Zelfs de kok mot jullie niet!!

(Door: “Helena”)

U zult wel denken, lezers van deze zeer gewaardeerde site: waarom zou een kok ons niet motten, zouden we ergens stennis gemaakt hebben bij een horecagelegenheid, omdat het eten niet te pruimen was of onmogelijke eisen hebben gesteld aan het eten die de kok niet kon waarmaken?? Hieronder beschrijf ik een tenenkrommende gebeurtenis in een horecagelegenheid die we niet snel zullen vergeten. We houden ons verre van het slechte reviews schrijven als een zaak ons niet bevalt, want dan gaan we er gewoon niet meer naartoe, maar hier kwamen we niet eens binnen!

We hadden hier te maken met een gevalletje (politieke) uitsluiting dus: discriminatie! Nota bene nog vóór D-Day 25 september, de dag waarop Hugootje Mengele, nadat hij de staat van apartheid heeft uitgeroepen, daadwerkelijk het medische oftewel het corona-paspoort verplicht gaat stellen in de horeca en de ongevaccineerden (voorlopig) alleen nog naar binnen kunnen met een negatief testbewijs! Dat zal snel veranderen in een ‘verplichte prik in de ongevaccineerde bovenarm’, want daar zal hij álles aan doen, sprak de gek, hij is dus tot alles in staat!

Het wordt er niet gezelliger op en we hebben dan ook al voor onszelf besloten niet mee te doen aan deze ‘grappenmakerij’! Van ons mogen de horecaondernemers die hieraan meedoen dan ook de kolere krijgen; zo dát is eruit! We gaan wel picknicken bij ze voor de deur met onze eigen spulletjes, à la Paris, dát zal ze leren!

Sinds enige tijd hebben we ons aangesloten bij het FvD, de enige politieke partij die tegen de dystopische vrijheidsbeperkende maatregelen is, tegen de testmaatschappij en de (semi) verplichte prikken, zéker bij de kinderen! Ieder mens met een gezond stel hersens zou hier tegen moeten zijn, maar nee, de meerderheid wil zo graag deugen dat ze zelfs hun eigen bloedjes van kinderen trots afleveren bij de priklocatie om ze te laten injecteren met troep waarvan de ernstige bijwerkingen steeds meer bekend worden (jongens met ontstekingen aan de hartspier (myocarditis) en het hartzakje (pericarditis), allebei veroorzaakt door een virus (!) of bacteriële infectie door de prik (!) en meisjes met ernstige menstruatieklachten of het uitblijven van de maandelijkse stonde. Het aantal miskramen en vroeggeboorten stijgt bij zwangeren, maar het Lareb schijnt, heb ik van horen zeggen, het niet meer bij te houden! En dan nog de gevolgen op de langere termijn: na hoeveel prikjes gaat men het loodje leggen! Kortom de meerderheid trapt erin!

Het FvD scoort onder jongeren heel goed, de vrijheidskaravaan waarmee men het land doortrekt, wordt goed bezocht, ook door steeds meer gezinnen. Ouders maken zich ernstige zorgen en zoeken juist bij het FvD naar gelijkgestemden in de regio om met elkaar in contact te komen en elkaar te steunen. Dat vinden wij als regiocoördinatoren een positieve ontwikkeling waar we graag aan mee willen werken. Dus gingen we op pad om in de Achterhoek een horecagelegenheid te zoeken die de samenkomsten voor ons wilde faciliteren. En, je gelooft het niet, dát was nog niet zo eenvoudig! We moesten namelijk rekening houden met de plaats van de locatie, de datum (maandagavond 13 september) paste in de agenda van de hoofdgast van die avond, én het liefst een flinke ruimte, want de hoofdgast is enorm populair!

We hadden in en om Doetinchem, de geboorteplaats van de hoofdgast, al een beetje rondgebeld, maar de maandagavond was toch wel een probleem, de meeste horecagelegenheden waren gesloten en voelden er weinig voor om extra open te gaan (ja écht!). Ze liepen zich al het vuur uit de schenen nu de terrassen weer vol stroomden met levensgenieters. Zelfs bij de golfclub, een mooie locatie met een groot parkeerterrein voor de deur, beklaagde de uitbater zich erover dat hij al de hele week vol zat en dan ook niet nog eens de extra vrije maandagavond wilde inzetten, hij wist niet hoe hij het zou moeten runnen en extra personeel in deze tijd? “Niet te krijgen (!), eerst hebben we ze moeten ontslaan en nu kunnen we er niet aan komen, ik zou niet weten hoe!”
Tja, wij weten bij ondervinding wel waar ze wél makkelijk personeel kunnen krijgen en het schijnt nog goed te betalen ook (Wehl grootste priklocatie van de regio).

