Ster-filosoof over corona: “Diegenen die gehoorzaamd hebben, zullen daarvoor de prijs betalen.”

(Door: Bernadette Conrads – Vertaling: E.J. Bron)

In verzet met Giorgio Agamben

Al lange tijd is de Italiaanse ster-filosoof Giorgio Agamben (foto) van mening dat de uitzonderingstoestand het nieuwe paradigma van het regeren is geworden. Door de corona-politiek verzet zich Agamben nu fel tegen deze uitzonderingstoestand. Hij splitste zich van de mainstream media af en pakt sindsdien met vlijmscherpe, maar ook verontrustende analyses uit. In zijn nieuwste essay “Een gemeenschap in de samenleving” pleit Giorgio Agamben ervoor om speciale gemeenschappen ver van het corona-totalitarisme op te richten. Alleen zo zou een overleven mogelijk zijn. Hieronder de Nederlandse vertaling van het essay.

Sinds de jaren-90 is Giorgio Agamben waarschijnlijk de filosoof die de meeste aandacht op zich vestigt. Agamben werd in de afgelopen jaren vooral van de kant van links bejubeld. Zijn analyses over totalitarisme gelden als vooraanstaand op zijn terrein. Democratieën zouden al lang niet meer gevrijwaard zijn van de totalitaire greep op het individu. Als voorbeeld gebruikt Agamben het Amerikaanse gevangenenkamp Guantánamo op Cuba en nu vooral de corona-dictatuur. Agamben wijst erop hoe de heersende klasse de mensen in regimegetrouwe (“heiligen”) en vogelvrijen splijt.

Het zijn diegenen, die ongelukkigerwijs gehoorzaamd hebben, die de prijs daarvoor zullen betalen.” (Giorgio Agamben, 2021)

Een gemeenschap in de samenleving (door Giorgio Agamben, 17 september 2021)

Italië, het politieke laboratorium van het Westen, waarin de strategieën van de heersende machten in hun meest extreme vorm van tevoren werden uitgewerkt, is tegenwoordig een land in menselijke en politieke ruïne, waarin een gewetenloze, tot alles bereide tirannie zich verbonden heeft met een door pseudo-religieuze terreur beheerste massa, die bereid is om niet alleen de zogenaamde grondwettelijke vrijheden, maar zelfs alle warmte in de menselijke betrekkingen op te offeren.

Om te denken dat het groene paspoort een terugkeer naar de normaliteit betekent, is in werkelijkheid naïef. Net zoals er al een derde vaccin werd ingevoerd, zullen er nieuwe vaccins ingevoerd en nieuwe noodsituaties en rode zones uitgeroepen worden, zolang de regering en de machthebbers dit als zinvol beschouwen. En het zijn diegenen, die ongelukkigerwijs gehoorzaamd hebben, die de prijs daarvoor zullen betalen. Onder deze omstandigheden moeten de dissidenten, zonder welk instrument van het directe verzet dan ook op te geven, erover nadenken om zoiets als een samenleving in de samenleving te creëren, een gemeenschap van vrienden en buren binnen de samenleving van de vijandigheid en de distantie.

Over de vormen van deze nieuwe clandestiniteit, die zich zo veel mogelijk van de instituties onafhankelijk moet maken, moet van tijd tot tijd nagedacht worden en ze moeten uitgeprobeerd worden, maar alleen zij kunnen het menselijk overleven in een wereld garanderen, die zich heeft overgeleverd aan een min of meer bewuste zelfvernietiging.

Bron:
wochenblick.at
Door: Bernadette Conrads

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Ster-filosoof over corona: “Diegenen die gehoorzaamd hebben, zullen daarvoor de prijs betalen.”

 1. Bert zegt:

  Ze hebben het zelf nog niet door.
  Zolang ze maar deugen en aan alle regeltjes voldoen.
  De brave volgzame schaapjes.
  Best wel zielig als je er over nadenkt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan zegt:

  Links is de ware pandemie
  David Solway

  We moeten erkennen dat het communisme op vele fronten vooruitgang boekt en, zoals opgemerkt, onder verschillende denominaties, in zijn poging om Marx’ droom van wereldwijde hegemonie nieuw leven in te blazen. Natuurlijk is de situatie “ter plaatse” veranderd sinds de tijd van Marx. Het nieuwe motto is misschien wel: Oligarchs of the World, Unite! Maar daarin mogen we ons niet vergissen. Linksisme is een superverspreider. Het is COVID met een andere naam. Het is een gedachte-virus met wereldwijde gevolgen. Het is de echte pandemie.

