Graaf Dracula

(Door: Drs. E.N. Schilder)

In 1897 bracht schrijver Bram Stoker zijn verhaal over Graaf Dracula, de uit Transsylvanië afkomstige vampier die alleen kon leven door letterlijk het leven (het bloed) uit andere mensen te zuigen. *Dracula stierf en verpulverde totaal toen Morris erin slaagde hem vlak bij de schuilplaats waar hij naartoe vluchtte met een mes in het hart te raken. In latere verhalen over vampiers veranderen slachtoffers die door vampiers gebeten werden zèlf in vampiers en maakten daarmee evenveel slachtoffers als mede-vampiers… Dat was de tijd dat er ook knoflook (om vampiers af te weren) en eikenhouten spiesen aan toegevoegd werden die in het hart van de vampier gestoken moesten worden om deze voor eeuwig te verpulveren. **Vampiers herkent u aan een bleke huid en grote slagtanden waarmee ze hun slachtoffers in de hals (slagader) bijten om zichzelf met hun levenssappen te kunnen voeden.

Klaus Schwab kunt u zien als een nieuwe Graaf Dracula, die alleen kan leven als hij ú zover mogelijk financieel leeg kan zuigen om zijn volstrekt stupide/utopische globalistische doelstellingen (The Great Reset – van de wereld) te behalen en met name de laatste anderhalf jaar is hij door zijn onderdanige/kruiperige onder-vampiers enorm ver gekomen met zijn ‘reset’. Een reset, die de totale afbraak van onze huidige wereld nastreeft om met een opvolgend geplande ‘build it back better’ de wereld weer op te bouwen naar hoe HIJ dat ziet en hoe HIJ dat aan zijn volgzame gluiperds heeft ‘gedoceerd’.

Schwab ziet zichzelf dan ook als een god die zegt de wereld te redden, maar feitelijk een Nazistisch stuk tuig is dat lachend over lijken wandelt. Ùw (en mijn) lijken wel te verstaan! Schwab gedraagt zich echter als Allah… Altijd onzichtbaar en uitermate laf op de achtergrond, anderen aanzetten tot chaos en geweld en de meest lafhartige misdaden. In vijftig jaar heeft ‘meneer’ Schwab door middel van ZIJN opleidingsinstituut (WEF) echter vele daarvoor speciaal geselecteerde ‘mensen’ in de hals gebeten en tot mede-vampiers omgevormd. Denkt u hierbij aan ‘meneer’ Obama (!), Joe Biden, Kamala Harris, de gehele VN en WHO-federatie, ‘mevrouw’ Von der Leyen en haar zichzelf opgerichte en benoemde – kliekje misdadigers tegen de mensheid – waaronder gluiperd Timmermans -, ‘mevrouw’ Merkel, Macron, Kaag, Rutte, De Jonge etc. etc.  Stuk voor stuk eenzijdig-intelligente, maar feitelijk autistische en/of ronduit HARTELOZE (!) ‘mensen’ die middels dezelfde achterbaksheid en LEUGENS (!) met hetzelfde gemak over lijken gaan als ‘Graaf’ Schwab zelf. Al die ‘mensen’ heeft HIJ zelf geselecteerd en opgeleid (leest u; gehersenspoeld) en financieel (gekocht!) ondersteund om ze exact DÁÁR te krijgen waar HIJ ze wilde hebben. Al ZÍJN empathieloze, maar volgzame schoothondjes zitten inmiddels aan het hoofd van grote mondiale levensmiddelenbedrijven, de big-tech en big-farma industrie en in de meeste westerse regeringen… en hebben inmiddels ook zelf vele duizenden Gestapo-waardige, voor hen nuttige idioten aangesteld/aangekocht. Het Nazisme van de dertiger jaren is totaal verbleekt bij wat dit slechts kleine groepje mensen al ruim vijftig jaar lang onder VN, WHO, WEF en EU vlaggen in de wereld aanrichten, en iedereen die in de weg staat wordt geëlimineerd. Geen wonder dat een gekozen (en eigenlijk herkozen!?) president als Trump en de Hongaarse en Poolse presidenten Orbán en Duda door hen geframed en geshamed en derhalve weggewerkt moe(s)ten worden…

