Marion Maréchal: “Ik vrees dat de presidentsverkiezingen niet om de wezenlijke vragen zullen draaien”

(Vertaling: E.J. Bron)

… maar dat het hoofdzakelijk om Covid en het vaccinatiepaspoort zal gaan.”

Dictatuur” en “autoritarisme” zijn de woorden die het vaakst vallen om de invoering van de Franse vaccinatiepas te beschrijven. Denkt u dat ze overeenkomen met de realiteit?

Volgens mij maken we inderdaad een ontwikkeling mee naar een soort “zacht autoritarisme”, dat uitgeoefend wordt door een staat, die graag iets goeds voor ons wil doen, ook met behulp van dwang, als hij dat als noodzakelijk beschouwt. Een staat, die ons graag tot iedere prijs gezond wil houden, zelfs wanneer dit betekent dat onze fundamentele vrijheden zonder toestemming beperkt worden.

U bent een goede burger, die werd ingeënt, dus hebt u recht op een normaal leven. Wanneer u een slechte burger bent, die niet werd ingeënt, wordt u van sport, cultuur, van het maatschappelijk leven in de bar of in het restaurant uitgesloten en zonder schadevergoeding van uw arbeidsplaats geschorst. Enkelen zullen zeggen dat de Franse staat dit doet voor ons eigen welzijn en het welzijn van iedereen; de Chinese regering rechtvaardigt haar restrictieve politiek eveneens met de welzijn van het land.

Velen zien in deze digitalisering van de samenleving en deze gezondheidspas in de vorm van een QR-code het begin van de invoering van een digitale identiteit, die op de middellange termijn de verschillende bank-, belasting-, sociale, gezondheids-, beroeps- en rijbewijsdata van ieder persoon samenvoegt en de toegang tot verschillende dienstverleningen van de staat mogelijk zou maken.

Kan deze vertrouwenscrisis tussen politici en burgers tot de komende presidentsverkiezingen opgelost worden?

Helaas vrees ik dat de verkiezingen niet over de wezenlijke thema´s zullen gaan, maar om de vraag van Covid en de gezondheidspas zullen draaien. De discussie over de toekomst van Frankrijk, die het grootste debat bij iedere presidentsverkiezing zou moeten zijn, zal aan een gesloten en hysterische discussie over Covid- en vaccinatiethema´s opgeofferd worden.

Ziet u de een of andere dynamiek, enige hoop bij een van de kandidaten of het kamp dat u vertegenwoordigt?

Zeker is dat alle kandidaten voor een immense uitdaging staan: het moet hen lukken om in een sociaal, territoriaal, cultureel, etnisch en nu ook gezondheidsmatig verscheurd land weer een meerderheid op te bouwen. Een democratie functioneert op basis van de gesteldheid van een meerderheid. Het creëren van deze meerderheid vooronderstelt dat het systeem door een bevolking wordt gedragen, die over voldoende grondregels, referenties, verwachtingen en gemeenschappelijke ervaringen beschikt om een consensus te bereiken. Dit is op dit moment duidelijk steeds minder het geval. Categorische belangen en verkiezingsclientèle maken nog geen volk. Het ware staatshoofd zal diegene zijn die in staat is om uit deze logica te breken en de mensen naar een gemeenschappelijke horizon te leiden.

(Bron: bvoltaire.fr)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Marion Maréchal: “Ik vrees dat de presidentsverkiezingen niet om de wezenlijke vragen zullen draaien”

 1. john van antwerpen zegt:

  Onze vrijheden worden dwangmatig (zonder onze toestemming) beperkt.
  We drijven naar hele enge overheidsregels terwijl ze ons het oude normaal beloofden.
  Eerst waren we figuurlijk maar nummers, nu letterlijk en wie niet mee doet moet weg.
  In zo een situatie leven……kun je dan niet beter oorlog hebben ?????
  Nee, natuurlijk niet, maar wat is dan wel het juiste alternatief tegen deze onderhuidse
  oorlog ? Kafka zag het al heel vroeg en ten slotte is iedereen in zijn werk terecht gekomen.

