Europees Parlement ziet in de opname van Afghanen een “morele verantwoording”

(Vertaling: E.J. Bron)

Europees Parlement eist ook het aannemen van het omstreden migratiepact

Terwijl meerdere lidstaten van de Europese Unie hun grenzen al hebben gesloten voor illegale migranten, of op het punt staan dit te doen, heeft het Europees Parlement donderdag een resolutie aangenomen, waarin staat dat de opname van migranten uit Afghanistan een “morele verantwoording” zou zijn.

Donderdagmiddag heeft het Europees Parlement met een grote meerderheid (536 voor, 96 tegen en 50 onthoudingen) een resolutie over Afghanistan aangenomen, die de volgende uitspraak bevat:

“Afghanen hebben een grondrecht om in andere landen asiel te zoeken, daarom moeten gecoördineerde evacuatiemaatregelen zo snel mogelijk voortgezet worden. Volgens opvatting van het Europees Parlement moeten uitzettingen naar Afghanistan opgeschort worden.”

Volgens de resolutie van het Europees Parlement kan ervan uitgegaan worden dat de meerderheid van de Afghaanse asielzoekers in de buurlanden internationale bescherming zal zoeken, zodat de EU ook de buurlanden van Afghanistan moet ondersteunen. De financiële, logistieke en capaciteit vormende ondersteuning van de EU-leden voor de desbetreffend elanden zou echter geen alternatief voor de eenzijdige vluchtleingenpolitiek van de EU kunnen zijn.

Het Europees Parlement roept daarom de lidstaten op om het door de Europese Commissie aangekondigde migratiepact snel aan te nemen, dat voor nog eens miljoenen migranten naar Europa zou kunnen zorgen. Het migratiepact heef tin de verantwoordleijke ministerraad nog niet voldoende ondersteuning gevonden, omdat het door meerdere lidstaten – waaronder ook Hongarije – als achterdeur voor de invoering van verplichtende opnamequota beschouwd wordt.

Met betrekking tot de migratiedimensie van de crisis staat er in het document van het Europees Parlement ook dat “de Europese Commissie en de lidstaten een humane asielpolitiek moeten bevorderen: de EU heeft een morele verplichting betreffend eopname en integratie; het is september plaatsvindende (vrijwillige) hervestigingsforum van de internationale gemeenschap is te begroeten; de lidstaten zouden ook lopende, onlangs verwerkte en afgewezen aanvragen in het licht van de jongste gebeurtenissen opnieuw moeten onderzoeken.”

Van de Hongaarse europarlementariërs stemden de afgevaardigden van de regerende conservatieve partij Fidesz tegen de beslissing, de vertegenwoordigers van Momentum en MSZP stemden blanco.

Voor de stemming verklaarde de fractievoorzitter van Fidesz in het Europees Parlement, Kinga Gál, tegenover “Magyar Nemzet” dat het Europees Parlement de aanname van een document ter bevordering van de migratie zou voorbereiden.

“Net als in het jaar 2015 zijn de stemmen in het Europees Parlement die zich uitspreken voor de migratie nog steeds belangrijk. Ze lijken ook sterker te worden”, zei ze, en voegde er aan toe: “Het ergste scenario is dat Europa nu onverantwoordleijk uitnodigingen naar miljoenen mensen verstuurt en hen wil verdelen.”

Woensdag sprak ook Ursula von der Leyen zich er in haar gebruikelijke rede over de situatie van de Europese Unie voor uit dat Europa zijn deuren voor Afghanen zou moeten openen.

(Bron: Magyar Nemzet)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

36 reacties op Europees Parlement ziet in de opname van Afghanen een “morele verantwoording”

 1. Heniusz zegt:

  Quote: “Europees Parlement ziet in de opname van Afghanen een “morele verantwoording”.” Mag IK dan voorstellen dat de voorstemmers in het Europees parlement het goede voorbeeld geven? Tenminste één gezin minimaal een jaar kost en inwoning… Eens zien of er dan nog zo veel voorstanders over blijven. Deugen zonder consequenties? Het moest niet mogen!

  Geliked door 1 persoon

  • Steven zegt:

   Precies… dus laat die deugers minimaal twee Afganen in het gezin opnemen met een stapelbed voor deze twee arme mensen in de kamer van de dochter opstellen.