  Natuurlijk zullen we nooit het communisme-nul bereiken. Er zijn geen wondervaccins tegen, maar er zijn therapeutische maatregelen om de verspreiding ervan te stoppen. Zoals Breggin adviseert: “Het zou je niet hulpeloos moeten maken. Het zou je moeten aanzetten om met redelijkheid te kijken naar wat er in de wereld gebeurt… tenzij we ons verenigen tegen de uitvoering van dit plan, zal er voor niemand van ons een gelukkig einde zijn.’

  Hoewel de linkse ziekteverwekker en zijn eindpunt in het communisme niet kunnen worden uitgeroeid, is het, net als COVID, te behandelen met verstandige en verantwoorde maatregelen: onderwijs, politieke wijsheid, kennis van de geschiedenis, persoonlijke moed, een falanx van patriotten die zich niet laten intimideren en die niet zullen toestaan ​​dat de Grondwet met voeten wordt getreden, en, ja, waar nodig, militante quarantaine. Herstel is mogelijk en kudde-immuniteit kan haalbaar zijn. Of dat hopen we tenminste.

  We hebben anderhalf jaar geleden onder een virale pandemie, die voor de meesten van ons de Alfa en Omega van het dagelijks leven is geworden. We denken aan weinig anders en organiseren ons leven rond door de media ontstoken angst, steeds veranderende medische rapporten en overheidsverordeningen. We dragen maskers. We scheppen afstand tussen onszelf en onze medemensen. Wij isoleren. We staan ​​in de rij voor wat lijkt op een nooit eindigende opeenvolging van jabs. We verslinden het nieuws alsof het de waarheid is. We zijn het slachtoffer van wat ‘angst-appeal’ wordt genoemd, gedefinieerd als ‘een overtuigende boodschap die angst probeert op te wekken om gedrag af te leiden door de dreiging van dreigend gevaar of schade’.

  Maar in onze verslaving aan de doctrine en het apparaat van de COVID-industrie hebben veel te veel van ons het grote geheel gemist. “Misschien is er iets duisterder en ergers aan het werk”, merkt Jeffrey Tucker op in Liberty of Lockdown. Want er is inderdaad een pandemie die zijn ziekteverwekkers over de hele wereld heeft verspreid en het Westen heeft geteisterd met een ziekte waarvan het misschien niet herstelt, een soort virale besmetting waaraan misschien geen onmiddellijke of zelfs langdurige ontsnapping mogelijk is. We worden geconfronteerd met een curve die in de nabije toekomst misschien niet zal worden afgevlakt.

  Het is een politieke ziekte waarvoor we veel namen hebben – progressivisme, Wokeism, Agenda 2030, de Grote Reset, enz. – maar ze vallen allemaal onder de auspiciën van links, dat in fasen of ‘golven’ nadert. We herinneren ons de officiële viroloog van Israël, Salman Zarka, die ons informeerde dat “van nu af aan ons leven in golven is.” We zouden kunnen zeggen dat de verzorgingsstaat de eerste golf is; “Democratisch socialisme” is de tweede golf; volledig, onverholen socialisme is de derde; en de absolute tirannie van het communisme is de vierde.

  De “boosters” moeten worden gezien als sociale en culturele “injecties” waarvan het bijbedoeling is om de virulentie van de politieke pandemie te verlengen. Bijvoorbeeld, “gezondheids- en veiligheidsmandaten” – dat wil zeggen officiële retoriek – zijn ontworpen om de mensen ervan te overtuigen dat er voor hen wordt gezorgd, waardoor ze gehoorzaam en volgzaam worden; of “vaccinpaspoorten” – dat wil zeggen identiteitspapieren – zijn bedoeld om de sociale eenheid te verbreken door een volgzame klasse van gepropagandeerde burgers te creëren en een uitgestoten klasse die onderworpen is aan harde maatregelen van repressie en uitsluiting.

