De roemloze ondergang van Sigrid Kaag

(Door: Ilja Leonard Pfeijffer)

Vanuit zijn woonplaats Genua beschouwt Ilja Leonard Pfeijffer wekelijks een onderwerp dat het Nederlandse nieuws beheerst. Deze week: Sigrid Kaag werkte tijdens het formatiedebat aan haar eigen ondergang. “Haar taal verhult in plaats van helderheid te scheppen en haar claim op nieuw leiderschap verbleekt tot een ongeloofwaardig marketingtrucje.”

Als het goede altijd zegevierde, zou politiek zinloos zijn. Omdat het goede zelden wint, en zeker niet vanzelf, bestaat er een verschil tussen idealen en de werkelijkheid. Politiek is de kunst om in een onvolmaakte wereld het geloof in concrete verbetering niet te verliezen. Macht is voor de politicus wat canvas is voor de schilder en de pen voor de schrijver: het is het instrument dat onontbeerlijk is om visioenen zichtbaar te maken. Het streven naar macht impliceert strategie en zoals het goede soms met inzet van kwade middelen kan worden afgedwongen, zo hoeft sympathie voor de nagestreefde idealen niet per definitie samen te vallen met bewondering voor de gehanteerde tactiek. 

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

31 reacties op De roemloze ondergang van Sigrid Kaag

 1. J. C. Th. Köhler zegt:

  Zelden zo’n bij elkaar geraapte verzameling nonsens gelezen. Schaam je, Pfeijffer!

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

 2. Hovawart zegt:

  Bij de domoren van Dom66 kunnen ze klaarblijkelijk het onderscheid niet meer maken tussen charismatische volksvertegenwoordigers en giftige machiavelliërs, eerst met Alexander en nu met Sigrid, iemand die zich puur op haar eigenbelang richt en anderen manipuleert, bedriegt en misbruikt om haar persoonlijke doelen te bereiken. Ze lijken geweldige mensen … niet.

  Like

 3. BigLJohn zegt:

  Een Kaag die Rutte voor rotte vis uitmaakt. Het is allemaal toneelspel. Van tevoren werd al uitgemaakt dat zij Rutte opvolgt. Die verkiezingen (naar Amerikaans model) waren ook al fake. Noem het maar creatief boekhouden. Zoals bepaalde ondernemers gegevens voor de belastingdienst achterhouden. Een afstervend D66 met maar 8 zetels werd ge-update na de verkiezingen tot 24 zetels, en natuurlijk werd de VVD weer de allergrootste. Kaag stond haar overwinning te vieren door op een tafel te gaan dansen, uren VOOR de uitslag van de verkiezingen bekend waren. Op het moment dat zij danste scheen het daglicht de kamer binnen waar zij danste. De roemloze ondergang van Kaag ? Baarlijke nonsens ! Zij neemt de plaats van Rutte in gelijk een Kamala Harris die over korte tijd de plaats gaat innemen van Joe Biden !

  Geliked door 2 people

 4. Wappieman zegt:

  Het zal mij niets verbazen indien dat qaqwijf straks
  op Ruttes troon zit !
  Als die Bilderbergers haar daar willen KOMT ze daar !
  Zie hoe in 40 jaar die EU er door is gejast , zie hoe
  die twee referenda door Balkenende en Rutte zijn
  getorpedeerd .
  We staan er ALLEEN voor , ik maak me geen illusies
  over die politici .

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Even ter zijde. Wat een achterlijke zooi op de achtergrond. Klimmuur of gedroogde yakstront zoals men die laat drogen in Nepal en Tibet om vervolgens als brandstof te gebruiken om te koken.
  Zou mij niets verwonderen als dit strontidee van GL komt

  Foto’s op: http://ai.stanford.edu/~latombe/mountain/photo/taplejung-to-jiri-trek-2012/nepal-fall-2012-02.htm

  Geliked door 3 people

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   @Jan
   Het leukste gaat nog worden als het straks zo uitgedroogd raakt dat die blokken klei eraf mieteren. Misschien krijgen we dan straks nog Kamerleden die tijdens hun speech een bouwhelm op moeten zetten….
   🙂

   Geliked door 2 people

  • Julia zegt:

   Jan zeer toegepaste kunst dat zooitje in Den Haag is te vergelijken met een modderstroom omdat elkaar met modder smijten ze niet vreemd is er komt dan ook werkelijk niets zinnigs meer uit omdat ze de macht over haar eigen gecreëerde puinhoop totaal verloren zijn en compleet radeloos. Vandaar dat er nog geen goede formatie is gerealiseerd (overigens goed ook). Kaag en Rutte zijn te vergelijken met een stel ordinaire bekvechtende viswijven men moet er überhaupt toch niet aan denken als dit samen een formatie gaat vormen. Hoogste tijd voor nieuwe verkiezingen en gifslangen als o.a. Kaag buiten spel te zetten.

