WALGELIJK!: Hogere salarissen en onderhoudskosten voor Koninklijk Huis

Het gezamenlijke inkomen van het koningspaar stijgt volgend jaar naar € 1.394.000,- netto, € 68.000,- meer dan dit jaar. Daarnaast krijgen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een vergoeding voor personeel en materiële ondersteuning. Dit bedrag is volgend jaar € 5.718.000,-, € 138.000,- meer dan dit jaar.

Ook het inkomen van prinses Beatrix valt hoger uit. Zij krijgt volgend jaar € 564.000,-, eveneens belastingvrij. Dat is € 27.000,- meer dan nu. Daarnaast wordt er € 1.087.000,- aan personeel en materiële kosten uitgetrokken, eveneens € 27.000,- meer dan dit jaar.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

25 reacties op WALGELIJK!: Hogere salarissen en onderhoudskosten voor Koninklijk Huis

 1. Frits zegt:

  Uitkeringstrekkers 1ste klas. Tis goed leven en vakantie vieren van andermans zuur verdiende geld. Mss een idee om de slachtoffers van diverse belastingblunders en geïmporteerd geweld eens tegemoet te komen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Tineke zegt:

  Het is inderdaad te walgelijk voor woorden.
  Hebben ze weer geld nodig voor nog een nieuwe boot ofzo?
  Of draaien wij weer op voor het onderhoud net als de Groene Draek van zijn ouwe moer.

  Geliked door 2 people

 3. Ach what’s new.
  Hebben die profiteurs ook tijdens de bezuinigingen ooit een cent ingeleverd.
  Dacht het niet die opvreters blijven profiteren ondanks dat ze al miljarden rijk zijn.

  Geliked door 2 people

 4. Julia zegt:

  Sorry ik ga nu echt over mijn nek ik ben haast genegen geen cent belasting meer te betalen om die Oranje uitnemers nog langer te spekken. Zelfs oma Beatrix haar pensioen is aardig omhoog maar de rest van de gepensioneerden hebben het nafluiten geen cent er bij. Kun je zien wat een walgelijke gewetenloze profiteurs die Oranjes zijn en dan nog geen cent naar de belastingkas zelfs de onterecht opgestreken subsidies blijven op de Oranje rekening. Nog behoeft aan zo een stel profiteurs natuurlijk lult die Willem met dit waardeloze demissionair kabinet mee als is het maar om zijn staatsuitkering veilig te stellen. https://www.derepublikein.nl/2019/12/13/volgens-onze-grondwet-heeft-de-koning-de-absolute-macht/ Alleen pakt die uitnemer bewust deze macht niet hij zou al de misdadigers tegen de menselijkheid binnen de Nederlandse politiek kunnen aanpakken vanwege het schenden van de grondwet en de Neurenberg code. Hij is niet voor niets voorbij gegaan aan het feit dat een grote groep burgers die mede zijn uitkering betalen worden uitgesloten en hierdoor de politiek zich schuldig maakt aan discriminatie. Is hij niet vol van verbinden laat me niet lachen het is in en in te betreuren dat wij zijn opgezadeld met een heel dure schijnvertoning dat koningshuis wordt genoemd het is een schande. Ik hoop op een dag dat de dag van rechtvaardiging komt door een veel hogere macht en afrekent met dit soort gewetenloze mensen die geheel buiten de samenleving staan en er absoluut niet bij zijn betrokken. Worden Nederlanders nu nog niet wakker hoe zij in de maling worden genomen, nemen wij het nog niet op voor gezinnen die onder de armoedegrens leven en afhankelijk van voedselbanken zijn, dat er talloze daklozen zijn die werken of hebben gewerkt geen betaalbare woning kunnen krijgen en onze gezondheidszorg door onverantwoorde bezuinigingen onder de maat is. Geloof mij maar als die oranjekliek wat mankeert er een vleugel van een hospitaal is gereserveerd en eerste klas behandelingen krijgen en absoluut niet onderaan de wachtlijst staan. Ze worden over het algemeen allemaal niet voor niets heel oud ondanks ze van alles mankeren of gemankeerd hebben. Goed eten, goed leven in luxe en eerste klas gezondheidszorg, ontspannen reizen en trekken op andermans kosten, een flink gevuld banksaldo dus geen financiële kopzorgen, niet opgestapeld in een torenhoge duiventil maar mooie optrekjes met heel veel privacy, dat is waarom dit elitair slag zo oud wordt. Zum kotzen wat mij betreft mogen ze vandaag nog voor eeuwig met vakantie gaan maar dan wel zonder staatssteun.

