Orbán: Het Westen is een gijzelaar van het idee van een “open samenleving”

(Vertaling: E.J. Bron)

Door zich af te keren van het christendom heeft het Westen zijn zendingsbewustzijn verloren, zei de Hongaarse minister-president Viktor Orbán (foto). Na het falen van het Westen zou het nu aan Midden-Europa zijn om vertrouwen en inspiratie te geven, zei de Hongaarse minister-president Viktor Orbán bij de opening van het academisch jaar aan de Mathias-Corvinus-universiteit in Boedapest.

Hij sprak ook over het feit dat de 21e eeuw de eeuw van Azië zal zijn, wat echter niet per se iets slechts is.

“Hoe was het mogelijk dat het Westen 400 jaar lang aan het hoofd van de wereld heeft gestaan? Dat moet duidelijk gemaakt worden”, zei Orbán. “Het Westen zou zonder zijn zendingsbewustzijn niet aan het hoofd van de wereld hebben kunnen staan, en het zendingsbewustzijn van de westelijke mensen lag in het christendom”, voegde hij er aan toe. Dit alles leefde in het Westen ook na de Verlichting voort. Het is sinds lange tijd een overtuiging dat de balans van de westelijke civilisatie fundamenteel positief is.”

“In de 21e eeuw is er iets veranderd, en dit alles vond plaats na het einde van de Koude Oorlog”, aldus Orbán.

“Apocalyptisch denken bepaalt in toenemende mate het westelijke denken”, zei hij, en voegde er aan toe dat de cultuur van het Westen in de VS de controle overgenomen zou hebben, terwijl “in Europa een soort islamitische stroom vanuit het zuiden inzette, die een nieuwe situatie in Frankrijk, Nederland, Spanje en Italië creëerde.”

Het Westen zou niet in staat zijn om gepaste antwoorden op deze catastrofe te geven, zei de minister-president.

“Het Westen is langzamerhand het geloof in zijn zendingsbewustzijn kwijtgeraakt”, voegde hij er aan toe.

Orbán sprak er ook van dat diegenen die een zendingsbewustzijn hebben in veel ogen de vijanden van een “open samenleving” zijn. Dit concept zou een van de meest destructieve ideeën na de Tweede Wereldoorlog in het Westen zijn.

“Vandaag de dag is een open samenleving het enige concept in West-Europa”, zei Orbán. “Nu, in een tijd van de islamitische toestroom en de opkomst van Azië, kan het Westen zich niet bezighouden met zijn eigen zendingsbewustzijn, terwijl het als gijzelaar van het idee van een open samenleving wordt vastgehouden.”

“Wij hier in Midden-Europa hebben ons eigen geloof en onze inspiratie niet verloren”, verklaarde hij.

“In deze situatie heeft Midden-Europa zijn eigen missie niet uit het oog verloren, en de Hongaren ook niet”, zei de minister-president. “De huidige debatten met Brussel berusten op exact dit onderscheid. Het zendingsbewustzijn van een natie is tegenwoordig in het Westen onacceptabel en verdacht.”

(Bron: Magyar Nemzet)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Orbán: Het Westen is een gijzelaar van het idee van een “open samenleving”

 1. Bas zegt:

  Hoeveel waarschuwingen heeft Amerika en het Westen nodig!

  De man die het islamitische meesterbrein van 9/11 ondervroeg, Khalid Sheikh Mohammed, waarschuwde ons voor wat hij zei en voor zijn plannen:

  ‘Jullie openheid voor andere culturen zijn geschenken van Allah, het is in feite een zwakte die Allah je heeft gegeven, zodat je gemakkelijk verslagen kunt worden’

  Like

 2. koddebeier zegt:

  De meeste EU landen zijn totaal de weg kwijt, we worden bezet door de islamitische horde met het doel ons te islamiseren.
  “Onze” domme politici heulen met de vijanden van het christendom en de ongelovige, op een enkele uitzondering na.
  We glijden met een rotgang af op de ondergang van onze samenleving en vrijheid welke ondermijnt wordt door de islam, WHO, WEF, VN, NAVO, EU en corrupte politici.

