Polen heeft de bouw van het grenshek afgesloten

(Vertaling: E.J. Bron)

Polen heeft de bouw van een prikkeldaadhek langs zijn hele grens met Wit-Rusland afgesloten. Dit maakte de woordvoerster van de Poolse grenspolitie, Anna Michalska, dit weekend bekend. Het leger was eind augustus met de bouw van het 3 meter hoge en 180 kilometer lange hekwerk begonnen om illegale immigranten uit Wit-Rusland tegen te houden. Litouwen en Letland hebben soortgelijke maatregelen genomen om op de sinds enkele maanden toenemend emigratie in de regio te reageren. Elke dag proberen honderden mensen illegaal de Wit-Russische-Poolse grens over te steken.

Warschau en de Baltische staten beschuldigen de regering in Minsk onder president Aleksandr Loekasjenko ervan een hybride oorlog te voeren door migranten uit het Midden-Oosten, vooral uit Irak, naar Wit-Rusland te transporteren om ze daarna naar de grenzen van de buurlanden te brengen. Dat is de manier waarop Wit-Rusland zich revancheert voor de EU-sancties tegen het land.

De crisis was aanleiding voor de Poolse president Andrzej Duda om begin september de noodtoestand in de grensgebieden uit te roepen, die 30 dagen in werking zal blijven. Het recht op vergadering en het recht op massale bijeenkomsten werden in de desbetreffende zone opgeschort. Niemand behalve de autochtonen mag zich in het gebied ophouden, en d emedia werden uit de zone verbannen.

Men verwacht nog meer pogingen om te destabiliseren aan de Pools-Wit-Russische en de Litouws-Wit-Russische grens evenals een langdurig conflict

Dat verklaarde de Poolse minister-president Mateusz Morawiecki vrijdag tijdens een persconferentie met zijn Litouwse collega Ingrida Šimonytė in Warschau.

In augustus werden 3.500 illegale grensoverschrijdingen aan de Pools-Wit-Russische grens geprobeerd en werden 900 immigranten door de grenspolitie gearresteerd, terwijl sinds begin september het aantal illegale pogingen om de grens over te steken al ongeveer 2000 bedraagt. Volgens informatie van de regering in Vilnius heeft Minsk dit jaar al drieduizend illegale immigranten naar Litouws gebied gebracht. Verleden jaar werden er in totaal maar 81 illegalen opgepakt die de grens wilden oversteken.

Mateusz Morawiecki zei vrijdag dat de Poolse autoriteiten op de hoogte zouden zijn van meer dan 10.000 migranten uit landen van het Midden-Oosten, vooral uit Irak, maar ook uit Syrië, die naar Wit-Rusland getransporteerd zouden zijn en die het regime van Loekasjenko voor een “provocatie, een door Minsk en Moskou georganiseerde hybride aanval” zou willen gebruiken.

(Bron: Magyar Nemzet)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Polen heeft de bouw van het grenshek afgesloten

 1. R Thomasson zegt:

  De Polen zijn intelligente mensen en hebben geen enkele behoefte om de vuilnisbak van het Midden Oosten en Afrika te worden. Als Loekasjenko ze wil hebben, moet hij ze maar lekker in Minsk houden. De vraag is: hoelang zouden deze mensen nog blijven ademhalen. Wit Russen zijn gek op moorden en Pogroms is hun nationale sport.

  Like

 2. Hovawart zegt:

  Weet iemand in welke ” fase” van de islamisering we zijn aan belandt, is fase 4 of fase 5 al in uitvoering?

  Geliked door 1 persoon

 3. oprechtegeus. zegt:

  Wat een vreemde reactie van Polen en de EU. De EU wil toch zo veel mogelijk “vluchtelingen” een veilig onderkomen bieden, inclusief een huis (bij voorrang boven de autochtone bevolking) en volledige verzorging? Wit Rusland wil in dit verlangen voorzien en nu worden door een hek (lang verfoeid door de EU) deze mensen tegengehouden.

  Like

 4. Johandederde zegt:

  Ik heb een groot respect voor Polen en de landen die voor hun bevolking opkomen.
  En dan nederland met zijn moralistische vingertje en waar mijn grootouders in WO hebben gevochten en mijn vader in een jappekamp zat wat uiteindelijk vergeefs is geworden betreft onze vrijheid.

  Like

 5. Bob zegt:

  Polen behoort bij de EU.
  De EU veroordeelt Israel omdat die
  muur bouwdeom terroristen(dus illegalen)
  buiten te houden.
  De EU en al zijn ingezetene zwijgen over
  de europese landen die hekken bouwen.
  De EU en zijn vazallen zijn selectieve
  discriminatie aan het bedrijven.

  Like

 6. Bert zegt:

  Vladimir Poetin heeft ook buiten de Russische landgrenzen fans. In die mate zelfs dat een Zweeds echtpaar onlangs besloot om hun pasgeboren zoon te zegenen met de voornaam ’Vladimir Putin’. De burgerlijke stand stak daar echter een stokje voor en weigerde de voornaam in te schrijven in het register.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1535422702/zweeds-echtpaar-wil-baby-vladimir-putin-noemen-mag-niet-van-burgerlijke-stand

  Like

 7. Jan zegt:

  Polen stuurt Irakezen terug naar Wit-Rusland

  Het is te hopen dat de Polen dit blijven doen of anders met scherp schieten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s