Kulhánek: Tsjechië zal Afghaanse Taliban-regering niet erkennen

(Door: Daniela Honigmann – Vertaling: E.J. Bron)

Tsjechië zou de nieuwe Taliban-regering in Afghanistan in geen geval moeten erkennen. Een zekere vorm van communicatie met haar is echter noodzakelijk. Dit zei de Tsjechische minister van Buitenlandse Zaken, Jakub Kulhánek (sociaaldemocraten, foto), direct voor zijn vertrek naar de Verenigde Arabische Emiraten zondag tegenover journalisten.

De dinsdag voorgestelde Taliban-regering is volgens de Europese Unie noch inclusief, noch weerspiegelt ze de etnische en religieuze diversiteit van de Afghaanse bevolking. Kulhánek verklaarde er geenszins blij mee te zijn dat de Taliban nu de nieuwe heer in Afghanistan zouden zijn. Hij zou echter de realiteit moeten accepteren. Tsjechië zou in geen geval in de eerste rij staan bij de onderhandelingen met de Taliban. Het zou echter belangrijk zijn om als EU een uniforme communicatiestrategie te volgen, aldus de minister.

Bron:
deutsch.radio.cz
Door: Daniela Honigmann

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Kulhánek: Tsjechië zal Afghaanse Taliban-regering niet erkennen

 1. karton zegt:

  Kulhánek heeft zich de “eeuwige” vijandschap van de EUSSR op de hals gehaald ! Fransje Timmermans , Verhofstadt, v.d. Leyen, Rutte, Merkel en consorten zullen nu wel heel boos zijn ! Chantage , bedreigingen en uitsluitingen zullen Kulhánek’s deel worden.

  Geliked door 2 people

 2. Hans M zegt:

  En terecht ! Volgens mij hadden wij ze al erkend voordat ze de macht hadden gegrepen. Met dank aan landverrader/heks Kaag.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ravian zegt:

  Communiceren met zoiets als de Taliban doe je het beste op de ouderwetse manier; met het hedendaagse equivalent van ouderwetse kanonneerboten dus.

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  Timmermans en Rutte zullen overgaan tot financiële sancties tegen Tsjechië; ik hoor het hen al zeggen en Vehofstad zie ik al als een dolle hond schuimbekken

  Geliked door 2 people

 5. Jackholland zegt:

  Laat die afghanen elkaar lekker afmaken . Zijn ze niet in oorlog met het westen dan zijn ze wel in oorlog met elkaar over het feit wie het beste volgens de regels van mo de pedo leeft. Een volk wat nog zo achterlijk is daar kan je niets mee aanvangen ook in het westen niet . En laat je ze naar het westen komen dan hangen ze aan het uitkeringsinfuus en gaan ze door met hun achterlijkheid want dochterlief mag alleen met een mosselman trouwen , vrouw moet gekopdoekt over straat en weet ik wat voor meer op islam gebaseerde shit. Ze gaan nooit leven als autochtone westerlingen willen kunnen en mogen ze niet. Je moet het zo zien dat feyenoord ajaxspelers gaat opstellen in een wedstrijd tegen bv psv . Die ajaxspelers zijn eerst voor ajax vanuit hun hart en komen alleen voor het feyenoord salaris maar het zullen nooit echte feyenoorders worden. Zoals heel islamitisch europa nooit echte europeanen zullen worden . In hun hart blijven het kamelenbeffers die puur alleen voor de poen hier zijn .en anders niet .

  Like

 6. hen k zegt:

  Das andere taal dan Rutte en Kaag taal , die zouden het liefst willen dat Afganistan bij de EU komt

  Like

 7. Julia zegt:

  Terecht maar Nederland erkent het wel en heeft inmiddels al weer miljoenen beschikbaar gesteld dankzij het bezoekje van Kaag. Kaag heeft wel hele dure uitjes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s