Taliban bestaat niet, haat wel

(Door: “Roy Fernsby”)

Terwijl de wereld geschokt is door de ontwikkelingen in Afghanistan en verbaasd over het chaotische vertrek van iedereen die maar kan vertrekken, zegt het veel meer over de voortdurend naïviteit van het westerse volk dan over Afghanistan. Na miljarden in het land te hebben gepompt, vele levens te hebben geofferd, en met de toepassing van de technologie en kennis van allerlei geheim diensten, is het eindresultaat gebakken peren. Immers, wat heeft het voor zin om een land te leren vrouwen te respecteren, hen naar school te laten gaan, vrouwen te laten werken, en kleine meisjes niet te verkrachten, als je ze in een klap een duizend jaar terug duwt?

Het probleem ligt vooral in het falen om het Afghaans volk te begrijpen. Voor ons gemak verdelen wij het volk in Taliban, Al Qaeda en het Afghaanse leger, bijvoorbeeld. Wat wij niet begrijpen, is dat deze mensen diverse toepassingen zijn van precies dezelfde bron: de islam. De ene voert het uit op de ene manier en de andere op een andere manier. Diverse kleding uit dezelfde stof. En als er geld op tafel ligt, dan zijn ze ineens de goede mensen die de Amerikanen als tolk of kok helpen. En als er geen geld is, dan is werken voor de Taliban ook een optie. Maar dit betekent niet dat de tolk de Amerikaan minder haat dan de Taliban. Haat voor de ongelovige zit ingebakken in de islam, en je kunt niet zowel moslim zijn als van de westerse cultuur houden; het mag van Allah niet. En of het nu Taliban is, Marokkanen of Turken, het komt allemaal op precies dezelfde haat neer.

Ondertussen zijn er weer duizenden Afghanen op weg naar Europa, waarbij zelfs de regering toegeeft dat er bij de vluchtelingen ook Taliban leden kunnen zitten. Maar dat is het probleem niet. Zolang je nog meer moslims binnen laat, laat je hun haat binnen, en laat je de vijand van je eigen normen en waarden binnen, ongeacht of het Taliban is of een tolk. Niettemin, voordelen zijn er ook: links krijgt zo meer stemmers binnen, en Kaag kan haar billen lekker voor de Taliban schudden.

En terwijl een en andere beter uitgebreid wordt behandeld in het boek Hier Rust Nederland, mag u er van uit gaan dat binnen honderd jaar wij net zo geschokt zijn van een foto van de Taliban in de Tweede Kamer.

Door:
Roy Fernsby”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Taliban bestaat niet, haat wel

 1. Bert zegt:

  Die Afghanen kijken toch veel liever naar kleine jongetjes in een jurk met make up dan naar iets wat in de verte op een vrouw lijkt, die een dansje voor ze maakt ter vermaak.

  Like

 2. Julia zegt:

  Ik vraag mij nu toch af waar al die Afghanen worden gehuisvest voorlopig zijn al drie kazernes in gebruik voor opvang hoeveel nog meer en wat is de vervolgstap heel veel (sociale) huurwoningen met voorrang aan deze import leveren en de Nederlandse burgers die veelal jaren op wachtlijsten staan laten stikken van jullie zoeken het maar uit, hoe groot wordt de druk op onze gezondheidszorg door nog meer mensen er bij terwijl er al jaren een tekort aan capaciteit en bedden is, hoe groot worden de vol gestampte klassen in het onderwijs waar nu al een groot gebrek van leraren aan de orde is, hoe lang kan de belastingbetaler het onderhoud van al die import nog ophoesten, hoe lang duurt het voordat ons sociaal stelsel geheel uit elkaar klapt en hoe staat het met de veiligheid van onze samenleving? Spelen bij heel veel Nederlanders deze vragen niet of heeft de massa zoveel zaagsel in het hoofd door zich hiervoor totaal geen zorgen te maken. Talloze Nederlandse gezinnen leven onder de armoedegrens en zijn afhankelijk van de voedselbanken, de nieuwbouw loopt traag door o.a. het stikstofbeleid, de infrastructuur is achterstallig in onderhoud, bruggen en viaducten verkeren in een erbarmelijke staat en wat doet deze regering importeren, nog eens importeren van stromen vluchtelingen en migranten hiervoor schijnt het geld tegen de plinten te klotsen maar voor de belastingbetalers blijft er steeds minder over en hebben het nakijken. Vooral allemaal inzamelen en het welkomslied zingen treurig als je al hoort dat o.a. Oostenrijk geen Afghanen wil omdat daar de Afghaanse samenleving voor grote problemen zorgt en ze vertikken te integreren. O ja nog een lekkere flinke kostenpost het integreren moet ook de belastingbetalers worden opgebracht resultaat nul, komma nul. Maar ja de komende tijd zullen wij het wel merken hoeveel ellende we nog meer op onze hals hebben gehaald. Uitsluitend mensen die daadwerkelijk het Nederlands leger hebben ondersteund dienen teruggehaald te worden maar geen schoonmakers, koks en vele niet Nederlandse Afghanen. Waar is het einde? We weten allemaal dat het migratiebeleid en de controle hierop een groot fiasco is.

