Twijfelachtige humanitaire hulp: WHO-medewerkers persten seks af in Afrika

(Vertaling: E.J. Bron)

Het is de schallende faillietverklaring van een zogenaamd morele instantie: humanitaire hulpverleners van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hebben bij hun Ebola-inzet in de Democratische Republiek Congo tientallen vrouwen en enkele mannen seksueel uitgebuit of verkracht. Dat meldt nu een door de WHO zelf ingezette onderzoekscommissie.

De commissie sprak met 63 betrokken vrouwen en 12 mannen. Ze documenteerde negen zaken van vrouwen die verkrachtingen meldden, evenals 29 ongewenste zwangerschappen. In totaal zouden er 83 mogelijke daders geïdentificeerd zijn – 21 van hen zouden met zekerheid bij de WHO gewerkt hebben. De meeste mannen zouden overvallen rondweg ontkend of beweerd hebben dat de seks met wederzijdse goedkeuring zou hebben plaatsgevonden. Het werkelijke aantal daders en slachtoffers zou waarschijnlijk nog beduidend groter zijn. De vrouwen voerden beschuldigingen aan tegen o.a. WHO-artsen en zelfs leidinggevende medewerkers, waaronder lokale werknemers en buitenlanders.

De zaken waren een jaar geleden door mediaberichten aan het licht gekomen. Meer dan 50 vrouwen zeiden dat mannen hen tijdens de Ebola-uitbraak van 2018 tot 2020 als tegenprestatie voor het aanbieden van een baan tot seks zouden hebben gedwongen of hen ontslagen zouden hebben als ze seks afwezen. Volgens de berichten van de “New Humanitarian” en de “Thomson Reuters Foundation” ging het om vrouwen die als kokkin, schoonmaakster of bij de informatiecampagnes voor de bevolking werkten. Zij zouden korte contracten voor ongeveer $ 50,- tot $ 100,- in de maand hebben gekregen.

“Om vooruit te komen in je werk, moest men akkoord gaan met seks. Iedereen had seks als tegenprestatie voor iets”, citeert de commissie een betrokkene. De WHO zou zich op de strijd tegen de ziekte geconcentreerd hebben, de risico´s van seksuele uitbuiting hebben uitgeschakeld en geen systeem gehad te hebben om klachten van slachtoffers op te nemen, aldus de commissie.

“We zijn vernederd, geschokt en ons hart is gebroken”, verklaarde de regionale directrice van de WHO voor Afrika, Matshidiso Moeti. De chef van de WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, vroeg de slachtoffers om vergeving.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Twijfelachtige humanitaire hulp: WHO-medewerkers persten seks af in Afrika

 1. hebk zegt:

  Tedros en vergeving vragen , lees eens wat Tedros van de WHO allemaal uitgevreten heeft in het verleden

  Geliked door 5 people

 2. saddy zegt:

  Bij de VN ( =Verenigde Negers als je een vergadering daar ziet) zitten toch extreem veel pedofielen?
  Wij geven je een plaats waar je onschendbaar bent en jij stemt precies zoals wij willen?

  Geliked door 1 persoon

 3. Tineke zegt:

  Het draait allemaal om de fluit en de duit anders gezegd de kut en de knaak !

  Geliked door 1 persoon

 4. Henk der Niederlánder zegt:

  Niet alleen de WHO HebK maar je kunt eenvoudig stellen dat al die zogenaamde hulporganisaties met hetzelfde sop overgoten zijn

  Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   Henk.Klopt,was een paar jaar geleden groot nieuws dat bijna alle hulporganisaties zowel kinderen en volwassen slachtoffers sexueel misbruikte in ruil voor eten en hulpgoederen.

