VIDEO zomer 1938: Met de hakenkruisvlag aan de mast . . .

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t J.M.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

24 reacties op VIDEO zomer 1938: Met de hakenkruisvlag aan de mast . . .

 1. leeuw7 zegt:

  Het koninkrijk der Nederlanden werd geleid door notoire landverraders,het koninkrijk der Nederlanden wordt geleid door landverraders!De geïnstitutionaliseerde demissionaire fascistische psychopaat Mark R. houdt koste wat het kost de huidige landverraders van het koninkrijk der Nederlanden een hand boven het hoofd!!Een doodzieke club landverraders daar in Den Haag ,inclusief de meerderheid van de laffe honden in de tweede kamer!! Er komt een dag dat de waarheid onthuld zal worden over dit corrupte clubje geïnstitutionaliseerde boeven!!Respectloos tuig zonder normen en waarden!!

  Geliked door 6 people

 2. Ton Ruygrok zegt:

  E .J. Bron.. ben Super dankbaar met deze info Bron…
  Ton.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan zegt:

  Jammer dat er geen Duitse torpedo in die boot gejaagd werd. Waren wij nu bevrijd geweest van die uitvreters (en dat klotenprogramma op zaterdagavond ‘Blauw bloed’)

  Geliked door 3 people

 4. Peter Loosduinen zegt:

  Ach, de Oranjes. Het gaat hen alleen om geld !
  ‘Schraapzucht geldbeluste Oranjes lijkt genetisch bepaald’
  Historicus, schrijver en overtuigd republikein Gerard Aalders publiceert met Oranje Zwartboek zijn zesde boek over de misstappen van de koninklijke familie. Over hun bloedige bewind in de voormalige koloniën en vooral ook over gesmijt met belastinggeld. ,,Ook premier Rutte roept het gevoel op dat je je eigenlijk moet schamen als je iets zegt over het geld van de Oranjes.’’

  Geliked door 1 persoon

 5. Bert zegt:

  Duits joodse zanger werd in Duits hotel gevraagd om ketting met david ster te verwijderen.
  Anders kon hij weer vertrekken en werd niet geholpen.

  https://www.telegraaf.nl/entertainment/1869797333/duits-joodse-zanger-gil-ofarim-moet-in-hotel-davidsterketting-afdoen

  Like

 6. Dolf van de Klundert zegt:

  Heeft de redactie interesse in een kopie van de Stadhoudersbrief geschreven door Bernhard aan de heer Adolf Hitler?

  Geliked door 1 persoon

 7. Hovawart zegt:

  Dat er tijdens de koninklijke huwelijksviering onder de genodigden een eclatante selectie aan fascisten en nazianen aanwezig waren, die op ludieke wijze uit volle borst het Horst Wessellied hebben gezongen, dat was natuurlijk een bron van hilariteit ende vermaak….duitse humor.
  U weet het vast nog wel; Die Fahne hoch die Reihen fest geschlossen,..Die Strasse frei den braunen Bataillonen!..een echte inhaker op elk huwelijksfeest, waarbij de dubbelrol van Benno nog immer als staatsgeheim een zorgvuldig bewaard geheim blijft………..leve de koning en koningin.

  Like

 8. Bob zegt:

  Tussen 1945-1950 zijn mensen door de
  rechters in Nederland veroordeeld omdat
  zulke foto’s plaatsten.
  Deze foto’s geven de nederlandse mentaliteit
  goed weer,hoewel velen de ogen geopend zijn.
  Den Haag en Huis ten Bosch een pot nat.

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het staat iedereen vrij om voor of tegen het koningshuis of de monarchie te zijn, zelf heb ik daar gemengde gevoelens over en valt er mi. wat voor te zeggen dat een monarchie als staatsvorm inmiddels heeft afgedaan.
  Het is tegenwoordig echter ‘modern’ om daar grote woorden bij te gebruiken, landverraders, fascisten, psychopaten zijn daarbij vaak favoriet.
  Veel van die benamingen raken echter kant nog wal en tonen eigenlijk alleen het weinig historische besef aan.
  Het valt ook niet mee om de gang van zaken in perspectief te zien.
  Zullen we eens een poging wagen?

