“Letland is het land van het Letse volk. Wij willen dat Letland ook over 100 jaar nog het land van het Letse volk is”

Riga, de hoofdstad van Letland.

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de rijkere Europese landen een toekomst met een tekort aan arbeidskrachten en mogelijke economische stagnatie tegemoet zien, is de demografische achteruitgang in Letland al realiteit.

Sinds bijna 30 jaar registreert de lokale ambtenaar Inara Folova van het district Dagda hoe snel dit afgelegen district aan de oostgrens van Letland zijn bevolking kwijtraakt. Dat merkte ze, toen haar drie broers, haar eerste man en haar zoon naar Ierland vertrokken. Toen het aantal geboortes vorig jaar een dieptepunt bereikte, begon ze met de registratie van data.

“Letland is het land van het Letse volk. Wij willen dat het over 100 jaar ook nog het land van de Letten is”, legt de ambtenaar uit waarom Letland probeert zijn bevolkingsdaling te corrigeren zonder in te zetten op immigratie.

Dit jaar werd echter het district Dagda, dat nog maar de helft van het aantal inwoners van 1990 heeft, als te klein voor een lokaal bestuur gekwalificeerd en met een naburig district samengevoegd…

(Bron: wsj.com)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op “Letland is het land van het Letse volk. Wij willen dat Letland ook over 100 jaar nog het land van het Letse volk is”

 1. Harry zegt:

  Wat kan er eigenlijk tegen zijn op krimp van de bevolking ?
  Tenminste , natuurlijke krimp , niet de oplossing van de NWO .

  We zitten hier in een soort van rat-race , steeds meer mensen .
  Steeds meer vervuiling .
  Steeds meer woningen .
  Steeds meer banen .
  Steeds meer bedrijven .
  Steeds meer tekort aan geschoold personeel .
  Steeds meer problemen op allerlei terrein .
  Steeds meer tekorten .
  Steeds meer stikstof .
  Steeds meer criminaliteit .
  Waar leidt dat toe , dat soort waanzin ?

  De boeren worden al tientallen jaren weggetreiterd met allerhande debiele milieumaatregelen .
  Het werken wordt hen onmogelijk gemaakt , geld verdienen idem .
  En wat doet de overheid ?
  Die pakt hun land af , altijd tegen een veel te lage prijs en bouwt daar dan huizen op voor niksnutten uit het buitenland .
  Alsof dat niet een voortdurende bron is van stikstofproductie .
  Wat is dan de winst ?

  Het is ronduit misdadig !

  Geliked door 3 people

 2. Ravian zegt:

  Laten we eens ophouden met “economische groei” als noodzaak te zien, en “economische stagnatie” als een onheilstijding.
  Een stagnerende economische groei bij een teruglopend aantal inwoners betekend tenslotte een groeiende welvaart voor de gewone burger.
  En Nederland combineert “economische groei” al jaren met een dalende welvaart voor diezelfde gewone burger.
  Het zijn enkel de superrijken die in Nederland van de “economische groei” profiteren.
  De gewone burger mag al jaren van alle “plezante” gevolgen van “immigratie” en overbevolking genieten, en onderwijl financiële veren laten.
  Een geleidelijke inkrimping van de bevolking is prima met een groeiende welvaart te combineren.
  Het zijn enkel de superrijken en de overheden die eeuwig groeiende bevolkingen nodig hebben, om meer en meer geld bij elkaar te harken, en om financieel wanbeleid te verdoezelen.

  Geliked door 2 people

  • Lot zegt:

   De overal 35% daling van het besteedbare inkomen van de afgelopen 20 jaar, doordat er geen inflatiecorrectie plaatsvind door het aanpassen en verhogen van de inkomens elk jaar met 3%, is in heel Nederland (en is ook een hyperinflatie, waarna later de echte klassieke komt met hoge prijsverhogingen). En het geld dat uitgespaard wordt, gaat naar de verhoging van inkomens in derde wereldlanden, die allemaal onze levensstijl willen hebben, of een tientallen procenten hogere klasse aldaar. Dat geld blijft niet in Nederland. Het is bekend dat zij derde wereldlanden willen opkrikken. De vraag voor mij is alleen, waarom? Derde wereldlanden zijn zo, omdat zij nooit iets uitvinden. Ook in Zuid Afrika wordt weinig zelf geproduceerd. Om de grondstoffen aldaar? En zoals het pamperen van saudi arabieren met vette auto’s, ook vele domme gewone vrouwen daar hebben er een.
   Waarom niet bij het ontdekken van een mijn, zeg in midden congo, gewoon dat gebied innemen met het amerikaanse leger. De mijn leeghalen, en dan het leger weer laten vertrekken. Waarom alle omhaal. Van mij krijgen ze toestemming. Hetzelfde geld voor Abu dabi. Ik meen gehoord te hebben dat ze daarover gedacht hebben itt. Gewoon bombarderen die honderdduizend mensen in die tijd, en de olie is voor hen. Mensen uit het gebied verjagen. Wat heeft dat pappen nu voor zin, komt alleen maar ellende van. Niet als je hermetisch je krachtig neerzet.

