De klimaatcrisis, ja ja

(Door: H. Numan)

Globale opwarming is stilletjes gepromoveerd naar klimaatcrisis. U bent niet bereid om onmenselijke offers te brengen voor globale opwarming. Dus maken we er een crisis van. Een crisis is een urgent probleem dat onmiddellijk aangepakt moet worden. Zoals de Covid-19 crisis. Om een crisis op te lossen, bent u wel bereid om onmenselijke offers te brengen. Dus vandaar. Onze socialistische elite is niet dom. Ze leert verdomd snel. Nu masseert ze u en mij van de ene crisis, de Covid-19 crisis, in een verzonnen crisis: de klimaatcrisis. Covid-19 is inderdaad een echte en serieuze crisis. Wees blij dat Covid-19 geen Ebola of builenpest is. Dan waren we allemaal allang dood. De ene helft door de ziekte, de andere helft, omdat de samenleving dan ophoudt te bestaan.

Covid is geen geintje. Zelfs al is het “een complot van de elite”, wat sommige mensen beweren, dan zijn de economische gevolgen even zo goed niet te overzien. De Europese en Amerikaanse centrale banken drukken geld alsof ze aan de diarree zitten. Er is voor het eerst een tekort aan werknemers, omdat het rendabeler is om thuis op de bank te zitten dan om te werken. Dat gaat op zeker komend jaar leiden naar hyperinflatie.

De Republiek van Weimar deed dat ook, doelbewust. Nee, dat was niet omdat de herstelbetalingen aan Frankrijk zo afgelost konden worden. Die moesten in dollars, franken of goud betaald worden. Maar hyperinflatie loste in een keer de binnenlandse staatsschuld af. En iedereen werd even arm. De droom van elke rechtgeaarde socialist. In Venezuela deden ze precies hetzelfde.

De beste oplossing van een onoplosbaar probleem is een ander probleem te verzinnen. Argentinië weet daar alles van. De generaals probeerden hun binnenlands problemen op te lossen door een buitenlands probleem te verzinnen, de Falklandoorlog. Ze gingen gigantisch de mist in. Argentinië plukt daar nog de wrange vruchten van.

Hetzelfde staat ons ook te wachten. De elite leerde van de Covid-19 crisis dat angst prima werkt. Vandaar dat ze nu spreekt over de klimaatcrisis. Net als alle socialistische experimenten gaat dat gigantisch verkeerd. Zij hebben daar zelf geen centje pijn aan. U wel. Is er een klimaat ‘crisis’? Welnee. Kunnen we die “crisis” met draconische maatregelen oplossen? Absoluut niet. Zelfs als alle Nederlanders zich in berenvellen hullen – dat zal de PvdD leuk vinden – en elke vorm van “klimaatuitstoot” op nul zetten, dan lost dat niets op. De Nederlandse bijdrage is niet eens in procenten te meten. De grootste vervuiler is China.

Die gaat helemaal niets doen. Officieel. Ze mogen tot 2030 meer kolencentrales bouwen, en daarna hebben ze de mogelijkheid om te kijken of het heel misschien een beetje minder kan. Mogelijkheid, niet verplicht. Dat is alles. Dat staat zwart op wit in het beroemde klimaatverdrag van Parijs. Redelijke oplossingen, zoals kernenergie, zijn dogmatisch verboden. Oplossingen die onhaalbaar zijn, worden dogmatisch opgelegd. Wind- en zonne-energie zijn lang zo milieuvriendelijk niet als beweerd wordt. Bovendien zijn ze niet betrouwbaar. Het waait niet altijd, en tenminste 12 uur van de dag is het te donker. Afgezien van een wekenlang dicht bewolkte hemel, wat in West Europa nogal eens voorkomt. Schone elektrische energie opslaan, is onmogelijk. Zulke grote batterijen bestaan niet. Het is technische onmogelijk om genoeg batterijen te bouwen om Nederland zelfs maar een half uur van noodstroom te voorzien. Behalve technisch is het ook economisch onmogelijk. Zo’n batterijpark kost aanzienlijk meer dan de volledige staatsbegroting over vele jaren.

De grote vragen zijn: is er een klimaatcrisis? Kunnen we die oplossen? In beide gevallen is het antwoord: nee. Als we ons milieu van nu vergelijken met de de hele twintigste eeuw (1900-1999), dan is er enorme vooruitgang gemaakt. Het milieu is veel schoner geworden. Uit verhalen weet u dat Londen regelmatig onder een deken van smog gehuld was. Insecten hadden hun schutkleur aangepast van lichtgrijs naar donkergrijs, zodat ze minder opvielen op een achtergrond van roet.

