Onverbeterlijk . . .

https://geschiedenis.nl/nieuws/artikel/3764/de-russische-revolutiehttps://www.historischnieuwsblad.nl/mao-zedong-de-rode-keizer-1893-1976/https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Slachtoffers_in_de_Tweede_Wereldoorlog

Door:
L.O.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Onverbeterlijk . . .

 1. Ondertussen een tweede gezin nu een uit Jemen die een woning weigert wegens te klein.
  Gezin met 7 kinderen weigert een woning met 3 slaapkamers en een zolder.
  Het ziet ernaar uit dat dit het volgende jankverhaal gaat worden over discriminazie.
  Daar zal door een aantal advocaten wel de juiste draai aan gegeven worden

  Geliked door 2 people

 2. droevige mof zegt:

  Als ik dit lees als de Duitser die ik ben, denk ik dat ik gelijk heb om de naam te dragen die ik hier draag. Er zijn altijd Duitsers geweest die geenszins autoritair en imperialistisch waren en die in het geheel niet overeenkwamen met het karakter van het volk. Zij waren en zijn in de minderheid. Droevig.

  Like

 3. Fran zegt:

  Adolf was geen Duitser, maar wel een individu uit het Duitstalige gebied.
  Hij was een mislukte Oostenrijkse kunstschilder.

  Like

  • Bert zegt:

   Hij was afgekeurd in het Oostenrijkse leger om dienst te kunnen nemen.
   In Duitsland keken ze niet zo nauw welke mafkees er mee wou doen.
   Daarom is hij ook die kant op gegaan.

   Like

 4. Bas zegt:

  Wir schaffen das…

  Geliked door 1 persoon

 5. leo1 zegt:

  Evolutie van het “Isme ” Communisme —–> Nazi fascisme —–> Schwabinisme —- > enz.

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Heb vanavond een flink stuk van een documentaire van HUMAN bekeken over
  Artificial Intelligence oftewel Kunstmatige Intelligentie, waarom niet helemaal ?
  Nou het was niet bepaald om vrolijk van te worden, niet alleen het waanzinnige tempo waarin de vooruitgang plaatsvind en de vele toepassingen ervan maar ook de talrijke schaduwzijden.
  En die schaduwzijden zijn niet gewoon een beetje donker maar pikzwart.
  Mogelijkheden komen met verantwoordelijkheid terwijl juist China gigantisch aan het ontwikkelen is, niet bepaald een regime dat je die verantwoordelijkheid toe zou willen vertrouwen.
  In feite deed de docu eigenlijk weinig anders dan Schwab; mensen wakker schudden en waarschuwen voor wat er onvermijdelijk aan zit te komen op technisch gebied want het gaat letterlijk alle fantasie ver te boven. En niet alleen in positieve richting.

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Hallo meneer “Tyl”; het tempo waarin de z.g.n. vooruitgang plaats vindt ?
   Ik denk dat vooral de ouderen zich dag-in-dag-out hierover verbazen.
   Voor jongeren is alles in feite gewoon [ het was er al, al die ingenieuze technieken.]
   Ik ben nog eens meer dan 10 jaren ouder dan Uwes zelve, heb nog in NL meegemaakt dat je de telefoonjufrouw het telefoon nr moest doorgeven als je de de dokter wilde spreken. Was in de jaren ’50………
   Ik was gisteren in de wachtkamer van de dokter, moeder op heur smartphone te koekeloeren en de +- 14 jarige dochter idem.
   Er werd geen woord gewisseld.
   Ik gebruik alleen een vaste computor met groot scherm, alles goed te zien.
   Zo las ik net hiervoor een artikel in Fr krant “Voix du Nord” over een moslim-grootvader die om 4 uur s’nachts zijn klein kind van 11 jaar wakker maakte en die moest dan een gedeelte van de koran uit hoofd opzeggen.
   Als hij een fout maakte kreeg hij slaag.
   Men kwam er achter op school omdat hij onhandelbaar werd/was en ’t hele verhaal kwam eruit.
   Dus je kunt zeggen wat je wilt; moslims moeten nog wel hun hersenen gebruiken !