  Like

 3. vangie1206j zegt:

  Het westen met de VS voorop zal het nooit leren en willen leren

  Like

 4. vangie1206j zegt:

  Vervolg;
  Overal waar het westen met wederom de VS voorop zich moesten bemoeien met de interne problemen van andere landen ontstond er chaos moord en doodslag terreur over de hele wereld en wederom was iedereen geschokt.
  De islam moet je niet bevechten maar bombarderen want het zijn en blijven broednesten van ellende en rottigheid.
  En wie zijn straks weer de dupe van deze waanzin, niet de Afghanen maar de westerlingen.
  Want de wraak van de moslims-islam is oneindig.

  Like

 5. Henk der Niederlánder zegt:

  Vanmorgen lees ik de Televaag en wat blijkt, Vliegtuigen komen aan in Nederland met nogal wat mensen erin zo tot 184 toe en wat blijkt, er zitten 9 mensen in met een Nederlands paspoort.
  Een beetje vreemd en dan ga Ik denken import ok en laat de Nederlanders in dat apenland maar verrekken.
  Ik vraag me af wat Pinokkio weer gaat fantaseren over deze gevallen.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Deze regering en tweede kamer lopen als een blind paard achter de VS, de EU en de NAVO aan en helpen zo ons land en samenleving totaal naar de klote met deze alweer islamitische import, we gaan ten onder, dit is het einde van Nederland zoals wij dit kenden !!!

  Like

 7. bobzelf zegt:

  nou beste vriend u heeft voor 10000000 % gelijk ..
  alleen..
  zal de verrassing dat het zeker geen 100 jaar duurt

  ,, U ZEER ZEKER ERG VERRASSEN ..

  DENK…….., GAJUS ZIT ER AL EFFE …. TURKSE ISLAM VLAGGEN EN EEN ENKEL ISIS VLAGGETJE , MAAKT NIET UIT TOCH ??
  EEN ISIS DAME MET HOOFDDOEK MET HAAR HA IN DE 2E KAMER ….
  ONZE VRIEND DIE ZIJN NAAM IS VERGETEN ONS GROENLINKS ETTER MOCROOTJE
  DE PIJPENDE JESSE KLAVER
  MOCROOS KOM MAAR BINNEN MET JE KNECHT , LAND IN OORLOG ??? WHAHAHAHA

  ABOUTALEB UW ROTTERDAMSE MOCRO VRIEND,
  MIJN DOCHTERS MOIETEN WEL MET EEN ISLAM JOCHIE THUISKOMEN
  DIE KLOOTVIOOL IN ARNHEM , NIET VERGETEN ,, ISLAM FOR EVER

  AAN UW STEMGEDRAG TE ZIEN, BLIJVEN DE GRENZEN WAGENWIJD OPEN !!
  WAT ZEG IK
  GODVERDOMME ??
  U WILT DAT DE GRENZEN OPEN BLIJVEN U VINDT DE EU GEWELDIG !!!

  IK BEN TROTS OP U .. U VERTELT HET HOPELIJK EERDAAGS ZELF EVEN AAN UW KINDEREN . DAT DE TOTALE VERNIETIGING AL 25 JAAR BEZIG IS

  METDE SALAMI WORST STRtegie, iedere dag een dun plakje …
  MAAR ZELFS DAAR BENT U TE DOM VOOR !!