Het woord ‘HAAT’ mag niet gebezigd worden. Daar staan inmiddels fikse straffen op. Zèlf bewust chaos creëren middels het creëren van oorlogen elders met de geplande ‘vluchtelingenstromen’ om daarmee totale tegenstellingen qua achtergrond en achterlijke ‘opvoeding’/heilige hersenspoeling bewust bij elkaar brengen, valt echter eveneens onder het DOELBEWUST (!) aanzetten tot haat. Een al dan niet ‘religieuze’ haat jegens andersdenkenden en of ‘gelovenden’ kan niet anders dan uitmonden in een totale burgeroorlog in het Westen. HOE kunt u een altijd en overal vanuit hun ‘religie’ willen overheersende, met islam gehersenspoelde bevolkingsgroep die nog leeft en handelt als in het jaar 610 na Christus in vredesnaam verenigen met onze moderne westerse cultuur? Hoe kunt u de 1411 jaar oude islamitisch ingegeven/geïndoctrineerde HAAT (!) jegens Joden, Christenen, een groeiende foutjes-van-de-natuur-LHGBT ‘populatie’ en tegen het Westen in het algemeen in vredesnaam dagelijks invliegen als het NIET het achterliggende doel is om chaos, een burgeroorlog en daarna de ‘great reset’ te bewerkstelligen? Hoe kun je een volk (Afghanen), dat zich in Duitsland elke twee dagen (!) schuldig maakt (70% van de zedendelicten wordt door hèn gepleegd) aan massaverkrachtingen en het misbruiken en aftuigen van autochtone westerse meisjes en vrouwen, in vredesnaam massaal invliegen en nog voorrang geven op de woningmarkt ook? Dit KÀN alleen maar aanzetten tot burgerlijke ongeregeldheden! En MÈT dat bewust verdoezelen en weg liegen van deze feiten stuurt men derhalve HÉÉL bewust aan op een gewelddadige opstand, uitmondend in een bloedige burgeroorlog! DÀT is wat er heden ten dage gebeurt en dat gebeurt met een heel bewust DOEL! Dat aankaarten is echter (uiteraard!) aanzetten tot haat…

Steke(ver)blindend

Wie op de dag van vandaag echter nog steeds NIET wil zien dat hun LEUGENS voor wat betreft de zogenaamde oorzaak van de altijd in beweging zijnde klimaatverandering (naar vermeend de mens), de WEL DEGELIJK(!) gaande zijnde islamisering van Europa, en de zogenaamde Corona ‘pandemie’ de westerse wereld DOELBEWUST in totale chaos storten om hun ziekelijke fascistische doelen te bereiken, is een wegkijker, daadwerkelijk STEKEBLIND of gewoonweg oer-en-oerDOM!

**Globalisten herkent u echter aan hun voornamelijk lege (Rutte/De Jonge/Kaag) blik, hun leugens en excessieve drang en dwang om u te onderdrukken, uit te zuigen en in de totale vernieling te storten. Zwakbegaafde en/of uitermate NAÏEVE (!) meelopertjes als Halsema, Jetten, Ploumen, Klaver en de door hen MISBRUIKTE (!) kinderen met een beperking als Greta Thunberg of gemakkelijk te beïnvloeden en aan te zetten tot chaos en geweld zijnde groeperingen als BLM, IR en Antifa herkent u aan hun ‘idealistische’/utopische, maar uitermate inhoudloze, DOMME(!) na-papegaai-gezwets. ZIJ zullen idealisme nooit van REALISME (!) kunnen onderscheiden, maar deinzen er tevens niet voor terug ú te ‘framen’ en ‘shamen’ (of in elkaar te rammen) als u niet aan HUN aangelulde, doorgesnoven, debiele (!) denkbeeld voldoet. En datzelfde geldt voor de gekochte NOS, NPO en RTL ‘nieuws’brengers, die u elke dag weer proberen te hersenspoelen met volstrekt onlogische LEUGENS (!) en ‘shaming’ en manipulatie richting een toekomstige globalistische/islamitische wereld, waarin u niet alleen in financieel opzicht, maar ook fysiek tot slaaf gemaakt en uitgebuit zult worden.

Het grote verschil tussen Schwab’s globalisten/fascisten en de links-ideo’logische’ naïevelingen echter is dat eerstgenoemden ondanks hun misdaden tegen de mensheid met volstrekt lege ogen ZEGGEN (!) goed te doen voor de wereld, en de laatstgenoemden DENKEN (!) goed te doen voor de wereld. Waarom zie ik daar toch steeds weer de overeenkomst met het dertiger jaren fascisme in terug…? En waarom wordt men zo uitzinnig en speelt men ‘zo beledigd te zijn’ als u die vergelijking ook maar DURFT te maken? Dat kan slechts ÉÉN reden hebben… omdat het zo confronterend is! Maar daarmee NIET minder WAAR!

