Ook de vriend van Greta Thunberg is een Israël-hater

(Vertaling: E.J. Bron)

Nieuwe trammelant om klimaat-icoon

Sinds de Gaza-oorlog in de zomer, toen Greta Thunber (18) Israël bekritiseerde en weigerde om de terreurbeweging Hamas te veroordelen, is de houding van de klimaat-icoon ten opzicht van de joodse staat op bittere wijze duidelijk geworden. Nu is er opnieuw trammelant. Bij het klimaatprotest in Milaan toonde de aanvoerster van “Fridays For Future” zich heel intiem met een jonge activist, die openlijk een anti-Israëlische sjaal droeg.

Op de sjaal staan de Rotskoepel en de spreuk: “Jeruzalem is de hoofdstad van Palestina”. In werkelijkheid is Jeruzalem de hoofdstad van Israël: daar zetelen de Israëlische regering en de belangrijkste instellingen van de joodse staat.

De eis om van Jeruzalem de hoofdstad van een Palestijnse staat te maken, zou daarentegen alleen maar met oorlog en geweld door te drukken zijn – blijkbaar pleit de radicale activist exact daar voor.

En Greta? Ze tortelt met de activist, stoort zich blijkbaar niet aan diens haatboodschap – hoewel deze helemaal niet smet de klimaatverandering te maken heeft.

De strijd tegen de klimaatverandering is globaal. Wie er van droomt Israël uit te roeien, kan daarbij geen partner in het bondgenootschap zijn”, zei de voormalige parlementariër van de Duitse Groenen, Volker Beck (60), voorzitter van het Tikvah Instituut.

De historicus Michael Wolffsohn becommentarieert: “Er springen veel mensen op de trein van ´Fridays For Future´, omdat er wereldwijd massa´s mensen ´tegen de klimaat-catastrofe vechten´. FFF is het wereldwijd beste en bovendien gratis reclameplatform. Ook vele Israël-vijnannden gebruiken het. FFF moet zichzelf afvragen of men bereid is om voor de woordenstrijd tegen de klimaatcatastrofeeen nieuwe Joden-catastrofe te accepteren.”

Het is niet het eerste anti-Israëlische incident bij “Fridays For Future”. Toen in mei Palestijnse terroristen Israël met raketten bestookten, verbreidde de groepring en ook Thunberg anti-Israëlische standpunten op Twitter. Geweldloosheid, adus FFF destijds, zou voor de Palestijnen in hun conflict met Israël niet altijd een “gepaste optie” zijn.

De activisten verklaarden zich zelfs solidair met de Hamas-terroristen: “Onze harten zijn bij alle martelaren”

Vertegenwoordiger van de internationale “Fridays For Future”-organisatie hadden bovendien een serie berichten op Instagram gedeeld, die allemaal verwezen naar Palestijnse propagandasites, waarop tegen Israël en de Joden wordt opgehitst. Door de klimaatactivisten werden boycotoproepen tegen Israël verbreid. Evenals landkaarten, waarop het bestaan van Israël gedelegitimeerd wordt.

___________________________________________

De aanspraak op de Israëlische hoofdstad Jeruzalem is uniek voor de Palestijnse onwil tot een compromis
Sinds de hereniging van Jeruzalem in 1967, toen het Israëlische leger het oostelijke deel van de stad uit de handen van de Jordaanse bezetter bevrijdde, is Jeruzalem weer de ongedeelde hoofdstad van de joodse staat. Jeruzalem heeft voor joden van alle geloofsrichtingen en politieke overtuigingen een bijzondere status: de stad bevat in zijn historische oude stad met de zogenaamde Klaagmuur het laatste bestanddeel van de Tweede Tempel, de heiligste gewijde plaats van het jodendom.
De uitspraak “Volgend jaar in Jeruzalem”was eeuwenlang voor joden in de hele wereld de uitdrukking van heimwee om terug te keren naar het joodse thuis.