   Like

 2. bobzelf zegt:

  daaa komppp allemaal beste lezers
  omdat die pleuris pvv lul geert wilders

  de grenzen open wl houwe snappie lamlul ??

  mooi

  oom small bobbie

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Tja dat EU verdrag hè, tot het jaar 2050 komt er 25 miljoen geluk zoekers naar Europa.
  Fijn hè die EU dank aan de vvd cda en de pvda

  Geliked door 1 persoon

  • Rien E zegt:

   Aub ook d666 en groenslinks niet onbenoemd laten, de gekken zijn oververtegenwoordigd in de tweede en eerste slaapkamers

   Like

   • Monalisa zegt:

    In de slaapkamer daar slaapt ik in, als u terug gaat naar het jaar 1975 heeft het pvda onze Joop den uyl met het cda en de vvd u toen al verkocht aan de Arabieren lees dat verdrag eens.

    Like

 4. Vooral de opening van het artikel liet mijn mond openvallen

  Europees Parlement ziet in de opname van Afghanen een “morele verantwoording”

  Nou zouden we dus kunnen bedenken dat het gajes daar enig moreel besef heeft.
  Je gelooft het toch zelf niet.

  Geliked door 3 people

  • ronjaspers zegt:

   Henk.Enkele jaren geleden heeft de extreem linkse multimiljardair george soros 226 E.P. leden omgekocht.Hij organiseert ook sinds 2015 de islamitische invasie naar europa en de illegalen karavanen van zuidamerika naar de amerikaanse grens.

   Like

  • LUCIA zegt:

   Ja Henk, ons doen vervangen door deze morele verantwoording, gaat natuurlijk vooraf en/of hooguit tegelijk, aan onze morele plicht om ons dood te laten prikken.

   Like

 5. Boike zegt:

  Dat hele land dreigt leeg te lopen, om hier te komen halen, wat ze thuis verpest hebben en om hier te komen brengen, waar ze thuis voor weglopen.

  Geliked door 1 persoon

 6. karton zegt:

  Het parlement van de EUSSR vindt het een morele verantwoordelijkheid, nou en ? Ze vinden en vonden van alles maar zadelen anderen ermee op ! Ik voel geen enkele verantwoordelijkheid jegens Afghanen ! Rot op !

  Geliked door 2 people

 7. Marc zegt:

  Dat is dus niets minder dan een oorlogsverklaring aan de volken van Europa.
  Hierop past uitsluitend een militair antwoord!

  Geliked door 1 persoon

 8. Ravian zegt:

  De enige “morele verplichting” is voor de autochtone Europese mannen om de autochtone Europese vrouwen en kinderen te beschermen tegen horden gewelddadige islamitische testosteronbommen die hen willen misbruiken en hun welvaart willen ontnemen.
  En dat beschermen begint dan met het verwijderen van de EU criminelen die de import van dit tuig organiseren.

  Het hele idee dat zo’n beetje de complete Afghaanse bevolking “asiel recht” zou hebben omdat ze niet in staat zijn om in hun eigen land vrede en veiligheid te realiseren is sowieso absurd.
  Datzelfde praatje kun je namelijk voor een groot deel van de niet westerse wereld afsteken.
  Die hebben dan blijkbaar alle zes miljard het recht om hier aan de uitkeringsruif te komen hangen en de criminaliteitscijfers door het dak te jagen.
  Enkel socialisten kunnen zoiets bedenken.
  Het geld van de niet-socialisten kan blijkbaar niet snel genoeg op wezen.

  En wat die Afghanen betreft; die hebben de morele verplichting in om in Afghanistan veiligheid en welvaart voor Afghaanse vrouwen en kinderen te organiseren.
  Maar die komen dus liever hierheen om op onze zuurverdiende welvaart te parasiteren en om onze vrouwen en kinderen te verkrachten.
  Het enige “recht” dat dit hen vervolgens verschaft is het recht om getermineerd te worden als de vieze smeerlappen die ze zijn.

