Paus nodigt de wereld uit tot “dialoog” met de Taliban

(Door: Robert Spencer – Vertaling: E.J. Bron)

Paus Franciscus: “Dialoog” is de enige weg naar “vrede en veiligheid” in Afghanistan

Paus Franciscus heeft een geweldig idee hoe men kan zorgen voor vrede in Afghanistan, en het is in principe dezelfde oplossing die hij voor elk probleem onder de zon voorstelt: dialoog. Ja, natuurlijk. De Taliban vermoorden en verminken vrouwen en vervolgen christenen, omdat niemand de moeite heeft gedaan om te gaan zitten en met de arme kerels te praten. Om er maar helemaal over te zwijgen dat Amerikaanse vertegenwoordigers lang voor het debacle in Afghanistan meer dan een jaar lang gesprekken met de Taliban in Doha hebben gevoerd. Blijkbaar was het de verkeerde manier van dialoog, die, als we hem nu voeren, alles zal oplossen. De paus zei:

“Ik sluit me aan bij de eendrachtige bezorgdheid over de situatie in Afghanistan”, zei de pontifex maandag tegenover de wereldopinie. “Ik verzoek u allen om met mij te bidden tot de god van de vrede, opdat het geschreeuw van de wapens ophoudt en oplossingen worden gevonden aan de tafel van de dialoog.”

Franciscus verklaarde dat alleen door dialoog “de geschonden bevolking van dit land – mannen, vrouwen, oudere mensen en kinderen – weer naar hun huizen kunnen terugkeren en in vrede en veiligheid kunnen leven, in volledig wederzijds respect.”

Het enige wat we moeten doen, is de dialoog! Waarom is daar niet eerder iemand op gekomen?

Terug in de reële wereld spreken de woorden van de paus zichzelf tegen. Zijn eigen “dialoog” met islamitische leiders heeft er niet voor gezorgd geen christenen vervolg of kerken in brand gestoken werden. Zijn document over de “menselijke broederschap”, dat hij samen met de grote sjeik van al-Azhar, Ahmad el-Tayeb, heeft ondertekend, heeft noch de Taliban noch welke andere islamitische groepering dan ook ertoe gebracht om hun wapens neer te leggen en hun jihad te beëindigen. De dialoog heeft nog nooit gefunctioneerd. Waarom denkt hij dat deze in Afghanistan zal functioneren?

In 2019 werd een “document over menselijke broederschap voor de wereldvrede en het gezamenlijke samenleven” gepubliceerd en is de basis voor de betrekkingen van de katholieke kerk met islamitische groepen en de islam in het algemeen geworden. Het staat zo vol leugens en wensdenken, zoals men het van vertegenwoordigers als el-Tayeb en paus Franciscus zou verwachten. Tot zijn vele valse beweringen behoort de uitspraak het terrorisme op “een opeenstapeling van verkeerde interpretaties van religieuze teksten en politieke maatregelen in verband met honger, armode, onrechtvaardigheid, onderdrukking en trots” zou zijn terug te voeren.

Het idee dat armoede terrorisme veroorzaakt, is in principe een appèl aan de westelijke naties om meer cheques uit te schrijven aan de regeringen van islamitische landen. Ook dit is duidelijk fout. De “New York Times” berichte dat kort na de aanslagen van 11 september 2001… Alan B. Krueger, de economiewetenschapper uit Princeton, de wijdverbreide aanname onderzocht dat armoede een sleutelfactor voor het ontstaan van terrorisme zou zijn. De analyse van Krueger van economische cijfers, peilingen en data over zelfmoorddaders en haatgroepen leverde geen verband op tussen economische noodsituatie en terrorisme.

Maar de analyse, dat armoede terrorisme veroorzaakt, werd steeds opnieuw toegepast. Nu door de paus.

De paus zit er helemaal naast. In 2019 zei hij: “Ondanks de verscheidenheid van de culturen en tradities waarderen en beschermen de christelijke en de islamitische wereld gemeenschappelijke waarden: het leven, de familie, de religieuze betekenis, het vereren van oudere mensen, d eopvoeding van de jeugd en nog veel meer.”