Dat probleem is inmiddels opgelost, en de natuur is bezig zich te herstellen. Zonder krankzinnige economische offers. Maar dat gaat socialisten lang niet snel genoeg. Ze willen de revolutie vandaag. Dus van een roetprobleem (dat was er echt) gingen ze naadloos over op “fijnstof” en daarna op “microstof”. Kortom, problemen zoeken om te kunnen oplossen. Ze beweren zelfs dat er nu meer mensen door “fijnstof” en vooral “microstof” om het leven komen dan tijdens een echte oorlog. Tja, met cijfers kan je rommelen wat je wilt. Zolang het maar paniekerig is, gelooft iedereen het.

Verandert het klimaat? Absoluut. Dat doet het altijd. Klimaat is niks anders dan het weer, maar dan over een veel langere periode en een veel groter gebied. Is weer wisselvallig? Dan is het klimaat ook wisselvallig, maar over een grotere periode en een groter gebied. De belangrijkste vraag is waarom verandert het klimaat. Als het door de mens komt, dan hebben de Chinezen een vette klus voor de boeg. Want China is een groot open riool. Wist u dat schoon drinkwater in Saoedi-Arabië een minder groot probleem is dan in de Volksrepubliek China? Dat komt er van als je ongelimiteerd het land (en dus het water) vervuilt. Drinkwater is in grote steden streng gerantsoeneerd. Vrijwel al het oppervlaktewater in China is zo vervuild dat er alleen met hele grote moeite drinkwater van gemaakt kan worden. Veel rivieren zijn zo vervuild dat het eigenlijk open industriële riolen zijn. Onbruikbaar voor iets anders. Daar hoor je dus niets over. Helemaal niets. Want als u dat weet, bent u niet meer bereid om grote offers te brengen.

Een ander dogma is dat er niet over de natuur zelf gesproken mag worden. Want de natuur is ‘onschuldig’. Onzin. Alle klimaatveranderingen tot op heden zijn het gevolg van natuurlijke processen. Het is vrijwel zeker dat de huidige klimaatverandering dat ook is. We weten dat zonnevlekken optreden in cycli en grote gevolgen kunnen hebben voor het klimaat. Wat kunnen we daar aan doen? De zon een tandje harder of zachter zetten? De aarde draait om haar as, maar de positie van die as varieert. Ook dat heeft grote invloed op het klimaat. Kunnen we daar wat aan doen? Met z’n allen uitstappen en duwen? Als het klimaat verandert, omdat natuurlijke processen dat veroorzaken, dan helpt niets.

Maar dat is totaal niet van belang. De maatregelen die getroffen moeten worden, zijn allemaal, zonder één uitzondering, precies wat nodig is om een socialistische heilstaat op gang te brengen. ‘Build Back Better’ is niets anders dan een allitererend verpakte communistische slogan. Build Back Better heeft maar één doel: de economie vernietigen. Dat beter herbouwen van de economie moet dan volgens de laatste modieuze principes gebeuren. Dus vrouwen moeten het beleid maken. Niet alle vrouwen, maar alle vrouwen met een kleurtje. Hoi Sylvana! Laat zien wat je kan! Ondersteunt door kweeën die denken dat ze vrouw zijn. Alle mogelijke en onmogelijk minderheidsgroepen moeten aan de beurt komen. Het herbouwen van de agrarische sector moet macrobiotisch, onbespoten, veganistisch en 100% halal gebeuren. Dat kan niet, want zoiets werkt niet.

Dat betekent automatisch hongersnood van megaformaat. U denkt dat ik een beetje doemdenk? Wel eens gehoord van de Grote Chinese Hongersnood van 1959 -1961? Hoeveel mensen overleden, is onbekend. Er kwamen tenminste 15 miljoen mensen om het leven, vrijwel zeker meer dan 50 miljoen. In China leefden toen 650 miljoen mensen, dus dat tikte aardig aan. Die hongersnood werd niet veroorzaakt door de natuur (droogte, overstromingen, tyfoons), maar door krankzinnig beleid van de communistische partij. Met andere woorden: het was nergens voor nodig… Niet de eerste keer dat communisten socialisten gigantische hongersnoden veroorzaakten. Stalin kon er ook wat van. Vraag maar aan een Oekraïner. Weet u wie ook aan ‘Build Back Better’ deed? Pol Pot. In absolute getallen een beginnertje: slechts 2 miljoen slachtoffers. In procenten een topper, met 25% van de bevolking vermoord. Dat record wist zelfs Mao niet te verbreken.

