Te exclusief: Pauselijke Zwitserse Garde dient in het vervolg ook open te staan voor vrouwen

(Vertaling: E.J. Bron)

Er zijn nauwelijks nog terreinen van de samenleving die de alomtegenwoordige gender- en gelijkheidswaanzin weigeren. Ook het Vaticaan is al lang besmet. Bij de Pauselijke Zwitserse Garde wordt nu overwogen om in het vervolg vrouwen als rekruten toe te laten.

Zoals de voorzitter van de kazernestichting Pauselijke Zwitserse Garde, Jean-Pierre Roth, tegen de Zwitserse “Sonntagszeitung” zei, zou een geplande nieuwbouw van de kazerne in het Vaticaan ook plaats aan vrouwelijke rekruten moeten bieden. Dat zou altijd al zijn wens geweest zijn, verklaarde voormalige president van de Zwitserse Nationale Bank.

Volgens het onlineplatform “Katholisch.de” dient het gebouw in mei 2027, op de 500ste herdenkingsdag van de plundering van Rome, ingewijd te worden. Destijds waren 147 van de 189 Gardisten bij de verdediging van het Apostolische paleis tegen de voetsoldaten van de Duitse huurlingenaanvoerder Johann von Frundsberg gesneuveld.

De voorzitster van de Stichting Zwitserse Garde, Rurh Metzler-Arnold, was blij met het initiatief. “Zodra er vrouwelijke Gardisten worden toegelaten, wordt ook het rekruteringspotentieel voor de Garde groter”, denkt de Zwitserse christendemocrate.

De laatste tijd had de Zwitserse Garde te kampen met zorgen over de opvolging. In 2018 had paus Franciscus het oudste militaire korps ter wereld hervormd en de sterkte van de troep van 110 naar 135 verhoogd. Om deze sterkte te houden, moeten zich volgens “Katholisch.de” jaarlijks echter tussen 30 en 356 sollicitanten bij de Zwitserse Garde melden.

Tot nu komen voor het door paus Julius II. In het leven geroepen korps alleen mannelijke Zwitserse staatsburgers tussen 19 en 30 jaar in aanmerking. De sollicitanten moeten minstens 1.74 meter groot en sportief zijn, een beroepsopleiding of een diploma van de middelbare school kunnen laten zien en de rekrutenopleiding van het Zwitserse leger hebben afgerond.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

33 reacties op Te exclusief: Pauselijke Zwitserse Garde dient in het vervolg ook open te staan voor vrouwen

 1. Bas zegt:

  Een vrouwelijke Paus?

  Like

 2. ronjaspers zegt:

  Even een ander onderwerp,op youtube een heel belangrijke film van ongeveer een uur wie de werkelijke machthebbers zijn op aarde,dus niet regeringen of politici (enkele landen uitgezonderd) monopoly-who owns the world a documentary by tim gielen (engels)

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan zegt:

  Account van paus Franciscus betrapt op Like van de sexy foto van het ‘Boezemmodel’ op Instagram

  Vorige maand opende het Vaticaan een onderzoek nadat het officiële Instagram-account van de paus een pikante foto van het Braziliaanse model Natalia Garibotto leuk vond

  ….
  https://www.thesun.co.uk/news/13234191/bikini-model-natalia-garibotto-pope-francis-photo-instagram/

  Like

  • Bert zegt:

   Dan ga je dat toch niet onderzoeken. Die man is toch niet blind of zo.
   Als het nou wazige foto’s van kleine jongetjes waren geweest.
   Die paus houd wel van een paar stevige billen.
   Daar moet je toch juist om lachen als Vaticaan onderzoekers en uitpluizers.
   Kinderachtig hoor dat ze daar over gaan lopen zeuren.

   Like

  • Bas zegt:

   Was een medewerker, die zijn niet allemaal priester.

   Like

  • I.K. Bennurklaarmee zegt:

   Blijkt het toch een mens te zijn.

   Like

  • BigLJohn zegt:

   Hij wel. Iemand van zijn leeftijd kan zijn Jan-Karel toch niet meer omhoog krijgen, zelfs al slikt hij dagelijks grote hoeveelheden Viagra pillen !