Voor moslims is de zogenaamde al-Aqsa-moskee een belangrijke gewijde plaats: deze werd evenals de Rotskoepl na de verovering van Jeruzalem door de tweede kalief Umar ibn al-Chatab in de 7e eeuw opgericht, meer dan vijfhonderd jaar na de vernietiging van de joodse tempel op diens overblijfselen.
Zowel de Rotskoepel als de al-Aqsa-moskee kregen echter vanaf 1967 een politieke betekenis, die vermoedelijk groter is dan hun religieuze betekenis: de “bevrijding” van Jeruzalem inclusief diens (islamitische) heiligdommen is het voorwendsel voor anti-Israëlische propaganda. Want in werkelijkheid staat Israël het aan islamitische gelovigen de toegang tot de al-Aqsa-moskee toe, bovendien staat het hele terrein onder religieus toezicht van de door Jordanië gecontroleerde Waqf.
Sinds 1967 kunnen dus voor het eerst weer christenen, joden en moslims bidden op hun heilige plaatsen in Jeruzalem. Met de slogan “Jeruzalem is de hoofdstad van Palestina” protesteren radicale anti-zionisten zoals de activist naast Thunberg tegen deze religievrijheid – en ook tegen het bestaan van de joodse staat.

Bron:
bild.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t A.H.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Ook de vriend van Greta Thunberg is een Israël-hater

 1. karton zegt:

  Noem dat mongoloïde Zweedse trolletje aub géén klimaat-icoon !!
  “Icoon” heeft iets in zich van…..iedereen aanbidt iets dergelijks, en en icoon doet iets wat anderen niet kunnen of durven.
  Dit kind, met nauwelijks niets meer als een niet-afgeronde kleuterschol-opleiding verdient de betiteling “icoon” absoluut niet.

  Geliked door 5 people

 2. Bert zegt:

  Ik neem dat wijf al niet serieus, dus waarom haar vriendje dan wel.
  Ze weten niet beter.
  Ook Nederland zit vol met zeer fanatieke haters. Meer dan k dacht.
  Alleen zijn ze daar hier wat meer stiekem in om dat verborgen te houden. Zeker hier.
  Geef b.v. aan dat een bank joodse eigenaars heeft, en je hebt je punt gemaakt.
  Wat ook al opgemerkt is door andere reageerders, waar vragen over gesteld zijn maar nooit beantwoord.

  Geliked door 1 persoon

 3. George zegt:

  geef geen aandacht aan dit soort vuil je kan het haast niet ontsmetten want vuil duikt altijd weer op.

  Geliked door 4 people

 4. ronjaspers zegt:

  palestina en de palestijnen bestaan niet,het land israel is al 3000 jaren van de joden.

  Geliked door 4 people

  • Jan zegt:

   Dat zwarte meisje links van Thunberg op de foto is zeker een BLM’er en dat is een door en door verrotte antisemitische bende (en bovendien blankenhaters). Het laat dus direct zien dat dat kind Thunberg geen enkele notie heeft wat zij doet en geen benul heeft van de strekking van haar worden. In die tweets die op haar naam staan krijg ik steeds de indruk dat deze voor haar geschreven worden.

   https://tinyurl.com/n4tk6dpv

   Nadat Naomi Klein heeft gekakeld komt dit van Thunberg:
   Devastating to follow the developments in Jerusalem and Gaza… #SaveSheikhJarrah

   9 van de 10 weet niet over de kwestie in die wijk van Jeruzalem

   What you won’t read in western media about the Jerusalem riots
   Ignore the lies. Here are some important facts
   …..
   De wettelijke rechten van de partijen zelf zijn decennia geleden opgelost in het voordeel van de eigenaren van onroerend goed. De eigenaren in deze geschillen verwierven hun rechten via een ononderbroken reeks transacties van rechtsvoorgangers in de 19e eeuw. Deze wettelijke rechten werden verworven onder het Ottomaanse recht, en bleven goed door alle verschillende regeringsregimes sindsdien (Brits verplicht, Jordaanse bezetting en vermeende annexatie, en Israëlisch). Niemand betwist serieus de geldigheid van de transacties waarmee de huidige eigenaren rechten hebben verkregen van hun rechtsvoorgangers.
   …..
   https://melaniephillips.substack.com/p/what-you-wont-read-in-western-media