  600 MOSKETEN IN NEDERLAND, LATEN WE ER EEN GROTE BIJBOUWEN … TOCH .

  ENKELE STRIJDERS PVV …… FVD …. EN NEE UW GEWELDIGE ZIEKENBROEDER VAN HET CDA DOET OOK DE GRENZEN NIET DICHT
  UW GELIEFDE KLOOTVIOOL PIETERTJE

  DUS WE BLIJVEN IN DE EU , HOERAAAAAAA , WAT GEWELDIG

  DUS OF ?? DE EU PLEURT IN ELKAAR,EN DAN HEEFT U 20 JAAR NODIG OMDE TYPHUS ZOOI IN EUROPA OP TE LOSSEN

  DAT MOET DAN VAN POLEN, HONGARIJE OOSTENRIJK KOMEN
  U ZIT THUIS, WANT JA MIJN WERK, EN DE HYPOTHEEK, EN 3 X OP VAKANTIE
  VALT NIET MEE HE ??

  NEDERLAND DOET DAN ALS LAATSTE HET LICHT UIT .

  DANWEL, DE EU EN OOK U , KEEP ON KICKING THE CAN DOWNHILL
  BLIJF VOOR HONDERDEN MILJARDEN WAAARDELOOS WC PAPIER BEDRUKKEN EN NOEM HET GELD

  EN U KUNT EEN GRAFSTEEN BESTELLEN .. OF EEN MOOIE URN OOK MOOI
  DIE KAN DAN OP DE SCHOORSTEEN MET INSCRIPTIE

  “”IK ZEI TOCH DAT IK ZIEK WAS !! “”

  EN IK DENK DAT DAT OOME BOBS VERHAAL WEEEEER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KLOPT WANT OOK HIER LOPEN DE KLOOTZAKKEN OOK ROND, DIE GEEN PVV OF FVD WILLEN STEMMEN …
  WIJ MOETEN VOLGENS ENIGE OMHOOG GEVALLENEN , OOK WEL ENGNEKKEN GENAAMD . DIE HEN EN HUN VERWISSELEN, EN TALINNETJE GOED SCHRIJVEN NET ALS KUT MET DT OF POEPEN MET 7e PPPPPPP
  dan ben je goed bezig, morons ,

  U STEMT LEKKER OP EEN DIKKE 125 LANDVERRADERS EN OP VOLT ??
  PROGRAMMA AL EENS BEKEKEN,
  GEEN TIJD VOOR ZEKER . ??? ASHOLES .

  EN U LIGT NOOIT WAKKER VAN DE TOEKOMST VAN UW KINDEREN EN KLEINKINDEREN

  KUNT U NIET BETER GEWOON EEN KOGEL DOOR UW LEGE HERESNPAN RAMMEN

  OOM FUCKINGGGG ASHOLESSSSS

  GOH . STAAT DIE CAPS LOCK WEER AAN WHAHAHA

  TEIL LIJSIE al klaar, ??? en jouw verhaatje ook bennie ?? ouwe losersssss

  WHAHAHAHAHAHAHAHAA , U BENT VEEL LANGER DOOD DAN DAT U LEEFT .

  U WILT DIE LEVENLIJN LEKKER KORT MAKEN VOOR UZELF BEGRIJP IK ??

  Like

 8. Lot zegt:

  Ik wil ook heel duidelijk vermelden dat het hier om een volk gaat, met een cultuur die uit datzelfde volk komt. En niet iets wat ze gekozen hebben. Het is zoals zij zijn.
  Het christelijke geloof is hier opgedrongen met geweld, maar niet het geloof zoals in de bijbel staat van jezus en ook niet zoals de oude joden dat deden in israel. Het is een aangepast geloof.

