Aanslag: door wie?

(Door: Ton Nijhof)

In een supermarkt in Auckland, Nieuw-Zeeland heeft een IS-terrorist maar liefst zes mensen neergestoken. Nieuw-Zeelandse veiligheidsdiensten hielden hem al vijf jaar in de gaten en op het moment van de aanslag werd hij gevolgd door de politie.

“Een gewelddadige extremist pleegde een terroristische aanslag op onschuldige Nieuw-Zeelanders”, aldus premier Jacinda Ardern, die de achtergronden – heel politiek-correct – zelf niet noemde. Die zijn namelijk dat het een islamiet was, die zichzelf als een vluchteling uit Sri Lanke presenteerde en op grond daarvan asiel in Nieuw-Zeeland kreeg en als dank voor de gastvrijheid probeerde 6 argeloze supermarktklanten over de kling te jagen.

De Nieuw-Zeelandse premier Ardern benadrukte op de persconferentie dat de aanval was uitgevoerd door één persoon die in de ban was van een “ideologie die hier door niemand wordt ondersteund”. Ik heb de indruk dat dit iets anders in elkaar zit.

Jihad

We pakken even prof. dr. Hans Jansen (1942 – 2015) erbij:

De redenering die tot meedoen met jihad leidt, telt een beperkt aantal stappen. De eerste: mensen moeten leven naar Allah’s wil. Iemand die, hoe vaag ook, in Allah gelooft, kan daar weinig tegen inbrengen, behalve dan dat hij niet weet hoe de wil van Allah luidt. De tweede stap, voor moslims vanzelfsprekend, luidt dat Allah’s wil de mens bekend is. Allah’s wil ten aanzien van het menselijk gedrag is namelijk vastgelegd in de sharia. De sharia is een moeilijk rechtssysteem, waarvoor je om het te begrijpen, net als bij het Nederlands recht, een deskundig jurist moet raadplegen. Een leek kan immers nooit op eigen houtje verzinnen wat het Nederlands dan wel het islamitisch recht nu precies wel en niet voorschrijft. Wie vagelijk moslim is, maar niet precies weet wat het islamitisch recht voorschrijft, heeft geen keuze behalve de instructies van de deskundige beroepsmoslims te volgen.

Doodziek

Wie ziek is, gaat naar de dokter en wie ernstig ziek is van de islam gaat naar en beroepsmoslim om te horen wat Allah van hem verwacht. En als de beroepsmoslim zegt dat hij het beste boete kan doen door ‘ongelovigen’ om zeep te helpen, dan volgt de moslim die medicatie nauwgezet. Het islamitische recht leert dat wie dat recht afwijst, uittreding uit de islam heeft gepleegd, waarop volgens het islamitisch recht de doodstraf staat. De regels van het islamitisch recht belichamen immers de wil van Allah, en wie bewust de door Allah gegeven regels afwijst, laat zien dat hij een vijand van Allah is.

Kortom: een moslim die aanslagen pleegt, heeft instructies gekregen van de islamitische clerus om te handelen zoals hij doet. Anders legt hij zelf het loodje. De islam is bepaald geen “ideologie die door niemand wordt ondersteund”. Integendeel: meer dan een miljard mensen, meestal laaggeschoold of ongeletterd, zijn volgelingen van deze als ideologie vermomde religie.

Verboden clubs

Als iemand als prof. Koopmans constateert dat 25% van alle moslims in Europa bereid is om geweld te gebruiken ‘in naam van hun religie’, dan kunnen we gerust stoppen te praten met meel in de mond; noem het beestje maar gewoon bij de naam. De feiten worden er niet anders van en we kunnen inmiddels gerust constateren dat de islamitische ideologie, net als het communisme, miljoenen dodelijke slachtoffers maakt.

Motorclubs kunnen worden verboden, omdat ze nogal eens geweld gebruiken, en islamitische clubs gebruiken de clubgebouwen nogal eens als wapenopslagplaats, maar dat maakt kennelijk nog niemand ‘woke’.

Raar is dat.

Door:
Ton Nijhof
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Aanslag: door wie?