   Dat kind weet helemaal niets, snapt niets, krijgt alles voorgekookt. Let op dit interview waar zij volledig door de mand valt

   Het laat ook direct de mentaliteit van linksvolk zien en dat van de ouders. Misbruik van een geestelijk gestoord kind. Walgelijk volk is het

   Geliked door 1 persoon

   • karton zegt:

    @ Jan op 5-10-2021 om 07.22 u.
    Ik ken nog iemand die misbruik maakte van een geestelijk gestoord kind………….en wel ons áller Diederik Samsom. Deze godvergeten minkukel nam z’n mongoloïde dochtertje mee toen hij langs de huizen ging om stemmen te winnen voor dat linkse verraders-clubje van hem, nadat de voordeur was geopend mocht z’n dochtertje een rode roos aanbieden..
    Dit is inderdaad de minne mentaliteit van het linksvolk.

    Like

   • Jan zegt:

    Klopt, schandalig was dat. Belazerde zijn vrouw ook nog eens ik weet niet hoe lang. Vies misbaksel en uitvreter is het.

    Geliked door 1 persoon

 5. vangie1206j zegt:

  Ach die van de pot gerukte trut wie neemt dat mormel nog serieus.
  Elke seconde aandacht aan dat creatuur is al een uur te veel.

  Geliked door 3 people

 6. Jan zegt:

  meer op
  https://tinyurl.com/t4sd6aap

  De Duitse Thunberg, Luisa Neubauer, is al net zo’n antisemiet

  Zo plaatste de lokale groep “Fridays For Future Rhein-Sieg” in mei 2020 een foto met Bengaalse en Palestijnse vlaggen, vergezeld van een tekst waarin Israël onder meer wordt omschreven als een “apartheidsstaat”.
  https://www.ruhrbarone.de/wie-haelt-es-fridays-for-future-mit-dem-antisemitismus/185113
  Slechts een paar maanden later, in oktober 2020, vonden er antisemitische ontsporingen plaats tijdens de “Free Moria”-rally ondersteund door “Fridays for Future”. Een toespraak eindigt met de woorden “Yallah Intifada”, men zingt “Palestina zal vrij zijn – van de rivier (de Jordaan) tot aan de zee (Middellandse Zee)”.
  https://www.tichyseinblick.de/daili-es-sentials/antisemitismus-fridays-for-future-luisa-neubauer/

  Geliked door 2 people

 7. Jan zegt:

  Geliked door 2 people

 8. Hovawart zegt:

  Wie zijn toch de mensen en organisaties die telkens de zeepkisten voor ‘Useful Idiots’ verschaffen, zeepkistjes zoals waarop dit speciale meisje het ‘Soapboxing’ zoals men het ‘street preaching’ bestempelt, ”Hey young man , you don’t want to go go hel” haar klimaat-prediken luidkeels aan de voorbijgangers op te dringen, de mensheid te laten geloven in schaapse onderdanigheid,….Háár motivatie is duidelijk een abnormaal verlangen naar aandacht, enkel is de boodschap ingefluisterd, zijn de beweegredenen puur financieel, en de volgende generatie fascisten van de Linksche Looney Brigade heeft een nieuwe vaandeldrager…… Next!

  Like

 9. Hovawart zegt:

  Wie zijn toch de mensen en organisaties die telkens de zeepkisten voor ‘Useful Idiots’ verschaffen, zeepkistjes zoals waarop dit speciale meisje het ‘Soapboxing’ zoals men het ‘street preaching’ bestempelt, ”Hey young man , you don’t want to go go hel” haar klimaat-prediken luidkeels aan de voorbijgangers op te dringen, de mensheid te laten geloven in schaapse onderdanigheid,….Háár motivatie is duidelijk een abnormaal verlangen naar aandacht, enkel is de boodschap ingefluisterd, zijn de beweegredenen puur financieel, en de volgende generatie fascisten van de Linksche Looney Brigade heeft een nieuwe vaandeldrager…… Next!