  In de jaren dertig was de informatievoorziening zeer gekleurd, men was aangewezen op het weinige dat er was, het merendeel der mensen had geen of nauwelijks enige opleiding.
  De mening werd gevormd door wat de dominee of pastoor daarover te vertellen had.
  Antisemitisme is van alle tijden en was veel breder dan we ons nu kunnen voorstellen, het kwam in alle Europese landen voor, niet alleen in Engeland maar ook in Frankrijk, denk maar eens aan het Vichy bewind.
  Duitsland stond onder de fascisten in de jaren dertig op tegen de absurde strafmaatregelen na de Eerste Wereldoorlog die ze niet alleen aan de bedelstaf maar ook aan de geeuwhonger hadden gebracht.
  Daarbij waren ze sterk antisemitistisch maar zo uitzonderlijk was dat destijds niet en aan het uitmoorden van joden dacht niemand en het werd ook niet voor mogelijk gehouden.
  Fascisme ? Zelfs heden ten dage valt het nog niet mee om daar een definitie van te maken, Italië en Spanje waren fascistisch maar daar hadden wij geen moeite mee, Franco heeft zelfs tot zijn dood in ’75 geheerst.
  In de vroege dertiger jaren werd niet gedacht aan oorlog, Stalin, Hitler, Franco, Mussolini waren buitenlandse heersers waar we nauwelijks iets van af wisten en zolang ze lekker in hun eigen land bleven hadden wij daar geen pijn in de buik van.
  Kijk eens op YouTube naar het Polygoon bioscoopjournaal zoals dat destijds werd uitgezonden met de bombastische stem van de nieuwslezer, die weinig aan de verbeelding over liet, hij en hij alleen vertelde de waarheid. Zo was het en niet anders.
  En Duitsland had zich onder Hitler toch maar mooi weer opgericht en het ging ze weer voor de wind, ja ze waren erg militaristisch maar dat waren ze altijd al geweest.
  Niemand kon zich toen voorstellen tot wat voor excessen het zou gaan leiden en zo gek was dat niet, de eerste concentratiekampen zo we daar al iets over hoorden waren voor politieke tegenstanders en net zoiets als de goelag in Rusland.
  Zeker het waren strafkampen en mensen die erin kwamen hadden het bar slecht maar van opzettelijk en industrieel uitmoorden was geen sprake.
  Leuk weetje is trouwens dat het hele concept van een concentratiekamp een Engelse uitvinding was!
  Het werd pas problematisch toen Stalin en Hitler expantioneel werden, maar dat was pas in ’39, de inval in Polen was een afspraak tussen Stalin en Hitler en toonde sterke overeenkomsten met de inval in de Krim.
  Delen van Duitsland waren na WO I geannexeerd door oa Polen en de daar nog woonachtige Duitsers werden gediscrimineerd en ‘dus’ kwam Hitler ze helpen… klinkt bekend nietwaar?
  Bij de inval in Nederland nam de koninklijke familie de kuierlatten, geef ze eens ongelijk, het uitmoorden van de tsaristische familie stond nog redelijk vers in het geheugen en het was op het moment van de inval natuurlijk direct duidelijk dat wij dat als klein landje niet gingen winnen.
  Is dat landverraad of tactisch terugtrekken? Hoeveel Engelandvaarders volgden hun voorbeeld terwijl die allesbehalve als landverraders werden gezien.

  Kortom probeer de boel een beetje in perspectief te zien en laat grote woorden liever achterwege.
  Je kunt je afschuw over Rutte ook onder woorden brengen zonder hem een psychopaat te noemen.

  Like

  • Bert zegt:

   Geef ze eens ongelijk, dat ze pleitte gingen hier.
   Nee hoor.. Ze hadden de mogelijkheid.
   Mijn opa niet, die kwam voor zijn gezin op. Er was geen andere optie.
   Ik neem het al die mensen kwalijk die ze als helden daarna weer binnen gehaald hebben.
   En het dat eigenlijk nog steeds vinden en mensen die niet meer dan er gemengde gevoelens over hebben.
   Juist daar moeten ze het van hebben, dat zijn de lafaard want eigenlijk vinden die het wel best dat ze er nog steeds zijn.