Ook bij het zalencentrum, gelegen aan de rand van Doetinchem, zat het terras vol toen we even een kijkje kwamen nemen. Het vriendelijke meisje, dat ik de vorige dag aan de telefoon had gesproken, had verteld dat ze wel capaciteit hadden voor een paar honderd man, dus: “Komt u maar even langs morgen, dan kunt u het zelf zien!” De grote baas zat aan een tafeltje met een wat ouder stel en keek niet op of om toen het vriendelijke meisje, keurig gekleed in het horeca uniformpje, witte blouse en zwarte broek met daaroverheen een zwart schortje, ons voor ging naar de zaal die ze voor onze bijeenkomst in gedachten had. “Dit is de grote zaal!” De deur zwaaide open en er kwam ons een zurige muffe lucht tegemoet die ons bijkans de adem benam. De zware gordijnen hingen schots en scheef en de tafels en stoelen stonden opgestapeld, we hadden nog nét enig zicht op wat een ‘gezellige’ bar moest voorstellen, de parketvloer was ook aan vervanging toe. Hier hadden overduidelijk de nodige feestgangers een uitglijder gemaakt.

“Zoals het er nu bij staat, zo zal het natuurlijk niet zijn volgende week! Dan kleden we het natuurlijk leuk aan!” Nou ja, eerst maar eens flink luchten leek ons een beter idee. Het meisje maakte een paar aantekeningen en zou het de grote baas nog even voorleggen, maar die reageerde zwaar geïrriteerd toen ze hem in zijn gesprek stoorde, met een “Laat ze maar mailen dan horen ze het wel!” werd het kind afgeblaft.

De eigenaar van de hippe nieuwe club, die een week eerder geopend was , voelde wel wat voor een ‘event’, ja we moeten het ook hip brengen natuurlijk en ‘bijeenkomst’ klonk in deze entourage nogal oubollig. De uitbater gloeide vol trots toen we hem overlaadden met complimenten over de smaakvolle inrichting. “Hier is echt over nagedacht, oh de zaal is boven? O wauw wat een smaakvolle trap!” Vol trots leidde hij ons over het visgraatparket langs de enorme houten tafels door de industriële glazen deuren die toegang boden op nog een kamer, bedoeld als vergaderruimte waar in tegenstelling tot parket, hoogpolig tapijt lag en waar men gezeten in een royale meterslange bank zicht had op een sfeervolle open haard. “Nou dat ziet er goed uit! Lekker relaxed!”
Hij wilde het ons alleen even laten zien en snapte dat het alleen om de open ruimte ging met bar. “Maandag de 13e zei u? Tja, dan zal ik extra open moeten en met zoveel mensen, ben ik bang, zal dat problemen opleveren!” De tweede optie vrijdag 1 oktober kwam hem beter uit, maar wij wilden nou juist vóór de 25ste september, dus de 13e! “Tja, 1 oktober is voor ons beter natuurlijk, dan vervalt de 1.50 m afstand en kunnen er net zoveel in als we willen, maar dan wel met de c-app of getest ‘natuurlijk’! We voelden hem al aankomen “Daar daar gààn we al!”, knikten we tegen elkaar. “Wat is het probleem? Dan doen jullie toch een sneltestje, kleine moeite toch?”

Met de moed der wanhoop klopten we uiteindelijk, op aanraden van een andere uitbater verderop in de straat, die het druk had met een festival en heen en weer reed met fusten bier, bij het Amphion Theater aan. De vriendelijke dame aan de balie meldde dat de event manager niet aanwezig was, maar dat ik haar telefoonnummer wel kon krijgen. Nee, ze had geen enkel zicht op de reserveringen dus het had ook geen zin om de zalen te bekijken.

