Hier op school leren we wat goed is…

(Door: Wim van Schaik)

Begin 2019 startte VWO-scholier Mats Nelisse een meldpunt met voorbeelden van linkse indoctrinatie in het onderwijs. Verontwaardiging alom! Ook de VVD vond het ‘walgelijk’. Even vergeten dat VVD-Kamerlid Eric Balemans al in 2006 klaagde dat de inhoud van schoolboeken ongenuanceerd links is … Links lesmateriaal dus in handen van leraren die in grote meerderheid (77%) links stemmen. De ideale combinatie voor linkse ‘wereldverbeteraars’.

Als het aan Michiel Beute ligt, blijft dat vooral zo. Wie niet links of linksig stemt moet uit de school geweerd worden. In de Volkskrant pleit hij voor een Berufsverbot voor PVV-ers: “We moeten onszelf de vraag durven stellen of een PVV’er wel voor de klas kan staan.” Nadat eerder een oproep klonk om PVV´ers uit de rechterlijke macht te weren, zijn nu de leraren aan de beurt. Lieden als Beute maken dat vandaag de dag leraren zorgvuldig geheim moeten houden dat ze een voorkeur voor een partij hebben, die links niet welgevallig is. Ondanks het huidige lerarentekort kunnen ze zomaar hun baan verliezen. Het onderwijs is terminaal ziek kun je wel zeggen.

Volgens deze leraar Nederlands is het onderwijs niet in de eerste plaats een plek waar je goed Nederlands leert. Nee, het is vooral het middel om leerlingen “goed en verkeerd te leren onderscheiden”. En dan hebben we het niet over zaken als van andermans spullen afblijven, correcte omgangsvormen, beschaafd taalgebruik, anderen geen overlast bezorgen, maar over “tegengif bieden aan desinformatie uit rechts-radicale hoek”. Scholen zijn daar naar de smaak van Michiel nog veel te laks in.

Als mijn kind op die eliteschool van Beute zou zitten, zou ik het er direct vanaf halen. Niet vanwege zijn ideeën, maar wel om zijn intolerante dram-agenda en zijn onzindelijke manier van argumenteren en redeneren, wat trouwens een kenmerk is van politiek correct denken. We zien het ook bij deze man. Alleen maar verkettering, uitsluiting en gedachteloos hanteren van concepten als corona-ontkenner, klimaat-ontkenner en (zelfs) wetenschaps-ontkenner en natuurlijk populisme. Pure framing van mensen die niets anders doen dan vragen stellen… Wat mij betreft plaatst hij zich daarmee buiten elke serieuze discussie. Onbegrijpelijk dat de Volkskrant zo’n in het geheel niet onderbouwd stuk plaatste. Maar dat zal wel komen door die opmerking over PVV-leerkrachten en de bewering dat de PVV voor uitsluiting staat. Zo leest de volksvijandige Volkskrantabonnee het graag.


Michiel verfoeit en vreest ook het Meldpunt linkse indoctrinatie, terwijl hijzelf het levende bewijs is van het vergiftigen (om zijn eigen woorden maar eens te gebruiken) van kinderen met extreem linkse ideologie. Zo’n meldpunt is dus heus niet overbodig. Trouwens, het barst in Nederland van de Meldpunten. En sinds kort gaan in Amsterdam zelfs burgers de politie controleren… Allemaal geen punt voor links, maar een Meldpunt linkse indoctrinatie gaat linkse leraren die zich niet geremd willen voelen om hun eigen politieke voorkeur voor de klas uit te dragen en te promoten, natuurlijk veel te ver.

Beute is er ook van overtuigd dat het tot zijn takenpakket behoort om populisme te bestrijden. Kinderen moeten vooral betrouwbare – dus mainstream – nieuwsbronnen raadplegen. Wie logisch denkt en zich buiten de politiek correcte grenzen beweegt, is extreem rechts en een kwaadaardige ‘populist’. Hem wordt het recht ontzegd om te zeggen wat hij ziet en hij moet in een Orwelliaanse werkelijkheid leven. Het elitaire denken, de zelfoverschatting en het zwelgen in eigen gelijk van lieden als Beute is stuitend. Toch is er hoop. Zo lezen we over een leerling die op zijn diploma-uitreiking in een toespraak uithaalde naar de school. Het was een plek geworden, zei hij, waar diversiteitsdenken de norm was en waar geen ruimte was voor andere geluiden. Beute begreep er niets van. Een jongen die niet alleen zelf was blijven observeren en nadenken, maar ook de moed had om zich uit te spreken. Zoiets kan niet. Zoiets mag niet: “Hij sprak immers vanaf een podium dat diezelfde school hem had geboden. Een school met een onafhankelijke schoolkrant en leerlingenraad. De domheid was stuitend. We hadden hem bij de uitgang zijn diploma moeten afnemen.” Dit is ten voeten uit het lelijke onverdraaglijke, zelfingenomen gezicht van links dat de spiegel die voorgehouden wordt haat. Linkse kritiek kan altijd en moet overal, maar rechts mag alleen spreken in een door links goedgekeurde setting.