   La Voix du Nord
   https://www.lavoixdunord.fr/1069498/article/2021-09-14/valenciennes-le-petit-garcon-etait-frappe-quand-il-recitait-mal-ses-sourates

   Geliked door 1 persoon

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    @delamontagne
    Inderdaad, ook ik verbaas me daar bijna dagelijks over, en ook dat men maar als normaal ziet dat iedereen dat allemaal maar koopt en er direct mee overweg kan.
    Jongeren leren het elkaar natuurlijk maar bij ouderen werkt dat toch anders, printen kopiëren alles moet maar thuis kunnen en het is tegenwoordig bijna goedkoper om een nieuwe printer te kopen dan nieuwe inkt.
    Laten we het maar houden op de onvermijdelijke generatiekloof.

    Like

   • Bert zegt:

    Tijl, als je wel eens iets moet uitprinten en een beetje begint te balen van de inkt prijs.
    Dan raad ik je aan een toner printer aan te schaffen.
    Ik heb iets van 5 jaar geleden een Brother HL-1110 gekocht.
    Was iets van 55 euro en nog steeds te koop. (123inkt.nl)
    En ik heb de toner daar nog nooit van hoeven te vervangen.
    Een nieuwe cartridge kost iets van 30 euro, maar je doet er jaren mee.
    Je zet ‘m in de kast, en haalt ‘m tevoorschijn als je iets moet printen.
    Probeer dat maar met een andere printer, dan is je inkt opgedroogd.
    Werkt altijd, als je bijna nooit iets hoeft uit te printen.
    Hier hebben ze alle kopieer machines verwijderd uit de supermarkten.

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Klopt helemaal wat je schrijft.
    Ik had al heel lang een Hp-kleuren printer annex scanner.
    Maar de ellende om de kleuren cartridges te vervangen en bovendien duur.
    Omdat we 1/2 terug heel veel moesten uitprinten heb ik een HP Laser Jet printer, Pro M 15 w, gekocht.
    Was niet eens duur en maakt hele goeie, weliswaar zwart/wit prints.
    Dus erg geschikt voor documenten enzo.
    Ik had ook een Laserprinter in NL, waar je zelf uit ’n busje dat poeder er in moest doen.
    Meegenomen naar Frankrijk………..
    Maar die kan ik niet meer vinden tussen al m’n spullen.

    Like

  • Boike zegt:

   @ Tijl Uylenspiegel 15 september 2021 om 00:36

   Ik heb ook wel eens een dergelijk programma gezien. Het is inderdaad, om kots en kots misselijk van te worden. Ze willen niet alleen de mens tot robot degraderen. Nee ze zijn al volop bezig om intelligente computertechnologie te ontwikkelen die nog intelligentere computers gaan maken. Dus robots, die zichzelf gaan voortplanten. Elke volgende generatie robots wordt dan nog intelligenter. Dan is de mens binnen de kotste keren overbodig. Dan is er geen natuurlijk leven, geen menselijk leven, ook geen dierlijk leven en ook geen plantaardig leven meer nodig. En binnen de kortste keren is er zelfs geen planeet meer nodig. Dan krijg je robots, die als zichzelf voortplantende ufo’s in alsmaar grotere aantallen door het universum vliegen. Als je hierover gaat nadenken, word je knettergek. De computer kon wel eens de ergste uitvinding van de mensheid zijn. Nee, dit is geen science fiction. Ze zijn werkelijk bezig, dit te ontwikkelen. En ze zijn al verder gevorderd, dan ze toegeven. Het is nog slechts een kwestie van tijd. De mensheid gaat zichzelf met de voortschreidende AI (kunstmatige intelligentie) overbodig maken en uitroeien. Is dit wat wordt bedoeld met de eindtijd ??? Brrrr !!!

   Geliked door 1 persoon

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    @Boike
    Inderdaad, het bezorgde mij ook een beklemmend gevoel, misschien nog wel het meest toen er verteld werd dat er vroeger altijd mensen waren die wisten hoe een apparaat werkte en het dus ook konden repareren zo nodig, denk daarbij aan een automonteur of een treinmachinist.
    Dat is bij computertechnologie niet langer het geval, die ontwikkelt zichzelf, denkt zelfstandig na en gaat weer verder, 24 uur per etmaal.
    Geen wonder dan ook dat zo’n centrum net zoveel energie gebruikt als 30.000 huishoudens.
    In Nederland was destijds grote ophef om een professor die als zogenaamde schedelmeter werd gezien en dus vergelijkbaar met de nazi wetenschappers, computers doen nu hetzelfde en nu heeft niemand er een probleem mee.
    Ze lieten zien dat gezichtsherkenning slechts het topje van de ijsberg zijn, de computer bepaalt ook of iemand homofiel is of lesbisch afhankelijk van de gezichtsbouw.
    Maar nog veel griezeliger zijn de militaire mogelijkheden, drones die volledig zelfstandig bepalen of iemand al dan niet uitgeschakeld moet worden en dat ook zonder toestemming doen!