Terug naar de parkeerplaats dan maar, tot we ineens voor een smaakvol gebouw stonden met een leuk terras ervoor. Bij nadere inspectie bleek het het oude postkantoor te zijn dat ze helemaal hadden gerestaureerd en nu dienstdeed als horecagelegenheid. De zwartwitte vloer gecombineerd met grote zwarte tafels en zitjes en een mooie ronde bar (waar eerst de loketten stonden), alles straalde een serene rust uit, en we voelden ons meteen welkom toen we begroet werden door een jongeman in een zwart uniform met een zwart hoedje op. “We zijn op zoek naar een locatie voor een event, dat is een bijeenkomst!”, verduidelijkte ik. “Zou dat misschien hier kunnen?” We hadden al een beetje een indruk gekregen waar we terecht waren gekomen, de jongeman en zeker het serveerstertje dat rondliep en de bestellingen uit serveerde hadden mongoloïde trekken. “Ze zijn zich hier zeer maatschappelijk en sociaal bewust, mensen met een beperking die elders het tempo niet bij kunnen benen krijgen hier alle ruimte, wat goed!” Mijn gezelschap vond dat ook. “Ja, in Arnhem doen ze dat ook, daar hebben ze het oude stationsgebouw gerestaureerd en in een park geplaatst, dat wordt ook gerund door mensen met een beperking!” Nou dat was prachtig, dit paste helemaal in de doelstellingen van Forum! Als het Forum hier ook een bijdrage aan kon leveren om deze uitbater en zijn team een goede avond te gunnen, kon dat alleen maar positief worden opgevat, toch?

Intussen kwam er iemand aanlopen die we op afstand niet konden identificeren als vrouwelijk, mannelijk of wellicht ertussenin. Het was in ieder geval een heel vriendelijk en innemend mens dat zich bekend maakte als Jeantina (niet de echte naam). “Oh, maar zoveel kan ik er hier niet hebben joh! We zitten met de afstand!” “Maar als we die achterkamer er ook bij krijgen dan komen we een stukje dichterbij toch”, probeerde ik, wijzend naar achteren. Ineens zwaaide Jeantina enthousiast met haar armen naar achteren. “Oké, je bedoelt de Póstkamer! Nou loop maar even mee, ja dan komen we al een heel eind, want hier kunnen we er wel 20 kwijt, dan zou dat wel moeten lukken!”

Terwijl we daar gezellig stonden te praten begon ze er steeds meer zin in te krijgen, leek het “Weet je wat? Ik zorg er wel voor dat de welkomstdrankjes – proseccootjes of zo klaar staan op de dienbladen, die zet ik daar dan neer bij de bar! En personeel? Daar maak ik me ook geen zorgen over, die plan ik zelf wel in, hihi. Maar jullie weten toch wel dat we hier te maken hebben met een heel bijzondere horecagelegenheid?” “Natuurlijk, en juist dát vinden we heel fijn dat past helemaal bij onze doelstellingen! Wij zijn van het FvD en dat betekent dat iedereen die een bijdrage levert aan ons land er-toe-doet! Niemand wordt buitengesloten! U weet toch dat juist het FvD normen en waarden en het behoud van onze prachtige cultuur hoog in het vaandel heeft staan?” Jeantina schudde haar lange manen “Welnee joh! Politiek interesseert met helemaal niks, mijn vader wel, die is daar behoorlijk fanatiek in, dan zeg ik altijd: Pa denk toch om je hart!” Met de belofte haar zo gauw mogelijk terug te bellen en de afspraak definitief te maken, namen we afscheid.

Dezelfde avond nog nam ik contact op met de hoofdcoördinator en vertelde opgewonden dat we een hele leuke locatie hadden gevonden die gerund werd door mensen met een kleine beperking. “Leuk joh, hebben we allemaal wel eens last van! Het is een goed doel toch, daar dragen we graag ons steentje aan bij” Ik kon niet wachten om de afspraak definitief te maken, dus zat ik al vroeg in de ochtend aan de telefoon in de hoop Jeantina het fijne nieuws te kunnen vertellen, toen ik een pittige dame (die naar later bleek niet zo gesteld was op mensen van buiten de regio) aan de telefoon kreeg “Momentje is sta aan de kássa!” Ze wilde even later weten waar ik voor belde en reageerde nogal bot. “Hoezo? Mág dat dan met zoveel? Daar weet ik niks vanaf! Het staat ook niet genoteerd!” En nee, Jeantina was er die dag niet ze zou haar wel vragen om mij terug te bellen.

