De H.J. Schoo-lezing 2021 en Nieuw Leiderschap…

(Door: “Angélica de Sancé”)

Elseviers Weekblad, waar Pim Fortuyns artikelen vroeger door duizenden gelezen werden, nodigde Kaag uit voor de H.J. Schoo-lezing 2021. Ze begon al meteen met een leugen: “Tradities geven zowel het persoonlijke als publieke leven ritme, structuur en herkenbaarheid. Tradities geven ons een comfortabel ‘business as usual’ gevoel. De dingen gaan zoals ze horen te gaan, zoals ze altijd gaan.” Als er één politica juist alle Nederlandse tradities wil afschaffen, is zij het wel!

In één ademtocht noemt ze de duizenden die dagelijks sterven door de pandemie, de dreigingen door de opwarming van de aarde en de mensen in Afghanistan die daar voor hun leven vrezen vanwege de Taliban. Covid, klimaat, Taliban…

Het onderwijssysteem faalt volgens haar: “Niet iedereen krijgt gelijke kansen. Het hangt af waar je bent geboren en van wat je ouders doen.” Maar over wat D66 en GroenLinks deden: de studenten opzadelen met tienduizenden Euro’s schuld en onbetaalbare studentenkamers omdat de woningnood nog nooit zo groot is geweest door het binnenlaten van honderdduizenden migranten, zwijgt ze in alle talen.

Ze heeft het over de toeslagenaffaire en het corona-crisismanagement, die aantonen dat de democratische rechtstaat gevaar loopt en dat Nederland niet zo’n gaaf landje is. Dat sommige landen in de EU dwarsliggen en inderdaad, de woningnood… Maar D66 zat en zit in de regering, heeft het referendum afgeschaft, dwingt in Brussel landen hun soevereiniteit op te geven voor een EUSSR en het is D66 minister Ollongren die over wonen gaat.

Ze vergelijkt zichzelf met J.F. Kennedy, die tegen verdere uitbreiding van atoomwapens was, maar ze vergeet te vermelden dat J.F. Kennedy alleen tegen het plaatsen van atoomwapens was op Cuba, die van daaruit binnen enkele minuten de VS konden vernietigen.

Ze legt uit dat ‘vrijheid’ haar alles is, maar háár manier van vrijheidsbeleving betekent wel dat ze zich vervolgens overal mee gaat bemoeien. Zoals het bepalen van wat ‘voltooid leven’ betekent.

Haar boodschap is optimistisch… maar we gaan allemaal dood als we nu niets doen… en ZIJ gaat het leven op aarde redden, dat heeft ze tijdens een fietstocht door de natuur zo bedacht… Als ze het niet doet, wordt Nederland een tweede Atlantis… en ze doet het zo dat het Haalbaar en Betaalbaar is, ook voor de boeren in Zeeland (terwijl ze juist alle landbouwgrond wil opkopen om er huizen te bouwen voor Arabieren) Nou, hoogmoedig is ze zeker… en leugenachtig…

In Nederland zijn 600.000 gezinnen armlastig, maar vooral D66 heeft ongeschoolde Noord-Afrikanen en testosteronbommen uit het Midden-Oosten aangemoedigd naar Nederland te komen… en dat kost honderden miljarden die Nederlanders moeten ophoesten, waardoor ook zij financieel in grote problemen komen, naast de dure energieheffingen en andere belastingen die onder D66-bewind fors zijn gestegen… Om nog maar te zwijgen over de hoge afdrachten aan Brussel, waar D66 een groot pleitbezorger van is…

Ook toont Kaag aan dat ze net zo slecht is in rekenen als Klaver: “Een investering in kleinere klassen van anderhalf miljard euro levert drie en een half miljard Euro op. Bij volledige gendergelijkheid groeit onze economie met 221 miljard Euro! Hoezo lotto-miljonair worden. Wordt gewoon ‘gendergelijk’ en het geld klotst thuis tegen de plinten op…!

