De linkse kerk rukt op

(Door: Jan A.)

Een priester preekt tijdens de homilie over de migratie in onze samenleving. Heel gewaagd om over een dergelijk politiek thema te durven preken. Het is muisstil in de kerk, oren gespitst wat hij hierover zou gaan zeggen. Hij kon vertellen dat het niet voldoende is om onze grenzen open te stellen, maar dat we ook onze rijkdom met de migranten moeten delen. Hij zou Jezus kunnen laten zeggen dat we ons maandloon, onze woning, onze auto, (onze partner), onze scholen, ziekenhuizen, sociale voorzieningen, etc. met de migranten moeten delen, als mensen onder elkaar. Zogenaamd de barmhartige Samaritaan spelen, Sinterklaas spelen, alles delen met elkaar, niet de egoïst, maar wel de communist uithangen. Hij kon fel hameren op ‘de liefde’ met een grote roze bril voor alle medemensen van gans de aarde. Dit heeft hij ook gedaan.

Hij hield schaamteloos een linkse humanistische preek. Hij kon vertellen dat ‘naastenliefde’ in het Evangelie heel concreet bedoeld is als liefde voor onze directe naaste, de mensen waarmee we samenleven, ons gezin, vrienden, buren, collega’s, landgenoten en buurlanden, heel eenvoudig maar duidelijk. Hij kon waarschuwen voor leugens van valse profeten die de ‘naastenliefde’ misbruiken om massamigratie, globalisme en identiteitsvernietiging van de westerse volkeren te promoten. Hij kon preken over de schoonheid van het christelijk geloof, traditie en cultuur, iets wat we beter zouden moeten koesteren en beschermen voor allerlei vreemde invloeden die deze waarden bedreigen.  Dat heeft hij verzwegen.

Heel merkwaardig dat het schamele groepje kerkgangers slaafs luisterde en geen enkele reactie gaf. Geen ‘boe’ geroep, geen enkele tomaat of steen werd gegooid, niemand die opstond en wegging. Waren ze in slaap gevallen of te bang om te reageren tijdens deze afschuwelijk misdadige brainwashing, of gingen ze akkoord met zijn linkse leugens?

Indien de priester had gezegd dat we als christen door Jezus aangespoord worden om onze ‘naaste’ lief te hebben, maar niet de rest van de wereld en zeker niet miljoenen (moslim)migranten van het Midden-Oosten en Afrika binnen te laten of te zuigen in de EU-landen, dan had men wellicht verontwaardigd gereageerd en een klacht tegen hem ingediend wegens ‘racisme’ en politiek geladen preken.

Zijn preek was wel degelijk politiek geladen, afschuwelijk links geladen zelfs, maar dat wordt aanvaard als het nieuwe normaal. Het past perfect in het linkse plaatje van de linkse politici, het onderwijssysteem, de media, de openbare omroep die ons dagelijks de afschuwelijke leugen van de nieuwe linkse samenleving aanbieden. Allemaal mooi en aantrekkelijk verpakt, maar het is en blijft een gedrocht, een gruwel die ongemakkelijk aanvoelt voor hen die duidelijk kunnen zien dat we volkomen de foute richting uitgaan.

Door:
Jan A.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op De linkse kerk rukt op

 1. Ravian zegt:

  En de deugmensen die vroeger al dom jaknikkend voor de kansel naar meneer pastoor of de dominee zaten te luisteren zitten nu al dom jaknikkend voor de tv naar de predikanten van de NOS te luisteren.
  Aan de boodschap is ondertussen, effectief, weinig verandert; alle ellende in de wereld is onze schuld, en als we nu al onze welvaart, onze cultuur, en het blanke ras, op het linkse altaar offeren dan komen we toch nog in Klaus Schwab zijn socialistische hemel.
  Geloven, oftewel zaken voor waar aannemen zonder dat daar steekhoudend bewijs voor bestaat, is de grootste bedreiging voor welvaart, vrede, en veiligheid, die er bestaat.

  Geliked door 3 people

 2. Frank zegt:

  50 jaar TV…

  Geliked door 3 people

 3. Lot zegt:

  Dat is niet wat er in de bijbel staat. De mannen in het oude testament die voor weduwen en wezen zorgden waren belangrijke mannen in hun gemeenschap en erg rijk, zij bezaten wel duizenden aantallen aan dieren. Ook word in de bijbel vaker gesproken over goed rentenierschap en het vermeerderen van je geld (kan ook spiritueel betekenen, maar dat laat ik aan anderen over). Als je eerst geld hebt, dan pas heb je wat weg te geven. Geef je alles weg, dan kun je ook niet meer rentenieren en je geld vermeerderen. Het is het verhaal van de meester die aan zijn werkers geld geeft en na terugkomst vraagt wat er mee gebeurd is, en daaraan koppelt, aan het succes, wat zij waard zijn en hoeveel verantwoordelijkheid hij ze zal geven. En dat het een goede werker is.

  Geliked door 1 persoon

 4. oudmarinier zegt:

  Wat deze “predikanten , priesters , kapelaans , dominees etc etc etc echter “vergeten” erbij te zeggen is : ” Dat Jezus idd gebied , om onze NAASTEN te helpen , maar NIET ten koste van …of dat we onszelf daardoor in de PROBLEMEN werken cq economie / maatschappij naar de kloten helpen. “

  Geliked door 3 people

  • Jules Vismale zegt:

   Die linkse priester lijkt zichzelf wel heel godvruchtig voor te doen maar feitelijk is hij in zijn hart meer een blauwe jakhals of beter gezegd nog meer een volgeling van de Farizeeërs en Schriftgeleerden die maar een klein deel van hun rijkdommen deelden met de armen! Anders lijkt hij meer op de zogenaamde predikanten uit het Wilde Westen die feitelijk God noch gebod kenden!

