De EU wil de culturele verscheidenheid van Europa “homogeniseren”

(Door: Mariann Őry – Vertaling: E.J. Bron)

Een Europa van verschillende volkeren en tradities – als deze volkeren en tradities toevallig Europese minderheden zijn – is niet het Europa dat de EU wil.

De Europese Commissie zou bewust wegkijken wanneer het om nationale minderheden zou gaan, en daar zou een politiek motief achterzitten, schreef de Hongaarse onderzoeker Balázs Tárnok in een opinieartikel voor “Newsweek”.

Veel Europeanen behoren tot een culturele, taalkundige of etnische groep binnen een lidstaat, die zich onderscheidt van de meerderheid. Dit geldt bijvoorbeeld voor de Baskische bevolking in Spanje, de Hongaren in Roemenië en de Oekraïne en de Sorben in Duitsland. Maar al te vaak ontbreekt het deze groepen aan rechten en bescherming.

“Hoewel er in de EU meer dan 50 miljoen mensen zijn die tot etnische (nationale of taalkundige) minderheden behoren, bestaat er op EU-niveau geen speciale juridische akte die hen beschermt. Het ontbreken van een minimum aan EU-voorschriften maakt het voor de lidstaten mogelijk om etnische minderheden hun vroeger verworven rechten te onthouden”, schrijft Tárnok.

Daarom heeft de Federale Unie van Europese Volksgroepen (FUEN) onlangs een indringend appèl tot de EU-organen gericht over het thema minderhedenrechten, dat echter grotendeels werd geïgnoreerd.

De Europese Commissie zou de problemen van nationale minderheden ignoreren, omdat ze nationale en regionale bijzonderheden zou willen onderdrukken en de bevolking van Europa zou willen homogeniseren, verklaarde Tárnok, gastwetenschapper aan de Universitet van Notre Dame, in een opinieartikel dat in het Amerikaanse tijdschrift “Newsweek” onder de titel “Ignoring Minority Rights is Part of Brussels‘ Agenda to Homogenize Europe” werd gepubliceerd.

Hij herinnerde er aan dat de Europese Commissie in de afgelopen jaren haar positie als beschermster van verschillende verdragen selectief heeft gebruikt om gerechtelijke procedures te starten, waarin schendingen van “gezamenlijke”, maar desondanks op de een of andere manier exclusieve EU-waarden beweerd werden.

“In de afgelopen jaren heeft de Europese Commissie zich van haar oorspronkelijke rol als onpartijdige ´beschermster van de verdragen´ verwijderd en misbruikt nu het concept van de gezamenlijke EU-waarden. De Brusselse autoriteit neemt nu bij overtredingen van bepaalde waarden juridische stappen, terwijl de schending van andere, voor Brussel minder belangrijke, grondbeginselen volledig geïgnoreerd wordt”, schrijft de Hongaarse onderzoeker.

De commissie, aldus Tárnok, verwijst regelmatig naar ontbrekende competentie, naar de eigen hulpeloosheid wanneer aan nationale minderheden schade toegebracht wordt, maar als ze zich bijvoorbeeld wil inzetten voor de LGBTQ-minderheid, dan verdwijnen de genoemde hindernissen plotseling.

“De Europese Commissie is onlangs zowel tegen Hongarije als tegen Polen verdragsschendingsprocedures wegens vermeende schendingen van de rechten van LGBTQ+ begonnen. Terwijl Brussel zich voor de rechten van LGBTQ+-mensen inzet, ignoreert het nog steeds de uitdagingen waarmee andere minderheden, in het bijzonder etnische minderheden, geconfronteerd worden. Het niet verdedigen van etnische minderheden maakt deel uit van de agenda van de Europese Commissie ter onderdrukking van nationale en regionale bijzonderheden in Europa en ter homogenisering van de bevolking”, schreef hij.

Volgens Tárnok vernietigt Brussel door de verwaarlozing van de nationale minderheden de ware, overgeërfde culturele verscheidenheid van Europa en schendt daarmee de bedoelingen van haar oprichters. De FUEN riep er na de conferentie over de toekomst van Europa toe op om de bescherming van nationale en taalkundige minderheden op te nemen in de oprichtingsverdragen van de EU. De grootste overkoepelende organisatie van Europese minderheden onder voorzitterschap van Vincze Loránt, lid van het Europees Parlement voor de Democratische Alliantie van de Hongaren in Roemenië (RMDSZ), besloot deze strategie op haar congres in Triëst, dat zondag ten einde ging. Volgens haar moet in de EU-verdragen duidelijk gemaakt worden dat de criteria van Kopenhagen niet alleen bindend zijn voor de toetredingskandidaten, maar dat hun inachtneming een constante verplichting voor alle lidstaten vormt.

De FUEN riep de Europese Commissie op om de controle van de situatie van nationale en taalkundige minderheden volledig in het rechtstatelijkheidsmechanisme te integreren en de lidstaten door de uitwisseling van beproefde procedures op het gebied van de minderhedenbescherming te ondersteunen. Er werd eveens vastgesteld dat er tot nu toe geen coherente politiek ter beschemring van minderheden in de EU bestaat.