   Like

  • karton zegt:

   @ Jan op 3-10-2021 om 21.36 u.
   Ik heb de foto’s ff met grote aandacht bekeken en ben tot de conclusie gekomen dat ik tóch liever een foto van het bruine pausje zie als die met die ouwe baas met een wit petje op. Ik vind overigens ook de naam van het bruine pausje héél grappig : Natte-Lia G.
   De naam van het model (Boezemmodel) komt mij wel komisch voor; “Billenmode”l lijkt mij passender.

   Like

 4. karton zegt:

  Ik heb ooit gelezen dat de huidige zg pauselijke garde zou bestaan uit louter homo’s. De a.s. vrouwelijke pauselijke garde zal dan wel bestaan uit lesbo’s; binnenkort komt er een pedofiele pauselijke garde vooraf gegaan door het pauselijke majorettekorps bestaande uit één-benige negerinnen in een invalidewagentje.

  Geliked door 3 people

 5. Johan zegt:

  Wat is het probleem nou eigenlijk ?
  Dit is een prima initiatief en wellicht de opmaat om ook het priesterschap in de toekomst voor vrouwen open te stellen.
  Het wordt pas ernstig, als ze ook transgenders in dienst gaan nemen. Dat zou echt te ver gaan.

  Like

  • Stefan zegt:

   Een Trans paus zou natuurlijk helemaal top zijn

   Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ Johan op 3-10-2021 om 22.06 u.
   Óók transgenders moeten de kans krijgen om paus te worden evenals een Chinees , Eskimo of Afrikaanse neger/negerin; ik zie dat in ’t kader van de “diversiteit”, @Johan.
   De huidige paus kleedt zich toch ook in dameskleding : hij draagt altijd een lange jurk en heeft een handtasje bij zich.

   Like

 6. Bert zegt:

  Spannend hoor, een lekker wijf in een zwarte piet pakje.

  Geliked door 1 persoon

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Even wachten dus op de eerste paus die je hoort zeggen; “Just grab them by the pussy!!”

  Geliked door 2 people

 8. Boike zegt:

  Dan moet het priesterschap ook worden opengesteld voor vrouwen, vind ik. En de volgende paus, als er nog eentje komt, moet beslist ook een vrouw zijn, Paus Johanna 2.

  https://opiniez.com/2021/09/09/de-pauselijke-ambities-van-sigrid-kaag/uri4u/

  https://lucepedia.nl/nieuwsbericht/pausin-johanna-een-onuitroeibare-mythe

  Like

 9. Bert zegt:

  Iemand????
  Waarom moeten ze speciaal uit Zwitserland komen?
  En dien je dan niet een buitenlands staatshoofd?

  Like

 10. Jan zegt:

  Dat wordt nog een hele toer, want ‘de bewakers moeten vrijgezel zijn
  De kwestie van de vrouw is niet de enige discriminatie in de Zwitserse Garde. Ironisch genoeg eist de anders huwelijks- en gezinsvriendelijke katholieke kerk dat de bewakers vrijgezel zijn. Om te kunnen trouwen, moet een bewaker “minstens 25 jaar oud zijn, al vijf jaar gediend hebben en zich committeren aan nog eens drie jaar dienst”, schrijft de Zwitserse Garde op haar website’.

  De nieuwbouw van de kazerne wordt ingehuldigd op 6 mei 2027, de 500e verjaardag van de plundering van Rome (“Sacco di Roma”). Op dat moment kwamen 147 Zwitserse Garde om het leven.
  https://www.kath.ch/newsd/ruth-metzler-rechnet-mit-schweizergardistinnen/

  Like

 11. delamontagne zegt:

  Misschien is dit minder bekend onder de “ongeleuvigen !”, maar er is ooit een vrouwelijke paus geweest en om dit in de toekomst te vermijden had men in de voor-Middeleeuwen en stoel uitgevonden waarop de gekozene moest plaats nemen ter controle.
  Als alles goed werd bevonden, riep de inspecteur’
  “Testiculos habet et bene pendentes” – Hij heeft kloten en ze hangen goed” [ tijden veranderen……..