*Voor globalisten echter geldt hetzelfde als voor vampiers: ze zijn eenvoudig voor eeuwig van deze wereld te vagen door ze met een mes in het hart te raken. Wat mij betreft is voor deze psychopaten, die doelbewust de mensheid schaden, echter elk middel geoorloofd. Bij voorkeur als de misdadigers (tegen de mensheid) die het zijn veroordeeld, en anders middels een mes, een eikenhouten staaf, een 9 mm of een 7.62 mm in het hart… Want als we zelf niet ten onder willen gaan aan dit kleine uitermate duistere selecte groepje leeg-ogen zullen we zelf moeten ingrijpen en het algemene doel heiligt wat mij betreft inmiddels alle middelen.

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

40 reacties op Graaf Dracula

 1. David zegt:

  Persoonlijk vind ik h de jonge qua uiterlijk veel meer lijken op graaf Dracula, hij kan zo in de film de rol spelen

  Like

 2. Helena zegt:

  Waarde drs. E.N. Schilder, helemaal met u eens: ” Want als we zelf niet ten onder willen gaan aan dit kleine uitermate duistere selecte groepje leeg-ogen zullen we zelf moeten ingrijpen en het algemene doel heiligt wat mij betreft inmiddels alle middelen.” Hopelijk gaan we het nog meemaken dat we deze griezels – Schwab en zijn vriendjes – met die lege blik in hun ogen te grazen kunnen nemen, en ze zullen boeten voor wat ze de mensheid hebben aangedaan. De smeerlappen die zelfs kleine kinderen onderwerpen aan hun misselijkmakende perverse maatregelen zoals het onthouden van frisse lucht, het houden van afstand en de – je doet het voor een ander – spuit om ze zo vroeg mogelijk te vergiftigen, te onderdrukken en tot slaaf te maken. De roep om vergelding wordt steeds groter, laten we moed houden er komt een moment dat we onze vrijheid wel moeten bevechten voor de toekomst van onze kinderen zodat zij weer een normaal vrij leven kunnen lijden zonder dwang en drang en stigmatisering. Waant er is maar een ding dat telt: liefde, vrijheid en geen dictatuur!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Boike zegt:

  Meneer Klaus Schwab en zijn trouwe volgelingen drijven met hun obsessies door tot het uiterste en nog een eind verder. Het gewetenloos tarten van normale goedwillende burgers kent bij hen geen einde. Dat soort satanisch gedrag roept afschuw en weerstand op. Namelijk niet iedereen gelooft in het gelijk van dergelijke gevoelloze egoïsten. Menigeen noemt hen daarom psychopaten. De vraag doemt thans op, hoe lang zij nog door kunnen gaan met hun absurditeiten, om de maatschappij te ontwrichten. De geschiedenisboekjes leren ons, dat er in dergelijke gevallen zomaar een spontane volkswoede kan ontstaan, die uitmondt in een lynchpartij. En die geschiedenisboekjes leren ons ook, dat een loslopende halve gare idioot dergelijke lieden wel eens voor minder aan een acute loodvergiftiging helpen. Het wordt, volgens mij, nu hoogtijd, dat zij, gelet op de enorme schade, die zij hebben aangericht en met geen pen meer te beschrijven is, ter verantwoording worden geroepen voor een tribunaal à la Neurenberg 1945.

  Geliked door 1 persoon

  • Julia zegt:

   Boike Laten we onze machtswellusteling met zijn doorgeslagen waanzin De Jonge niet vergeten. Onze blunderende demissionair minister De Jonge provoceert de samenleving door dergelijke bizarre maatregelen op te leggen en geen haar beter is dan Klaus Schwab en zijn volgelingen.
   Het argument dat deze machtswellusteling alleen al voert om de gezondheidspas door te drammen is dat het in Spanje, Frankrijk en Italië, etc. heel normaal is. Hij liegt dat hij barst binnen Spanje geldt geen coronapas. Dat is daar door rechters van tafel geveegd!”
   https://www.ninefornews.nl/de-jonge-op-vingers-getikt-na-idiote-uitspraken-over-coronapas-verspreid-geen-nepnieuws/ In Frankrijk zijn de dagelijks massale protesten niet van de lucht tegen de toegangspas en in Italië heeft een groot aantal zelfs de corona pas verbrand. Daarbij wat De Jonge normaal vindt na zijn vakantie in Italië wil ik deze onbenul nog wel even nageven dat een groot deel van de bevolking niet in Spanje, Frankrijk of Italië op vakantie zijn geweest. Kortom Laten we hopen dat de dag heel snel komt dat een tribunaal wordt opgericht en zij allen ter verantwoording worden geroepen en zwaar worden gestraft vanwege misdaad tegen de menselijkheid.