  Burgers van staatscollectieven zijn geconditioneerd om hun politieke heersers te beschouwen als schijnbare weldoeners die hun belangen voorop stellen. Degenen die zich verzetten – de politiek “niet-gevaccineerde” – worden beschouwd als boosdoeners, agenten van subversie, vijanden van de staat, sociale paria’s en uiteindelijk als verraders die moeten worden geïnterneerd, verdreven of anderszins gestraft. In deze vergelijking zijn wat we ‘ontsnappingsvarianten’ noemen slechts specifieke aspecten van de vierde golf, specifieke manifestaties van sociale en politieke overheersing die van toepassing zijn op lokale omstandigheden. De “nieuwe politiek”, waarvoor de COVID-gebeurtenis een handig en geniepig voorwendsel is – een “generale repetitie” voor de eenpartijstaat, schrijft Cheryl Chumley in Lockdown: The Socialist Plan to Take Away Your Freedom. En de nieuwe politiek is de oude politieke comeback, de pandemie van het linkse die erop uit is om het gemeenschappelijke, democratische leven van rechten en vrijheden te vernietigen dat we al verschillende generaties lang hebben gekend en als vanzelfsprekend beschouwden.

  COVID is een virus dat voor altijd bij ons zal zijn, zoals verkoudheid en griep. De plaag van het linkse in zijn verschillende vormen, die uiteindelijk uitmondt in het communisme, is ook een eeuwige dreiging, die rond de planeet circuleert als het SARS-virus. En zoals bij elk despotisch regime, zullen er altijd privileges en vrijstellingen zijn van de regerende elite, maar niet van de geregeerden: de vrijheid om de regels te overtreden, het voordeel van het vergaren van kapitaal, privé en onbelemmerd reizen, speciale gunsten voor familie, vrienden en medewerkers, toegang tot de beste medische voorzieningen en de absolute uitoefening van macht – precies zoals we hebben gezien met de COVID-hiërarchie van medische experts en politieke autoriteiten. De officiële reactie op COVID lijkt een strategie en voorbereiding te zijn voor iets veel dodelijkers, een pathologie van bestuur gebaseerd op economische dreiging, massasurveillance, politierepressie en totale staatscontrole, zoals we die zien ontwikkelen in veel westerse landen zoals Australië, Canada en de VS onder Biden.

  Zoals dr. Peter Breggin legt in zijn monumentale COVID-19 en de Global Predators uit dat het een functie is van “militaire burgerfusie [wat] de aard is van de totalitaire staat”.

  We moeten erkennen dat het communisme op vele fronten vooruitgang boekt en, zoals opgemerkt, onder verschillende denominaties, in zijn poging om Marx’ droom van wereldwijde hegemonie nieuw leven in te blazen. Natuurlijk is de situatie “ter plaatse” veranderd sinds de tijd van Marx. Het nieuwe motto is misschien wel: Oligarchs of the World, Unite! Maar daarin mogen we ons niet vergissen. Linksisme is een superverspreider. Het is COVID met een andere naam. Het is een gedachte-virus met wereldwijde gevolgen. Het is de echte pandemie.

  Natuurlijk zullen we nooit het communisme-nul bereiken. Er zijn geen wondervaccins tegen, maar er zijn therapeutische maatregelen om de verspreiding ervan te stoppen. Zoals Breggin adviseert: “Het zou je niet hulpeloos moeten maken. Het zou je moeten aanzetten om met redelijkheid te kijken naar wat er in de wereld gebeurt… tenzij we ons verenigen tegen de uitvoering van dit plan, zal er voor niemand van ons een gelukkig einde zijn.’

  Hoewel de linkse ziekteverwekker en zijn eindpunt in het communisme niet kunnen worden uitgeroeid, is het, net als COVID, te behandelen met verstandige en verantwoorde maatregelen: onderwijs, politieke wijsheid, kennis van de geschiedenis, persoonlijke moed, een falanx van patriotten die zich niet laten intimideren en die niet zullen toestaan ​​dat de Grondwet met voeten wordt getreden, en, ja, waar nodig, militante quarantaine. Herstel is mogelijk en kudde-immuniteit kan haalbaar zijn. Of dat hopen we tenminste.
  https://pjmedia.com/columns/david-solway-2/2021/10/07/leftism-is-the-true-pandemic-n1522282

  Geliked door 2 people

 3. Joepiedepoepie zegt:

  Heeft niks met gehoorzamen te maken, zelfs vrije keuze en uitgaan en vakatie gaan prevaleerde boven gezondheid?