    Geliked door 1 persoon

 7. Jan zegt:

  Een angstaanjagende waarschuwing van Hans Morgenthau
  Door Francis P. Sempa
  Hans J. Morgenthau was één van de meest vooraanstaande geleerden van internationale relaties in het midden van de 20 ste eeuw. Hij was adviseur van regeringen en adviseur van de presidenten John F. Kennedy en Lyndon B. Johnson, voordat hij aftrad vanwege meningsverschillen over het Vietnam-beleid van LBJ.

  Een van zijn vele boeken was Politics Among Nations (1948), ooit de ‘bijbel’ van geleerden op het gebied van internationale betrekkingen. In 1970 werd een bundel gepubliceerd met een aantal van zijn artikelen en essays, geschreven in de jaren zestig, onder de titel Truth and Power. Essays van een decennium 1960-1970. In dat deel zijn essays opgenomen die in het begin van de jaren 2020 bijzonder relevant zijn voor de Amerikaanse politiek.

  De politiek in Amerika omvat tegenwoordig een gevaarlijke collusie tussen wetenschappers, oligarchen van de grote technologie/sociale media en de federale overheid die hun versie van de ‘waarheid’ promoten en proberen afwijkende stemmen te onderdrukken en in sommige gevallen te straffen. Deze gevaarlijke conglomeraat van sociale en politieke macht wordt toegejuicht en aangemoedigd door de reguliere media. Of het nu gaat om klimaatverandering, pandemische mandaten, de geldigheid van de verkiezingen van 2020 of het bestrijden van “systemisch racisme”, slechts één “waarheid” is acceptabel, en degenen die het niet eens zijn met de “waarheid” kunnen worden geannuleerd, sociaal verbannen, publiekelijk worden veroordeeld , baan geweigerd, of erger.

  Morgenthau schreef de essays in Truth and Power tijdens de turbulente jaren zestig, maar sommige van zijn observaties hebben een griezelige relevantie voor de hedendaagse politiek. In 1964 waarschuwde Morgenthau bijvoorbeeld in een essay getiteld ” Moderne wetenschap en politieke macht ” dat onze democratie in gevaar werd gebracht door de wetenschappelijk-technologisch-gouvernementele drie-eenheid. “De macht”, schreef Morgenthau, “is verschoven van het volk naar de regering. Binnen de regering is de macht verschoven van democratisch verantwoordelijke functionarissen naar bepaalde technologische elites, militair en wetenschappelijk, die niet democratisch verantwoordelijk zijn.” Deze ontwikkeling, schreef hij, had de controle van de kiezers over de regeringszaken “drastisch verminderd”. En deze situatie, waarschuwde hij, “maakt totalitarisme mogelijk.”

  Moderne wetenschappelijke en technologische innovaties, legde Morgenthau uit, “hebben moderne regeringen de instrumenten gegeven waarmee ze de sfeer kunnen binnendringen en overweldigen die de traditie heeft gereserveerd voor het individu en zijn vrijheid – om zijn gedachten te conditioneren en zijn acties onbeperkt te beheersen.” “Onze tijd,” vervolgde hij, “heeft moderne regeringen het vermogen gegeven om zichzelf de volledige meester van het individu te maken.”

  Morgenthau voorzag de opkomst van een bestuurssysteem waarbij een ‘wetenschappelijke elite’ zou heersen. “Het overwicht van dergelijke elites,” legde hij uit, “is het onvermijdelijke resultaat van de centrale posities die wetenschap en technologie innemen in de aangelegenheden van de moderne regering.

  Wetenschap en technologie dienen in toenemende mate de belangen van degenen die politieke macht uitoefenen. “Deze utilitaire oriëntatie van wetenschap en technologie op de belangen van de staat”, schreef Morgenthau, “betekent een radicale breuk met traditie.”