   En dit is niet nieuw. Al zeker 150 jaar worden wij leeggeroofd, onze arbeid gestolen en er weinig voor betaald. Argentinie heeft weinig te bieden en ook zuid afrika was leeg en de mijnen voor het innemen. Toch is daar heel veel gebouwd en alle geleende geld omdat te betalen kwijtgescholden in de jaren 90. Ze hebben het dus gratis gekregen. De steden in Argentinie zijn in europa gebouwd en daar als bouwstenen in elkaar gezet. Ook Aziatische landen werden hun leningen kwijtgescholden en kregen dus gratis hun machines die wij in Duitsland gebouwd hebben.
   En is de huidige tijd gewoon een voortzetting van wat al lang gaande is.
   En Duitsers werken voor minimumloon aan zeer hoogwaardige machinetools, die andere landen niet kunnen maken. Denk aan boormachines of zelfs de tip van balpennen.
   Als weinig landen hebben wij een positieve handelsbalans.
   Is het werkelijk zo dat fabrieken niet verplaatst kunnen worden naar derde wereldlanden en zij het werk kunnen doen? Als dit zo is, waarom zijn wij daar niet open en eerlijk over. En waarom mogen wij niet wat meer op onze lauweren rusten en genieten en meer welvaart hebben.
   Satanisch. Hoezo. Alleen wij kunnen het tegenhouden. Het geld is voor ons. En niet voor zuid europeanen die met 58 met pensioen gaan en niets maken behalve een beetje in Italie.
   En wat is nu de waarheid. Kunnen zij wel of niet het werk doen. En gaan wij de overheveling van ons werk aan hen nog stoppen? Of blijft het doorgaan. Waar blijft onze beloofde arbeidstijdverkorting. 3 dagen werken voor hetzelfde salaris en welvaartsniveau?
   De welvaart toekomend aan de mensen die de welvaart gemaakt hebben.

   Like

   • Ravian zegt:

    “De vraag voor mij is alleen, waarom?”

    Het antwoord is simpel; omdat nivellering een basis onderdeel is van het socialisme.
    Je beloont mensen die te lui of te dom zijn om te werken met het geld van de mensen die niet te lui of te dom zijn om te werken.
    Op die manier koop je dan de loyaliteit van die eerst groep, wat je dan vervolgens politieke macht oplevert.
    De ontstane economische schade, omdat je de basis motivatie voor werken weg hebt genomen, levert vervolgens enkel meer armen om sinterklaas voor te spelen op, en dus nog meer politieke macht.
    En als je dan uiteindelijk de hele wereld economie gesloopt hebt, en iedereen buiten de salonsocialistische elite in de goot ligt, dan is de zaak mooi rijp voor Klaus zijn grote reset.
    Er is feitelijk niets nieuws onder de zon, het is gewoon nog altijd Marx zijn wereldcommunisme van een eeuw geleden.
    En het wordt nagejaagd door de superrijken omdat dit systeem de potentie heeft om alle rijkdom en alle macht naar een hele kleine elite groep te trekken, waardoor zij werkelijk als goden zullen kunnen leven.

    Like

 3. Jan zegt:

  Het tekort aan mannen in Letland zorgt er voor dat de vrouwen daar liefde ontbeert

  Twee decennia nadat Letland het communistische Sovjetregime van zich afschudde, hebben de vrouwen van het land de overgang naar het kapitalisme beter overleefd dan mannen – ze zijn beter opgeleid en zullen minder snel jong sterven. Maar een hoge mannelijke sterfte betekent voor veel vrouwen dat het moeilijk is om een ​​partner te vinden.

  Hoewel er in Letland meer jongens worden geboren dan meisjes, verschuift de balans dramatisch op volwassen leeftijd.

