Aan Sophie Hermans

(Door: Jan Dijkgraaf)

Beste Sophie,

Eerst mocht je de tassen dragen van Mark Rutte. Daarna mocht je de Tweede Kamer in van Mark Rutte. Toen mocht je fractievoorzitter worden van Mark Rutte. En deze week mocht je even steun voor een minderheidskabinet gaan binnenfietsen van Mark Rutte.

De eerste drie dingen lukten. Daar ging immers alleen Mark Rutte over.

Want binnen de VVD zijn ze zo bang voor de toorn van Mark Rutte, dat als hij de VVD’ers had opgedragen een broodje poep te eten, ze het allemaal zouden doen en om het hardst “Dankjewel, lieve Mark!” zouden roepen (en als ze Dilan of Bente heetten samen met jou zelfs om een tweede broodje smeken).

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Aan Sophie Hermans

 1. Klaas zegt:

  Like

 2. Andre zegt:

  Greet rug recht houden is met cojona om te janken maar de rest is wel ok maarja heeft het allemaal zin? Heerlijk om te zien dit.

  Geliked door 1 persoon

 3. karton zegt:

  Dat mens, Hermans dus, zal toch niet met Rutte …………….???
  Ik acht hem daar nl helemaal niet toe in staat, volgens mij weet hij ook nog steeds niet of hij nou staand of zittend moet gaan plassen.
  “Den Haag” stinkt als een riool, gevuld met ratten.

  Like

  • Harry zegt:

   Heb het geval ook bestudeerd .
   Niks vrouwelijks aan te ontdekken , de enige gendercamouflage was haar haar .
   Daar kruipt vast niemand op .
   Een ongezellig mager schepsel , wél politiek kláár wakker , helaas .

   Like

   • karton zegt:

    @ Harry op 22-9-2021 om 18.29 u. Garverdamme Harry toch !!! Ik kan me ook niks bij dat “vrouwmens” voorstellen ! Je zal toch maar zo’n bos haar naast/onder of bovenop je hebben !!! Dan toch maar liever in een molshoop, dan heb je de hele wereld eraan hangen.

    Like

 4. koddebeier zegt:

  Raar volkje die VVDers van tegenwoordig !!

  Like

 5. Torsten Himmelstoss zegt:

  De inmiddels 80-jarige Kees van Kooten bedacht weer eens een anagram.
  Het anagram van Mark Rutte is…
  KAMERTRUT.

  Like

 6. Bas zegt:

  https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/09/peiling-vertrouwen-in-overheid-daalt-naar-dieptepunt-waardering-sigrid-kaag-neemt-sterk-af/

  Peiling: vertrouwen in overheid daalt naar dieptepunt – waardering Sigrid Kaag neemt sterk af

  Het vertrouwen in de politieke instituties is het afgelopen half jaar sterk gedaald. Dat blijkt uit een nieuwe peiling van I&O Research. Het vertrouwen in onze overheid ligt op dit moment zelfs lager dan na de bizarre onthullingen rondom de toeslagenaffaire. De afgelopen maanden waren een achtbaan, kiezers zijn massaal teleurgesteld in de gang van zaken.