  En het heeft wetenschappelijke en technologische elites omgevormd tot politieke actoren. Zulke elites, schreef Morgenthau, “worden politiek en zijn voor hun succes evenzeer afhankelijk van … politieke vaardigheden en externe politieke steun van hun voorstanders als van hun wetenschappelijke degelijkheid.” Dit verandert hun aard: “[Ze] worden zelf protagonisten van politiek … beleid dat in overeenstemming is met hun wetenschappelijke oordeel.” Deze elites, schreef Morgenthau, ‘niet langer alleen adviseren op basis van deskundige kennis; ze zijn ook voorvechters van beleid dat met ongeëvenaarde autoriteit wordt gepromoot en vaak op grond daarvan wordt bepaald.”

  Morgenthau wist dat wetenschappelijke en technologische elites hun eigen politieke wereldbeelden hebben. Hun selectie van feiten, de nadruk die op bepaalde feiten werd gelegd en hun theoretische oordeel, begreep Morgenthau, waren “een essentieel onderdeel van [hun] totale politieke wereldbeeld.” In de politiek van vandaag hebben wetenschappers en oligarchen op het gebied van technologie en sociale media persoonlijke en politieke voorkeuren die hun pleidooi voor politiek beleid beïnvloeden.

  Vier jaar later schreef Morgenthau ‘The Right to Dissent’, dat ook voorkomt in Truth and Power. Daar waarschuwde hij dat wanneer een politieke elite gelooft dat ze een monopolie op de waarheid heeft, ze zal proberen om afwijkende meningen te onderdrukken en het te bestempelen als ketterij of verraad. De elites geloven dat ze de ‘waarheid’ hebben ontdekt en ‘het recht en de plicht hebben… om die te laten zegevieren’. De meerderheid die politieke macht uitoefent (en militaire en politiemacht) kan proberen de minderheid – de andersdenkenden – te onderdrukken “en de democratie zou wel eens kunnen sterven”, schreef hij. Het sociale en politieke pact tussen een meerderheid en een minderheid in een democratie is broos. En de geschiedenis laat zien, schreef Morgenthau, dat het degenen zijn die de overheersende sociale en politieke macht hebben die “de meerderheid en haar regering ertoe brengen de grenzen van het pact te overschrijden”. In werkelijkheid is het de ‘afwijkende minderheid’, legde Morgenthau uit, ‘die een vitale functie vervult voor het politieke en morele welzijn van de Republiek’.

  Morgenthau vatte in het hoofdessay van het boek ‘Truth and Power’ het grote gevaar samen waarmee we in de jaren 2020 worden geconfronteerd:

  ‘Het komt veel vaker voor dat de machthebbers, als ze worden geconfronteerd met onverteerbare waarheid, eerst proberen deze te corrumperen en, als ze daar niet in slagen, proberen haar in diskrediet te brengen en, als ze dat niet doen, daarin slagen, het tot zwijgen brengen. Het vermogen van de overheid om te corrumperen vloeit voort uit haar macht om degenen te belonen die bereid zijn om corrupt te zijn. Zijn vermogen om in diskrediet te brengen komt voort uit het gezag van de macht waarmee het spreekt en uit de invloed die het kan uitoefenen op de massamedia van communicatie. Zijn vermogen om het zwijgen op te leggen vloeit voort uit zijn vermogen om te corrumperen – zwijgen is een soort passieve corruptie – en uiteindelijk van het vermogen om totalitair gebruik te maken van de politie en het strafrecht.’

  Degenen die tegenwoordig onder de wetenschappelijke, technologische, sociale media en gouvernementele elites beweren de “waarheid” te hebben ontdekt en die, vaak met succes, proberen degenen die het niet eens zijn met de “waarheid” sociaal te verbannen, betreden zeer gevaarlijk terrein. “Amerika”, drong Morgenthau er bij zijn lezers op aan zich te herinneren, “was niet gebaseerd op macht die blindelings en ongeremd werd nagestreefd, maar op macht die door de waarheid werd geïnformeerd en beperkt.” We negeren zijn waarschuwing op eigen risico.
  https://www.americanthinker.com/articles/2021/09/an_eerie_warning_from_hans_morgenthau.html

  Geliked door 1 persoon

 8. Bob zegt:

  Ken uwgeschiedenis zoek de feiten en
  probeer daaruit iets te leren.
  De mens is moeilijk iets te leren uit hun geschiedenis.
  Neem de geschiedenis van de Joden de THORA
  en na4500 jaren maken ze nog steeds dezelfde fouten.
  Wat uiteindelijk tot diaspora heeft geleid.
  Saamhorigheid en sociaal zijn blijkt een groot goed.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s