfers per ras of kleur meer mag geven.

  Like

 7. Ben zegt:

  In Brussel leven de grootste dieven en oplichters van Europa

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s