  Geliked door 3 people

 5. Jade zegt:

  Als het aan mij lag kregen ze geen ene rode rotcent meer.
  Reden is dat het hen geen donder uitmaakt dat we massaal
  geruimd gaan worden door een paar rijke psychopaten.

  Geliked door 1 persoon

 6. Claudia Millenaar zegt:

  Ja, ja… er komt even een paar netto jaarsalarissen van Jan met de pet bij. Bij mensen die toch puissant rijk zijn en als ik het zo lees, gaat de energietransitie aldaar over een leien dakje verlopen, de betaling voor dit kunststukje echter, laat zich raden.

  Niet aan mijn hersens komen zeiken dat ik moet delen, dat doen ze daaro maar… Ik heb ook niets meer om te delen, ik ben al blij als de rekeningen weer allemaal zijn betaald!

  Nederland; KUT-land!

  Geliked door 1 persoon

 7. Julia zegt:

  Dit is werkelijk een massale demonstratie waard. Zou die tja hoe zal ik hem nog noemen laten we het houden op de koninklijke profiteur(s) die leven op de zak van de belastingbetalers in alle luxe. Zou het heerschap niet eens zijn gouden paleisje van warmtepompen voorzien en zonnepanelen maar dan wel op eigen kosten. Dit is het volk compleet opzij zetten velen zitten straks in de kou door dermate hoge energiekosten en de alsmaar duurder wordende levensbehoefte wat doet onze profiteur van Oranje die pakt er voor het niet veel uitvoeren nog wel graag een extra centje bij. Dat mag de pret niet drukken voor die Oranjes. Geweten en schaamte komt wellicht niet in het Oranje woordenboek voor. Wat heb ik genoeg van dat schandalig hoog betaalde Oranje theater. Moet ik hiervoor nog respect hebben. Sorry dat kan ik helaas niet meer opbrengen en laat mij niet afleiden door zijn modepopje Maxima aan zijn zijde waar iedereen zo onder de indruk van is en vooral zich verkijken op haar door de belastingbetalers dure outfits. Koning der Nederlanden kijk naar waar zij van afstamt. Jorge Zorreguieta, de vader van de kroonprinselijke geliefde Máxima, schuldig is aan misdaden tegen de menselijkheid. Zorreguieta was van 1976 tot 1981 in Videla’s regering belast met de post landbouw. Eerst als staatssecretaris en uiteindelijk als minister. Tijdens de militaire dictatuur werden volgens officiële cijfers tussen de vijftien- en dertigduizend mensen op systematische wijze ontvoerd, gemarteld en vermoord. Toen de relatie van Willem-Alexander en Máxima net bekend was geworden en de media lucht kregen van de rol die haar vader in het regime van Videla had gespeeld, werd nog tamelijk luchtig gedaan over zijn verantwoordelijkheid.
  Nimmer heeft zij de huilende moeders bezocht nee zij gaat liever op de thee bij Klaus Schwab de grootste misdadiger tegen de menselijkheid. De appel valt dus niet ver van de boom.

  Geliked door 2 people

 8. Julia zegt:

  Rectificatie ik bedoel Koningin der Nederlanden. Helaas uit woede een slip over het toetsenbord.

  Like

 9. Bert zegt:

  En kijk ze dan ook weer eens lachen.
  Ik begrijp het wel.
  Alles gratis, ik zou mijn eigen ook helemaal de tyfus lachen om zoveel onbenullen die het nog allemaal goed vinden ook en dan ook nog zwaaien met een vlaggetje.
  Wat een mafkezen wonen er hier toch in dit onbenullige mini landje van mij.
  Oranje boven, oranje boven, leven de koning, hoera…..hoera….. hoera……………..

  Geliked door 1 persoon

 10. karton zegt:

  Dat gajes in de Kamer hoor je niet over dat soort vergoedingen voor ongekozen nietsnutten. Óók niet over de al járen verlaagde pensioenen voor ouderen.