En wat te doen als ouders klagen? Oei! dan strijken ze tegen de pseudo christelijke linkse haren van Michiel in en geeft hij ‘goede’ raad: “Zeg tegen hen dat hun kinderen juist goed onderwijs krijgen en dat ze daar dankbaar voor moeten zijn. Torn niet aan de norm vrijheid (ha, ha), ga er niet eens over in discussie, normaliseer onverdraagzame standpunten niet (ha, ha). Klaag de mensen aan die een meldpunt voor linkse indoctrinatie beginnen. In de pers. In de rechtbank. Accepteer die intimidatie niet.”

Je zult je kind maar in goed vertrouwen naar school sturen en denken dat het daar leert lezen, rekenen, schrijven en (later) nog wat zaken. Je zult maar denken dat het normen- en waardenkader, het wereldbeeld dat je kind op school meekrijgt, in grote lijn spoort met hoe je daar als ouders in staat. Niet dus. Leraren overschrijden gewoon hun grenzen en begaan daarmee in feite geestelijke verkrachting van minderjarigen.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Hier op school leren we wat goed is…

 1. Peter Rissing zegt:

  Het beste anti-artikel, van de vele andere, tegen het waanzinnig domme verhaal in de Volkskrant van ene Beute. We mogen die kortzichtige vogel trouwens dankbaar zijn dat hij het primitieve linkse denken zo duidelijk duidelijk heeft gemaakt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan zegt:

  Ik zie de namen van de volgende ‘bewindslieden’ staan:

  Antisemiet en leugenar Van Aartsen
  – laat ISIS in de Haagse Schilderswijk demonstraties houden en weigerde op te treden. Pas na drang kwam hij terug van vakantie.
  – stond toe dat Israël met nazi-Duitsland werd vergeleken, de demo waarin huidig Kamerlid Bouchtalikht meeliep zie foto)
  https://www.cidi.nl/gebruikers-sociale-media-volharden-in-ontkenning-antisemitisme-ondanks-verontschuldiging-bouchallikht/
  – aanval op haCarmel had niets met antisemitisme te maken.
  ‘De burgemeester zwijgt in alle talen, terwijl we de gemeente onmiddellijk om een gesprek met hem hebben gevraagd. Normaal is hij er namelijk altijd snel bij om z’n gezicht te laten zien.’ Zo ging Van Aartsen in januari in gesprek met plaatselijke moskeebestuurders nadat een onthoofde pop was achtergelaten bij de Amsterdamse Emir Sultan Moskee. Ook zei hij te begrijpen dat de actie voor moslims ‘voelde als een aanslag’.
  https://www.ewmagazine.nl/nederland/achtergrond/2018/03/advocaat-hacarmel-van-aartsen-zwijgt-in-alle-talen-593193/

  Lodewijk Asscher. Behoeft geen toelichting. Beroepssmeerlap van de Partij van de Arabieren

  https://www.joods.nl/2018/09/cjo-lodewijk-asscher-moet-jeremy-corbyn-veroordelen/

  Bas de Gaay Fortman. Maoïst en ook vol lof over ‘kameraad Ceausescu’.
  – was ook een van de personen die een elangrijke rol speelde bij de censuur-actie van emeritus hoogleraar Pieter van der Horst die de mond werd gesnoerd. Van der Horst wilde in zijn afscheidsrede namelijk islamitische jodenhaat ter sprake brengen en dat beviel Bas de Gaay Fortman niet.
  http://luxetlibertasnederland.blogspot.com/2009/12/bas-de-gaay-fortman-is-zijn-streken.html

  En de gehele kliek van het zgn koninklijk huis.

  Geliked door 2 people

 3. R.C. van Hagen zegt:

  De corruptie viert hoogtij.

  Like

 4. Bas zegt:

  Nazi: iemand die een discussie van een linkse gewonnen heeft…

  https://pbs.twimg.com/media/E9oFE4vWUAQjGvO?format=jpg&name=900×900

  Like

 5. Wappieman zegt:

  Wanneer gaat links het vrijdaggebed invoeren op
  school ?
  Ja , ze zijn ver gekomen met hun Mars door de
  Instituten vanaf jaren 70.
  Arme jeugd !!!!!!
  😡😡😡😡😡

  Like

 6. Wappieman zegt:

  Wanneer gaat links het vrijdaggebed invoeren op
  school ?
  Ja , ze zijn ver gekomen met hun Mars door de
  Instituten vanaf jaren 70.
  Arme jeugd !!!!!!
  😡😡😡😡😡

  Like

 7. Lot zegt:

  Heel goed artikel.

  Als praten niet voldoende is, dan maar een meldpunt, als het niet anders kan. rook ze uit, totdat zij het frije denken erkennen.