   Like

 10. ronjaspers zegt:

  Nazi/sser nepprins bernhard is medeoprichter van de nazi bilderberg groep in 1954 te oosterbeek nabij arnhem.Toen nazi bilderberger bernhard de pijp uitging heeft beabitch van amsberg zijn rol als bilderberger overgenomen en is decennialang voorzitster geweest van de bilderberg groep.Bilderberger beabitch is een paar jaar geleden teruggetreden als voorzitster van de bilderberg groep,en nu hebben W.A. en de argentijnse pampasnol maxima beabitch vervangen.Het masterplan van de nazi bilderberg groep is een NWO waarvoor 90% van de wereldbevolking uitgemoord dient te worden,de overige 10% dient als slaven.Mochten mensen willen weten wie allemaal lid zijn van de (nazi) bilderberg groep,even zoeken op internet.Ik gebruik al jaren de zoekmachine duckduckgo.com die zoekt uitgebreider dan google.

  Like

 11. Henk der Niederlánder zegt:

  Je kunt er toch niet omheen @ Tijl dat de regeringszetel naar het buitenland verplaatst werd wat in de grondwet verboden is.
  Daarbij zaten ze in London wel iets luxueuzer als dat bijvoorbeeld in Suriname of de Antillen mogelijk zou zijn geweest.
  Zou dat ook niet een beetje meespelen.
  Je kunt er ook niet omheen dat het de grootste uitkeringstrekkers van Nederland zijn, want het geintje van lintjesknippers en briefjes voorlezen wordt dan toch wel een hele dure bezigheid.
  Daarbij zouden ze opflikkeren naar Bijv. Griekenland waar ze een aardig optrekje hebben met een leuke boot, zouden ze echt niets te kort komen.
  Bedenk wel even dat dat hele circus iets van totaal 150 miljoen op jaarbasis kost, want ook die clowns die daar aan de poort zogenaamd de wacht houden worden ook betaald uit de belastingpot.
  En even voor de duidelijkheid moet Ik er even bij vertellen dat zouden ze in Nederland gebleven zijn hun hals echt geen gevaar liep.
  Meerdere koningshuizen zijn in die tijd in eigen land gebleven met als grootste voorbeeld Denemarken.

  Geliked door 2 people

 12. leeuw7 zegt:

  Tijl Uylenspiegel u bent een zeer beschaafd mens ,maar als gewone arbeider van Joodse komaf waarvan mijn opa en oma met behulp van de Joodse raad en de Nederlandse nalatige overheid zijn gedeporteerd naar Auschwitz waar Hubert Maurits van Duren 43 jaar ,en Anna van Duren-Schaap 39 jaar op 19 november 1943 vermoord zijn !!Nog steeds wachten wij 78 jaar na deze verschrikkelijke gebeurtenissen op oprechte verontschuldigingen,praatjes en of krokodillentranen vullen geen gaatjes!Zelf ben ik slechts 13 jaar na deze gebeurtenissen geboren,nooit een normale familieband gehad !Voor een imbeciel als de demissionaire geïnstitutionaliseerde psychopaat Mark R.heb ik geen andere bewoordingen,deze jongen handelt en gedraagt zich als een crimineel !! Bij rechtbanken kun je genoeg van dit soort lieden zien acteren,een psychopaat vergoelijkt vrijwel altijd zijn criminele handelingen !! Een psychopaat denkt nooit verantwoordelijk te zijn voor zijn handelen!!

  Bekijk de site Children’s Health Defense (childrenshealthdefense.org) ,als u deze site bekeken hebt ,wordt het ook eens tijd voor de demissionaire Mark R. en de totaal gecorrumpeerde rechterlijke macht om eens wat meer authenticiteit te tonen door zich niet te verschuilen achter een OMT ,of een RIVM maar wetenschappers te raadplegen die niet afhankelijk zijn van de overheid!! Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt haar wel!!

  Geliked door 3 people

  • Bert zegt:

   Jij kan het wel heel erg beschaafd onder woorden brengen door te spreken van een zeer beschaafd mens.
   Zelf zou ik het anders willen benoemen.
   Maar ik ben dan ook niet zo beschaafd om het beschaafd te houden

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s