  Een artikel uit 2010 van BBC Reporter in Letland, Damien McGuiness, citeert bekende statistieken in het Westen dat Letse mannen jonger sterven dan Letse vrouwen en lager opgeleid zijn.

  Een hoge vroege mannelijke sterfte betekent dat er 8% meer vrouwen dan mannen in het land zijn. In de drukke entreehal van de Universiteit van Letland, Riga, is de genderongelijkheid zichtbaar.

  Volgens sociologen zijn daar 50% meer vrouwen ingeschreven dan mannen. Dit betekent dat vrouwen het vaak moeilijker hebben om een ​​partner met een gelijk opleidingsniveau te vinden. En tegen de tijd dat vrouwen zich willen settelen, sterven mannen jonger en hebben ze vier keer meer kans om zelfmoord te plegen.

  BBC-verslaggever Damien McGuinness beweert dat een van de belangrijkste redenen waarom Letse mannen zo jong sterven en zelfmoord plegen, de schijnbaar nog steeds voorkomende ‘machocultuur’ is.

  De schrijver citeert de Letse psychoanalyticus Ansis Stabingis, die mannen behandelt voor depressie en zelfmoordneigingen. Stabingis noemt de economische crisis van 20 jaar geleden vooral mannen treffend en beweert dat vrouwen over het algemeen veerkrachtiger zijn gebleken dan mannen in het omgaan met problemen.

  Sekscolumnist, auteur en hoofdredacteur van een van de meest succesvolle vrouwenbladen van het land, Lilit, Dace Ruksane, zegt:

  “De slimste meisjes zijn alleen. De echt mooie meisjes zijn alleen – als ze slim zijn.”

  “Ze willen partners vinden die aan hen gelijk zijn. Maar een man, die al deze keuze heeft, hoeft niet erg perfect te zijn.”

  “Hij zit gewoon voor de tv en weet dat hij een vrouw kan krijgen. En als ze niet bij hem past, krijgt hij een andere.”

  “Slimme vrouwen willen gewoon niet zulke mannen als hun partners hebben.”

  Samengevat, vrouwen die een echtgenoot met dezelfde opleiding en economische achtergrond aan het lijntje houden, is van groter belang in vergelijking met het probleem van mannen die 11 jaar jonger overlijden, 4 tegen 1 in de minderheid zijn op de universiteit en 80 procent van de sterfgevallen door zelfmoord.

  En blijkbaar is het meestal de eigen schuld van mannen omdat ze een slechte houding hebben en geen hulp vragen.
  https://qcostarica.com/latvias-man-shortage-leaves-women-lost-for-love/

  Inmiddels zijn wij 30 jaar na de val van de Muur, dus de hunkering van de Letse vrouwen is groter geworden.
  Hoe veilig is het in Letland nu dus voor mannelijke toeristen?

  Like

  • Bert zegt:

   Hebben ze daar niet een enorm drank probleem waardoor ze eerder overlijden?
   Je moet juist geen dom wijf hebben, daar valt geen zinnig gesprek mee te voeren.
   Maar ik lees dat ze dat dus wel zoeken. een slimme vrouw spreekt je ook ergens op aan.
   En daar houden ze dus niet van met hun bezopen kop, waarschijnlijk.
   Ik ken ze wel, die juist een stom wijf hebben uitgezocht.
   Je kan ze wel leuk in de zeik nemen, ze hebben het toch niet door.
   Maar om zo iets nou de hele dag om je heen te hebben.
   Alsjeblieft niet zeg. Ik moet er niet aan denken, dan maak ik er ook een eind aan.

   Like

 4. saddy zegt:

  Ja en? Is dat erg of moet je er gebruik van maken en de gekapte oerbossen door jonge aanplant een heel klein beetje compenseren? Of zet je er noord-europese boeren neer? Dan verdienen ze in Letland zoveel dat ze de duurste vakkrachten in kunnen huren om heel royaal de oude dag door te komen, of voor andere schijn-problemen.

  Er wonen nog steeds iets van 30 mensen per vierkante kilometer. Ter vergelijking: Ijsland 3 en argentinie 15.

  Like

 5. Jules Vismale zegt:

  En in Letland is de haat tegen Rusland nog springlevend na de gewelddadige annexatie door dat land in 1940!

  Geliked door 1 persoon

 6. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Let it be let it be. There will be an answer: Let Letland be, let it be Letland.
  Nu Nederland nog.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s