   Geliked door 3 people

 5. Johan P zegt:

  Ik zie mezelf niet als christen, maar heb al meer dan 15 jaar besteed aan vergelijkende religie, als een soort hobby. Ik heb de geschriften van diverse stromingen binnen het budhisme bestudeerd, evenals zoroastrianisme, shintoisme, en hinduisme. En diverse stromingen binnen de islam en het christendom. Ik heb de bijbel bestudeerd, evenals de quran en de ahadith en de leer van Confusius en heb nog een berg boeken liggen waar ik gewoon nog niet eens aan toe ben gekomen, met diverse stromingen binnen diverse godsdiensten en boeken over andere godsdiensten.
  Ik heb gesproken met priesters, predikers, schriftgeleerden en wat dies meer zij.
  Zo men in jezus gelooft dient met die teksten en acties in context te plaatsen. Die barmhartige samaritaan gaf het slachtoffer voldoende geld voor een plaats in de herberg (dus plaatselijke opvang, niet in huis nemen). Verleende eerste hulp (dus niet tot in oneindigheid medische zorg).
  De Samaritaan zei ook niet: “kom maar mee naar mijn huis en dan zal ik voor de rest van je leven voor je zorgen en betalen voor alles wat je wilt”.
  Dit soort priesters doet me kotsen.

  Geliked door 4 people

  • Bert zegt:

   Loop je ook in zo’n oranje jurk rond met zo’n gebed molentje die je rond moet draaien en verder dan iets er bij moppeld. Met een kaal geschoren koppie.
   Zo’n klein trommeltje op een stokje met een touwtje er aan waar een balletje aan hangt.
   Of hou je het nog bij een tamboerijn

   Like

 6. LUCIA zegt:

  Amen Ravian… je kunt de mens uit de kerk halen maar niet de kerk uit de mens..helaas.Gewoon aan de priester zeggen, als god voor zoveel mensen niet zorgt, waarom zouden wij dat dan moeten doen !!!

  Geliked door 1 persoon

 7. Jan zegt:

  De mentaliteit van de media

  Geliked door 1 persoon

 8. bezorgde burger zegt:

  Jezus heeft alle ongelovigen en hypoctiten genegeerd, hen addergebroed genoemd en hen veroordeeld omdat er voor hen geen plaats zal zijn in de hemel.
  Als iemand hard, direct en recht door zee was dan was Jezus het wel. Er staat nergens in de bijbel dat je ongenode gasten moet opnemen, zelfs de barmhartige samaritaan nam de ongelukkige niet mee naar huis!

  We moeten bidden voor hen die ons vervolgen maar we mogen ons absoluut niet met hen inlaten.

  Het is niet aan ons te oordelen maar als iemand satanische boodschappen verkondigd, ook in de kerk, dan moeten we ons van hen afkeren.

  Links en islam zijn valse profeten, de religie van de duivel.
  Ieder die zich ermee inlaat werpt verkeerde vruchten af: haat, jaloezie, list, bedrog, moord, alles wat tegen de profetieën van het nieuwe testament en tegen de wetten in het oude ingaat.

  Het christendom brengt vreugde, blijdschap, moed en wijsheid.
  Lees de bijbel, bewapen jezelf met God’s wijsheid, bescherm jezelf en je familie tegen satan help je naaste in de kerk, verenigingen of hier op EJ Bron!

  Geliked door 1 persoon

  • Lot zegt:

   De eerste zeven gemeenten in het huidige turkije werden ook zeer op het hart gedrukt zich alleen te richten op de eigen gemeenschap en de rest van de wereld buiten te sluiten. En zich op de groep te richten dat het daar goed zou lopen en zich alleen met christenen te omgeven.

   Like

  • karton zegt:

   @ bezorgde burger op 26-9-2021 om 14.17 u.
   “We moeten bidden voor hen die ons vervolgen” ; wie u met “ons” bedoelt in dit geval is mij niet bekend en hoef ik ook niet te weten, ik betrek ’t op mijzelf : de mens die mij óóit heeft vervolgd, dat zijn 2 of 3 van mijn oud-leidinggevenden, zijn “aan de goden overgeleverd” als ik hen óóit zal ontwaren op een zebrapad terwijl ik nader in m’n auto.
   Ik zal gas geven en de ruitenwissers inschakelen.
   Ik huldig ’t principe “oog om oog tand om tand”, weet u vast nog wel ……..zoals onze regering ooit deed om de treinkapingen in Drenthe te beëindigen : schiet hén af die anderen afschoten.

   Geliked door 2 people

 9. ronjaspers zegt:

  Het extreem linkse nageboorte bestaat al sinds de jaren 70,en slopen hun geboorte land van binnenuit.Extreem links wordt al decennia lang achter de schermen georganiseerd en gefinancierd door de extreem linkse miljardair george soros (bilderberger)

  Like

 10. vangie1206j zegt:

  Even dit ik beschouw dat zwarte gajes uit Afrika en die ingepakte varkens uit het midden oosten absoluut niet als mijn naasten.

  Geliked door 1 persoon

 11. jantjeuitnl zegt:

  Links en de islam zijn de 2 handen van Satan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s