  “Testiculos habet et bene pendentes” is een Latijnse zin die vertaald kan worden als “Hij heeft testikels en ze hangen goed”. Dit zou worden gezegd om te bevestigen dat een katholiek geestelijke een gezonde man is.

  Deze traditie zou zijn begonnen in de 9e eeuw, na pausin Johanna.

  Om de testikels te controleren zou men gebruik hebben gemaakt van een stoel waarvan de zitting een opening had in de vorm van een hoefijzer, de sedia stercoraria. Zo een stoel wordt ook gebruikt om te defeceren. Degene die gecontroleerd werd, zat hierop waarna één of meer andere geestelijken de controle uitvoerden. De gewoonte is in onbruik geraakt,[1] naar verluidt afgeschaft door paus Adrianus VI.[2]
  Postoel in het Vaticaans museum

  Tenminste twee van dit soort stoelen zijn bewaard gebleven, de ene in het Vaticaans museum, de andere in het Louvre.[3]

  Like

  • Tistochwat zegt:

   delamontagne 4 oktober 2021 om 08:31

   En deze dan? Die kent iedereen natuurlijk ook.

   Geliked door 1 persoon

  • karton zegt:

   @ delamontagne op 4-10-2021 om 08.31 u.
   Interessante reactie van u; ik had er nog nóóit van gehoord, ik bedoel van zo’n stoel.
   Hoe zou men dat nou in de toekomst gaan doen als er een pauseres kan worden aangesteld ? Wéér zo’n stoel maar dan met een glasplaat waarop de pauseres kan gaan zitten, uiteraard zónder slipje/tanga o.i.d., waarna een zéér hoge geestelijke vanonder door de glasplaat kijkt om te zien of bij mevrouw alles wel op de juiste plaats is aangebracht ? Ik kijk misschien enigszins te ver vooruit, maar z’t zou best wel eens kunnen gaan gebeuren , in deze wereldvreemde wereld !

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Dat van die “ongeleuvigen” was maar ’n geintje.
    Want alhoewel R.K. opgevoed, werden dit soort dingen natuurlijk niet in de R.K.school-geschiedenisboekjes behandeld.
    Ik ben erg geinteresseerd in geschiedenis allerlei en als ik iets zie/lees en meer wil weten, dan Google ik ’t op en eventueel in boeken verder lezen.
    Dit kwam uit de Wikipedia.
    ( p.s. ik heb ’t idee dat ik al héél lang geleden als afvallig geleuvig, als jong kind +- 76 jaren geleden,mag worden beschouwd.
    vond toen al een en ander dat werd verkondigd/geleerd, heel VREEMD……)

    Geliked door 1 persoon

 12. Julia zegt:

  Wat gaan ze daar nu over stag https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2272141-het-vaticaan-is-een-van-de-grootste-homoseksuele-gemeenschappen-ter-wereld. Kortom het Vaticaan en al die tierlantijnen er om heen wat heeft dat nog met geloof te maken de helft van de katholieke mensen elders in de wereld komen om van de honger terwijl die gasten in het Vaticaan zich omringen met pracht en praal. Je moet er überhaupt als vrouw maar zin in hebben om als een slavin in zo een carnavals uitrusting te staan.

  Geliked door 2 people

 13. Jean zegt:

  Die pipo in Rome heeft blijkbaar moeite met zijn boerka omlaag te houden…

  Like

 14. Harry zegt:

  Nu de “ heren “ voortdurend door de mand vallen vanwege hun ranzige seksuele voorkeuren tezamen met de oplopende kosten aan smartengeld , rechtszaken , etc , hebben ze een nieuwe oplossing gevonden voor hun seksuele behoeftes .
  Ze zullen wel milva’s proberen te scoren in de bordelen en nachtclubs , dat is het soort vrouwen die nooit zeuren over teveel seks . En geen rechtszaken aanspannen .
  Zo kan de jeugd in papenland wellicht ook traumaloos opgroeien , na 2000 jaar !

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s