EEN HERINNERING…

Huiselijke vrede – 1950

(Door: “Driek”)

Soms, geachte lezer, word ik bevangen door een vreselijk gevoel van heimwee naar vroeger jaren. In die vijftiger jaren hadden wij nog geen televisietoestel om ons dom te houden. En al dien walgelijke lieden die als ‘Bekende Nederlander’ door het leven gaan en die door gans het volk worden bejubeld en aanbeden, bestonden gelukkig niet. Wat is er in hemelsnaam gebeurd dat een groot deel van de bevolking het dom geleuter van dien nitwits in Den Haag op hun beeldscherm lijdzaam aanschouwt?

Wat is er in hemelsnaam gebeurd in de hoofden van de Nederlandse burger dat zij die lariekoek van ministers en hun volgelingen slikken alsof zij een hemelse spijs krijgen aangereikt? Ik word er werkelijk niet goed van. Het woord grenzeloze domheid is hier van toepassing. Want hoe kan het ook anders dat miljoenen burgers zich vol laten spuiten met een chemische substantie waarvan ze niet weten wat er inzit. De bijsluiter die ik krijg bij een door een arts voorgeschreven medicatie is bijna een meter lang!

In het boek “1984” van George Orwell zegt iemand: “Wij hadden ze niet moeten vertrouwen. Ik zei het toch, is het niet zo? Dat komt ervan als je ze vertrouwt. Ik heb het altijd al gezegd. Wij hadden ze niet moeten vertouwen, die sodemieters.”

Ik vind het hele gebeuren, zoals dat door Mark Rutte en Hugo de Jonge wordt gepresenteerd, meer dan schaamteloos. Het zijn tirannen en booswichten. Een heel levenslustig en bruisend volk wordt door het Haagse schorremorrie overrompeld en volkomen plat geluld. Is er nu werkelijk niemand die met de vuist op tafel durft te slaan? Laten wij ons allen als een zooi debielen leiden naar het abattoir?

Ik behoor niet tot de luidruchtige en her- en derwaarts fladderende zucht naar oppervlakkige verstrooiing van al dien jongeren die schreeuwend en krijsend en bijna schuimbekkend met hun handen opwaarts geheven de festivals bezoeken. Ik behoor tot de vooroorlogse generatie. Wij hadden vroeger simpel vermaak. En het bijzondere geluk dat wij de oorlog zonder al te veel kleerscheuren hadden overleefd. In de bevrijdingsjaren van 1945 was een avondwandeling al een groot genoegen. En wij begaven ons ’s avonds te elfder ure ter ruste. Ja, lezer, zo ging dat toen.

Hoe kan in hemelsnaam de Nederlandse burger geduldig in de rij staan voor een gifprik die vreselijke gevolgen kan hebben? Is er ergens bij die goedgelovige burger een steekje los geraakt? Ik vrees van wel!

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

(PS: © 2021. Niets uit bovenstaand artikel mag worden gebruikt of gewijzigd op andere blogs/sites zonder de nadrukkelijke toestemming van de webmaster!)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op EEN HERINNERING…

 1. Jean zegt:

  Beste Driek,
  Voor mij staat BV voor Bekakte Vod en BN voor Bekakte Nurt.

  Like

 2. Voor het vuurpeloton, wegens landverraad, zal Mark Rutler niet kiezen voor een blinddoek maar voor de weftas over zijn kop. Klaus zal een extra bolle wefzak over zijn kop trekken. Beide worden met VLSIC’s (Very Large Scale Integrated Circuits) gefusilleerd, zodat ze in hun kist nog even kunnen nadenken over hun misdaden tegen de mensheid.

  Hugo de Jonge zal kiezen voor een mondkap en een salvo van gelanceerde injectiespuiten. Marion Koopmans zal tevergeefs om een retractiepaper smeken. Sigrid Kaag laat zich graag tot de nek toe ingraven.

  De vizie op een minder dystopische toekomst door Flipje Aalbesberg, het goede broertje van…

  Houdt moed!

  Geliked door 2 people

 3. Ravian zegt:

  Wat is er in hemelsnaam gebeurd dat een groot deel van de bevolking het dom geleuter van dien nitwits in Den Haag op hun beeldscherm lijdzaam aanschouwt?

  De hippies zijn gekomen, en hebben scholing en media overgenomen, dat is wat er gebeurt is.