  Geliked door 4 people

 9. janj zegt:

  Waarom morele plicht?
  Dat die kerels in Afghanistan de strijd aan gaan tegen de Taliban en zorgen dat hun land
  bevrijd wordt in de plaats dat ze vluchten en hun landgenoten aan hun lot overlaten.
  Lafaards zijn het en die idioten van de EU laten zo iets maar weer binnen, en wij moeten
  voor dit volk dat zich nooit zal aanpassen opdraaien. Ook zullen weer vele Europese burgers
  vermoord worden door verwarde Afghanen en vrouwen verkracht worden. Want dit is de
  gewoonlijke dank die de Europese burger krijgt.
  De hoge heren en dames zitten in hun veilige wijken en zo iets plaatsen ze in ONZE maatschappij,
  tussen ons de burgers.

  Like

  • Lot zegt:

   Inderdaad, dat is de soort ‘dank’ die wij altijd krijgen van hen.
   Iets positiefs krijgen wij niet, wij zijn onbetaalde verplichte hoeren moeten wij zijn.
   Wie haalt het in zijn hoofd, alleen Kaagkut, om twee volkeren die dag en nacht met elkaar verschillen, bij elkaar te dwingen te leven.

   En hoe komt het dat velen er in trappen en hen zielig vinden en hun een baantje geven. Die mensen moeten beter voorgelicht worden, desnoods met een anonieme brief in de brievenbus.
   Bijv. Bij een tandarts moest ik naar de mondhygiene en daar bleek de volgende keer zo’n Marokkaanse te zitten. Ik vroeg kunt u het ook elektrische doen. Met wat gemopper en onverstaanbaar woord, liep zij de kamer uit en liet mij lang zitten. Ik liep later zelf weg en ging in de wachtkamer zitten. Zij wilde overleggen met de tandarts… En de mondhygiene ging niet door. Dat hele dorp is compleet blank, dus ik werd verrast hierdoor. Toen kwam ik daarna bij de tandarts en die zeiden dat ik had gezegd (onbekend woord)machine te willen gebruiken. Wat zijn die Marokkanen ook een vuile leugenaars. Ik zei ik ken dat apparaat niet. ik heb alleen gevraag of het machinaal en niet handmatig gedaan kon worden. Ik heb van dat apparaat nog nooit gehoord en ken die apparaten niet. De tandarts en een assistent herhaalden wat die Marokkaanse zei. En dat is wat zij als Germanen geloven, een eer aan anderen geven. Die eer moet je wel geven aan medegermanen, maar past niet bij een leugenachtig volk. Het erge was die tandarts had gewoon niets in de gaten hoe deze Marokkaan was. Het drong niet tot hen door. Kennelijk geloven in de heilige mens. Die die mensen van Indische afkomst niet verdienen. Wat zijn als die India mensen, ze liegen, stelen en bedelen. Dat is nooit anders geweest. Je zou deze man een brief moeten schrijven en uitleggen hoe deze mensen zijn en verpakken in een klacht.
   Die man is zelf zo, hoe kan hij anders zo een iemand aannemen. En het is midden in het land, hoe kan die man dat niet door hebben.

   Like

 10. Frits zegt:

  En hoe zit het met de Morele Verantwoording naar de eigen bevolking wiens geld men weg smijt ipv het te gebruiken voor eigen doelen? Problemen genoeg binnen de EU. En hoeveel migranten hebben de parlementariers al zelf in huis genomen? 0 of een veelvoud daar van?

  Like

 11. Julia zegt:

  Er is maar een macht die morele verantwoording heeft en dat is het algehele Europese volk om al die ongekozen dictators en de veroorzakers van de ondergang van Europa voor goed te verbannen naar een afgelegen zandbak in Verwegghanistan. Ik voel zelf helemaal geen morele verantwoording waarvoor om nog meer profiteurs en zogenoemde zielige vluchtelingen binnen te halen terwijl onze kinderen geen enkele woning meer krijgen en onze zorg waaraan wij ons blauw betalen gratis wordt verstrekt aan die binnenkomers en de zorg meer onder druk komt maar eigen mensen op wachtlijsten voor behandeling worden geplaatst. Laat al die jonge kerels die de vlucht nemen eens eigen land opbouwen en desnoods hun land keihard verdediging in plaats van weg te vluchten. Die Afghanen dienen eens in eigen land te blijven om inderdaad hun vrouwen en kinderen te beschermen met niet de laffe weg te kiezen en in Europa levenslang aan de tiet van de staat te hangen en hier wederom opnieuw kindertjes te verwekken.