  Like

 4. Jan zegt:

  “Ik ben bereid om alles te verliezen … zelfs mijn leven” – Anesthesist begeleid uit UCLA Medical Plaza wegens weigering om covid-vaccin ingespoten te krijgen (VIDEO)

  “Ze begeleiden me het gebouw uit … Dit is wat er gebeurt als je opkomt voor vrijheid en wanneer je op je werk verschijnt, bereid om te werken, ondanks dat je niet bent ingeënt, en dit is de prijs die je soms moet betalen”, dr. zei Rak. “Maar wat ze zich niet realiseren is dat ik bereid ben alles te verliezen – baan, salaris, vrijheid, zelfs mijn leven voor deze zaak.”

  Anesthesiologen doorlopen 12-14 jaar medische opleiding en training en kunnen niet zomaar worden vervangen.

  UCLA Health eiste dat alle werknemers in Californië vóór 30 september tegen Covid waren ingeënt.

  “Degenen die zich niet aan de regels houden, worden onderworpen aan progressieve discipline, waaronder het beperken van de toegang tot werkplekken en het krijgen van verlof”, vertelde een UCLA-woordvoerder aan McClatchy News.

  Het Biden-regime en de Democraten ontdoen zich van de intellectuelen, artsen en hoogopgeleide mensen.
  (Deed de Khmer ook, uiteindelijk werd iedereen die een bril droeg vermoord (want dat zou een intellectueel zijn)
  https://www.thegatewaypundit.com/2021/10/willing-lose-everything-even-life-anesthesiologist-escorted-ucla-medical-plaza-refusing-get-covid-vaccine-video/

  Like

 5. Sinyo (berani mati) zegt:

  Om in de vriendenkring alwaar ik me senang voel de lieve vrede te bewaren heb ik me (met tegenzin) laten “Vaksi-Nasiën”. Heb ik “gehoorzaamd”???? Ik verdom het die prijs te betalen in de nadagen van mijn bestaan conflicten te krijgen in mijn omgeving me rasa senang (waar ik me pretting voel) en geen gesodemieter krijg bij het bijwonen van feestelijkheden.
  Het zij zo . . . . ééééémèèn . . . . over enkele jaren Inshallah???

  Berani Mati niet bang zijn “de pijp” uit te gaan.

  Like

 6. Jan zegt:

  Gôh, wie had dat gedacht

  COVID-19-infectiecijfers stijgen in Singapore, ondanks dat het land met 83% een van de hoogste vaccinatiepercentages ter wereld heeft

  Vanaf 7 oktober 2021 heeft 83% van de bevolking twee doses COVID-19-vaccins gekregen

  Op 8 oktober 2021, om 12.00 uur, heeft het ministerie van Volksgezondheid van Singapore in totaal 3.590 nieuwe gevallen van COVID-19-infectie geregistreerd, een stijging ten opzichte van de 3.483 gevallen op donderdag.

  Dit is het hoogste aantal geregistreerde gevallen sinds het begin van de pandemie, terwijl het land ook zes nieuwe sterfgevallen registreerde.

  After vaccinating over 85% of its population, Singapore 🇸🇬 finally flattened the curve, but along the wrong axis: https://twitter.com/drelidavid/status/1446570012966363146

  Uit een door de overheid gefinancierd project blijkt dat de effectiviteit van zowel de Pfizer als de Moderna mRNA COVID-19-vaccins in de loop van de tijd aanzienlijk afneemt. De effecten verminderen bij alle volledig gevaccineerde personen met elke week die voorbijgaat.
  https://www.thegatewaypundit.com/2021/10/singapore-sees-covid-19-infection-rate-surge-despite-one-highest-vaccination-rates-world-83/

  Like

 7. Jan zegt:

  Wat doe je als oprechte communist als iets je niet aanstaat: wissen

  Twitter censureert discussie van ondernemer die spijt heeft van het nemen van het vaccin na ernstige bijwerkingen

  I am not anti-vaccine… but I will caution…. Proceed with care!!! 🚨 I am now fighting a T-Cell Lymphoma as a result of the degraded MRNA Protein Spike via dendritic reaction, called by Pfizer a waning immunity! It is not truly a safe precaution for #COVID19
  Deze Tweet is misleidend. Ontdek waarom gezondheidsofficials COVID-19-vaccins als veilig beschouwen voor de meeste mensen.

  I regret deeply being vaccinated. I have had a breakthrough case after…. And I am now fighting cancer as a result. I traded my solid health, for a temporary freedom to travel and freedom from being criticized.
  https://tinyurl.com/f5m548hu

  https://www.thegatewaypundit.com/2021/10/twitter-censors-user-saying-regrets-taking-vaccine-becoming/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s