De Taliban overtreden op elke denkbare wijze deze waarden, en ze doen dit in het geloof dat hun handelingen door islamitische teksten en leren voorgeschreven en gesanctioneerd zijn. De aanname van de paus dat de christelijke en de islamitische wereld gemeenschappelijke waarden delen, is dezelfde etnocentrische fout die de westelijke politieke analisten al te vaak begaan: ze denken zonder na te vragen dat woorden zoals “leven”, “familie” en “religieuze betekenis” voor alle moslims hetzelfde betekenen als voor christenen. Het idee dat de Taliban mogelijkerwijs een heel andere opvatting van de familie hebben, die polygamie toestaat, en van de waarde van het leven, die de herhaalde bevelen van de koran om niet-moslims te doden (2:191, 4:89, 9:5) toestaat, schijnt niet op te komen bij paus Franciscus en anderen zoals hij.

(Bron: Jihad Watch)

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Robert Spencer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

39 reacties op Paus nodigt de wereld uit tot “dialoog” met de Taliban

 1. karton zegt:

  Pausje pausje toch !! En nu moeten wij geloven/denken dat de opdracht om die onzin uit te kramen van je “hoogste baas” komt ? Dwaze paus !

  Geliked door 7 people

 2. Boike zegt:

  Hoe oud is die Paus en weet hij nou nog niet, dat een dialoog met moslims zinloos is. Die kennen maar één waarheid en dat is de hunne. En water in de wijn doen, staat niet in hun woordenboek. Paus, als je die lui een vinger geeft, pakken ze je hele hand en eer je het beseft, ben je ook het je Vaticaan kwijt.

  Geliked door 6 people

 3. Bert zegt:

  Stuur popie jopie daar maar heen om daar samen met de taliban te bidden en een bakje thee te drinken.
  Ik denk zomaar dat ze hem op daar graag staan op te wachten met regeboog vlaggetjes.
  Heeft ie ook een keer een leuke vakantie.

  Geliked door 6 people

  • leeuw7 zegt:

   Deze antichristelijke gevaccineerde baäl priester is aantoonbaar een handlanger van satan de tegenhanger van GOD !!Deze mafkees roept de mensen ook op om zich te laten vaccineren omdat zijn god niet kan beschermen !!Vaticaan = slang!!

   Geliked door 5 people

 4. jack black zegt:

  Iedere Paus was en is KNETTERGEK !
  Ze kletsen allemaal dezelfde onzin uit hun NEK !

  Geliked door 2 people

  • Tineke zegt:

   Was ie maar gek.
   Deze graftak is zo link als een looien deur.
   Al die wereldleiders komen daar over de vloer en likken zijn schoenzolen(en misschien wel meer) Hij heeft niets met vrede en God,Het is een satanist en vrijmetselaar!

   Geliked door 8 people

   • karton zegt:

    Deze schertsfiguur, die zich “paus” laat noemen waait met álle winden mee :
    1. hij lult katholiek
    2. hij is gehuld in een lange witte jurk, dus moslim
    3. hij draagt een keppeltje, dus joods
    Verder is hij totaal doorgedraaid ! Dwaze figuur !

    Geliked door 2 people

   • Boike zegt:

    @ Tineke 25 augustus 2021 om 03:55

    Deze paus is de voorzegde “antichrist”. Franciscus is een “zwarte paus”, die een witte jurk draagt. Hij is een satanist. Volgens vele helderzienden is deze paus ook de laatste paus. Hij zou op de vlucht uit het Vaticaan worden doodgeschoten.

    Geliked door 1 persoon

 5. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  “Ik verzoek u allen om met mij te bidden tot de god van de vrede, opdat het geschreeuw van de……”

  De god van de vrede? Dus dan is er ook een god van de oorlog, een god van de verzoening, een god van de wraak. Ja hoor; dream on popie! Gaat u allen maar rustig slapen maar haal absoluut geen Afghaan in huis want het zal u niet goed vergaan!

  Geliked door 6 people

  • Jos03 zegt:

   Stel de paus gaat alle Europese Katholieke Kerkgebouwen verkopen aan / voor de moslims die naar Europa komen in de toekomst . . Deze gebouwen hebben toch al weinig bezoekers . Alles draait toch om geld ?

   Geliked door 1 persoon

 6. Hovawart zegt:

  Zegt de ene sobere theosoof tegen de andere ideologisch gestoorde fundamentalist, ; laten we een dialoog voeren over de volgende religieuze wereldoorlog……of jihad zo u wenst, inshallah.