Bij het onderwerp Migratie wordt duidelijk hoever deze vrouw van de werkelijkheid afstaat. “De economische voordelen van migratie zijn goed gedocumenteerd” en “De culturele voordelen zijn ook evident.” De waanzin ten top. De immigratie heeft de laatste jaren 400 miljard gekost en Elsevier heeft ooit berekend dat de kosten in de jaren daarvoor óók al rond dat bedrag lagen! Samen dus een kostenplaatje van 800.000.000.000,-! En welke culturele voordelen bedoelt ze precies? De onleefbare wijken, schietpartijen, steekpartijen, plofkraken, berovingen, tweedeling in de maatschappij, loverboys en vrouwenhandel, meisjes die ’s avonds niet meer over straat durven gaan, joden die vertrekken naar Israël, homo’s die in elkaar worden getrapt, drugshandel en mobiele martelkamers, corruptie bij de politie door infiltranten, onveilige scholen en slechte leerprestaties misschien?

Over Europa laat ze het bekende riedeltje horen: “75 jaar vrede, die nu bedreigd wordt door de nationalisten (uit Oost-Europa) en de vergrijzing, die is ook catastrofaal”, maar dat laat ze over aan Pia Dijkstra, die heeft een ‘Endlösung’ in gedachten.

China is niet democratisch en de VS zijn niet sociaal. Maar gelukkig is Kaag dat allemaal wel… en daarom eist ze nu Meer Meer Meer Europa onder Haar bezielende Nieuwe Leiderschap…

Door:
“Angélica de Sancé”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op De H.J. Schoo-lezing 2021 en Nieuw Leiderschap…

 1. Bas zegt:

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Bas op 7-9-2021 om 20.54 u.
   ¨Best wel naargeestige taal¨ , lees ik.
   Hopelijk moeten wij over korte tijd ¨op een naargeestige manier afscheid¨ van haar nemen.

   ¨

   Like

 2. Bas zegt:

  Ondertussen

  Hier een impressie over hoe het World Economic Forum, Covid wil gebruiken voor de “reset”

  Kijk naar de “tentakels” waarvan elke tentakels nog 200+ (!!!) sublevels heeft…

  Misschien gaan er lampjes branden als je veel hedendaagse besluiten bekijkt.
  #TheGreatReset

  https://pbs.twimg.com/media/E-qTklwWYAUcp6I?format=jpg&name=900×900

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Ze vergelijkt zichzelf met J.F. Kennedy, Word ze eerdaags ook opgeruimd??

  Geliked door 3 people

 4. johannes zegt:

  hoe dan ook , ze staat in elk geval al een jaar op de agenda om premier te worden, en het zou mij verwonderen als iemand het wordt die geliefd is bij het volk, want dat schijnt tegenwoordig van geen belang meer te zijn, gezien haar arrogante d66 gedrag.Immers het volk is de grote vijand die moet doen wat zij willen , zij weten toch wat het beste is voor de aarde en het universum(en vooral de eigenbelangen die dat oplevert) , oftewel hoeveel allures wil je verpakken in 1 lichaam terwijl ze totaal wereldvreemd zijn qua praktijk.

  Geliked door 1 persoon

 5. Tijl Uylenspiegel zegt:

  D66 is destijds opgericht als een sociaal liberale partij, daar was ruimte voor op rechts aangezien de VVD het op dat moment op sociaal gebied maar een beetje door liet sudderen.
  Later kwam daar onder Hans Dijkstal verandering in en feitelijk zou D66 daarmee overbodig zijn geweest.
  Wonderlijk is het als je kijkt naar de zetels die D66 door de jaren heen won en even later weer net zo hard verloor, zaten ze in de oppositie dan groeide het aantal zetels maar veel hoger dan twaalf kwamen ze niet behalve dan in 1994 toen ze net als nu 24 zetels behaalden maar in 2006 waren dat na regeringsdeelname nog maar 3 !
  Bij de laatste verkiezingen maakten ze een sprongetje van 19 naar 24 zetels maar als je de peilingen mag geloven zouden ze nu bij nieuwe verkiezingen er weer 6 verliezen.
  Laat Kaag nog maar even door schutteren dan zitten ze binnenkort weer op 3 en dat is meer dan genoeg.

  Like

 6. Jan zegt:

  Sigrit Kak, beroep, volksverlakker

  Fijn Shana Tova gewenst! Een mooie dag om samen te komen met dierbaren om het Joodse nieuwjaar te vieren.

  https://mobile.twitter.com/SigridKaag/status/1434852610822049792?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

  Mooie reacties

  Like

 7. Roland Schoonheid zegt:

  Dat met die migranten logica is een soort pyramide-spel aanbevelen. Of worden volgens die mevr migranten niet oud(er)?