  SOcialisten en communisten hebben als slavisch volk, nooit vrij kunnen denken. Uiteindelijk hebben ze vormen van vrijheid, als vrijheid mening, van denken of verplaatsing, kunnen aanvaarden. Van frijheid, ons frijas heim/home, dat konden zij niet begrijpen toen zij hier 700 jaar geleden kwamen.

  Ik ben dan ook van mening, dat dit volk het NOOIT ZAL begrijpen, simpel omdat zij dat niet kunnen.
  Dat is op zich niet erg, zolang erkend wordt en bekend is, dat er 2 volkeren wonen in europa. En ook gerespecteerd gaat worden! Naar mijn mening heeft dat slavische volk dat nooit willen erkennen, ze wilden onze uitvindingen, o.a. de watermolen duizenden jaren oud, onze welvaart, gouden borden en beelden in overvloed van de gauls, en onze technieken, zij wilden ons worden, maar niet ons zijn. Als u begrijpt wat ik zeg. Wij moesten vooral verdwijnen, sinds de grote oorlog in 1500s in Duitsland, nee geen religieuze oorlog, maar een culturele oorlog tussen slaven en frijen. (De frije duitsers bleven maar 30% over, de rest uitgemoord. Ook in WOII met de bombardementen zijn veel duitsers uitgemoord, en ook wel de slaven die daar al woonden.)
  Waarbij dit agressieve volk heel veel gemoord heeft. Maar daar zijn de socialisten wel om bekend. Wie wint er biologisch, degene die het meest agressief is die blijft bestaan. En dus heb ik geen hoop. Maar voelen zullen de slaven socialisten het wel in de toekomst als wij er niet meer zijn.

  M.n. het verschil tussen dogma en vrij denken.
  Als wij er niet meer zijn, het vrije friesefrankische volk, dan wordt het hier een elitair (communistisch kapitalistisch horigen systeem) En dan zoeken ze het maar uit, ik ben er niet meer, en dan kan het linkse volk zich warm maken, met de rest van de oosterse volkeren die hier zijn en net zo zijn als zij. En dan zullen ze het voelen. Ze zullen onze tegenbalans nog steeds voelen, maar niet beseffen wat het is als het er niet meer is. Ga dan lekker in die verre landen wonen, maar dat doen ze niet, dus onbewust weten ze het wel, maar willen er niet voor vechten.

  Like

 8. Marc zegt:

  “Veel elementen van het populisme staan haaks op goed burgerschap en goed onderwijs. Scholen moeten het bestrijden”, zegt Beute.
  Dat moet zijn: ” Veel elementen van het vak burgerschap staan haaks op het curriculum van bijvoorbeeld een vak als geschiedenis of maatschappijleer, en belemmeren zo goed onderwijs en objectief onderwijs. Rechtvaardige burgers moeten dit bestrijden”

  Beute ratelt verder: “De overheid eist van docenten Nederlands bijvoorbeeld dat ze leerlingen leren om teksten op aanvaardbaarheid te beoordelen door objectieve argumenten te onderscheiden van subjectieve argumenten en door drogredenen te herkennen.”
  Allereerst heeft de overheid in deze helemaal niets te eisen, maar moet eens leren zijn grote bek te houden: inhoud van onderwijs dient in handen van scholen te zijn, liefst regionaal georganiseerd, mogelijk onder leiding van volledig van de overheid onafhankelijke experts uit de vakgebieden zelf,
  Als tweede wordt in de praktijk leerlingen geleerd argumenten ‘inclusief’, dus subjectief toe te passen. De facto is er helemaal geen sprake van leren te onderscheiden tussen goed en kwaad.

  “Je mag van een docent verwachten dat hij de lesstof voorleeft, of anders toch op z’n minst niet met voeten treedt.”, zalft Beute verder. NEE dus: een docent staat boven de stof en zal ten allen tijde zijn onafhankelijkheid van de lesstof dienen te behouden. Dat is juist de functie van een docent!

  Vervolgens begint badgast Beute plots of pesten op school. Wat hééft dat met het voorgaande en volgende te maken? Het slaat echt als een tang op een varken!

  De wet burgerschap dient per direct te worden afgeschaft: het is strijdig met de Grondwet en strijdig met het recht op goed en objectief onderwijs!

  “Klaag de mensen aan die een meldpunt voor linkse indoctrinatie beginnen. In de pers. In de rechtbank. Accepteer die intimidatie niet.”, kwakt de kwakzalver. Beute zal daarom aangemeld moeten worden bij datzelfde meldpunt tégen linkse indoctrinatie!

  Wat een ongebreidelde sufkukel is die Beute. Hij doet me denken aan die antisemitische fascist Martijn Koning.

  Like

 9. Bob zegt:

  In het verleden moest je doen enzeggen wat de Kerk
  en de Adel je voorschreef.
  Deze groeperingen zijn nu minder duidelijk en
  onder andere namen bekend.
  Als je zelf niet wilt of kunt nadenken wordt
  je door dit systeem onder de voet gelopen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s