  Like

 12. bobzelf zegt:

  gohh wat leuk
  1 onderwerp met 87.5 % REAGEERDERS MET HERSENS

  ZIE JE NIET VAAK , WHAHAHAHAHAHA

  WAT HEEFT GEERT VANDAAG VERKEERD GEDAAN ??

  ROEP U MAAR

  OOM NSB

  Like

 13. delamontagne zegt:

  De Taliban veranderen het Ministerie voor vrouwen in dat van de “Voorkoming van slechtheid”……..
  Werklieden werden gezien toen ze de bordjes weghaalden en vervingen door; “Ministerie voor de promotie van Deugd en ter voorkoming van Ondeugd”…….
  Dit gebeurde afgelopen Vrijdag bij het gebouw voor Vrouwen zaken…..
  Op internet waren berichten te zien op de soc. media de afgelopen 24 uur, waarop de werknemers van het voormalige Ministerie voor het gebouw protesteerden.
  Zij hebben hun werkgelegenheid verloren en mogen van de Taliban niet werken maar moeten thuisblijven..
  BRON:
  La Voix du Nord

  Like

 14. Wappieman zegt:

  VOORDAT GEERT ZIJN PVV BEGON , WAS HIJ VVD .
  VVD WAS/ IS VOOR EU EN OPEN GRENZEN !
  GEERT BEGON ALS VVD-ER .
  DUS HEEFT GEERT ALS VVD-ER TROUW GEZWOREN
  AAN DE KROON .
  IK BEN NIET OVERTUIGD DAT HIJ ALS PVV-ER DIE
  EED HEEFT HERROEPEN ……………..!
  DUIDELIJK ZO , OOM LULDOL ?

  Like

  • Tijl Uylenspiegel zegt:

   @Wappieman
   Voordat Wilders de PVV begon stemde ik LPF en daar weer voor de VVD, een mens stemt de partij die op dat moment het dichtste bij zijn eigen ideeën past, dat is nooit 100%.
   Dat Wilders de VVD verliet kwam omdat ze steeds verder uit elkaar kwamen te liggen, voortschrijdend inzicht noemen ze dat ook wel.
   Overigens was de VVD destijds niet voor open grenzen voor immigranten maar voor een vrij verkeer van goederen, lees Bolkestein nog maar eens terug.
   Wat is er mis met trouw zweren aan de kroon?

   Like

 15. Claudia Millenaar zegt:

  Waarom is het toch altijd onze morele verantwoordelijkheid om voor de rest van de wereld te moeten zorgen. Dat hebben ze daar net twintig jaar geprobeerd en zie, binnen een maand ligt de boel plat. Dag, twintig jaar trachten te verbeteren en enorm veel centjes!

  Sorry hoor, maar alle goede bedoelingen zouden dan toch een keer op moeten houden? Het is niet onze schuld.

  Zij vanuit Brussel/Straatsburg praten lekker vanuit het eigen beschermde milieu, ondertussen worden wij er in het dagelijks leven mee opgescheept en onze landen met de dag onveiliger.

  Het mixt niet, gewoon niet en wederom kost het klauwen met geld.

  Het klit overal bij elkaar en praat in niet verstaanbare talen. Waar het overgrote deel Nederlanders wel rekening houden met elkaar, houden zij nergens rekening mee. Sterker nog ze vinden het zelfs heel normaal de boel ronduit te bedonderen.

  Hoe vreselijk ook allemaal, Nederland kan er niet nog eens hele hordes vluchtelingen/asielzoekers bij hebben. De huizen zijn op, geld feitelijk ook en wij zijn het dichtstbevolkte landje in heel de EU.

  Amerika is heel groot en heeft nog ruimte zat en het zijn zij die deze oorlog gestart zijn. Ze moesten daar maar eens kijken of er nog plek is.