  Geliked door 4 people

 7. Claudia Millenaar zegt:

  Dit is De paus niet, dit is een naar voren geschoven marionet nadat de echt gekozen paus het globale spelletje niet meespeelde. De man, die echt gekozene met witte rook, leeft nog steeds, ondanks de geveinsde zieke…

  Geliked door 7 people

 8. Tistochwat zegt:

  Die ouwe paus zit er nu al warmpjes bij, en als hij zo doorgaat, zit hij er tot in alle eeuwigheid nog veel warmer bij.

  Geliked door 2 people

 9. oudmarinier zegt:

  Dialoog is inderdaad de beste oplossing , …..Maar voor sommige klootzakken moet men een UITZONDERING maken , door hen EERST met zeer grof geweld , tot rede te dwingen . Anders is het gewoon lullen in de ruimte waar NIETS uit voortkomt.

  Geliked door 3 people

  • vangie1206j zegt:

   Bij mij komt de dialoog uit de loop van mijn geweer die verstaan en begrijpen ze.

   Geliked door 1 persoon

  • koosv8 zegt:

   Thake him out. Deze criminelen die hem daar neergezet hebben, vinden dit zelf ook de beste oplossing. Ga maar na wie er wel en niet zitten in regeringen. Verkiezings fraude is tegenwoordig erg in. Maar hoeveel hart stilstanden hebben wij de laatste tijd bij landen die TOEVALLIG geen vaccinaties wilden???
   Kennedy zou de CIA wel even ontmantelen, WEG. PIM FORTUYN…..WEG! En dan die vergiftigingen om Poetin de schuld te geven walgelijk gewoon. Corrupte hufters verwijderen te beginnen in NEDERLAND.

   Geliked door 2 people

 10. HenryN zegt:

  Katholiek gedoopt, opgevoed ,katholieke school gevolgd, zelfs misdienaar geweest maar op mijn 18e verjaardag zeiden mijn ouders zoek het nu zelf maar uit. Heb ik gedaan nooit meer naar de kerk geweest en nu op mijn 72ste zeg ik de paus is een politieke lul.

  Geliked door 3 people

 11. Cathja zegt:

  Moet deze nep-paus ons vertellen wat we moeten doen? Hij die zich met zaken bemoeit waar hij niets mee te maken heeft?

  Geliked door 6 people

 12. Julia zegt:

  Zou die paus zich eerst eens niet moeten inzetten om het Christendom te beschermen in plaats dialoog aan te gaan met de Islam. Zo langzaamaan wordt het tijd dat opnieuw de witte rook uit de schoorsteen komt want deze paus bemoeit zich met zaken waar hij zich juist niet mee moet bemoeien en raakt volgens mij een beetje de weg kwijt.

  Geliked door 3 people

  • koosv8 zegt:

   Daarom zit hij er ook, en vele anderen op weer andere posities. Kijk naar Amerika, Trump moest en zou verliezen, maar kijk in Canada, Frankrijk, En hier Kaag, heeft die echt gewonnen……. we worden belazerd op grote schaal, en dat begint bij kritiekloze een voorgeschreven werkelijkheid, op TV RADIO EN KRANTEN DE MEDIA DUS!!!!

   Geliked door 2 people

 13. Tim zegt:

  Islam en de Katholieken dienen dezelfde god en dat is satan….en de meeste geloven ook nog dat katholieken christenen zijn terwijl ze juist miljoenen christenen hebben vervolgd.

  Like

 14. Yvonne zegt:

  De paus met goede bedoelingen is aan de kant geschoven voor deze enge man komt alleen maar bagger uit zijn Argentijnse mond, er worden vieze spelletjes gespeeld in het o zo Roomse vaticaan

  Geliked door 1 persoon

 15. koddebeier zegt:

  Zo dement als een deur.

  Geliked door 2 people

 16. Jean zegt:

  Als die zijn Klepper opent komt er steeds idiote waanzin uit, zou dat aan die boerka liggen die hij aan heeft??????

  Like

 17. guusvelraeds zegt:

  Deze Jezuiët moet opgehangen worden. Niet aan een kruis dat is een belediging voor het Christendom maar gewoon aan een stuk touw.