   Geliked door 1 persoon

   • Jan zegt:

    Toen ik de dit zag in de video, massaal lekker deugen, een front vormen om te pogen die ‘vreselijke’ Van Meijeren de mond te snoeren

    was weer duidelijk dat linksvolk niet kán luisteren én stuitende hypocrieten zijn, want zij waren het die er voor zorgden dat de geestelijke en politieke sfeer ten tijden van Fortuyn dusdanig verziekt werd dat hij uiteindelijk werd vermoord. Van der Graaf was alleen maar de beul, de linkse gekken degenen die Fortuyn de doodstraf gaven. Na karaktermoord volgde de liquidatie

    Pim Fortuyn heeft destijds Wim Kok opgeroepen te stoppen met demoniseren. Kok ging door. Toen Fortuyn aanpassingen van de Grondwet voorstelde (Artikel 1), ging D66’er Thom de Graaf uit het dagboek van Anne Frank citeren.

    Geliked door 1 persoon

  • Blaffertje zegt:

   @jAN.

   Het zijn de onderste stenen van MH17 die u daar ziet.
   Ze zijn eindelijk boven komen drijven en plakken nu aan de muur als reminder van dit shit kabinet.

   Ze blijven volhouden dat Rusland het heeft gedaan, maar hoe kunnen ze dat volhouden?
   Direct na de aanslag was er een bericht van een Oekraïense commandant die was geschrokken dat er een passagiersvliegtuig was neergehaald i.p.v een Russisch transportvliegtuig er was zelfs sprake van dat ze het staatsvliegtuig van Putin wilden neerhalen en dat zouden dan de Russische separatisten dan hebben gedaan?
   Echt niet.
   Maar Rusia did it anyway volgens de EU en Amerika.

   Geliked door 1 persoon

 6. Bas zegt:

  Zo bont als Kaag het maakt is uitzonderlijk
  Het is algemeen menselijk om jezelf beter voor te doen dan je bent, en in de politiek wordt dat nog uitvergroot. Maar zo bont als D66-leider Sigrid Kaag het maakt is uitzonderlijk. Midden in de…
  telegraaf.nl

  Geliked door 1 persoon

 7. Bas zegt:

  WEF MINIONS!
  Alle betrokkenen moeten meteen opstappen, hun loyaliteit ligt duidelijk niet bij Nederland!

  Pepijn van Houwelingen
  De antwoorden op onze Kamervragen over het World Economic Forum (WEF) zijn zojuist binnen en ja, onze ministers worden actief benaderd door en zijn betrokken bij het WEF! #GreatReset #BuildBackBetter

  https://pbs.twimg.com/media/E-3CUTEXoAYeHDU?format=jpg&name=medium

  Geliked door 1 persoon

 8. Bas zegt:

  Dinsdag 21 september
  Prinsjesdagmars tegen de regering

  https://pbs.twimg.com/media/E-1KGuBWUAIDKHj?format=jpg&name=medium

  Like

 9. Bas zegt:

  Geert Wilders

  Kaag feliciteert Iraanse islamofascist Amirabdolahian en nodigt hem uit.

  Haar liefde voor terroristen, Palestijns of Iraans en haar haat voor Nederland kent geen grenzen. Schaamteloos.

  Government of the Islamic Republic of Iran
  @Iran_GOV
  Minister of Foreign Affairs of the Netherlands @SigridKaag and her #Iranian counterpart @Amirabdolahian in a phone call discussed developing bilateral relations. She congratulated Amir Abdollahian on his appointment and invited him to visit the Netherlands.

  Minister van Buitenlandse Zaken van Nederland @SigridKaag en haar #Iraanse ambtgenoot @Amirabdolahian bespraken in een telefoongesprek de ontwikkeling van bilaterale betrekkingen. Ze feliciteerde Amir Abdollahian met zijn benoeming en nodigde hem uit om naar Nederland te komen.

  Geliked door 1 persoon

 10. fredjohan zegt:

  We weten nu toch allemaal dat Kaag premier wil worden. Dit soort politieke beschouwingen, alsof we nog met een echt politiek systeem te maken hebben, slaan nergens meer op. Rutte wacht op het geschikte baantje,daarna volgt Kaag hem gewoon op.