  Geliked door 3 people

 11. Boike zegt:

  Waar halen de royals het lef vandaan, om zich dergelijke opslagen toe te eigenen. Dergelijke opslagen vallen echt niet in goede aarde bij het gewone volk. Dat vertaalt zich in een daling voor de waardering van het vorstenhuis. Nee Willem-Alexnder en Maxima, dat kunnun jullie met een charmeoffensief echt niet meer corrigeren.

  Kennelijk begrijpt het blauwe bloed niet, hoe gewone mensen vandaag de dag van vangdag, naar vangdag moeten sukkelen en telkens weer meer maand over houden aan het einde van hun loon, pensioen of uitkering en elke maand weer helemaal rood staan op de giro. Ik ken zelfs mensen die het laatste broodje van de maand met statiegeld moeten betalen. Hoeveel gezinnen moeten er niet rondkomen van amper duizend euro per maand ??? Weet u koning, dat voor een AOWer de jaarlijkse huurprijsverhoging 3 keer meer bedraagt, dan de stijging van de AOW ???

  Nee koning, gewone mensen wonen niet in paleizen en hebben geen enorme vakantiewoningen en geen grote boot voor de pleziervaart en hebben geen privé jachtterrein. Ik ken zelfs heel wat gewone mensen, die al jarenlang niet op vakantie konden, of zich zelfs nog nooit een vakantie konden veroorloven. Enig idee koning, hoe mensen op 3-hoog achter in de Amsterdamse pijp moeten wonen ???

  Ja koning, wie dicht bij het vuur zit, warmt zich het best, maar de verhoudingen zijn wel behoorlijk scheef getrokken. Het gewone volk wordt door de ruttige regenten uitgeknepen. De opslagen, die u worden toeberekend bedragen zelfs meer, dan het inkomen waar menigeen jarenlang van moet leven.

  Koning u hebt geschiedenis gestudeerd. Dus u zult wel een hele boel weten over de Franse revolutie. Hebt u ook meegekregen, wat de oorzaak van die revolutie was en hoe het met de koning en zijn familie is vergaan ??? Misschien geen gek idee, om daar nog eens heel goed over na te denken. We leven momenteel immers in hele moeilijke tijden, waarin niets meer zeker is. Er zouden zomaar hele rare dingen kunnen gebeuren.

  Like

  • karton zegt:

   @ Boike op 22-9-2021 om 18.06 u. “Koning, u heeft geschiedenis gestudeerd” schrijft u. Gelooft uzelf toch zeker ook niet. Hij moest écht niet voor z’n studie naar een Engelse universiteit maar om te voorkomen dat het volk zou vernemen hoe stom dat kereltje is. Hij is niet in staat om een beschreven A-4tje foutloos voor te lezen en te stom om te beseffen dat zijn handelen en dat van z’n gezin bij het volk niet veel warme gevoelens zal en heeft veroorzaakt. Een stelletje belastingontduikers , toneelspelers dat is het; en ook nog eens NIET gekozen door ‘t volk. Hoezo democratie ?

   Like

 12. de barbaar zegt:

  Ja, dus straks weer oranjetompouce eten en met een dombo vlaggetje staan te zwaaien als die kliek nsb,ers voorbij komt?
  Straks weer stemmen bij de gemeenteraden op monarchistische landverraders?
  Een omverwerping van de gevestigde (wan)orde is in feite gerechtvaardigd vanwege het landsbelang.
  De politie en het leger moeten dit alleen nog gaan beseffen.

  Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ de barbaar op 22-9-2021 om 18.14 u.
   “De politie en het leger moeten dit alleen nog gaan beseffen” schrijft u. Klopt helemaal.
   Maar………..al járen lang worden a.s. agenten én militairen geselecteerd op hun “vaderlands-liefde”, Als u zou solliciteren bij politie of leger zal u worden gevraagd : “Op welke partij heeft u gestemd bij de laatste verkiezingen ?” als u zou zeggen : “De PVV of FvD” , dan bent u reeds afgewezen. Deze “narigheid” is al begonnen in de tijd van de partij van “Boer Koekoek”en zette zich voort ten tijde van de partij van dhr. Hans Janmaat, de Centrum Democraten. Sinds Boer Koekoek wordt uw zg loyaliteit aan Volk en Vaderland afgemeten aan uw politieke voorkeur.
   Je zou kunnen denken : “De PVV en het Fvd zijn toch juist vaderlands-lievende partijen ?” Dat klopt ook, maar links gajes heeft álle macht aan zich getrokken gedurende de laatste 60-70 jaren.
   Kijk naar het grote aantal burgemeesters van linkse signatuur, evenals de zg “rechters”; je wordt kotsmisselijk van dat hele gedoe !!!