Vraag u zelf een af: als we niet in staat zijn bijzonder eenvoudige problemen zoals woningnood, asielzoekers en criminaliteit op te lossen, of om treinen op tijd te laten rijden, wie haalt het dan in z’n zotte kop om het klimaat te willen beheersen?

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op De klimaatcrisis, ja ja

 1. Bert zegt:

  Als covid zou bestaan, waar is dan het bewijs om het te kunnen aantonen.
  Waarom hebben ze het tot hebben nooit kunnen isoleren?
  Dat is er niet. Net zo goed als alle verzonnen variaties.
  Je kan iets pas een variatie noemen wanneer je het kan vergelijken met het origineel, en dat hebben ze niet.
  Maar blijf jij maar lekker bang, zo zien ze het graag.

  Geliked door 3 people

 2. Peter zegt:

  Gek dat ze voor woningnood, asielzoekers en criminaliteit geen code rood afgeven .

  Geliked door 2 people

 3. Jules van Rooyen zegt:

  Jammer heer Numan, dat U nog steeds niet door heeft dat de griep hysterie en tirannie, niets te maken hebben met “gezondheid”, maar alles met contrôle en nog eens contrôle, op weg naar een groene, “duurzame” dictatuur, met leugens van de groene Khmer.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  Klimaatnoodtoestand, kolder

  Like

 5. Drs.E.N.Schilder zegt:

  Kunt u even aanduiden waarom covid volgens u geen geintje is maar waarom het wel gelijk geschaard wordt (met een nog steeds onofficiële maar wel A status) met Ebola? Covid laat namelijk geen andere statistieken zien dan influenza. Covid is niks bijzonders, de nog steeds volstrekt overtrokken maatregelen echter wel. Als u dat bedoeld heeft u gelijk maar dan betreft het de angst, paniek en het Gestapo gedrag van de uitvoerende macht. Dat is inderdaad geen geintje.

  Like

 6. Gerrit zegt:

  Iemand had een voorstel gekregen van zijn energieleverancier.
  Elektra van 22.31 cent per kw naar 29.43 cent.
  Gas van 72,45 cent per m3 naar 1.11,23 cent per m3.
  Schandalig. Er is gas genoeg in de wereld maar we moeten aan de warmtepomp en zonnepanelen.
  Alles voor het klimaat. Wie niet horen wil moet het maar in zijn portemonnee voelen.
  Straks zitten de bejaarden in de kou. Want de pensioenen zijn al 10 jaar niet aangepast.

  Like

 7. Ravian zegt:

  “Covid-19 is inderdaad een echte en serieuze crisis”

  Enkel omdat hij zo gemaakt is; door volledig te bouwen op een bestrijdingsmethode waarvan bekend is dat deze niet effectief is tegen snel muterende griepachtige virussen, en tegelijkertijd alle wel werkende medicatie te verbieden.
  Dit is gewoon een weloverwogen aanslag op de westerse bevolking, massa moord met voorbedachte rade, zuiver ten behoeve van het vergaren van macht en geld over de rug van de westerse welvaart, met als uiteindelijk doel het installeren van een wereldwijde socialistische heilstaat.
  Het is gewoon nu al de misdaad tegen de mensheid van het millennium, en het doel is exact hetzelfde als het doel van de “klimaat crisis”, die exact zo “gemaakt” is als de Corona crisis.
  Zelfde motieven, zelfde methoden, zelfde verdachten.
  En zonder een functionerend democratisch systeem, wat buiten Zwitserland nergens bestaat, gaat helemaal niemand deze klootzakken zonder fysiek geweld tegen kunnen houden.
  Tijd dat de handschoenen uit gaan…

  Geliked door 2 people

 8. Drs.E.N.Schilder zegt:

  Het voordeel overigens is dat alle mensen en beveiligers rondom de duistere machten die dit heel bewust teweegbrengen dan ook omgevallen zijn en zij zelf uitermate kwetsbaar zullen zijn. Zoek ze dus op en duw iedereen die build it back better heeft geroepen heel langzaam een bot mes door het hart. De verrassing zal denk ik zitten in dat ze niet sterven omdat ze helemaal geen hart blijken te hebben.