  Geliked door 2 people

 3. Wim zegt:

  Sterk verwoord. Het westen heeft niet alleen de klassieke deugden voorzichtigheid, rechtvaardigheid, gematigdheid en moed veroochend maar ziet thans ook dat door het gevestigde christendom van de christelijke deugden geloof, hoop en.liefde slechts een karikatuur wordt uitgedragen.
  Rest een hedonistische samenleving waarin sport,spel en festivals het hoogste goed zijn en waarin niets echt groots en werkelijk moois wordt voortgebracht, Een samenleving als een leeg huis dat zonder slag of stoot kan worden betrokken door wie dan ook,

  Geliked door 1 persoon

 4. Marc zegt:

  Schuldgevoel is een buitengewoon negatief prerogatief, vooral als het niet in perspectief van het algemeen menselijk falen wordt gesteld. Overheersing, onderdrukking, mishandeling en genocide zijn algemeen menselijke eigenschappen, niet typisch voor de westerse mens. In de ene tijd overheersten Romeinen, Grieken, Arabische moslims, Turkse Moguls of Chinezen, in de andere Fransen, Engelsen of Nederlanders.

  Alleen westerlingen die zich te buiten gaan aan het afkeuren van uitsluitend westerse misdaden houden het beeld van een superieur westerse mens hoog. Want volgens hen mag een westerling niet falen. Echter, de fouten van andere culturen volledig wegpoetsen en die van het Westen uitvergroten is onjuist, pure demagogie en zuivere geschiedvervalsing.

  Geliked door 1 persoon

 5. Bob zegt:

  Na het morele verval veroorzaakt door twee
  wereld oorlogen heeft het verval zich voort gezet
  is nooit teruggekeerd naar oude waarden.
  Men heeft er vals moreel besef voor laten
  innemen de die goed worden misbruikt door
  de politici gekozen of niet gekozen.

  Like

 6. de barbaar zegt:

  Er komt een tijd dat wij het VOLK in opstand komen en de hordes het land uitjagen.
  Met alle beschikbare middelen.
  Alle bussen charteren en bij de duitse grensplaatsen uitladen en richting het oosten verder bitte…jajaja..immer gerade aus.

  Like

 7. Julia zegt:

  Wat heb ik een respect voor deze krachtige leider. Hoe wordt hier in Nederland het academisch jaar geopend door ziekelijke links geïndoctrineerde hoogleraren waardoor de zogenoemd hoogopgeleiden in wording al zijn besmet voordat zij een universiteit binnen treden. Hoogleraren dienen zich niet te mengen in de politiek https://www.folia.nl/opinie/142383/hoogleraren-moeten-geen-politieke-functies-bekleden, Door de huidige politiek is Nederland een slaaf van het mislukte EU bolwerk en heeft al haar soevereiniteit verkocht en is overgegaan van een democratie tot een linkse dictatuur.

  Like

 8. Jan zegt:

  Franse Revolutie. 17.000 werden onder de guillotine vermoord, 10.000 crepeerden in de gevangenis
  Mao’s Revolutie: 80.000.000
  Hitler: Ruim 16.000.000
  Pol Pot: 2000.000 (3/4 van de bevolking)
  DDR: ca 100.000
  enz enz. Maar linksvolk blijft in het socialisme geloven. De slachters waren af en toe van het padje.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Mass_killings_under_communist_regimes#Other_states

  Overigens, onderling werd er ook fiks gemoord. Zo moordde de Russische regering van Stalin 3.500.000 Oekraïners uit dmv de hongerdood en moordde men vrolijk door in de bezette staten tot de Muur viel

  Een immense plaat beton voor de kop van de rooien
  Ploumen: ‘Ongelijkheid is de moeder van alle crises

  Like

 9. Zeeuwse Babbelaar zegt:

  Van heiden, naar christelijk en nu binnenkort weer zo HEIDENS als wat.
  De ellende neemt binnenkort in versneld tempo toe, voor vele autochtone
  burgers.
  Er zijn al regio´s waar het leven voor de autochtone Europeaan zwaarder
  te ´tillen´…- dragen is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s