  Veel mensen denken dat als je van het geloof afbent dat alles dan veranderd. Maar dat is niet zo. De islamieten zijn van half indische afkomst van marokko tot irak tot pakistan. En zeer fanatiek.
  Het geloof zou weg kunnen gaan en in het jaar 2800 niet meer bestaan. Maar de indische bevolking die hier dan woont, zal anders zijn dan het oorspronkelijke europese volk. En als je het dan zo leuk vind, ga dan zelf tussen de indiers wonen, de afrikanen wonen en de chinezen wonen. Eens zien hoe leuk deze mensen naar jou toe zijn. Of ga naar thailand het oorsprongsgebied van de donkere aziaten. Daar vinden ze het leuk om blanken te kleineren en vooral te straffen en grotere straffen te geven en slechter voedsel te geven. Nooit zal ik daarnaar toe gaan. Als het een cultuur is om blanken slecht te behandelen, ga ik uit principe daar niet naar toe. En er zijn er genoeg alhier, en daar heb ik ook geen goeds over te vertellen.

  Wat ik niet kan begrijpen waarom de elite dat maar niet wil zien.

  Like

 9. J. C. Th. Köhler zegt:

  Hier rust Nederland; Begraven door de linkse deugmensen.

  ISBN nummer nog niet bekend.

  De ondertitel had wat mij betreft ook moge zijn: VERMOORD door de linkse deugmensen. Die hebben namelijk niet iets dat al dood was onder de grond gestopt; ze hebben zelf de dood bewerkstelligd.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 10. Bas zegt:

  Een gevaar voor het Westen

  Afghanen behoren tot de meest fundamentalistische islamieten ter wereld, of ze nu onder de totalitaire Taliban-theocratie willen leven of niet. ..

  Uit de Afghanistan Pew Survey uitgevoerd in niet-Taliban-tijden:

  99% zegt dat ze de sharia willen
  96% zegt dat het een plicht is om anderen tot de islam te bekeren
  94% zegt dat de vrouw altijd verplicht is om haar man te gehoorzamen
  85% zegt dat steniging verplicht is voor overspel
  79% zegt dat de dood een must is voor afvalligheid
  39% zegt dat zelfmoordaanslagen gerechtvaardigd zijn

  https://pbs.twimg.com/media/E85WXrjVkAIo5WN?format=png&name=small

  Like

 11. Henk der Niederlánder zegt:

  Fox Nieuws laat duidelijk zien in wat voor situatie de USA gekomen is door de beslissing van de halve gare in Washington.
  Duizenden Amerikanen die pertinent niet geëvacueerd kunnen worden en die eenvoudig als gijzelaars zullen worden gebruikt door de Taliban, Al Qaida en Isis.
  Het drama is nog veel groter als de meesten van ons zich kunnen voorstellen.
  Ik vermoed dat geprobeerd zal worden om Biden te lozen en Kamala Harris op de troon te zetten, maar Ik vraag me af of de Amerikaanse burgers daar in mee zullen gaan.

  Kijk en huiver.

  Like

 12. BigLJohn zegt:

  In Afghanistan werd door de Amerikanen dezelfde truc toegepast als in het midden Oosten. Eerst interventies door het Amerikaanse leger met het doel chaos te creeren om daarna vluchtelingenstromen op gang te brengen richting Europa. En die vluchtelingen……zij blijven maar komen, net zolang dat het er zoveel zijn dat ze zowat op onze schoot zitten. En om de Taliban te gerieven heeft het Amerikaanse leger massa’s moderne wapens achtergelaten in Afghanistan. Vergeten werd echter dat er nog 15000 Amerikanen in Afghanistan zitten die nooit meer weg kunnen en wiens leven geen cent meer waard is.

  Like

 13. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Goed artikel met één kanttekening, de schrijver zegt; ” als je ze in een klap een duizend jaar terug duwt?” en daarbij vraag ik me dan af, duwen ‘wij’ ze duizend jaar terug of doen ze dat zelf.
  Naar mijn idee doen ze dat zelf want het is natuurlijk onzin te denken dat al die groeperingen, van Taliban tot IS en alles dat er tussenin zit alleen maar een kleine minderheid is, dat is gewoon main stream, dat is wat ze willen.
  Het land verlaten en aan hun (zelfgekozen) lot overlaten was een goede beslissing, de uitvoering is belabberd en niet voor niks gaan er in de US al stemmen op voor een impeachment van Biden.

  Het hier naartoe halen van ‘vluchtelingen’ is zo mogelijk een nóg slechter plan, er zit een maximum aan het importeren van woestijnzand tenzij je zelf een woestijn wilt worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s