  Geliked door 1 persoon

 18. guusvelraeds zegt:

  Hij staat ook op de lijst van aangeklaagde daders die in kongsi ons de plandemie aangedaan hebben. Deze communistische globalstische smeerlap vraagt alle katholieken de souvereiniteit van hun geboorteland vaarwel te zeggen.

  In dit artikel de engelse weergaven van de aanklacht ingediend door het advokaten collectief Reiner Füllmich class action Canada.

  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2021/05/14/koning-willem-alexander-door-reiner-fuellmich-advocatencollectief-aangeklaagd-wegens-genocide/

  Geliked door 2 people

 19. koosv8 zegt:

  Hij is net zomin PAUS, als dat BIDEN president is. NIET GEKOZEN CORRUPTE MAFKEZEN.

  Geliked door 3 people

 20. Ravian zegt:

  Randdebielen die denken dat alle problemen in de wereld met praten op te lossen zijn hebben een spoor van dood en verderf in de geschiedenis achter gelaten.
  Het zijn deze lieden die dictators en massamoordenaars faciliteren, en al doende zijn ze net zo gevaarlijk en verachtelijk als deze dictators en massamoordenaars zelf.
  Deze paus is een mooi voorbeeld van zo’n randdebiel, en ook hij trekt een spoor van dood en verderf door de geschiedenis.

  Geliked door 1 persoon

 21. ronjaspers zegt:

  President trump en poetin hebben beide deze neppaus ontmoet,ze zeiden allebei dat hij geen man van god is.Dat is nogal diplomatiek uitgedrukt,het is een smerige satanist,kinderverkrachter/moordenaar en en een machtige speler in de NWO agenda.

  Geliked door 2 people

  • Boike zegt:

   @ ronjaspers 25 augustus 2021 om 20:21

   Bekijk de foto en zie het satanische “X” symbool naast de paus.
   De duivel huist al heel lang in het Vaticaan !!!

   Geliked door 2 people

   • ronjaspers zegt:

    Boike.Volgens mijn informatie wordt satanisme bedreven in het vaticaan sinds de jaren 60.

    Like

   • Cathja zegt:

    Moet je die vuile blik van hem zien. Wat een verschil met paus Benedictus! Die man is er nog steeds en het is al lang duidelijk dat zijn standpunten niet strookten met de duivelse plannen van de ‘wereldtop’.

    Geliked door 2 people

 22. Blaffertje zegt:

  De paus denkt hier een kans te hebben zijn macht te vergroten, maar ik geef je op een briefje dat de Taliban hem zonder pardon uit de weg ruimen als hij zijn macht en status wil blijven behouden omdat de islam dat nooit toestaat.
  Dat hij zijn volgelingen met een samenwerking verraad boeit hem niet, want wees eerlijk, is er ooit een paus geweest die er voor zijn volgelingen was?
  Nee.
  Stuk voor stuk zitten de pausen op de troon puur en alleen voor de macht die het ze geeft, want voor hun onderdanen boeien zij zich niet.
  Die zijn alleen in beeld als ze hun bijdrage maar blijven betalen aan de kerk en kindertjes op de wereld zetten, want massa geeft macht.
  Als hij maar tot het einde er warmpjes bijzit.
  Zelf in weelde en rijkdom leven en tegen je volgelingen zeggen dat ze sober moeten leven.
  De katholieke kerk heeft minstens zoveel bloed aan de handen kleven als de islam, denk aan de inquisitie.

  Geliked door 4 people

 23. Sobieski zegt:

  Het is voor de eerste keer in de lange geschiedenis van de Kerk dat een Jezuiet tot Paus werd…niet gekozen, maar benoemd. Door wie? De kardinalen? Nee! Door de duistere loges die de wereld willen beheersen. De Jezuieten zijn een duistere mason loge, die zich voordoet katholiek te zijn en zich als een parasiet aan de Kerk heeft gehangen, en er zelfs niet voor terugdeinzen de naam van Christus hiervoor te misbruiken, maar juist het diametraal tegenovergestelde van het Christendom nastreeft.
  Dialoog met de satanische Taliban?
  Oproepen om de gifspuit te nemen?
  Dat zegt genoeg.
  Deze nep-paus is geen Christen, maar een satanist.

  Geliked door 3 people

 24. Wappieman zegt:

  Als God ons geschapen heeft , heeft Hij ook ons
  immuunsysteem geschapen , pausje !!!!!!!!!

  Geliked door 4 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s