  I’m with Skipper…

  Like

 4. Bert zegt:

  Ik begrijp er ook helemaal niks van.
  En alles wat je er tegen in brengt wordt afgedaan als, niet waar en nep nieuws, een leugen.
  Er is geen beginnen aan de mensen nog iets aan hun verstand te peuteren.
  Compleet gehypnotiseerd lijken ze wel.
  Alsof ze daar al jaren medicijnen voor slikken wat ze geheel willoos gemaakt heeft.
  En de jeugd, precies hetzelfde.
  Allemaal zijn ze bang om ziek te worden, in het ziekenhuis te belanden of er aan zullen overlijden.
  Geen enkele kritiek wordt geduld.
  Ze gaan door het vuur om het beleid te verdedigen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Julia zegt:

  Hou toch op over dat Haagse gajes. Toch niet te geloven wat een stel huichelaars daar op dit landgoed bij elkaar geraapt zijn. https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/09/je-verwacht-het-niet-sigrid-kaag-en-mark-rutte-zijn-weer-een-demissionair-setje-de-pedante-haagse-klucht-lijkt-opgeklaard/ Na het weekenduitje is de deal rond en kan de schandalig langdurende klucht worden afgesloten en heeft dit zooitje een vrijkaart om de burgers nog meer te onderdrukken en tot op het bot uit te kleden en velen in de kou te zetten vanwege het doordrammen van de klimaathysterie.
  Rutte
  Dan hebben we nog een aantal van die schaamteloze en gewetenloze machtswellustelingen De Jonge, Gommers en Koopmans die niet anders zijn dan vreselijke misdadigers tegen de menselijkheid https://www.frontnieuws.com/het-covid-19-vaccin-en-de-code-van-neurenberg-misdaden-tegen-de-mensheid-en-genocide/ Tijd voor een tribunaal dat gelijk staat aan het Neurenberg tribunaal.
  https://www.frontnieuws.com/corona-vaccinatie-de-geprogrammeerde-zelfvernietiging-van-het-lichaam-hoe-mrna-vaccinatie-het-immuunsysteem-zijn-eigen-lichaam-laat-aanvallen/
  Er is maar één oplossing voor massale burgerongehoorzaamheid en met miljoenen mensen op naar Den Haag om onze vrijheden geheel terug te eisen en onze democratie te herstellen. Prinsjesdag moet Nederland de leugen weer aanhoren dat iedereen er op vooruit gaat nou dat kunnen we wel vergeten het worden flinke stappen achteruit. Willem zal er nog wel een leuk praatje omheen houden over verbinding en dat wij samen er wel uit komen en de massa gelooft weer in het sprookje. Wie gelooft nog in deze corrupte en hypocriete Haagse maffia.

  Geliked door 1 persoon

 6. Bert zegt:

  En eind jaren 50 kwam de eerste verderfelijke muziek van Elvis Presley, Pat Boone, Bill Hailey, Peter en de rockets, Everly Brothers en vele andere.
  Ik heb ze hier nog allemaal liggen de singles uit die tijd. Stapels.
  En de mensen spraken er schande van.
  Menig 78 toeren is gesneuveld wanneer je vader je er mee aantrof.
  Goddeloze muziek van de duivel waardoor het gezag zou verdwijnen.
  Dat waren nog eens mooie jaren, en ik heb ze nog vaak genoeg aangehoord.
  Waar je vader je kwam controleren of die gozer wel deugde waarmee je telkens mee sprak.
  Waar alleen de wat rijkere toen een auto hadden, de rest reed op een fiets of een brommer.

  Geliked door 2 people

  • Bert zegt:

   En ook de enigszins onzedelijke muziek diende zich aan.
   Driek kent deze vast nog wel uit zijn wat jongere jaren.
   Paula Dennis met Janus Janus pak me nog een keer.
   Of kwam dit uit het begin van de jaren 60.