   Like

   • Boike zegt:

    @ Julia 21 september 2021 om 09:22

    Hugo de jonge snuiver is te dom om voor de duivel te dansen. Die zogenaamde minister werkt niet voor ons. Nee, dat stuk ellende voert de satanische opdrachten van zijn grote baas uit. Hou er maar rekening mee, dat ook hij, net als de ruttige Pinokkio, de hautaine gender al-Qaq-Kaag en nog een stel anderen, bij Klausie op de loonlijst staat.

    Like

 4. Harry zegt:

  Één kogeltje zou al volstaan .
  Hoe zijn we zo ver gekomen dat dergelijke ellendelingen ons gewoon blijven terroriseren tot we niks meer over hebben ?
  Waarom is er geen geheime dienst , die dit oplost ?

  Geliked door 2 people

  • oudmarinier zegt:

   Die “geheime dienst” werkt OOK voor die kloothufters. M.i. zou er een contra geheime dienst , moeten worden opgericht , getrained door de USMC scout sniper instructeurs , en dan wereldwijd , dit soort geestelijk gestoorden/psychopaten/socio-paten , naar de eeuwige jachtvelden te helpen. (Uiteraard dmv hulp ook ivm het IN en UIT gaan van landen , eventueel met de benodigde VERVALSTE documenten , accomodatie , transportatie , wapen(s) etc etc etc ….

   Geliked door 3 people

 5. Andre zegt:

  Duitsers slaan elkaar het liefst onderling de hersenpan in. Schwabenland is Stuttgart en geen enkel land in Afrika wilde AFRICOM gevestigd hebben dus Washington DC besloot om het maar in Stuttgart te plaatsen tenslotte staat Duitsland onder curatele van Washinton DC (3 city states) en Schwab? is geen Schwabenlander en ook geen Jood maar RKM. Munchen is de auto industrie en dat is geen Tesla natuurlijk maar in Duitsland noemen ze de Duitsers daar standaard scheisse Beier. Je kan wel de Klaus Schwab uithangen als proxi Jood maar hij had ook in de klas zitten meneer Orban en hier gaat alles scheuren. Moscovia back in power en fuck Klaus Schwab. Rutte,Kaag clown de Jonge of een idioot Grapperhaus stellen niets voor. Iemand nog een windmolentje of een groen litertje waterstof?

  Geliked door 1 persoon

 6. Fran zegt:

  Je vraagt je af waarom de westerse politici zich laten sturen door zo’n ouwe NAZI clown.

  Geliked door 1 persoon

  • BigLJohn zegt:

   Fran; ze werden simpelweg omgekocht. Net als bij het Amerikaans worstelen geldt ook hier; eenieder heeft zijn prijs. De Wereldbank en het IMF probeerden ook Loekasjenko om te kopen middels 900 miljoen Euro, maar hij hield de boot af. Die omgekocht is moet de economie van zijn land naar de bliksem laten gaan en rijp maken voor The Great Reset. En in de tussentijd de dictaten van Klaus Swab opvolgen.

   Geliked door 2 people

  • Monalisa zegt:

   In de hele EU zitten afstammelingen van foute mensen, dus de EU kan je opdoeken. Zij draaien op de blauwdrukken van de NAZI’S

   Geliked door 2 people

  • Boike zegt:

   @ Fran 20 september 2021 om 21:00

   Waarom ??? Omdat politici niet alleen een karig salaris uit de staatskas ontvangen, maar waarschijnlijk ook op loonlijsten elders staan. Het is genoegzaam gekend, dat bijvoorbeeld Klaus Schwab, George Soros, Bill Gates, de Rockefellers, de Rothshilds en wellicht nog wat van dat soort gespuis, nogal wat influentials met vorstelijke salarissen op de loonlijst hebben staan. En er kan ook nog wel op andere wijze druk worden uitgeoefend. Douceurtjes, zwijggeld en chantage zijn immers ook machtige middelen om voordeel mee te behalen. En vergeet vooral ook niet de lange en sterke arm van de duistere maçonnieke wereld, waar velen lid van zijn.