  Het aandeel “helemaal geen vertrouwen” in de Nederlandse overheid is schrikbarend gestegen, zo valt te lezen in de recente I&O-peiling.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Mark Rutte en de VVD afzeiken scoort altijd goed maar we mogen ondanks alles niet vergeten dat de VVD toch echt met afstand de grootste politieke partij is en Rutte met een bijna onwaarschijnlijk hoog aantal voorkeurstemmen is gekozen.
  Triest is dat onder zijn leiding niet alleen zijn Kabinet maar ook zijn partij een ongekende leegloop laten zien, kijk naar de VVD leden in de Tweede Kamer, louter politieke onbenullen, een Klaas Dijkhof of Halbe Zijlstra zit er niet meer tussen.
  Het is tekenend voor de Nederlandse politiek, het gaat niet langer om het programma maar om de voorman/vrouw van een partij, zeg GroenLinks en je zegt Jesse Klaver, zeg D66 en je zegt Kaag.
  De gemiddelde Nederlander is niet of nauwelijks in de politiek geïnteresseerd, hoe kon anders een partij als D66 ineens zo’n winst optekenen, aan hun bewindslieden kan het niet gelegen hebben, Ollongren was maandenlang ziek thuis en geen hond die haar miste want ze had zowel voor haar ziekte en daarna werkelijk niets gepresteerd, Wouter Koolmees bleek niet in staat het pensioen op een fatsoenlijke manier om te vormen en Kaag was hooguit bekend vanwege haar hooghartigheid, van Engelshoven wordt door de hele cultuursector gehaat.
  De PvdA is inmiddels verworden tot een splinterpartij, van de ooit 38 zetels resteren er nog maar 9.
  En ondanks dat heeft de baantjescarrousel ervoor gezorgd dat ze tot in de haarvaten van onze politiek zitten. Neem alleen maar de burgemeesters van Rotterdam en Utrecht en Arnhem met allen een PvdA burgemeester, ter vergelijking; de PVV is met haar 17 zetels bijna twee keer zo groot als de PvdA maar heeft geen enkele burgemeester, niet één !
  Toegegeven Sophie Hermans is tot nu toe weinig voor het voetlicht getreden maar om haar af te doen als tassendrager daar doe je haar mee te kort, hoe ze het gaat doen in de spotlights is nog even afwachten maar we gaan het ongetwijfeld meemaken, veel andere smaken heeft Rutte niet tot zijn beschikking nu zelfs zijn beoogd opvolger Edith Schippers voor het grote geld heeft gekozen.

  Like

  • Bert zegt:

   Weet je wat ik altijd leuk vond vroeger.
   Bus en tram bestuurders helemaal over de rooie krijgen en in de zeik nemen.
   Als je dan, goede morgen zei, dan reageren ze vaak met, loop nou maar door, ik heb nog meer te doen. Of zo iets, altijd chagrijnig.in ieder geval.

   Je hebt zeker weer ruzie met je wijf gehad, lag niet lekker hé, zo op de bank.
   Dat moet je niet op mij afreageren, maar op dat lelijke wijf thuis op de bank.

   Moet je ze dan eens zien reageren.
   Altijd lachen met die gasten.
   Niks zeggen ze dan meer, schitterend.

   Like

  • Feniks zegt:

   Tijl,

   Ik ken je nog van de fenixx site.
   Ben zeer teleurgesteld,( ook in deze reactie) had van jou echte diepgang verwacht.
   Nu begrijp ik dat Rommel zijn eigen weg is gegaan.

   Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Ik had de reactie eigenlijk willen negeren, iemand beschuldigen van te weinig diepgang zonder dat te beargumenteren is dat ook eigenlijk niet waard.
    Totdat hij me nogmaals onder ogen kwam en ik las dat u dacht dat Rommel zijn eigen weg was gegaan en dat wil ik toch even rechtzetten.
    Ik ben destijds gevraagd artikelen te schrijven en dat heb ik gedaan, iets meer dan 500 zelfs, lange tijd had ik hierin de vrije hand totdat ik een wat onhandig stukje schreef en het zonder verder overleg verwijderd werd.
    Omdat ik door Rommel en Fubar was opgenomen in de redactie was ik daar erg om ontstemd en daar hebben we een fikse woordenwisseling om gehad.
    Dat is uiteindelijk bijgelegd op een manier waar we allen mee konden leven.
    Voor de goede orde, ik was dan weliswaar opgenomen in de redactie maar Rommel was de eigenaar.
    Nadat een jaar later Fubar een plotselinge complete draai maakte en compleet antisemitisch werd en Rommel zich geroepen voelde om zijn nazi sympathieën te openbaren heb ik mijn conclusies getrokken en ben gestopt, het was niet Rommel die zijn eigen weg ging maar ik.
    Dat u Rommel enige diepgang toedicht is op zich wel bijzonder te noemen, ik heb het nooit kunnen ontdekken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s