 1. Knalkopje1 zegt:

  Weer een voorbeeld van hoe vrome moslim-‘vluchtelingen’ de hand bijten die ze voert. Als ze die ISIS- vluchteling al vijf jaar in de gaten houden, ze wisten dus hoe gevaarlijk die aanhanger van de Religie van de Vrede en de Tolerantie was, waarom hebben ze hem niet meteen het land uit getrapt? Helaas, Ardern is hopeloos besmet met het woke-virus. Daar komt ook nog bij dat Ardern haar land in een verschrikkelijke Coronadictatuur heeft veranderd. Na één besmetting ging kort geleden het hele land in een strenge vergrendeling (lockdown). Daarbij vergeleken blijven de fratsen van Anderhalvemeter-Rutte, Coronatiran-De Jonge en Bruidegom-Grappenmaker nu nog achter. In Nieuwe-Zeeland is een vrouw van in de 90 met onderliggende problemen met, niet aan Corona gestorven.
  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Buitenland/eerste-covid-dode-in-nieuw-zeeland-in-huidige-uitbraak/ar-AAO5r4Q?ocid=msedgntp

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Hahaha. is me dat lachen……!
   Meneer werd al 6 jaren nauwgezet in de gaten gehouden en op het moment van de aanslag werd hij hinderlijk gevolgd.
   Hij riep nog ga eens opzij, ik kan zo niet steken…

   Ja, ja, de wereld zit maar raar in mekaar vandaag de dag….!

   Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   Gelukkig hebben ze dat stuk islam-tuig daar in Nieuw-Zeeland hierna meteen kapotgeschoten en niet in de gevangenis gegooid waar hij zijn gruwelijke ideeën gewoon had doorgezet!

   Like

 2. Bert zegt:

  Is er eigenlijk wel eens een aanslag gepleegd door iemand die nog niet bekend was bij de overheid of gevolgd werd?
  Ze weten altijd vantevoren dat ze iets gaan uithalen, alleen nooit wanneer.

  Geliked door 1 persoon

 3. Boike zegt:

  Deze aanslag heeft alles weg van een valse vlag operatie. De Nieuw-Zeelandse veiligheidsdiensten hielden de dader al vijf jaar in de gaten en ”op het moment van de aanslag werd hij gevolgd door de politie”. En niemand greep in. Hoe is dat in godsnaam mogelijk ??? Was de politie toevallig alleen maar aanwezig, om de dader zo nodig in bescherming te nemen ??? Het lijkt er sterk op, dat de ”elitaire wappies” niet eens meer geloofwaardig kunnen liegen. Tja, door alle leugens en bedrog is het vertrouwen geschonden. Ik ben nu als ”wakkere realist” wantrouwig en achterdochtig wantrouwig geworden. Het zou me helemaal niets verwonderen, dat de politie nu het gezicht gaat redden door veel parkeerbonnen uit te schrijven.

  Like

 4. Bert zegt:

  De autoriteiten in Nieuw-Zeeland moesten de moslimextremist die mensen heeft neergestoken in een supermarkt noodgedwongen vrij laten rondlopen. De 32-jarige Sri Lankaanse dader verliet kort voor de aanslag de cel. Premier Jacinda Ardern verklaarde dat alle juridische mogelijkheden waren uitgeput om hem langer vast te houden. Ardern kondigde aan de anti-terreurwet aan te scherpen.
  https://www.ad.nl/buitenland/extremist-nieuw-zeeland-werd-kort-voor-aanslag-supermarkt-noodgedwongen-vrijgelaten~aab2768b/

  Like

 5. de sluwe vos zegt:

  Welk helder mens kan dit normaal vinden? Het hele land ging in strenge lock down voor één (vermeend) geval van Covid terwijl de grenzen wagenwijd open blijven staan voor een volk met een gewelddadige en compromisloze fanatieke godsdienst. Wetten worden doorgaans gemaakt om de wereld veiliger te maken. Als er ook maar 1% van alle ongevallen te wijten is aan overdreven snelheid dan komen er snelheidslimieten, als er ook maar 1% van de ongevallen te wijten is aan het niet naleven van de max. toegestane alcohollimiet, dan wordt de lat nog wat lager gelegd. De meerderheid die zich wèl aan de regels hield, moet desondanks boeten voor de overtreders Als een geneesmiddel niet voldoet aan een bepaalde standard en te veel gevaarlijke bijwerkingen vertoont, dan wordt het uit de handel genomen behalve de covid-vaccins. Als men dus consequent zou zijn, dan zou op basis van dezelfde redenering de Islam volledig moete worden uitgebant ook al zijn er (misschien) ook in potentie ongevaarlijke moslims. De maatschappij is ziek en de grotendeels gehersenspoelde massa ziet niet wat er gaande is. Te triest voor woorden.

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Ik hoop dat hij tijdens de daad een mondkap droeg. Want anders…………

  Like

 7. Jackholland zegt:

  Islam maakt meer kapot dan je lief is. Overheid zeg gvd waar het op staat iemand die zegt moslim te zijn zegt eigenlijk ik ben een vijand van niet moslims , het is mijn levensdoel opdracht om te streven naar een wereldwijd islamitisch kalifaat waar christenen en joden gedoogd worden als tweederangsburgers met minder rechten en extra belasting moeten betalen. Alle overigen moet de nek worden afgesneden. Beste mensen dit kutvolk gewoonweg vijanden van de westerse samenleving blijven we massaal importeren en faciliteren we ook met subsidies om hun ideologie in stand te houden en te blijven verspreiden. We werken keihard aan onze eigen ondergang gek zijn we. Ps en ieder weldenkend mens die zich ook maar en beetje verdiept in die gore islam met alles wat er bij hoort zou hier spontaan kotsneigingen van moeten krijgen. Maar nee hoor islam valt onder geloofsvrijheid dus dat moet je accepteren .

  Like

 8. Starend in de verte zegt:

  Alleen al vanwege het feit dat jonge meisjes van amper 8 tot 9 jaar worden uitgehuwelijkt en in dat “huwelijk” domweg worden verkracht maakt deze kliek al tot een misdadige organisatie.
  De “stichting” martijn werd om precies die reden door de rechter ontbonden, omdat naar Nederlandse wetgeving sex met minderjarigen strafbaar is en in onze grondwet staat dat een ieder die zich op Nederlands grondgebied bevindt in gelijke gevallen gelijk zal worden behandeld.
  Maar als we het aspect van pedofillie eens helemaal buiten beschouwing laten, dan besef je de werkelijke achtergrond, want ze volgen met hun “religie” precies het cookbook van een gewelddadige sekte.
  Elke vrouw in die sekte wordt daarin gezien als een soldatenfabriekje die op een zo vroeg mogelijke leeftijd bevrucht moet worden om overheersingskracht door aantallen te genereren als onderdeel van hun yeehaat.
  Dat is precies de reden waarom homo’s volgens die sekteregels zo gehaat worden, omdat dat mensen zijn die zich niet voortplanten.
  Als je dat eenmaal beseft, dan zie je ineens duidelijke paralellen met het gedrag van de nazi’s die alles en iedereen die niet voldeed aan het profiel van de “perfecte” duitser uit wilden roeien.
  Het verschil met die kliek is dat deze misdadige organisatie wordt gepresenteerd als een “geloof” of “religie” in plaats van een politieke stroming, daarmee openlijk misbruik makend van onze wetten op het gebied tegen discriminatie.
  Goh, als je dit eenmaal beseft dan zijn de triades van Geert Wilders ineens niet zo racistisch meer.
  Toch?

  Like

 9. Het is onmogelijk om iedere terrorist in spe in de gaten te houden. Wat wel kan dat iedere terrorist in spe, bij voorbaat geruimd wordt voordat hij/zij tot de daad kan overgaan. Ik bedoel preventief liquideren. Dat zal wel een dingetje worden om dat in wettelijke termen te gieten maar het is te doen. Hitler deed dat al en met de toekomstige totalitaire maatschappij moet dat geen probleem zijn .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s