Ook Groot-Brittannië weer in het vizier van de migranten

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Steeds meer illegale immigranten steken vanuit Frankrijk over naar Groot-Brittannië. Op één dag zouden het 1000 migranten geweest zijn, die met succes per boot de Britse kust bereikten – een nieuw record. De Britse minister van Binnenlandse Zaken, Priti Patel, beschouwt Frankrijk hiervoor als verantwoordelijk en wil de miljoenen betalingen aan het land van Macron bevriezen.

£ 54 miljoen, bijna € 63 miljoen, wil Frankrijk van Groot-Brittannië opstrijken en belooft daarvoor als tegenprestatie om de patrouilles in de smalle zeestraat tussen beide landen te verdubbelen en zo de landing van immigranten op het eiland te verhinderen. Maar tot nu toe functioneert dat blijkbaar niet. Volgens informatie van “Sky News”, dat verwijst naar berichten van ooggetuigen, werd Groot-Brittannië in het begin van de week met nog eens 1000 mensen uit de hele wereld verrijkt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken beschouwt dit aantal als “te hoog”, wijst het echter af om een officieel aantal aan te geven. Het getal 1000 zou de recorddag 21 augustus breken, waarop 828 personen voet zetten op Brits grondgebied.

De conservatieve Britse minister van Binnenlandse Zaken is pisnijdig. Tot nu toe zou men aan Frankrijk nog niets van de beloofde miljoenen betaald hebben: “Frankrijk moet zich vermannen als het geld wil zien. Het is een betaling naar resultaat, en we hebben nog geen resultaten gezien. Het geld is verbonden aan voorwaarden”, aldus de 49-jarige Patel tegenover “MailOnline”.

Maandag staken minstens 430 migranten met kleine boten naar Groot-Brittannië over – een nieuw dagrecord.

O.a. op het strand van Dungeness in Kent landden volle rubberboten. Vier andere boten met in totaal 158 migranten bereikten de kust van Dover.

De reislustigen zijn o.a. afkomstig uit Jemen, Palestina, Eritrea, Tsjaad, Egypte, Soedan, Koeweit, Irak, Iran, India en Mali.

Waren het verleden jaar nog een bescheiden 8.417, in de loop van dit jaar zijn het al meer dan 12.500 “bootvluchtelingen” die Groot-Brittannië nu hun nieuwe thuis mogen noemen. Ongeveer 300 wachten op dit moment nog in de duinen van Duinkerken op hun doorreis. Hoeveel het in totaal zijn, weet blijkbaar niemand echt precies – of wil het niet weten.

Bron:
journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Ook Groot-Brittannië weer in het vizier van de migranten

 1. Marc zegt:

  Schiet ze dan gewoon eens een keertje lek!

  Like

 2. Gerrit zegt:

  Engeland zit niet meer in de E-U en hoeft zich niet meer aan hun regels te houden.In deze zeestraat van 30 kilometer breed kan de Royal Navy niets uitrichten?? Lijkt me dan ze dat niet eens willen. Hier steekt iets anders achter.

  Like

 3. antiislamnu zegt:

  Heel veel problemeen die er eigenlijk niet zijn als je met al die miljoenen gewoon je eigen dat grenzen dicht gooit hebben we voor e.u altijd al gedaan dus zo moeilijk is dat niet .En dan al die onzin geen wachtrijen meer bij de grens en zo makkelijk die waardeloze kut euro oprotten met deze shit grenzen dicht gulden terug moskeeën sluiten moslims een kanker trap naar Mekka en klaar .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s