   Like

   • oudmarinier zegt:

    Politici krijgen een “karig salaris” ??? Euh , heb ik iets gemist ?? Die lui hebben tussen de Euro 5.500,-/mnd en Euro 10.000,-/mnd , NETTO !!! Ik weet niet wat u “karig” noemt , maar dat is volgens mij toch behoorlijk , BOVEN-MODAAL . Het probleem is echter , dat ze hierdoor NOG meer gaan GRAAIEN door in allerlei , commissies plaats te nemen , en daar OOK ruimschoots financiele vergoedingen voor ontvangen , die vaak “vergeten” worden om op te geven als “neven-inkomsten” .

    Like

  • Willie zegt:

   Omdat ze zelf nazi’s zijn

   Geliked door 1 persoon

  • boorzalf zegt:

   Ze zijn allemaal omgekocht.

   Geliked door 1 persoon

 7. saddy zegt:

  You will own nothing. Not even your life.

  Geliked door 3 people

 8. Jules Vismale zegt:

  De echte graaf Dracula was niemand anders dan de bloeddorstige Roemeense vorst Vlad Tepes (1431-1476), Vlad de spietser, die zulke gruwelijke dingen deed met zijn vijanden, waaronder de Turken, daar hij ze op houten palen liet spietsen en daartussen in gewoon ging ontbijten!

  Geliked door 2 people

 9. Edwin Vissers zegt:

  Ik moet het even opnemen voor graaf Dracula

  Vlad Dracula
  Vlad III, bijgenaamd Vlad de Spietser of Vlad Dracula was vorst van Walachije in 1448, van 1456 tot 1462 en in 1476. Tijdens zijn regeerperioden verzette hij zich sterk tegen de Turken en de uitbreiding van het Ottomaanse Rijk. Vlad was een uiterst bloeddorstig heerser.

  Geliked door 2 people

 10. Boike zegt:

  Als we die Klaus Schwab nu eens al zijn bezittingen en zijn gehele inkomen zouden afpakken en hem na een paar injecties een baan als vakkenvuller geven met een inkomen op bijstandsniveau, zou hij dan gelukkig zijn ???

  Like

  • Julia zegt:

   Boike paar injecties voor een baan a.u.b. niet één injectie is genoeg om voor goed van hem af te zijn en nog een aantal met hem dat is dat spuitje dat in sommige Amerikaanse Staten nog gebruiken.

   Like

 11. top of flop zegt:

  Weten jullie nog hoe Frau Merkel met trillende handjes op de diverse podia stond? Toen was zichtbaar hoe ziek de situatie van de politiek momenteel is. Ze was even zichzelf.

  Like

 12. LUCIA zegt:

  Helemaal met u eens meneer Schilder op een ding na; “eenzijdig-intelligente, maar feitelijk autistische en/of ronduit HARTELOZE (!) ” . U noemt deze mensen autistisch… vervang dat door narcistisch en ik ben het met u eens ..Autisten bestaan dankzij al die vaccinaties met kwik en zware metalen in kleine kinderen, die niet kunnen kiezen, dat hebben wij als samenleving hen aangedaan… bovendien Autisten zijn doorgaans geen slechte mensen Narcisten wel !!!

  Geliked door 1 persoon

 13. koddebeier zegt:

  Aan de galg met de ouwe nazi .

  Geliked door 1 persoon

 14. koddebeier zegt:

  En vergeet niet z’n vrienden naast te hangen !!!

  Geliked door 1 persoon

 15. boorzalf zegt:

  Vandaag, 21 september verzamelen de vampiers zich weer in de grote vampieren zaal, waarin weer besloten wordt hoe de mens weer beter uitgezogen kan worden. Grote vampier Wimpie leest voor uit de bundel van Hoofd vampier Klaus. Velen van die vampiers dragen een hoed, om zich te beschermen tegen de zon. Vampier kaag zal ook wel aanwezig zijn,
  https://pbs.twimg.com/media/EkUUBVAWkAI7tRC?format=jpg

  Geliked door 1 persoon

 16. Bob zegt:

  Na een revolutie die is uitgewoed is alles
  weer precies als daarvoor. Het nazisme leek verslagen
  maar is volkomen terug.
  Sommigen mensen hebben zelf niet door dat
  dezelfde taal gebruiken, dus in het stramien zitten.