   Like

 13. ronjaspers zegt:

  Zwijg jullie paupers plebs en nutteloze eters,neem jullie dodelijke corona vaccinazi,s en ga eens dood.Niet de groeten de (nazi) bilderberg groep/WEF wij willen onze NWO.Ik hoop niet dat ik uit hoef te leggen dat dit cynisch/sarcastisch bedoeld is.

  Like

 14. absurdist01 zegt:

  nos bericht van • 15-09-2020, op nu.nl info van gisteren
  Voor het Koninklijk Huis is volgend jaar ruim 10 miljoen euro gereserveerd, zo werd op Prinsjesdag bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander ontvangt dan 6.132.000 euro, waarvan 1.007.000 euro aan salaris en 5.125.00 euro voor de kosten van zijn personeel en hofhouding. Hiermee gaat hij er vergeleken met dit jaar 75.000 euro op vooruit.

  Like

 15. Tistochwat zegt:

  Kunnen ze hun ‘eigen’ vermogen zo langzamerhand eens gaan gebruiken voor het bekostigen van hun exorbitant luxe leventje?
  Schaamteloze parasieten.

  Geliked door 4 people

 16. Hans M zegt:

  Inderdaad walgelijk. Eens met alle voorgaande commentaren. Het zal niet in Willempie opkomen om uit solidariteit af te zien van deze verhoging. Afschaffen dit koningshuis want heeft totaal geen toegevoegde waarde. Hun uitkeringen stoppen want ze hebben nog genoeg geroofd vermogen om tot in de eeuwigheid riant te kunnen leven.

  Like

 17. delamontagne zegt:

  Zou Bea ook worden gekort op haar AOW voor haar véle verblijf in ’t buitenland, zoals bij mij.
  Voor elk jaar buitenland, 2% minder !
  Of zou ze niet eens weten dat ze ook AOW krijgt ?

  Like

 18. karton zegt:

  Hoorde ik deze week nog zo’n idioot op de tv over die “arme Amalia” ; haar “lot” zou zijn om koningin te worden van Neerlandistan. ’t Is toch gvd bij de wilde knorhanen af…..haar “lot” gvd !!!
  Het “lot” van dat vette knijn is dat zij, zomaar ff jaarlijks meer als 1 miljoen in d’r vette schoot geworpen krijgt, opgebracht o.a. door mensen die het eten uit hun mond moeten sparen om hun kinderen te eten te kunnen geven, of zelfs zijn aangewezen op een Voedselbank of totaal zijn vernield door de belastingdienst. Waar haalt zo’n idioot op tv de gore moed vandaag om de toekomst van dat vette knijn, haar “lot” te noemen. Haar “lot” bestaat uit het af en toe doorknippen van een touwtje , het openen van een kantoor en één dag per jaar een toneelstukje opvoeren en wel op “koninginnedag”, en dat tegen een salaris van vele miljoenen per jaar. Schaamteloos, ongekozen zootje !!!!

  Geliked door 2 people

 19. Julia zegt:

  Welke idioot slooft zich nog uit voor het jaarlijks verjaardagsfeestje van deze top profiteur. Hij lacht zich rot samen met het mede Oranje gespuis. Welk Oranje onderdaantje zwaait nog met een vlaggetje wat een stel laffe of zielige onderkruipsels. Sterker nog ik kan alleen al de kleur oranje niet meer zien doet mij teveel denken aan deze zogenoemde koninklijke profiteurs. Het heerschap krijgt extra verhoging voor zijn misdragingen o.a. het stiekem smeren voor vakantie, het overtreden van de zogenoemde corona regels, het opstrijken van onrechtmatige subsidies deze feiten alleen al hadden zelfs al meer dan 500.000 euro minder uitkering moeten opleveren en al die onterechte subsidies hadden ook van zijn uitkering gevorderd moeten worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s