Hongarije zal zijn waarden verdedigen, zei minister van Justitie Judit Varga

(Vertaling: E.J. Bron)

Ouders zijn de enigen die over de seksuele opvoeding van hun kinderen mogen beslissen, aldus Judit Varga.

De Hongaarse minister van Justitie, Judit Varga (foto), heeft een brief geschreven aan Thierry Breton, Europees Commissaris Interne Markt, waarin zij de Hongaarse kinderbeschermingswet verdedigt, die door linkse media als anti-LGBTQ-wet werd bekritiseerd.

“Na het aannemen van de kinderbeschermingswet stuurde de Europese Commissie op 15 juli 2021 een officieel schrijven aan de Hongaarse regering en starte zodoende een verdragsschendingsprocedure tegen Hongarije. U probeert ons te bestraffen, alleen omdat wij de LGBTQ-lobby niet binnen Hongaarse scholen en kleuterscholen laten”, schreef Varga in een posting op Facebook.

“In een antwoord, dat ik binnen de gestelde termijn aan eurocommissaris Thierry Breton heb gestuurd, heb ik het standpunt van de Hongaarse regering betreffende de verdragsschendingsprocedure , die vanwege de kinderbeschemringswet werd gestart, heel duidleijk uitgelegd en tegelijkertijd gewezen op de materiële en vaktechnische fouten in de oproep van de Europese Commissie.”

Varga zei dat Hongarije zijn cultuur en nationale identiteit evenals de daarin gewortelde familiewaarden zou beschermen: als vrij en onafhankelijk land is dit recht zowel door EU-recht als internationaal recht gegarandeerd. Volgens de verdragen en de charta van de grondrechten heeft noch de EU noch een andere instelling het recht om Hongaarse ouders voor te schrijven hoe zij hun kinderen in Hongarije moeten opvoeden.

“We zullen blijven garanderen dat alleen de ouders kunnen beslissen hoe zij hun kind opvoeden. Niemand kan hen dwingen hun kind zonder hun toestemming seksuele informatie te laten toekomen of het met schadelijke inhouden te confronteren, die ongepast zijn voor zijn leeftijd. Opvoedkundige voordrachten zouden alleen door gekwalificeerd personeel in aanwezigheid van een leraar gehouden moeten worden”, schreef Varga.

“We wijzen categorisch de aanname af dat het doel van de wet buitensluiting of discriminatie zou zijn; het gaatalleen maa rom de opvoeding van Hongaarse kinderen en de bescherming van minderjarigen. De wet grijpt op geen enkele wijze in het leven van volwassenen in, hij schendt op geen enkele wijze de rechten van seksuele minderheden.”

Varga benadrukte ook dat in Hongarije de rechten van religieuze, etnische, seksuele en andere minderheden gegarandeerd zijn. “De Hongaarse grondwet verbiedt strikt elke buitensluiting en discriminatie van minderheden, en onze wetten bestraffen deze streng”, schreef ze.

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Hongarije zal zijn waarden verdedigen, zei minister van Justitie Judit Varga

 1. karton zegt:

  Judit Varga ? Een “ moord-vrouw” !!!!!

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Ouderwetse !
  https://i.pinimwaarden !g.com/474x/1d/c0/3c/1dc03cb091a91d807ad1acadaa960375.jpg

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Ouderwetse Waarden……..!

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Het moderne Europese gezin nieuwe stijl………..

  Geliked door 1 persoon

 5. Ravian zegt:

  Ik ben in het verleden altijd heel tolerant geweest waar het mensen met een seksuele afwijking betrof.
  Maar die tolerantie begint in rap tempo af te nemen.
  Mijn nul komma nul tolerantie voor kindermishandeling heeft namelijk absolute prioriteit.

  Nog even en er gaan LGBTQ’ers geramd worden, gewoon omdat ze daar om smeken.
  En dat is dan het logische gevolg van niet met je fikken van kinderen af kunnen blijven.
  Maar zo gaat dat dan op het NOS hoernaal niet uitgelegd worden natuurlijk…

  Geliked door 2 people

  • karton zegt:

   @ Ravian op 18-9-2021 om 23.15 u. Helemaal met u eens ! Ik was “vroeger” écht niet zoals ik me de laatste jaren heb opgesteld tegenover LGBTTQWDM-figuren. Ik vraag mij af: zou ‘t kunnen komen omdat dat soort alleen maar provocerend bezig is ? Zoiets als : Kijk mij toch eens ff homo of lesbi zijn ! In ‘t begin van m’n werkzaam leven (plm.50-55 jaar geleden) bij politie/justitie liet ik wel eens een auto stoppen ter controle van de techn.staat en papieren v.d. chauffeur. Je kon meestal niet zien wie of wat er in die zat, soms trof je een neger a.h. stuur ; als HIJ pech had begon hij met : “Ik moet zeker stoppen omdat ik zwart ben !” (toen was dat volk al zo!) Het gevolg was dan meestal dat ik de auto + chauffeur mee nam naar ‘t bureau en de auto binnenste buiten werd gekeerd, de neger kon dan soms met een vertraging van enkele uren z’n reis vervolgen. ‘t Was inderdaad niet fraai wat ik deed, maar ‘t luchtte wél heerlijk op. Ik kan me uw gevoelens helemaal voorstellen : ze vragen om reacties en áls die komen is de boot aan.

   Geliked door 1 persoon

 6. Julia zegt:

  Dat zijn nu krachtige vrouwen die voor volk, cultuur en land opkomen en geen heksen en volksverlakker zoals Kaag die de woestijnratten bezoekt indien nodig nog zelfs met hoofddoekje en een flinke buidel van belastinggeld achterlaat. Dit soort vrouwen behoort in de race te zijn voor MP.

  Like

 7. leo1 zegt:

  Ik snap er geen klote meer van.
  Homo s ( M/V ) kunnen zich niet voortplanten maar er komen er steeds meer van.

  sic

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s