  Geliked door 1 persoon

 17. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Onbeschrijfelijk hoe de hetze door anti-globalisten steeds breder gedragen wordt en Klaus Schwab wordt afgeschilderd als de verpersoonlijking van “het Kwaad”.
  Natuurlijk is de mondialisering iets wat tegelijk zorgwekkend als onvermijdelijk is, zorgwekkend omdat het ons allen direct of indirect raakt, maar tezelfdertijd onvermijdelijk met de technische vooruitgang.
  Feitelijk doet het WEF weinig anders dan de stand van zaken opmaken en ontwikkelingen monitoren en indien gewenst geven ze regeringen advies, wat daar verder mee gedaan wordt dat is aan de respectieve regeringen, als ze de billen afvegen met het advies so be it.
  Verstandig is dat natuurlijk niet en het zou getuigen van struisvogelpolitiek; vingers in je oren stoppen en heel hard nananana roepen is niet echt behulpzaam.
  De macht van het WEF als die al bestaat is minder groot dan velen denken, dat de adviezen toch veelal gevolgd worden komt omdat het geen domme jongens (en meisjes) zijn die zitting hebben binnen het WEF.
  Het is ook geen luchtfietserij daar laat de wereldwijde economie ook geen ruimte voor, het zijn reële problemen die ons allen raken.
  Denk alleen maar eens aan de kromme situatie in ons eigen land waarbij de economie hard groeit maar waar de doorsnee burger daar nauwelijks wat aan heeft, ons besteedbaar inkomen stijgt slechts met tienden van procenten en de winsten vloeien weg naar het buitenland.
  Wat vroeger nog viel onder onze nationale trots (Philips, DAF bijv.) viel zijn nu multinationals die verantwoording aan hun aandeelhouders moeten afleggen, sociaal beleid is afgeschaft en bij sociale onrust neemt alleen het risico toe dat zo’n bedrijf haar werkzaamheden naar het buitenland verplaatst.
  Dat terwijl een bedrijf als Philips in het verleden zelfs complete woonwijken liet bouwen voor hun personeel en hetzelfde ging op voor DAF en de NS.
  Maar ja die bedrijven waren in Nederlandse handen en die voelden nog een maatschappelijke verantwoordelijkheid, dat is allemaal verleden tijd, aandeelhouders hebben geen nationaliteit en al helemaal geen binding met hun personeel en de dreiging dat een groot bedrijf zijn hele santenkraam verplaatst naar een land met goedkopere arbeiders is reëel.
  Het WEF signaleert trends voordat ze dat zijn en geven ruimte om daar op in te spelen.

  Like

  • Tineke zegt:

   @Tijl Praat maar weer recht wat krom is.
   Je hebt toch ook notie genomen van die filmpjes van Schwab of niet soms?

   Als wij dan anti-globalist zijn ben jij pro. Mag natuurlijk….maar
   Als jij er nog steeds vanuit gaat dat alles wat die Schwab zegt alleen maar adviezen zijn kan ik je niet meer serieus nemen.
   Ik krijg de indruk dat je mensen hier op een ander spoor wil zetten !

   Geliked door 2 people

   • Bert zegt:

    Hij weet niet beter.
    Het is niet anders.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Dat bedoeld bobzelf dus steeds.

    Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Dat is nou steeds het punt @Tineke, ik heb de filmpjes gezien maar het lijkt soms wel alsof ik een van de weinigen ben die luistert naar wat hij zegt.
    Mensen pikken er een zin uit en doen dan alsof hij wil dat dit gaat gebeuren terwijl hij alleen voorspelt wat ons te wachten staat, dat die waarheid ons niet aanstaat maakt nog niet dat het niet waar is.
    En nee, de stelling dat als je niet tegen bent dat je dan voor bent klopt in dit geval niet, ik ben wel degelijk een tegenstander van de globalisatie maar ik zie niet in wat daartegen gedaan zou kunnen worden.

    Like

   • Boike zegt:

    @ Tineke 21 september 2021 om 19:03

    Vroeger werd ik als kind, net als alle andere kinderen, met sprookjes in slaap gesust. Maar dat ben ik inmiddels al meer dan 65 jaar ontgroeid. Het waren afgrijselijke verhalen; liefhebbende ouders die Klein Duimpje naar het bos brachten en daar achter lieten, een wolf met grote oren die Oma opat, een heks die Hans en Grietje ging vetmesten om op te eten, een wolf in schaapskleren die zeven kleine geitjes ging opeten.

    Sprookjes ontstonden in de late middeleeuwen. Dat was een tijd, waarin de waarheid niet gesproken mocht worden. Alles, dat niet overeenstemde met de kerkelijke dogma’s, werd door de inquisitie vervolgt. Net zoals schilders destijds grote geheimen in hun kunstwerken verstopten, zo verborgen schrijvers grote geheimen in hun verhalen. Wat leek er nu onschuldiger, dan sprookjes, om kindjes mee in slaap te sussen. Gelukkig was de inquisitie te dom, om te begrijpen hoe ze werden beetgenomen.