  Like

 8. Marc zegt:

  Ze is gevaarlijker dan Merkel.

  1. Ten onrechte stelt ze dat migratie goed zou zijn: zowel economische als culturele ‘voordelen’, zoals zij dat noemt, zijn juist niet wetenschappelijk aangetoond, integendeel. Hierbij gaat ze voorbij aan een in de jaren 1970 zo noodzakelijk gevoelde oplossing voor overbevolking door deze terug te snoeien. Veertig jaar later kan worden vastgesteld dat dit goed gelukt is: het aantal autochtone Nederlanders is met drie miljoen afgenomen. Om dit succes nu als excuus te gebruiken om import van gigantische hoeveelheden migranten te vergoelijken, is een godvergeten schande.
  2. Vergelijking van migratie uit de 17e eeuw, zoals ze dit doet, met dat van tegenwoordig is eveneens een gotspe. Ze haalt nota bene mijn favoriete item aan, de ontwikkeling van de Nederlandse taal. Ze gaat daarbij totaal voorbij dat al die ‘immigranten’ feitelijk Nederlanders waren. Het waren de Spanjaarden die de 17 Nederlanden deelden in noord en zuid. Om dan anno 2021 de migranten van toen, afkomstig uit Brussel en Antwerpen, indertijd bij uitstek Nederlandse steden (!!!) ‘buitenlanders’ te noemen, is geschiedvervalsing in het groot.
  Dat ze dit ook nog eens doet met een korte referentie aan een of andere Turkse Kapsalon, met natuurlijk zoals het hoort de nodige humor om de onjuistheid van die bewering te maskeren, is de zoveelste schandelijke leugen die ze over ons land uitstort.
  3. Kaag beweert dat Nederlanders veel om Afghanen geven: ze geven veel materiële goederen af. Ze wil dat Nederlanders daarom goed zijn voor anderen, en dat we dat zouden moeten koesteren. Ze verzuimt daarbij aan te gaan de vergelijking waarin ze had kunnen aangeven hoeveel dit ‘ons’, in casu al die mensen wier lot haar zo zou aangaan, feitelijk kost. Wilders is hierin echt veel eerlijker in zijn onderzoek naar kosten in keiharde euro’s.
  4. Deze is echt de ergste:
  “Nationalisten streven naar macht, ten koste van anderen.” ????????????????????????????????

  Laat deze bewering even goed tot je doordringen!

  ????????????????????????????????

  “Nationalisme verblind zoals de obsessieve liefde van een voetbalclub ….”
  ???????????????????????????????????
  Verpakt, alweer, in iets wat voor ludieke humor moet doorgaan, waarmee alweer de zoveelste leugen door haar gemaskeerd wordt.

  “Nationalisme is een dodelijk spel waarin de een moet winnen en de ander moet verliezen”
  ????????????????????????????????????
  Ja hoor eens, als dat je opvatting van nationalisme is. Maar wat zij hier beschrijft heeft met nationalisme hoegenaamd niets te maken. Debet daaraan is, hoe kan het ook anders, de totaal verneukte geschiedopvatting die zij met zo’n 90% van de Nederlandse bevolking deelt, namelijk dat nationalisme tot WO I en II zou hebben geleid. Niets is minder waar: nationalisme was een gevolg, in eerste instantie van de Napoleontische oorlogen. Honderd jaar later was het opnieuw een gevolg van WO I, en absoluut geen oorzaak. Lees hiervoor het boek van Robert Gerwarth, De Verslagenen, die WO I laat eindigen in 1923, en de strijd in Oost-Europa tussen 1916 en 1923 bespreekt. Dit boek geeft een goed beeld van oorzaak en gevolg, zeker als het gaat om nationalisme. Andere historici benadrukken dat WO I juist typerend een strijd tussen imperia was, niet tussen volken. De laatste leugen die zij impliciet noemt, en welke ik hier op deze site al eerder ontzenuwd heb, is de bewering dat Hitler een nationalist was. Niets was minder waar: Hitler gebruikte het Duitse volk door middel van nationalistische retoriek. Dat hij geen donder om de Duitsers zelf gaf is op meerdere plaatsen aan te tonen, niet op de laatste plaats zijn bewering dat hij bij verlies van de oorlog geen ‘traan zal laten’. Met dit laatste is tevens Kaag’s kortzichtige bewering dat nationalisme een soort voetbalwedstrijd gelogenstraft.

