Italië besluit de strengste corona-maatregelen ter wereld – behalve voor parlementariërs en rechters

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Vanaf 15 oktober moet iedere werkende in Italië een vaccinatie of een 48 uur oude negatieve test kunnen laten zien wanneer hij zijn werk wil blijven doen. Dat geldt niet voor parlementariërs, medewerkers van Palazzo del Quirinale – de zetel van de president – en het constitutioneel hof. Hier heerst “zelfbeschikking”.

Wie vanaf de 15e oktober op zijn werk geen “groen paspoort” kan laten zien, moet rekenen op boetes van € 600,- tot € 1500,-, evenals op een onbetaalde schorsing van de arbeidsplaats. Wat voor de normale burger geldt, geldt nog lang niet voor hun overheid. Parlementariërs, medewerkers van de zetel van de president en van het constitutiuoneel hof vormen een uitzondering, wat volgens RT voor felle protesten en discussie zorgt. Bij hen zou het principe van de zelfbeschikking gelden, zodat de nieuwe 3G-voorschriften op dit terrein niet toegepast worden. Het parlement zou zelf kunnen beslissen of het van zijn medewerkers een “groene pas” verlangt of niet. Explosief: uit de peiling van een tv-ploeg bleek dat veel parlementariërs tot nu toe behoren tot het team “ongevaccineerd”.

“Wanneer de politiek de werknemers en zelfs vrijwilligers de 3G-regels voorschrijft, is het duidelijk dat d epolitici de eersten zouden moeten zijn die zich aan deze regels houden, tebeginnen bij het parlement”, vindt Matteo Salvini, de chef van de in Rome meeregerende LEGA.

Ook voor rechters en officieren van justitie gelden andere voorschriften: speciale rechtsvoorschriften voor rechters en officieren van justitie leggen vast dat zij door de Hoogste Raad in Rome, het eigen bestuursorgaan van de Italiaanse rechters en officieren van justitie, geschorst kunnen worden. Daarvoor geldt een termijn van 15 dagen, andere ambtenaren kunnen na 5 dagen al geschorst worden, wanneer zij hun “groene” pas niet kunnen laten zien, aldus RT.

De “groene pas” zou voor de hele wereld van de arbeid verplichtend zijn “om de plaatsen veilig te maken en om onze vaccinatiecampagne te versterken”, verklaarde de Italiaans eminister van Gezondheid Roberto Speranzo donderdagavond op een persconferentie. Vorig weekend vonden er opnieuw in het hele land protesten tegen de nieuwe verordening plaats.

Bron:
journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Italië besluit de strengste corona-maatregelen ter wereld – behalve voor parlementariërs en rechters

 1. Het lijkt erop dat de Italiaanse regering zit te wachten op een bestorming van het parlement.
  Iets anders is hier niet van te bakken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Kraftavilqa zegt:

  Verschillende monniken verschillende kappen, zullen we maar zeggen. Quod licet Iovi non licet bovi, zullen ze gedacht hebben. En bedenk ik me, fascisme is natuurlijk wel een Italiaanse traditie.

  Geliked door 1 persoon

 3. Freddy zegt:

  Waar zit Salvini?

  Like

 4. Julia zegt:

  Tja hieruit blijkt wat een onderdanig volk ook de Italianen zijn.

  Like

 5. leeuw7 zegt:

  Het communistische Italië doet precies wat de Chinezen beoogden toen zij hun corona(plandemie)naar Italië importeerden plusminus maart 2020!!!Oplossing : ontbindt de Europese unie ,stop met het digitale Corona steunfonds aan het fascistische Italië!!Italiië is een door en door corrupt land!!Stop met het megalomane Brussel met mafketels als Frans Timmermans ,Diederik Samson,Guy Verhofstadt en andere nikszeggende geldverslindende woordenkramers!!!Wij willen geen totale controle zoals een of andere A.Hitler zo’n 80 jaar geleden al probeerde in te voeren!

  Geliked door 1 persoon

 6. ronjaspers zegt:

  Niet vreemd die strengste corona maatregelen in italie,het satanische vaticaan hoort bij de NWO club.90% van de wereldbevolking moet uitgemoord worden,dat gebeurt al geruime tijd met die dodelijke corona vaccinazi,s.Eventueel i.c.m. oorlog(en) hiervoor wordt het islamitische paard van troje voor gebruikt wat sinds 2015 met miljoenen tegelijk europa wordt binnengehaald.

  Like

 7. apollonia652014 zegt:

  Voor mij is het hierin wel duidelijk dat ze verrekte goed weten dat dit gifspuiten zijn, bedioeld om de bevolking op geraffineerde wijze te verminderen.

  Like

 8. de barbaar zegt:

  Volgens oud-romeins gebruik worden landverraders,volksverraders door de straten rome gesleurd en daarna in de Tiber gegooid worden.
  Nostradamus heeft voorzien dat zeer spoedig o.a de paus en vele van dat soort gespuis door de straten rome gesleurd gaan worden.
  Gezien de politieke en vaccingerelateerde waanzin van vandaag zou e.e.a. spoedig realiteit kunnen worden….

  Like

 9. Jan zegt:

  Groot protest tegen het vaccinpaspoort in #Rome, Italië. Vanaf 15 oktober is de gezondheidspas verplicht voor Italianen om naar hun werkplek te gaan, zowel in de particuliere als in de publieke sector.
  video

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s