Zoek de verschillen . . .

(Door: “Angélica de Sancé”)

Zaterdag wordt Nederland een QR-samenleving. Deze week bleek dat het kabinet dit ingrijpende niet op diepgravend wetenschappelijk onderzoek baseerde, maar op een advies van KPMG-consultants. GeenStijl ontdekte een eerder door de Europese Commissie gepubliceerd Wob-verzoek waaruit blijkt dat het bureau op Europees niveau zelfs een stap verder wilde gaan. Bij Eurocommissaris Pierre Delsaux (Health & Food Safety) lobbyde KPMG voor een vaccinatiepaspoort dat is aangesloten op landelijke patiëntendossiers. 

Corona is sowieso voor KPMG big business. Van Canada tot Australië adviseert het bureau overheden gevraagd en ongevraagd over de uitrol van vaccins en te volgen indamstrategieën. Bij het vaccinatiepaspoort is een prominente rol weggelegd voor de Nederlandse tak, zo blijkt bijvoorbeeld uit deze voor het internationale bedrijfsleven bedoelde publicatie. In Nederland verscheen in februari het door werkgeversclub VNO-NCW bestelde advies waarop het kabinet zijn QR-plannen baseerde.

Maar ook daarna bleef KPMG betrokken bij de invoer, zo blijkt uit het feit dat het bureau in juni van dit jaar de overheid nog waarschuwde voor fraude met QR-codes en capaciteitsproblemen bij teststraten. 

In maart was de lobby op Europees niveau in volle gang. Uit door de Europese Commissie gepubliceerde stukken (bronpdf1pdf2) blijkt dat het bureau Europese beleidsmakers warm wilde maken over de mogelijkheden van een continentaal paspoort. Daarbij was ook de Nederlandse afdeling betrokken. In een email van 26 maart 2021, ter voorbereiding op een mogelijke afspraak met commissaris Delsaux, schrijft KPMG enthousiast over de mogelijkheid om de vaccinatiepaspoorten te koppelen aan allerlei gegevens, zoals lokale lab-informatie, maar ook elektronische patiëntendossiers.

Dat leest u goed. Brusselse beleidsmakers kregen van de consultants de worst voorgehouden van een vaccinatiepaspoort dat gekoppeld kan worden aan allerlei medische gegevens, zoals patiëntendossiers. Met de hartelijke groten van KPMG, het bureau dat al jaren (met onder andere ex-partner Wouter Bos, die inmiddels Invest-NL runt, maar eerst nog de baas was bij het VUmc -dat weer samenwerkte met KPMG voor het VNO-NCW rapport in februari) adviezen geeft over ons zorgstelsel, dat vorige week door de WRR failliet is verklaard. Maar wel weer tegen een hoge prijs. Dat gebeurde ook al bij Hugo’s mislukte Astra Zeneca deal


In het verleden liet Theo Langejan, de baas van zorgtoezichthouder NZa, KPMG luxe reisjes betalen naar Zuid-Frankrijk, waar hij met apothekers, artsen en auto’s over besparen sprak. Pfizer betaalde de extraluxe suite. Het liep slecht af voor Langejan. Maar voor hem betaalde KPMG tenminste nog de gran QRu’s, in de QR-samenleving betaal je voor je vrijheid en voor je drankje. 

Door:
“Angélica de Sancé”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Zoek de verschillen . . .

 1. Julia zegt:

  Miljoenen mensen die meegaan in deze dictatuur moeten het verstand eens gaan gebruiken. Miljoenen mensen zijn op de vlucht vanwege dictatuur, moord en doodslag en landen waar o.a. christenen worden uitgemoord, vrouwen op misdadige wijze worden verkracht, of verbannen en huis en haard verlaten om naar veilige havens van de EU te peddelen. De EU die koeien met gouden horens beloofd maar waar ook deze mensen geconfronteerd worden met erbarmelijke omstandigheden. Wij die tot en met 2019 een welvarend bestaan hadden en waar vrijheid en democratie hoog in het vaandel stond hebben deze mensen naar Europa gelokt. Dan kunnen wij samen wel heel veel meningen over hebben en ik ben het er wel mee eens dat er onder de vluchtelingen ook heel veel profiteurs meevaren of binnen hobbelen dat is de oorzaak van het machteloze wanbeleid maar onder de talloze migranten zitten mensen die uit eigen land in wanhoop haard en huis hebben verlaten voor een betere toekomst. Wat gebeurt er nu de politici werken nu aan een dictatuur die gelijk staat aan de misdaad tegen de menselijkheid door onderdrukking en vrijheidsberoving. Willen wij allemaal dan als weldenkend mens een herhaling van de nazi praktijken tijdens WO II en de vreselijke oorlog tijdens de Balkan oorlog? Dan is het juist onze taak om met miljoenen mensen ons verstand te gebruiken om alle politici die nu meewerken aan een dergelijke dictatuur en onderdrukking uit haar zetels te jagen en te eisen dat wij allemaal in vrijheid en binnen een democratie willen leven en nimmer er achter staan dat nu bijna meer dan miljoen burgers worden uitgesloten uit de samenleving. Dat is de strijd die wij nu massaal moeten leveren. Ik hoop dat vele miljoenen Nederlanders gaan beseffen dat zij misschien onbewust hieraan mee werken zonder enkel verzet te tonen en duidelijk laten blijken dat wij de desastreuze maatregelen die nu genomen worden en beseffen dat dit niets meer te maken heeft met de volksgezondheid maar uitsluitend de agenda van o.a. de grootste elitaire machtswellustelingen o.a.Klaus Schwab ten uitvoer brengen ten behoeve van de great reset. Wake up en sta op. Vecht voor de democratie, vrijheid en gelijkheid en vooral tegen discriminatie.

  Like

 2. Jan zegt:

  Hugo zet zich voor joker

  Like

 3. J. C. Th. Köhler zegt:

  Die rechter is The Joker, uit de Batman films. Maar wie is die gozer links? Natuurlijk weer gefotoshopt om hem onherkenbaar te maken. Is dat Johan Remkes, geschminkt zoals in Thailand? Maar daar vang je toch geen kleine jongetjes mee?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s