  Like

 11. Julia zegt:

  Kaag heeft al onderhandelt voor steun uit haar geliefde moslim broeder gemeenschap en heeft nu de volgende zet geflikt https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/09/geert-wilders-snoeihard-tegen-sigrid-kaag-nadat-ze-iraanse-minister-uitnodigt-haar-liefde-voor-terroristen-kent-geen-grenzen/ Slapjanus en ruggengraatloze Rutte vindt het allemaal best terwijl die slapjanus meer en meer onderuit wordt gehaald. Is Rutte echt niet meer capabel en heeft hij zijn volle verstand verloren om dit überhaupt toe te laten en waar blijft de rest van de oppositie. Van mij mogen ze er allemaal uitgetrapt worden op een paar politcie na zoals Baudet, Gidion van Meijeren en Bosma laat dit soort mensen de zetels maar eens gaan bezetten misschien kan Nederland dan nog van het kwalijke linkse gif verlost worden zodat onze samenleving weer een eenheid wordt en onze normen en waarden op de eerste plaats staan in plaats van in tweeën gedeeld en de discriminerende diversiteitspolitiek.Bij wet vastleggen en verplicht stellen zich aan te passen aan onze normen en waarden, onze traditdies cultuur waarderen en respecteren, handen uit de mouwen steken zonder levenslang profiteren, niets meer gratis en net als alle Nederlanders op de wachtlijst voor een woning of anders oprotten. Het is te ziek voor woorden dat miljarden worden verspild aan de eindeloze invasie van gelukzoekers en profiteurs terwijl onze zorg totaal kapot is bezuinigd en de belastingbetaler nog blij moet zijn met achterstallige gezondheidszorg. Het is een grote misdaad wat ziekelijk links de samenleving heeft aangedaan.

  Like

 12. Bas zegt:

  ‘Ik ben lid van het World Economic Forum’…

  Geliked door 2 people

 13. Veldmuis zegt:

  Helemaal eens met BigLJohn.

  Geliked door 1 persoon

 14. Wappieman zegt:

  @Klaas
  Hartelijk dank Klaas voor het terugzoeken , die reactie
  van Bobje spreekt voor zich .

  Like

  • bobzelf zegt:

   BESTE STIEKEMERT, FAN VAN EEN EU TROL …… DUS

   JE STAAT OP DE LIJST ,

   VAN LANDVERRADERS EN EU TROLLEN

   HEERLIJK DIE WERELDWIJSHEID ..

   LEUK U KUNT U AANMELDEN BIJ HET KLAVERJAS TEAM ..HET IS NU COMPLEET !!
   WHAHAHA GENIAAL BOBBIEEEEE.

   WAS MOEILIJK NA 2013 2014 , WAAR DE GELE CONTAINER DE WOODSTOCK JURK DE LEIDING HAD WHAHAHAHAHA ONS GELIEFDE FRICANDELLEN VROUWTJE TREES UIT ALKMAAR , DE VRIENDIN VAN ONS BERT…. BERT G , PIERRE SNOT ZEG MAAR
   DE BERENKLAUW FAN MET PINDASAUS VAN DE LIDL , WHAHAHAHA
   ZO UIT HET BLOTEBOLLETJE WEER

   WEER GEEN COPY PAST. GAAF HE KLAASJE ??

   EN NU, JA HOOR, THE WAPPIEMAN, , DE EU TROL VERS BINNEN GESLOPEN, ALS GEERT FAN ..
   LULT GELIJK UIT ZIJN NEK, STOND DAAR VROEGER AL BEKEND OM ,
   KLAAS ONZE EU TROL DE 30 ZILVERLINGEN LANDVERRADER , a.k.a. klaaasje iskariot ETTERBAK
   Ons ROLSTOEL FENOMEEN, DE AANNAMES VLIEGEN OM JE OREN UIT DE ISLAM DRIEHOEK EN DE HAAGSE GELEEN HOERENWIJK EN EEN PEDOFIELE KINDERPOSTZEGEL LIKKER, DE STALIN HATER JANNEMAN….. WANT ZIJN VADER WAS FAN VAN STALIN WHAHAHA ROND 1940 /45, WAT EEN OBSESIE IS GEWORDENIN IN DIE PAAR HERSENCELLEN

   OUWEHOEREN IS TROEF JIJ KOMT UIT . KLAAS

   DE WAPPIEMAN, ONZE NIEUWE LOSER HIER

   HET WORDT NOG DRUK HIER WHAHAHAHAHAHAH

   ZET HEM OP JONGENS, , GEEF VOLLEDIG GAS MET 4 X IQ 9.7. 9.8 EN 11.7

   PRETTIGE DAG NOG .