   Like

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ontzettend leuke stukjes die Driek altijd schrijft, dit keer slaat hij echter de plank opvallend mis.
  In vroeger jaren sprak men ministers nog aan met excellentie en waren kritische vragen uit den boze, doctoren onderwijzers en nog wat mensen werden met groot ontzag bekeken en behandeld.
  Er werd besmuikt gelachen om Luns die zich bewoog alsof hij nog niet goed wist om te gaan met zijn grote lijf, men luisterde nog braaf naar de pastoor als hij zei dat men KVP moest stemmen en deed dan vervolgens ook.
  Daarbij; wat wist men nou helemaal van wat de politiek besloot, radio stond nog in de kinderschoenen en voor een beeldjournaal moest je naar de bioscoop, luister nog maar eens naar zulke opnames en de stem van de presentator, daar was geen ruimte voor kritiek, hij vertelde het en dus was het zo.
  Een beetje daarvan is zelfs vandaag de dag nog wel herkenbaar bij de NOS terwijl objectiviteit nou niet bepaald hun sterkste punt is.
  Vandaag de dag hebben we dagelijks meerdere demonstraties, vroeger kwam dat maar zelden voor of het moest wel heel erg urgent zijn en zelfs dan waren ze nog niet zo massaal als tegenwoordig.
  Dat kon ook niet want mensen moesten werken, vaak zes dagen in de week.
  Hilarisch vond men de cabaretier Wim Kan die politici de maat nam, maar hij deed het altijd netjes en betamelijk, zo zelfs dat de dames en heren politici er zelf ook om konden lachen.
  Ik heb de hele videoserie van zijn shows en je kunt daarop mooi zien hoe het beeld dat hij schetste in de loop der jaren steeds realistischer werd en de kritiek venijniger.
  Prachtige tijd hoor daar niet van maar veel minder romantisch dan wanneer je er op terugkijkt.

  Like

 8. Bob zegt:

  Driek je verzuchting naar een geordende samenleving
  met zelf denkende mensen is fictie.
  Zoals ze zich nu achter de vaccinatie aanlopen liepen
  ook willoos achter de bezetter in WOII aan.
  De geschiedenis herhaalt zich op een telkens iets
  andere wijze heeft men mij geleerd.
  De conclusie is de meeste mensen leren niets van
  hun geschiedenis.

  Like

 9. D.G.M.Holland zegt:

  Beste Driek, ik ben grotendeels wel met je eens hoor, maar je vergeet echter iets…
  Die burgemeester en die pastoor van toen…
  Die zeiden tot elkaar:”Hou jij ze arm, dan hou ik ze dom”…
  Ook zij werden bejubeld en aanbeden door het gewone volk…
  De K.V.P. P.v.d.A. en de VVD van toen zorgden voor een sfeer om b.v. het koninklijk huis en de regering belangrijk te vinden. Toen ging het niet via t.v. maar radio,krant en bioskoopnieuws.
  Hoe werd wat later de centrumpartij letterlijk en figuurlijk expres kapot gemaakt, net als nu FVD en PVV verketterd worden ?
  Maar het was toen een stuk gezelliger dan nu… zeker weten.

  Geliked door 1 persoon

 10. Julia zegt:

  Iets herinneren is bij o.a. Rutte vreemd. Dit gebied van de hersenen is bij hem blijkbaar uitgeschakeld.

  Geliked door 1 persoon

 11. ronjaspers zegt:

  Driek.Ik voel met u mee,toen nederland nog nederland was, en in mijn nostalgie komt het lied van wim sonneveld in mij op:het dorp.

  Geliked door 1 persoon

 12. BigLJohn zegt:

  Levend begraven dat Haagse schorriemorrie. Dan kunnen ze in de kist nog hun zonden overdenken voordat ze doodgaan.

  Geliked door 1 persoon

 13. Republikein zegt:

  André Hazes zit in zak en as. Zijn management liet deze week weten dat hij rust neemt nu hij kampt met een burn-out en ook zijn vriendin Sarah van Soelen liet zich opnemen in een behandelcentrum in Spanje. Gelukkig kan de zanger rekenen op veel steun van zijn familie in deze moeilijke periode.

  Begint net te leven!

  Like

 14. boorzalf zegt:

  Tja Driek, denk weleens terug aan mijn kinderjaren toen mijn vader zelfs varkens slachtte en de vrouwen zure zult maakte en als de koeien weer gekalfd hadden zaten we heerlijk te smullen van de biest. Iedereen had kippen, konijnen en ect. en veel ruimte en land. Maar nu is alles voorbij. Alles is toen onteigend door de staat, de mooie boomgarden zijn gesloopt voor de woningnood toen. En nu ruim 50 jaar later is er niks verandert. De sloop van NL gaat nog steeds door. Ik ben zelf bezig om mijn boeltje te pakken en weg te gaan uit nederland. Ten minste dat is de planning.
  En neem mijn mooie groenendaler mee. ( liedje voor U Driek).

  Like

 15. Zeeuwse Babbelaar zegt:

  De Haagse satanische vrijmetselaars, uit het Binnenhof….
  De democratie is fig.gesprkn dood-gebloed !!!
  We leven nu in een overgangfase, naar een communistische
  dictatuur.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s