  Like

 2. de barbaar zegt:

  Blahhhdie Blahhhdie Blahh, deze muts is net uit de schoolbanken getrapt na 4 dagen niet op komen dagen in een week.
  Het gaat nu bovenal juist om verkiezingen die een uitkomst gaan geven of men wilt leven in een dictatuur of een vorm van democratie.
  Kiest men voor de dictatuur gaat met de NWO als slaaf dienen.
  Kiest men voor een vorm van democratie…kan er weer iets opgebouwd worden.

  Like

 3. Qvic zegt:

  De staat heeft het nooit goed met de burgers voor. Omdat politiek een ander woord is voor corruptie, die door de politici toegeëigende macht gelegaliseerd wordt. Je heb ook geen goede of slechte burgers, maar enkel gehoorzame en niet gehoorzame burgers. Zodra de politiek gaat beslissen over de gezondheidstoestand van de burger, dan praten we over dictatuur en niet meer over een democratie. Want politici zijn geen gecertificeerde artsen, die alles over de gezondheid weten. Dit middel wordt vaak juist gebruikt om iedere burger te laten onderwerpen aan de politici. Die ook ondergeschikt zijn aan die boven hen staan. In het geval van wat er nu speelt is dat er een tijdelijke noodvergunning voor een experimentele genetische injectie de bevolking wordt aangeboden die zogenaamd de burger beschermt tegen een verkoudheidsvirus. Terwijl het in werkelijkheid juist ons eigen natuurlijke immuniteit sloopt en dat je direct gechipt wordt, zodat jij constant nieuwe injecties nodig hebt om te kunnen overleven. De farmaceuten nemen jouw eigen natuurlijk immuunsysteem over, zodat jij afhankelijk van hun wordt voor je gezondheid. Tevens zorgt de chip dat je overal getraceerd kunt worden en dat jij je eigen wil uitgeschakeld kan worden en zo herprogrammeert kan worden op afstand. Als er daaraan ook je ID en bank tegoeden aan gekoppeld worden, wat later jouw bank tegoeden omgezet kunnen worden in credits en zo een beloningssysteem wordt als jij totaal gehoorzaamd aan de politici c.q. aan je meester. Ben jij dan nog wel een mens of ben jij dan een bio robot met een menselijk uiterlijk. Want dan ben je in werkelijkheid een werktuig geworden, die het programma uitvoert, wat in jouw geprogrammeerd is. De ideale slaaf dus en slaven hebben geen eigen bezittingen of rechten, dat bepaald zijn meester. Deze toekomst wordt nu ingezet voor de burger door de huidige politici die dit weer in opdracht van het WEF doet. Dan praten we niet over een goede burger als hij/zij deze toekomst omarmt en dat de slechte burger dit afwijst. Want een experimentele medische injectie opdringen is in strijd met de Neurenberg Code en vele andere internationale mensenrechten waar de doodstraf opstaat voor de bedenkers en uitvoerders van deze mensen genocide. Dit wordt nu overal in de wereld door de regeringen tegen de wil van de bevolkingen opgelegd, we zijn in oorlog maar het schijnt dat maar weinig mensen dit nog beseft. De meeste laten zij vrijwillig naar de slachtbanken leiden en zijn er nog trots ook op. Dan kun je nagaan hoe laag hun I.Q. en E.Q. werkelijk is, die zich vrijwillig hebben laten injecteren om hun eigen immuunsysteem te laten vernietigen. Omdat zij gehoorzaam waren aan de politici. En zich niets zelf afvragen of dat het juiste is, maar klakkeloos aannemen dat het zo is. Zij zullen het voor de andere het verpesten, die hun eigen leven willen bepalen en niet afhankelijk willen zijn van de criminele farmaceuten en de politici en de WEF/VN.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s