   OOMBOBZELLUF .

   Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Er komt maar geen eind aan de verbale diarree van @dommeBob, het raakt allemaal kant nog wal maar hij schijnt zich er zelf kostelijk mee te vermaken.

    Like

   • bobzelf zegt:

    Tijl Uylenspiegel zegt:
    12 september 2021 om 14:19

    DAT KOMT TIJL , LOSER , EN 32 CM LUL
    OMDAT JIJ NIET BEGRIJPEND KUNT LEZEN

    MAAR IK HEB TOEVALLIG VIA EEN HELE GOEIE KENNIS WAT FOTO’S GEZIEN WAAR JIJ OOK OPSTOND
    JEEWAS ALS ENIGE MINKUKEL GOED TE VINDEN, GELIJ IN 1 KEER
    ZE ZEI JA, HOE ZAG JE DAT??

    TOEN WERD ME ALLES IN 1 KEER DUIDELIJK ..

    JE ZIT DUS EN DAT HEB JE NOOIT VERTELD BIJ DEJOSTI BENT

    OP EEEN MOEILIJK MUZIEK INSTRUMENT, DE TRIANGEL !!

    KWIJLT UIT 2 MONDHOEKEN ALS JE WATERPAS STAAT

    EN

    GOED TE ZIEN ,OP DE FOTOOS HEB JE HETZEFDE HAAR ALS MIJN ZUS

    ALLEEN DIE ZIT EROP .

    DUS IK BEN MET JOU GEWOON HELEMAAL KLAAR

    KOMT TOCH NIETS UIT,.. WAT AANNAME GEBRABBEL , EN IK DACHT DAT , WE HEBBEN GEHOORD, ETC ETC , GELUL DUS

    ZAK PAARDENVIJGEN , KOTS FIGUUR

    GEGROET

    IK GA EFFE LEKKER OP MIJN DUIMEN STAAN

    JIJ NIET HE, HOE KRIJG JIJ EIGENLIJK DIE ROLSTOEL 3 HOOG BIJ DIE HOEREN ??

    HEBBEN DIE TEGENWOORDIG EEN TRAPLIFT ..??

    DOOEI VERVELENDE ETTERBAK

    VERBALE DIARREE , NA 5073 LIKES ?? LIJKT ME STUG MOET AAN JOUW IQ LIGGEN HET OVERBEKENDE CHIMPANSEE NIVEAU

    GROETJES

    Like

 15. Wappieman zegt:

  @bobzelf
  Of ik hier nog bestaansrecht heb maakt de heer
  E.J. Bron uit , niet jij , omhooggevallen uitgespeelde
  babyboomer met je hooghartig gebral , de seventies
  zijn voorbij , het universum draait niet meer om jou .
  Neem nog een Raki , maakt geen bal uit , je hersens
  zijn toch aangetast door Korsakov , anders wist je
  die CAPS knop wel te vinden , schapezak.

  Geliked door 1 persoon

  • Jan zegt:

   bobzelf is Putain’s bruinwerker

   Like

   • bobzelf zegt:

    Jan zegt:
    12 september 2021 om 16:47
    MIJN OOM , ALS KONTNEUKER ??
    ROEPT EEN MAN DIE VAST ZAT VOOR HET LIKKEN AAN KINDERPOSTZEGELS
    EN NOOIT MEER AAN HET WERK KOMT

    EN EEN RUSLAND FOBIE HEEFT OMDAT ZIJN VADER STALIN FAN WAS.
    LEUK DE MIJNE OOK

    DIE WERD DOOR STALINS JONGENS BEVRIJDT , DAT JIJ ER 50JAAR VOOR NODIG HAD, OM ER EEN BEETJE ME DOZEN SOFSE DRUGSE L MEDICIJNEN OVER HEEN BENT GEKOMEN

    MAAR 3 UURTJE PER NACHT SLAAPT, EN DIE ANDERE 21 UUR BIJ BERT HIER ZIT. MET EEN UITKERING , VAN MIJN CENTEN

    IK BEN DAAR NIET BOOS OVER. VIEZERIK

    WEER GEEN WELTERUSTEN , DRAAI , WENTEL, EFFE PISSEN, DRAAI, STUKKIE NAAR BERT, OOGJES DICHT GODVERDOMME DIE KLOTE BO . GOED HE VAN MIJ ..

    GEGROET OOM WIPPIE DOEN

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s