  Geliked door 2 people

 16. delamontagne zegt:

  Ik las zojuist dit artikel op Fr Site met begeleidende begin-foto.
  Ik schoot gelijk in de lach, niet om het lot van die ARME moslima-meisjes, maar om de absurditeit om mensen met zulke denkbeelden/cultuur naar het Westen te halen………

  Of dachten de politieke goetmensen dat de overkomende “vluchtelingen” een westerse denkwijze hebben.
  De foto:
  Een Afghaan van 60 jaren met een meisje van 12 jaar oud zegt:”dit is m’n vrouw”.
  De Amerikanen bemerkten talrijke soortgelijke gevallen die Kaboul ontvluchten met minderjarige echtgenoten……….

  Geliked door 1 persoon

  • Claudia Millenaar zegt:

   https://dissident.one/2021/09/11/18904/

   Hij 63, zij 28 en de oudste 11 jaar. Dan heeft ze dus op haar 16de moeten trouwen met een vent van in de 50…, zo oud haar vader of misschien zelfs grootvader had kunnen zijn.

   What could possibly go wrong…

   Like

  • Lot zegt:

   Wordt die vrouw Weduwe op 20 jarige leeftijd met 5 kinderen, en zij krijgt een mooie stenen huis, door onze mannen gebouwd, dan zal zij nooit dankbaar zijn. Ook zal zij niets teruggeven. alleen maar vinden dat zij er recht op heeft, en niet ZOALS het hoort te zijn, dat zij laat weten dat zij wat van ONS heeft afgepakt. Wat heb je aan een kutvolk, die iets nooit zal retourneren. Net als Boike zegt. Ik moet aardige islamieten als winkelbedienden nog tegenkomen. Of ze naaien je en je mag niets ruilen en vervelend doen met non-argumentatie, of ze negeren je, of ze doen stilzwijgend wijzen ze ergens naar zonder fatsoenlijke communicatie. Daar valt niet mee te leven.

   Van Turken en Marokkanen heb ik ook nooit dankbaarheid gehad naar mij toe of gezien naar andere Nederlanders (niet collega), dat zij ons geweldig vinden, hoe wij dit land gebouwd hebben. Als je ziet in noord afrika wat voor bouwvallen met gestapelde stenen ze daar maakten, en met zonder cement, je zou er nu geen huizen in herkennen alleen een stenenhoop.

   Like

 17. Bob zegt:

  Op deze gronde moet je de Syriers, de Afrikanen
  toelaten omdat de Nato daar was en er bevolkings
  groepen hebben meegewerkt.
  Als dat waar wordt ga dan je tent maar vast in de
  tuin opzetten, omdat je dan uit je huis gegooid wordt.
  Nieuwe inwoners hebben woonrecht.

  Like

 18. Bas zegt:

  Jezus waarschuwde voor valse profeten!

  Paus onthult standbeeld ter ere van migranten en vluchtelingen in Vaticaan, zegt dat christenen een morele verplichting hebben om voor hen te zorgen…

  Ondertussen wordt elke 5 minuten 1 christen afgeslacht en geeft deze paus katholieken de les over “morele plichten”!?

  Geliked door 1 persoon

  • Lot zegt:

   Vrouwen op 0.45 minuten en 0.55 vanaf 1.05 min, zijn geen christenen. maar moslims, een christen bedekt het hoofd niet op deze wijze. Verder hoor ik afrikaans gezang. Als in de dorpen geen mensen geboren worden, omdat deze nu (zeer gewild door de staat) in de steden wonen, betekent niet dat er geen italianen meer zijn. Of griekenland geen services meer op het platteland zoals doktoren.
   En in de bijbel heeft Israel zich ten eerste rot gevochten, het land is niet gegeven, alleen met spirituele steun of spiritueel leger, hebben ze zelf hard gevochten om het land te krijgen en te behouden. En de Betesda bron was in een leeg gebied waar abraham woonde.
   En de bijbel zegt ook dat je alleen voor christenen moet zorgen die tot de gemeenschap behoren. Je weet niet wie die wereldse anderen zijn met een wereldse geest, en daar moet je je juist van afsluiten. Duidelijke opdracht toch. Nee die paus is satanisch.