  Like

 9. Bas zegt:

  Klimaatwaanzin…

  Minder of geen kinderen nemen genereert een vrijwel onuitputtelijk CO2-saldo. Je kunt dan elke twee weken naar New York vliegen.

  https://pbs.twimg.com/media/E-26Qi8WQAYBnvx?format=jpg&name=medium

  Binnenkort kinderen verbieden?
  In het Westen krijgt men gemiddeld al heel weinig kinderen.

  Reacties:

  Minder import van gelukszoekers scheelt ook een groot stuk CO2, aangezien de ecologische voetafdruk van een in west Europa wonende ongeveer 8 keer zo groot is als van een inwoner van Afrika. Dus als die linkse milieuwappies iets willen bereiken, begin daar dan wat aan te doen.

  En iemand omleggen? Hoeveel CO2-saldo levert dat op?

  Hoe kun je minder kinderen nemen? Gooi je er dan eentje in de vuilnisbak of zo?

  Zelfmoord plegen levert ook grote milieuwinst op.

  Dat moet je die asielzoekers laten zien want die fokken alleen al voor de kinderbijslag, tijd om alleen de eerste twee kinderen kinderbijslag geven..

  Vertel dat eens aan de inwoners van sub-Sahara Africa i.p.v. aan welmenende blanken, die zich toch al onder het vervangingsniveau voortplanten

  Geliked door 2 people

 10. Bas zegt:

  Klimaatwaanzin..

  https://www.rtlnieuws.nl/economie/life/artikel/5237985/co2-budget-duurzaam-vliegen-vlees-emissiehandelssysteem-tno

  Betalen met CO2-punten
  Minder vlees eten en vliegen door eigen CO2-budget, zo werkt dat

  Wie vlees bestelt zou ook moeten afrekenen in CO2-punten.

  Stel: elke Nederlander krijgt een eigen CO2-budget. Voor reizen, vlees eten en energie geldt een maximum aan CO2-uitstoot. Wie eroverheen gaat moet bijbetalen. Maar wie duurzaam leeft, kan juist geld ‘verdienen’. Veel Nederlanders zien het onder voorwaarden wel zitten, maar hoe zou dat in zijn werk gaan?

  Like

  • Heniusz zegt:

   @Bas. Quote: “Veel Nederlanders zien het onder voorwaarden wel zitten, maar hoe zou dat in zijn werk gaan?” Goede kans dat het er al mee begint dat niet iedereen dezelfde hoeveelheid deugpunten krijgt, hoe meer politiek correct, hoe meer punten, vanuit het aloude adagium: “Iedereen is gelijk, maar sommigen zijn gelijker”. Bovendien zal de hoeveelheid deugpunten in eerste aanleg ook behoorlijk ruim zijn, deugen moet voor deugmensen niks kosten immers, waarmee het nuttig effect niet hoog zal zijn. Daarna begint het afbouwen… Niet voor de deugmensen zelf, maar voor de “deplorables”, maar dat is veelal niet de doelgroep, die mensen vlogen sowieso al niet de wereld over, reisden toch al met het O.V. en konden zich toch al lang (dagelijks) lapje vlees meer veroorloven.

   Geliked door 1 persoon

  • Nachtkaarsje zegt:

   Dat gaat dan een weldadige, overdadige en vooral uitmuntende zwarte markt opleveren waar je je punten kan verkopen 😉 Wat dan weer niet mag hahahahaha

   Like

 11. BigLJohn zegt:

  Al die crisissen zijn verzonnen door kabinetten die onsterfelijk wilden worden. Maar het kabinet zelf is de crisis. En ze kregen hun onsterfelijkheid door een frauduleuze verkiezing naar Amerikaans model. Dit zal de standaard worden voor de toekomst. Zoals de Bastille bestormd werd verdient ook de elite dat ze opgeruimd gaan worden. Immers; opgeruimd staat netjes !

  Geliked door 1 persoon

 12. oudmarinier zegt:

  We hebben WERELDWIJD , maar 1 CRISIS ….., En dat is de crisis van compleet gestoorde en doorgedraaide , incompetente , corrupte , fascistische/communistische/nazistische POLITICI , MEDICI / MEDISCHE WETENSCHAPPERS , BIG TECH , BIG PHARMA , BIG BROTHER , etc etc etc….

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s