    In mijn studententijd kreeg ik colleges toegepaste psychologie en sociologie. Daarin werden ons studenten technieken bijgebracht, om personeel, klanten, bankiers en dergelijke te leiden en te manipuleren. In mijn werkzame leven, zag ik hoe het een en ander functioneerde. Er werd vaak met een dubbele pen geschreven, of met een gesleten tong gesproken. Het ging niet altijd om de knikkers, maar om het spel.

    Naar mate ik ouder en wijzer werd en zelf ook de nodige stommiteiten had begaan, ging ik inzien hoe verderfelijk de wereld was. Ik begon de boodschappen, die verpakt waren in de sprookjes en in de grote literatuur, te begrijpen. In de grote meesterwerken van de renaissance schilders zag ik hoe slim de schilders de kerk hadden beetgenomen. Het geniep zat ‘m veelal in de kleine details.

    In de loop der tijd groeide mijn inzicht. Mijn argwaan en achterdocht namen hand over hand toe. Het werd mij duidelijk dat de meeste mensen helaas veel te goedgelovig zijn voor hun eigen bestwil. Ze denken veel te rechtlijnig. Zo zijn ze grootgebracht en op school onderwezen. Ze kunnen niet anders meer. Dat er ook lieden zijn, die in kronkels denken, meerdere agenda’s tegelijkertijd hanteren, met gespleten tongen spreken en met dubbele pennen schrijven, halve en/of verdraaide waarheden verkondigen, komt niet bij hen op. Zij zijn te goedgelovig en te simpel van geest, om dat te kunnen bevatten.

    WAARHEID

    Kijk uit uw doppen en laat u niet foppen.
    Niet alles is, wat het lijkt, dat het is.
    Het is wellicht anders, dan u bevroedt.
    Niets is voor het zomaar alles dient een doel.

    Het zijn de hogere belangen die bepalen.
    Het gaat niet altijd om de knikkers, soms alleen om het spel.
    Kijk en zie, wat wel en niet wordt getoond.
    Luister en hoor, wat wel en niet wordt gezegd.
    Schone schijn bedriegt.
    Tussen de regels door is ook veel te lezen.
    Signalen en symbolen spreken meer dan 1000 woorden.
    De mantel der liefde bedekt veel kwaad.
    Het geheel is meer dan de som van de delen.
    Camouflage bedekt de ware aard.
    De adder verschuilt zich in het gras.
    Met halve waarheden worden hele leugens verkondigd.
    Meten is weten.
    Cijfers, statistieken en rekenmodellen liegen en bedriegen.
    Op uw gemoed, angsten en zwakheden wordt sluw ingespeeld.
    De suggestie doet zijn werk.
    Wat niet màg zijn, ìs ook niet.
    Wat mòet zijn, wordt u voorgekauwd en door de strot gedauwd.
    Hapklare brokken laten zich schrokken.
    Afleiding sust ook de wakkere in slaap.
    Duivelsgespuis zet u op het verkeerde been.
    Met nep en vals wordt uw aandacht afgeleid.
    Met quasi innemendheid wordt u compassie voorgewend.
    Het kwaad zit ‘m in de uitgekiende mooie woorden.
    De duivel belooft een hemel op aarde, maar levert de hel.
    Als ergens veel geld omgaat, zijn oneerlijk en corrupt ook partij.
    Waar veel geld over de tafel vliegt,
    schuift het onder de tafel gemakkelijk heen en weer.
    De poen wordt onder de armen verdeeld.

    Wie mogen de kooltjes uit het vuur halen ???
    Wie gaat er met de eer lopen ???
    Wie betaalt het gelag ???
    What is the de catch ???
    Wie verdient eraan ???

    Zalig zijn zij, die kijken en zien.
    Zalig zijn zij, die luisteren en horen.
    Zalig zijn zij die weten en begrijpen.
    Zielig zijn de onnozelen van geest.

    Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
    Een goed verstaander behoeft een half woord.
    Wordt wakker en wees alert !!!