   Like

  • karton zegt:

   @ Bas.
   De paus zegt zus en de paus zegt zo ! De paus kan mij nog meer vertellen.
   Die ouwe man is zo dement als een deur, staat in een rijdend glazen hokje rare handgebaren te maken naar kindertjes die denken dat die man in dat glazen karretje Sinterklaas is.

   Like

 19. Jan zegt:

  Gek is dat, maar ik zie dat niet als een ‘morele’ verplichting. Ik zie ook geen onderbouwing (is traditioneel afwezig als de Brusselse landverraders tot een beslissing komen)

  Like

 20. Lot zegt:

  Linksen willen jullie nog meer koppensnellers en spijkers in koppen slaanden mensen hebben. Zijn jullie de wandaden in Afghanistan van de afgelopen 40 jaar vergeten? En waarom denken jullie dan deze mensen die dat oke vinden om 8 lange spijkers in iemand zijn kop te slaan, hier zullen gaan veranderen? En waarom laten jullie deze mensen op de bevolking los.
  Ik kom islamieten ook bij de balie van de gemeentenhuizen tegen, allemaal zijn ze lelijk tegen mij. Ik heb namelijk geen positieve ervaring te melden, anders had ik die uitzondering zeker onthouden.

  Ook valt mij op dat andere donkere mensen en indiers zo goed met islamieten overweg kunnen, en ook uit hun mond hoor ik vernederende opmerkingen richting mij, waar ik dan ook ben. En tegen elkaar doen zij niet zo. Dus zal de nieuwe gemeenschap fijn zijn met elkaar. En dan zijn de mensen, waar zij zo lelijk tegen doen en die zij niet willen, die zijn dan weg. Ik begrijp er niets van, maar voor mij is hun gedrag wel duidelijk. En waarom zij dan hierheen komen, of denken zij dat het hier allemaal zomaar is gebouwd.
  Het enige wat ik ooit gehoord heb is dat een Marokkaan tegen mij zei dat wij de kennis niet eerlijk delen. En dus kennelijk hopen, dat zij het hier wel zullen krijgen. Niet willen inzien dat onze concentratie op de dingen die wij maken en doorzettingsvermogen en goed kunnen organiseren iets is wat van ons volk is. En niet iets is wat je kunt leren in een boekje.

  Like

  • karton zegt:

   @ Lot op 20-9-2021 om 14.05 u.
   Dat een Marokkaan een opmerking maakt over “delen van kennis met hen” geeft al aan waarom dat nóóit kan gaan gebeuren : dat volk, maar óók 99,999999999% van de overige moslim-bevolking mist het IQ voor kennis-overdracht.
   Dat volk is nog niet in staat om een stukje récht trottoir van plm. 2 meter aan te leggen , óf hebt u wel eens een fiets van Marokkaanse makelij gezien ? Kunnen ze niet , meneertje/mevrouwtje.
   Dat moslim-gebroed was stom, is stom en zal altijd oerstom blijven , komt door gebrek aan IQ.

   Like

 21. Zeeuwse Babbelaar zegt:

  Morele plicht is, de Afghaanse christenen en de achtergebleven Afghaanse joden
  hier naar toehalen.
  Zij worden als tweederangs burgers aan de zijlijn gezet in Afghanistan !
  Maar ook nog al vlot VER MOORD…
  Hier wordt nooit over gesprkn, in de westerse reguliere media-bronnen.

  Like

  • Boike zegt:

   @ Zeeuwse Babbelaar 20 september 2021 om 20:09

   Ach, ach ach. Je gebruikt je verkeerde hersenhelft. Het gaat niet om gevoelens. Het gaat niet om het leed, dat Christenen en Joden ginderwijd wordt aangedaan. Nee, nee, nee, van die lui hebben we er hier immers al meer dan genoeg. Het gaat de satanische elites om die andere soort, die gevaarlijke nietsnutten, die arme moslims. Die willen ze hier hebben. Die kunnen ze goed gebruiken, om hier rotzooi te trappen en onze maatschappij en onze cultuur kapot te maken voor het nieuwe normaal. Je moet praktisch zijn. Het gaat om de satanische agenda’s, de Grote Reset, de Nieuwe WereldOrde, de absolute macht en heerschappij over een gedepopuleerde wereld, agenda 2030. Snappez vous ???

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s