(Bron: magyarhirlap.hu)

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Mariann Őry

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op De EU wil de culturele verscheidenheid van Europa “homogeniseren”

 1. karton zegt:

  Schijt aan de EUSSR !! In ‘t bijzonder aan ‘t zootje dat zegt “de leiding” te hebben.

  Like

 2. Kraftavilqa zegt:

  Dit zou kunnen leiden tot ongewenste bescherming van de verkeerde ( i.e. Niet Europese) minderheden, de EU heeft tenslotte blunderen tot beleid verheven.

  Like

 3. Boike zegt:

  De EU is gek !!! Ze halen problemen in huis, die ze niet kunnen beheersen. Je kunt verschillen tussen rassen en volkeren wel proberen te ontkennen, maar daarmee los je de problemen niet op. Een volksaard is de resultante van een eeuwenlange geschiedenis en gaat deel uitmaken van de eigenheid en dat vertaalt zich in een eigen cultuur. Daarom zijn er bijvoorbeeld ook zoveel streek- en plaatsgebonden dialecten. Geologische, klimatologische en economische verschillen spelen bijvoorbeeld ook een belangrijke rol. Na 45 jaar separatie is het verschil tussen Ossies en Wessies, ofschoon ze dezelfde Duitse taal spreken, reeds immens. Dan kun je nagaan wat eeuwenlange eigenheid teweeg kan brengen. Vlamingen en Walen is nog steeds een moeilijk huwelijk. Belgen en Nederlanders maken niet voor niets grappen over elkaar. Nederlanders hebben een zeer uitgesproken mening over Moffen. Tussen Fransen en Duitsers zal het nooit echt gaan boteren. Britten zijn en blijven eilandbewoners. Migranten willen niet integreren, maar ons hier in eigen huis hun cultuur opleggen. Om over de ideologie van moslims maar te zwijgen. Homogeniseren is gedoemd te mislukken. Maar ja, de gehersenspoelde satanisten hebben geen gevoelens meer, kennen geen emoties meer en zijn geprogrammeerd met obsessies. Ze zijn psychopaten, geestelijk zwak en verminkt. Ze hebben geen geweten, geen verantwoordelijkheid, geen empathie, geen sympathie, geen respect, geen berouw, geen liefde, geen tolerantie, geen scrupules en al wat dies meer zij. Ze hebben slechts een satanische obsessie, de hang naar absolute macht en heerschappij. Psychologie, sociologie en etnologie, zijn bijvoorbeeld wetenschappen, die niet aan hen zijn besteed. De idioten in de EU moeten nog heel veel lessen leren. Ze kramen veel teveel onzin uit.

  Like

 4. Wappieman zegt:

  KALERGIplan ten voeten uit !
  Doen verdwijnen van natiestaten en hun cultuur .
  Door vermenging een homogeen lichtgetint
  slavenvolk creëren , waarover de elite kan heersen .

  Zie Praktischer Idealismus van Coudenhove Kalergi ,
  uitgegeven rond 1925 .

  Like

 5. Ravian zegt:

  De EU streeft de vernietiging van ALLE interne grenzen na, zowel de nationale als de etnische.
  En wat de EU ook nastreeft is de monocultuur, wat ze dan, typisch links, multicultuur noemen, om een verarming als een verrijking te kunnen verkopen.
  Minderheden zijn dus voor de EU enkel interessant als het om groepen gaat die de diverse Europese culturen vijandig zijn, zoals groepen die een incompatibele ideologie (islam) of seksuele afwijking (LGBTQ) vertegenwoordigen.
  Dat zijn voor hen gewoon gereedschappen om de door links gehate westerse cultuur mee te slopen.
  Wat zij werkelijk willen komt verdacht veel overeen met wat een zekere Mao in China gerealiseerd had; een arm volk van brave linkse gelovigen, gehuld in grijze uniseks kleding, en wonend in uniforme kale betonblokken.
  Dat is de “multi culturele” verrijking die de EU werkelijk nastreeft.

  Like

 6. Bob zegt:

  De EU wil de eenheids worst, maar
  produceert alleen verrot vlees.

  Like

 7. Bert zegt:

  Mensen die vanuit Noorwegen op Rusland plassen kunnen voortaan een boete krijgen van 3.000 kronen (292 euro). De grenswachten houden potentiële internationale plassers zelfs met beveiligingscamera’s in de gaten, zo meldt de Barents Observer. Speciale borden waarschuwen grensbezoekers voor de nieuwe regel.

  De nieuwe waarschuwingen staan bij een populaire grensplek waar Noorwegen en Rusland door een klein riviertje van elkaar gescheiden worden. De grens bevindt zich in het midden van de rivier. De boodschap “No peeing towards Russia” moet grappenmakers ervan weerhouden om hun behoefte te doen in de richting van de buren. Beveiligingscamera’s houden een oogje in het zeil.
  https://www.nieuwnieuws.nl/5154170/noorwegen-waarschuwt-burgers-niet-op-rusland-plassen/

  Like

 8. Jan zegt:

  ter homogenisering van de bevolking=homeopathische verdunning=vernietiging

  moet blijven

  dient te verdwijnen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s