  Like

 10. Kraftavilqa zegt:

  Jeruzalem is inderdaad de hoofdstad mede van Palestina in zoverre dat Palestina gewoon Israëlisch gebied is.

  Like

 11. Bob zegt:

  Aangezien de Fridays For Future door de
  europese regeringen en door de EU gefinancierd
  wordt en door allerlei regeringen inde wereld
  BETEKENT dat dat er een globale beweging
  is die Israel van de kaart willen vegen en de Joden
  de wereld uit.
  Tijdens WOII is er door geen regering geprotesteerd
  tegen de eliminatie van het VOLK dat de JODEN heet.
  Het is waarschijnlijk een afleiding van de Big Reset.

  Like

 12. R Thomasson zegt:

  Als ik in de lente langs de noord Nederlandse weilanden rij, en ik zie jonge lammetjes blij springen en spelen, word ik droevig. Ik weet dat velen van hen zouden zelfs de zomer niet halen. Zij zouden worden afgeslacht, en bij de slager als lekker lamsvlees verkocht. Dezelfde gedachte heb ik ook over bewegingen als “Friday for Future” en andere “groene”, “klimaat” en “vredesbewegingen”. Vooral als het om jongeren en jongvolwassenen gaat. Ook zij zijn slachtvee. Zoals het nu eruit ziet, HEBBEN ZIJ GEEN TOEKOMST. De autistische Greta Tundberg, wordt genadeloos misbruikt door elitaire monsters met nieuwe ideologie, die een samenstelling is van het nazisme en Maoïstische communisme. Beide omarmen ze: a) Eugenetica en selectieve genocide; vooral als het gaat om Europeanen en blanken in het algemeen, b) de vernietiging van de staat Israël en verdelging van haar bewoners, c) Orwelliaanse slavernij stijl 1984. Hun Social Clubs zoals de WEF, NWO en andere Instituten van geldmonsters met duistere agenda’s. De huidige media is niets meer dan de vervangster van de Sovjet Pravda, of de DDR krant Neues Deutschland, hypet de activiteiten van Greta Tundberg. Iedere vraagstuk beginnend met klimaat, stikstof, CO2, vaccins, en eindigen met arme bezette Palestijnen lijdt naar: a) “The Great Reset” van Klaus Schwab, b) de giftige naaldjes van Bill Gates, c) de gevaarlijke “Filantropie” van George Soros, en d) de massagetafel van Jeffrey Epstein. De mooie wereld die wij hebben, moet volgens de bende van pathologische entiteiten met te veel geld, worden vernietigd. Zij zien zichzelf als Goden die het recht hebben te beslissen wie mag leven en wie niet.

  Like

 13. Ravian zegt:

  Dit arme kind lijd aan twee geestesziektes.
  Ze heeft niet enkel Asperger, haar linkse ouders hebben haar ook nog eens bewust met de ongeneeslijke linkse ziekte besmet.
  En antisemitisme is gewoon een van de vele onprettige symptomen van die linkse ziekte.
  Vervolgens is het dan gewoon een kwestie van “soort zoekt soort”…

  Like

  • karton zegt:

   Zou dit Zweedse trolletje haar nieuwe vriendje hebben ontmoet in het tehuis voor zwaar geestelijk gestoorden, waarin zij ook verblijft ?
   Je hoort en ziet wel vaker dat er “liefde” ontstaat tussen een zwaar geestelijk gestoorde man én vrouw.

   Geliked door 1 persoon

   • Ravian zegt:

    Dan wordt het misschien toch nog eens wat tussen Kaag en Rutte.
    Een manwijf met een verwijfde vent, en allebei criminele psychopaten, dat zou dan moeten lukken.
    En nageslacht komt er toch niet meer van…

    Geliked door 1 persoon

 14. Jan zegt:

  Het geestelijke niveau van de global warming gekken
  Kijken en luisteren op eigen risico

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s