  5. Volkomen ten onrechte kenschetst zij EU-instellingen als garantie tegen oorlog. Deze mythe is vele jaren geleden al door velen doorgeprikt: de vrede die Europa kent sinds 1945 is een gevolg van de NAVO, niet van de EU.
  Overigens is de Koude Oorlog al een tijdje voorbij, dus de Navo kan ook worden afgeschaft.

  6. “Tegenover het nationalisme staat de vaderlandslievende, die de grip van Nederland en haar burgers op de wereld willen vergroten (zonder dat ten koste te willen laten gaan van de ander)”
  ?????????????????????????????????????????
  Pardon? Wat zegt ze hier? Patriottisme als de wil van een volk om ‘grip op de wereld te vergroten”????
  a. Dat is precies het tegendeel van wat patriottisme is!!!!!!!!!!!!!!!!
  b. Kaag maakt zich hier EXACT op precies dezelfde wijze schuldig als wat zij nationalisten verwijt, namelijk MACHTSHONGER.
  c. Wederom weigert Kaag de kosten door de autochtone Nederlander in het plaatje mee te nemen, door zich te vergulden met ‘de ander’. O, o, wat zijn we toch aangenaam menselijk, maar niet heus.

  “Vervolgens durft ze Orwell te citeren:
  “Vaderlandsliefde ‘is ‘devotion to a particular place and a particular way of life which one believes to be the best in the world, but has no wish to force on other people”.
  Deze zin van Orwell onderschrijf ik van harte. Zo niet Kaag (hoewel ze durft te beweren dit wel te doen) die Orwell uitlegt als ‘Vaderlandsliefde houdt dan ook rekening met realisme en verbetering.” Dat is absoluut NIET wat Orwell zegt. Maar dan ook op geen enkele manier! Kaag misbruikt hier eenvoudigweg de goede naam voor haar eigen imperialistische ambities door, in navolging van Adolf Hitler cum suis, de werkelijkheid eenvoudigweg te verdonkeremanen, door waarheden als een façade op te stellen voor de obsessieve leugen!

  “Wie van zijn geboortegrond houdt, kan rekening houden met de tekortkomingen die juist geadresseerd moeten worden.”
  WAAR SLAAT DIT OP??? Het raakt werkelijk kant noch wal. Het is schuim dat eenvoudigweg schuimt …, …. maar het reinigt niet!

  “Dat is waarom mensen die van Nederland houden, kijken naar Europa als oplossing.”
  Ook hier geldt mijn vorige vraag: wat is de logica van deze volstrekte wartaal? Ze is bezig door pure stemmingmakerij een niet bestaande tegenstelling te creëren, met als doel werkelijke patriotten te vervreemden van hun eigen volk en eigen belangen.
  Kaag is een leugenaar pur sang!

  “Europa kan Nederland beschermen tegen vergrijzing én ongecontroleerde migratie.”
  Ook hier: de intrinsieke logica die er had moeten zijn, ontbreekt hier totaal! Het is volstrekte larie!

  Ze beweert dat er geo-politieke agressie ‘uit het oosten of zuiden’ is waartegen Brussel de Nederlandse soevereiniteit zou beschermen, juist door, nota bene, die soevereiniteit prijs te geven.
  a. met agressie uit het oosten bedoeld ze natuurlijk Rusland. Maar wat mij betreft is er helemaal geen agressie vanuit Rusland. Wat ze met agressie uit het zuiden bedoeld? Ik zou zeggen, dat is de islam. Maar dat bedoeld ze vast niet.
  b. Europa kan onze vrijheid beschermen en vergroten, beweert ze zonder blikken of blozen, terwijl iedereen ervaart dat precies het tegendeel het geval is: de machtige superstaat vreet ons levend op. Iedere dag weer!

  Vervolgens verhaalt ze over een reeks van platitudes over wat Europa is.

  Ik heb nog dertien minuten wartaal te gaan, maar ik vind het zo wel even genoeg.

  KAAG = HITLER

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s