   Like

 5. de barbaar zegt:

  Wat gebeurt er dagelijks in de europese steden,dorpen en straten….door niet westerse gelukszoekers/cultuurverrijkers en opvreters?
  Dat zijn er duizenden!, en niet 50.
  In de scandinavische landen en in duitsland is het extreem, wijken, regio,s waar elke dag vrouwen worden belaagd en verkracht/vermoord door de gelukszoekers, cultuurverrijkers.
  F@ck off met je 50 stuks…

  Geliked door 1 persoon

 6. Ravian zegt:

  De meeste NGO’s zijn door goed bedoelende sukkels opgericht, en hebben daarna hun geldkoffers snel goed gevuld gezien met de bijdragen van andere goed bedoelende sukkels.
  Dat werkt dan vervolgens als een magneet op allerhande crapuul dat het reeds vetgemeste NGO varken klaar voor de slacht ziet.
  Die infiltreren zo’n NGO dan, parkeren de onnozele oprichters probleemloos op een zijspoor, en nemen de NGO dan gewoon over, om er vervolgens hun zakken mee te vullen en hun eigen (linkse) agenda mee te pushen.
  En als dit soort volk dan in de gelegenheid komt om kwetsbare mensen (seksueel) te misbruiken…
  Het is gewoon de aard van het beestje.

  Geliked door 1 persoon

  • ronjaspers zegt:

   Ravian.De meeste NGO,s ook de mensensmokkelaars worden gesteund en gefinancierd door de extreem linkse multimiljardair george soros.

   Like

   • Ravian zegt:

    De smerigste aambei aan het goorste gat van de vunzigste hoer in het ranzigste bordeel, dat is wat Soros is.
    En dan houd ik het nog netjes…

    Geliked door 2 people

  • ronjaspers zegt:

   Ravian.De meeste NGO,s ook de mensensmokkelaars worden gesteund en gefinancierd door de extreem linkse multimiljardair george soros.

   Like

 7. Andre zegt:

  Jaja de WHO stelt zelf een onderzoek in nou dan weet je dat het een factor 100 erger is. En dan die Tedros die de hele wereld in de ellende heeft gestort vraagt om vergeving? WHO is een globalisten dingetje waar geen normale mensen werken en ook niet het doel heeft om te helpen of te verbeteren. Bill Gates was ook goed in de Congo.

  Geliked door 1 persoon

 8. karton zegt:

  Het hebben van seks met een hulpbehoevende kán een daad van menslievendheid én medemenselijkheid zijn. Als de hulpbehoevende er tot “gedwongen” wordt doordat hij/zij honger heeft o.i.d. is het wat anders, dan geef je hem/haar vóór “het” te doen een goed belegd broodje én een glas melk. Trouwens, ik kan mij herinneren van enkele jaren geleden dat er in NL enige commotie ontstond omdat er voor werd gepleit om de bewoners van “het Dorp” bij Arnhem (een woon/werkplek voor gehandicapte mensen) af en toe te (laten) verwennen door één of meerdere sekswerkers; volgens mij is dat ook zo doorgezet, mogelijk momenteel nog steeds ?
  Ik persoonlijk moet er echter niet aan denken om “het” te doen met een hongerige negerin zónder vlees op de botten en met een 10-tal jengelende zwarte kindertjes rondom, en dan ook nog eens in een rieten hutje op de lemen vloer………..néé, dank u !

  Like

 9. droevige mof zegt:

  Artsen zonder Grenzen en Oxfam hebben in het verleden ook soortgelijke “problemen” gehad: Hulp alleen in ruil voor seks.
  Intussen dreigen zij al snel met strafsancties als zij daaraan worden herinnerd. Daarom is hier de link naar het Duitse Ärzteblatt.https://www.aerzteblatt.de/nachrichten/89241/Sexuelle-Uebergriffe-auch-bei-Aerzte-ohne-Grenzen

  Geliked door 1 persoon

 10. Kraftavilqa zegt:

  Waarom zou je intiem willen zijn met een inlander je weet niet wat zo iemand onder de leden heeft, ebola, hanta en marburg zijn allemaal afkomstig uit die contreien.

  Like

 11. R Thomasson zegt:

  Wat verwacht men van een diep tot de bot corrupte organisatie die geleidt wordt door een vent die misdaden tegen de menselijkheid heeft begaan. Hij en zijn “Brothers in Arms” hebben honderden of zelfs duizenden mensen in Ethiopië vermoord. De hele VN moet worden opgedoekt. Het is niet meer dan een corrupte bende van meevreters.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s