    Geliked door 1 persoon

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    @Tineke ik had al gereageerd maar kennelijk is daar iets mee misgegaan.
    Poging 2 dus maar.
    Jazeker, ik heb die filmpjes ook gezien maar soms lijkt het wel alsof ik een van de weinigen ben die ook luistert naar wat hij zegt.
    Het is niet echt behulpzaam als mensen dan ineens een zin eruit halen waardoor de oorspronkelijke context verloren gaat.
    De stelling; Als wij dan anti-globalist zijn ben jij pro slaat de plank mis, ook ik ben tegenstander maar daarbij ook realistisch genoeg om te zien dat er weinig tot geen mogelijkheden bestaan om het te stoppen.
    Inderdaad, ik probeer mensen op een ander spoor te brengen en eens af te stappen van het eeuwige complotdenken, ik heb hier zo’n beetje alles al de revue zien passeren, van 5G tot chemtrails, van een geheime elite van satanistische pedofielen die bloed van kinderen zou drinken en ga zo maar verder, en ik zou graag zien dat mensen de voors en tegens van zo’n theorie eens serieus tegen het licht zouden houden.
    Als iets absurdistisch en onwaarschijnlijk lijkt dan is het wellicht ook gewoon niet waar.

    Like

 18. Julia zegt:

  Zelfs Willem rolt tijdens troonrede de WEF agenda uit. https://www.ninefornews.nl/koning-oogst-fikse-kritiek-globalistische-build-back-better-troonrede/ Het is bekend dat de in kleur gehulde vrouw van Willem graag theeuurtjes bezoekt bij Klaus Schwab en uiteraard de Oranje kliek volledig lid is van de Bilderbergclan. Wat ben ik weer onder de indruk van de outfit van onze koninklijke bloem Maxima met haar kapitalistisch vertoon van kroonjuwelen . Vindt het zelfs een beetje schaamteloos en te uitbundig (over smaak valt verder niet te twisten) terwijl heel veel gezinnen onder de armoedegrens leven en/of afhankelijk zijn van de voedselbank, dat veel ouderen financieel niet meer rond komen maar er weer geen koopkracht bij komt voor gepensioneerden die al 10 jaar geen indexatie hebben gehad, geen betaalbare huur of koopwoningen voor Jan Modaal beschikbaar meer zijn, een lange wachtlijst binnen de gezondheidszorg voor behandelingen, ondermaats onderwijs, Groningers al jaren op schadevergoedingen wachten, de toeslagenaffaire nog niet naar behoren is afgerond en niet te vergeten en onvergeeflijk Willem zelf onterechte subsidies opstrijkt en 3 maanden zijn domein sluit waar burgers 3 maanden lang niet zijn toegestaan. Ja Willem Nederland is toch wel een gaaf land om in te leven. Dit geeft weer blijk hoever u van de samenleving afstaat en blijkbaar geen besef heb hoeveel ellende en tweedeling binnen onze samenleving gaande is. U bent niet betrokken bij de Nederlandse samenleving en denkt aan uw eigen belangen, kleedt de belastingbetaler mede uit door nimmer op uw gigantische uitkering in te teren en volgt de agenda NWO. Wat mij betreft is het koningshuis uitgerangeerd en zal ik als Nederlandse staatsburger nimmer nog vertrouwen in de Oranjes hebben. Mooi praten kan iedereen als men zelf in luxe en weelde leeft en volop geniet van reisjes, vakanties, speedbootjes, etc.

  Geliked door 3 people

 19. Julia zegt:

  Had Willem het ook niet over het klimaat? Dus we kunnen er vanuit gaan dat het regeringstoestel de komende jaren in de hangar wordt gestald en het koninklijk huis alle brandstof vervoermiddelen waar zij nog volop gebruik van maken naar de sloop brengen. . Nee wat doet zijn kleurrijke vrouw die vliegt na deze schijnvertoning naar New York om zich te voegen bij haar vrienden van de VN. Al die elitaire machtswellustelingen zijn toch van hetzelfde laken en pak zij hebben maar één doel de bevolking bloot te stellen aan experimentele vaccinaties en onderdrukken volgens de agenda WEF..

  Geliked door 1 persoon

 20. Hovawart zegt:

  Het Globalisme, waar de europese elite voor preekt en bid, stort Europa in bittere armoede en verval, waar burgeroorlogen en ideologische conflicten in een langdurige golf van onschuldige slachtoffers zal voortrazen, een lockdown onze vrijheid drastisch zal beperken, verplicht aan het staatsinfuus en vaccinaties ….(we hebben immers al eventjes mogen oefenen)…..Drastische belastingverhogingen totdat niemand meer iets wil/mag/kan bezitten….zelfs geen spaargeld of pensioenen.
  Het Neo-Communisme waar de inwoners ingeluisd worden bied geen mogelijkheden, enkel beperkingen en restricties…….and you will like it.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s