Viktor Orbán heeft de Europese Commissie schaakmat gezet: Hij redt zich ook zonder NRRP-gelden

(Door: Sabina Popescu – Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán gaat om politieke redenen niet in op compromissen. Hij kondigde aan dat Hongarije “onafhankelijk van de maatregelen van Brussel” over een voldoende sterke financiële basis zou beschikken om alle projecten aan te pakken die zijn burgers nodig hebben met het oog op de door de Covid-19-pandemie veroorzaakte crisis.

Viktor Orbán kan zich redden zonder het geld van de Europese Commissie: “Gunstige, wellicht nog nooit eerder voorgekomen voorwaarden”

Mocht de door Viktor Orbán aangevoerde regering “om politieke redenen” de gelden uit het NRRP van de Europese Commissie niet krijgen, dan zou Hongarije de ontbrekende middelen zelf aanschaffen op de internationale markten, kondigde de Hongaarse minister-president aan.

De Hongaarse minister van Financiën zou dit probleem “op briljante wijze” hebben opgelost en geld door een krediet hebben geregeld “waarvan de voorwaarden op een wellicht unieke wijze gunstig zijn”, zei Viktor Orbán.

De aankondiging volgt te midden van de spanningen tussen de Europese Commissie en Hongarije vanwege de door Viktor Orbán aangenomen en ondersteunde LGTB-vijandige wet. De Hongaarse minister-president Viktor Orbán heeft verklaard dat hij niet van plan is om financiële middelen van de Europese Commissie aan te nemen wanneer deze gekoppeld zijn aan de eis van pro-LGBT-wetten.

Hongarije zal EU-gelden afwijzen ten gunste van de bescherming van Hongaarse burgers

Viktor Orbán is niet bereid om de door de Europese Commissie in het kader van het nationale conjunctuurprogramma ter beschikking gestelde middelen aan te nemen wanneer deze afhankelijk gemaakt worden van het aannemen van wetten die “informatie over homoseksualiteit beperken”.

Hongarije dient van de EU-ambtenaren ongeveer € 7,2 miljard te krijgen in het kader van het NRRP, maar Viktor Orbán weigert het geld aan te nemen als het afhangt van de LGTB-eis.

De EU-ambtenaren hebben het NRRP van meerdere landen goedgekeurd, niet echter dat van Hongarije, dat onderwerp van een bericht van EU-ambtenaren is, dat als instrument ter afkeuring van het aan het land toegezegde EU-gelden zou kunnen dienen.

De Europese Commissie heeft zich er niet nadrukkelijk over uitgelaten dat de afkeuring van het NRRP van Hongarije iets met de door Hongarije aangenomen anti-LGBT-wet te maken heeft. Volgens het Hongaarse decreet vertraagt de Europese Commissie echter de goedkeuring van het NRRP “wegens de politieke afwijzing van de nationale kinderbeschermingswetten.”

Hongarije zal alleen een akkoord accepteren, waarin “de Europese Commissie geen voorwaarden aan Hongarije oplegt, die niet ook voor andere lidstaten gelden.”

(Bron: evz.ro)

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Sabina Popescu

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Viktor Orbán heeft de Europese Commissie schaakmat gezet: Hij redt zich ook zonder NRRP-gelden

 1. janszn zegt:

  Die man, een kerel, heeft ballen!

  Geliked door 1 persoon

 2. koddebeier zegt:

  Chapeau Viktor Orbán, Laat die EU smeerlappen maar een poeppie ruiken !!

  Like

 3. karton zegt:

  Chapeau heer Orbán !

  Like

 4. Julia zegt:

  Wat heb ik respect voor deze man een man met daadkracht en verbonden met het volk en eigen land. Waar hebben wij hier mee te maken een dieptreurig ondemocratisch demissionair kabinet met Rutte in de hoofdrol. We komen niet van Rutte af zolang nog een groot deel van de bevolking onderdanig blijft en zich laten misleiden door leugens en bedrog. Maar we moeten niet vergeten dat de linkse propagandazender NPO en de linkse media hier mede aan schuldig zijn.

  Like

  • karton zegt:

   @ Julia op 25-9-2021 om 17.37 u.
   Onze “leider”, Quasimodo Rutte, ontpopt zich meer en meer tot een dictator, die, zoals ik vandaag hoorde, zwaar beveiligd wordt i.v.m. bedreiging vanuit de hoek v.d. georganiseerde misdaad/Mocr Maffia/verdovende middelen.
   Veelal worden dat soort van “beroepen” uitgevoerd door “vluchtelingen” die mede door hemzelf zijn binnen gehaald in dit overvolle en verpauperde landje.
   Is ’t niet lachwekkend, het manneke Rutte begrijpt er geen ene moer meer van ; hij verwachtte natuurlijk grote dankbaarheid van dat soort maar moet nu “op de vlucht” voor z’n beschermelingen !!
   Geweldig !!
   Nu Grapperhaus, prof.Bloemschoen, Qut Quag, Segers en Jetje nog !!

   Like

 5. vangie1206j zegt:

  Wat een geweldige leider een man die niet buigt voor die smeerlappen uit Brussel.
  Een leider van en voor het Hongaarse volk.

  Geliked door 1 persoon

 6. HENK zegt:

  Geweldig ! ik krijg steeds meer zin om in ORBAN land te gaan wonen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s