Zowaar, een half uur later ging mijn telefoon en een opgewonden dame, die het duidelijk niet eens was met de plannen van Jeantina, stak meteen van wal: “Ik heb begreep’n dat u een event wilt organiseer’n bij ons? Nou dan moet’n we u teleurstel’n maar dat gaat niet gebeur’n! U bent van het Forum voor Democratie toch? Nou daar wil’n we niet meer geassocieerd word’n!!” Ik deed geen moeite mijn teleurstelling te onderdrukken. “Zo zo! Daar zegt u nogal wat! Dus ú, juist ú, die het maatschappelijke moraal zo hoog in het vaandel heeft staan sluit andere mensen uit! U doet dus aan discriminatie en uitsluiting! Schandalig!! Hoe durft u!”

De dame deed er nog een schepje bovenop “Nou ja, we weet’n niet wat jullie van plan zijn en wat erop af kumpt!” “Nou mevrouw, wij zijn hele normale fatsoenlijke mensen die nog nooit iets verkeerd hebben gedaan, en willen gewoon met onze leden gezellig een borreltje komen drinken op uw locatie, maar u vindt kennelijk dat er iets aan ons mankeert – waar u niet mee geassocieerd wilt worden – nou dat staat u netjes!” De dame probeerde het nog eens onder het mom van de 1.50 m afstand te parkeren en schetterde: “U moet het niet groter maak’n dan het is!” Maar ik tetterde terug “Nee dat was niet de ware reden mevrouw! U was heel duidelijk in uw bewoordingen, ik weet genoeg! Ik denk dat ik die mensen die mij tipten over uw leuke locatie maar eens ga vertellen dat ze hier niet welkom zijn!” Even was het stil. “O, en wat gaat u nu doen dan, gaat u ons nu boycot’n??”, krijste ze. “Nee mevrouw. dat heeft u zelf al gedaan!” Ik wenste haar nog een fijne dag en beëindigde het gesprek.

Later in de middag nam ik nog even contact op met de horecalocatie en kreeg dezelfde pittige tante aan de telefoon die me die ochtend beloofd had dat Jeantina me zou terugbellen en wilde weten waarom dat niet was gebeurd! “Nou we heb‘n het van hoog tot laag gecommuniceerd, van het bestuur tot aan de keuk’n en zelfs de kok wil jullie hier niet heb’n nou dát zegt ons genoeg! Dan ist gauw bekeek’n!”

Ik zit na dit incident, en daar schaam ik me wel een beetje voor, met een enorm vooroordeel: als ik weer eens een vriendelijk ogend mongooltje tegenkom, loop ik er het liefst met een hele grote boog omheen: je weet maar nooit wat ze van plan zijn! Gelukkig hebben we uiteindelijk een mooie locatie gevonden in Doetinchem waar we wél welkom waren. Sterker nog: het was een enorm succes en voor herhaling vatbaar! Kijken of dat na 25 september nog zo is.

Door:
“Helena”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Zelfs de kok mot jullie niet!!

 1. Qvic zegt:

  Dat valt mij ook altijd op, mensen die zich voordoen als de goed mensen die in hun woorden alles voor over hebben om iedereen te helpen en niemand willen uitsluiten. Maar in de praktijk zijn zij juist de grootste racisten en de zwart/wit denkers. Als jij een andere mening hebt als zij, wordt je van alles beschuldigd wat zij zelf doen. Zij willen jouw dicteren wat zij juist vinden. Hypocrieten noem je zulke mensen, alleen dat begrijpen die mensen zelf niet en dat dringt ook niet tot hen door, als je ze ermee confronteert. Ze denken werkelijk dat zij alles beter weten dan jij en gaan dan ook elke confrontatie uit de weg. Want zij kunnen hun eigen standpunten niet onderbouwen met feiten en waarheidsbevindingen. Dan krijg vaak te horen van ze “het is gewoon zo en niet anders”.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Qvic op 21-9-2021 om 17.34 u.
   Gisteravond héél even gekeken naar een programma waarin óók die ongewassen landloper Maartje van Rossum zat, wat is dát een smerig én onverzorgde figuur.
   Hij “klaagt” dat bijv. Caroline v.d. Plas van BBB zo vaak op tv te zien zou zijn, terwijl deze gore smeerlap dagelijks zijn vuil kan spuien ! Ongehoord, en dat was/is “hoog-leraar”? geeft wel op een fraaie wijze de staat van ons onderwijs weer, met zulke “hoog-leraren”!
   De man schreeuwt en blèrt overal doorheen, geeft niemand kans om uit te spreken althans, iemand die anders denkt als deze kul-figuur van Rossum.
   Ik heb een paar minuten gekeken en toen ik die ongewassen figuur maar steeds hoorde doorlullen en zich op een buitengewoon onbehoorlijke manier uitliet over andersdenkenden heb ik maar weg-gezapt.

