België: Vlaams Belang dient voorstel in om de daadwerkelijke kosten van de immigratie te berekenen

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Vlaams Belang heeft een motie aan het Vlaamse parlement voorgelegd, waarin het de regionale regering oproept om opdracht te geven tot een onafhankelijke en uitgebreide studie over de effecten van de migratie op de Vlaamse economie en de financiën.

De vorige studie, waartoe in 2018 door de toenmalige federale minister van Financiën, Johan Van Overtveldt (N-VA), en de staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Theo Francken (N-VA), opdracht werd gegeven, bevatte talrijke fouten. Een nieuw onderzoek naar de kosten van de immigratie zouden deze moeten corrigeren en rekening houden met alle mogelijke terreinen van het openbaar bestuur.

De studie uit 2018 over de effecten van de migratie op de Belgische economie werd door de Belgische Nationale Bank (BNB) uitgevoerd. Daarbij lag het zwaartepunt op niet-EU-burgers en op de kosten en voordelen van de verschillende migratiekanalen, inclusief asiel en gezinshereniging, voor de arbeidsmarkt en de openbare financiën. De voorgelegde resultaten waren echter zeer onvolledig, omdat alle soorten kosten, zoals illegaliteit, opname van asielzoekers en veiligheid, niet berekend waren.

De kritische analyse van deze methode door het Vlaams Belang werd door de wiskundige en antropoloog Dr. Jan van de Beek (Vrije Universiteit van Amsterdam) bevestigd, die onderzoeken over de economie van de migratie heeft uitgevoerd. Op basis van de in de studie van de Belgische Nationale Bank genoemde cijfers rekende hij voor dat een autochtoon gemiddeld € 63.000,- in de Belgische staatsfinanciën inbrengt, terwijl een immigrant van de eerste generatie de belastingbetaler gemiddeld bijna € 200.000,- kost. Dat is een verschil van € 263.000,- Een immigrant van de tweede generatie kost ons in de loop van zijn leven gemiddeld altijd nog heel veel geld, namelijk € 83.000,- De BNB heeft de data echter zeer selectief gebruikt en een bizarre berekening gemaakt, volgens welke migranten van de tweede generatie de Belgische fiscus meer geld zouden opleveren dan autochtonen.

“Het Vlaams Belang wijst ook op de verborgen kosten van de migratie op federaal niveau, zoals illegaliteit, opname van asielzoekers en veiligheid, die ook de begroting van de Vlaamse regio zwaar belasten. Dit betreft uiteraard terreinen zoals integratie, onderwijs, wonen en sociale zaken. De studie moet daarom rekening houden met alle mogelijke politieke terreinen. De burgers hebben er recht op om precies te weten hoeveel hen de massa-immigratie kost.

Met zijn aanvraag wil het Vlaams Belang daarom een onafhankelijk, omvattend en betrouwbaar kostenonderzoek in opdracht geven. We kijken naar Nederland, waar de studie “Borderless Welfare State: The Consequences of Immigration on Public Finances” de enorme kosten van de immigratie duidelijk en onweerlegbaar heeft aangetoond. We moeten de waarheid onder ogen zien en de daadwerkelijke cijfers voorleggen, opdat onze burgers hun politieke beslissing in volledige wetenschap van de feiten kunnen nemen. Dat is ware democratie”, zegt de Vlaamse nationalistische partij.

De kosten van de immigratie zijn in andere EU-landen zoals Frankrijk veelmeer een taboe-thema, dat door de autoriteiten verfraaid wordt. De cijfers variëren sterk tussen de ene schatting en de andere. Volgens informatie van de Franse partij Rassemblement National, die gebaseerd is op het werk van Jean-Paul Gourévitch, kost de immigratie meer dan ze oplevert: € 10 tot € 70 miljard per jaar. De uitgaven: sociale uitkeringen voor legale immigranten (CAF, RSA, APL of familiesteun), medische hulp door de staat voor illegale immigranten of de verzorging van onbegeleide buitenlandse minderjarigen. Deze schatting houdt nog niet eens rekening met de kosten die ontstaan voor de samenleving door de gevolgen van de immigratie.

(Bron: breizh-info.com)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

2 reacties op België: Vlaams Belang dient voorstel in om de daadwerkelijke kosten van de immigratie te berekenen

  1. Kenniseconomie in de praktijk; nul wethouders en nul ministers maken
    de immigratiekosten bekend

    Like

  2. LUCIA zegt:

    Ja, tijd dat de prijs van de parels bekend worden en ook moeten ze nagaan of ….net als hier in Nederland…. allerlei migrantenzaken, uit oneigenlijke bronnen betaald worden o.a. de zorgpremiepotjes ( met dank aan Fleur Agema die dit uitzocht) en godverdomme off-topic maar na ongeveer bijna 2 jaar geen gebruik kunnen maken van de zorg door de gemiddelde Nederlander, presteert het clubje Haagse dieven het, om de premie voor het komend jaar te verhogen ..hoe haal je het in je f..g hoofd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s