   Like

 2. Blaffertje zegt:

  Als je dit verhaal zo leest lijkt het mij wel mee te vallen met de malaise in de horeca als ze zich kunnen permitteren klanten te weigeren of eisen te stellen.
  Klant hoort koning te zijn niet de uitbater.

  IK vind het typisch dat voor sommige uitbaters de politieke kleur belangrijk is
  Dit probleem hebben wij ook als PVV als wij iets willen organiseren of een etentje willen bespreken in een restaurant.
  We moeten het altijd neutraal houden want je wil niet weten hoe snel je dan de deksel op de neus krijgt, maar wat gaat het de uitbater uiteindelijk aan welke politieke kleur je hebt, ze moeten niet zeiken, geld is geld toch, of stinkt het als het van de PVV of FvD komt?

  Dit hebben we allemaal te danken aan het framen van de MSM.

  Geliked door 1 persoon

 3. Alfred zegt:

  Dezelfde “gelegenheid” zou Lijst Pim Fortuijn ook de deur hebben gewezen. NSB cafe.

  Geliked door 2 people

 4. Ravian zegt:

  Een rechtse ondernemer zal probleemloos een event organiseren voor een linkse club, maar een linkse ondernemer zal nooit een event organiseren voor een rechtse club.
  Dat is nu het essentiële verschil tussen linkse en rechtse mensen.
  Rechtse mensen accepteren dat iemand een andere mening kan hebben, en linkse mensen niet.
  Het is de missionarisdrang en het gebrek aan tolerantie voor andersdenkenden dat fanatieke gelovigen eigen is dat dit veroorzaakt.

  Het is ditzelfde fanatisme dat er ook voor zorgt dat het geweld altijd van links komt, linkse mensen kunnen namelijk enkel escaleren, wat dan via de onvermijdelijke kloppartijen (Antifa) op moordaanslagen uitloopt (Volkert & co.)
  En met het “vaccinatie” gebeuren zie je nu weer hetzelfde patroon; het begint met zeuren en drammen, daarna komt de subtiele en vervolgens de minder subtiele dwang, en het eindigt uiteindelijk geheid met ingetrapte deuren en door fascisten met geweld toegediende injecties.

  Probeer van zo’n linkse burger ook maar eens een veroordeling van, bijvoorbeeld, de moord op Fortuyn los te krijgen, het begint altijd met “ja, maar…”.
  Socialisten horen gewoon niet in een democratie thuis, omdat ze principieel niet in staat zijn de mening van anderen te respecteren.
  Socialisme = dictatuur.

  Like

 5. reageerbuis zegt:

  Je moet wel tegen een stootje kunnen, maar het loont de moeite. In een ander deel van de Achterhoek was het FvD zaterdag in een horecagelegenheid. Alles verliep goed en grote opkomst.

  Like

 6. Bert zegt:

  Voorheen waren jullie actie groep toch altijd nogal fan van de PVV.
  Wat is er veranderd en waarom die omwenteling?

  Like

 7. Wappieman zegt:

  Helena , ik wil maar EEN ding weten :
  Heeft Baudet WEL of GEEN trouw gezworen aan de
  KROON ?

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Wat een slecht artikel. Een rare mengeling van propaganda en klachten.

  Like

 9. Wappieman zegt:

  Ik heb het gevonden !
  ARTIKEL 49 GRONDWET .
  Voor mij is het wel duidelijk.
  Ik wens u allen een prettige voortzetting .

  Like

 10. Bob zegt:

  Het belasting geld van de totale bevolking
  wordt gebruikt om die groepen van de
  horca op de been te houden die bepaalde
  groepen uitsluiten.
  Een jodester is aanstotend, maar dat vindt
  iedereen normaal.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s