Voormalige Amerikaanse ambassadeur in Hongarije prijst Orbán´s strenge migratiepolitiek

David Cornstein en Viktor Orbán.

(Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige Amerikaanse ambassadeur in Hongarije, David Cornstein, heeft de elfjarige ambtsperiode tot nu toe van de Hongaarse minister-president Viktor Orbán een van de meest succesvolle periodes in de geschiedenis van Hongarije als democratisch land genoemd.

Door zijn politiek van deregulering, belastingverlaging en het toekennen van meer vrijheden aan ondernemingen evenals de invoering van andere maatregelen, waarmee de voormalige Amerikaanse president Donald Trump het eveneens eens zou zijn, zou Orbán de Hongaarse economie hebben aangezwengeld. Voor de corona-crisis had Hongarije een van de snelst groeiende economieën in Europa en een werkloosheidspercentage van maar 3,7%.

Over het thema migratie schreef Cornstein in een commentaar voor het conservatieve Amerikaanse maandblad “Newsmax”, dat Orbán, in tegenstelling tot de omgang van de VS met de immigratie, tijdens de migratiecrisis van 2015 onmiddellijk opdracht zou hebben gegeven tot de bouw van een hek langs de Hongaarse grens om de stroom illegale migranten in te dammen. “Orbán is de eerste Europese politicus geweest die voor de gevaren van de opname van migranten met een radicaal andere achtergrond dan die van de lokale bevolking heeft gewaarschuwd”, aldus Cornstein.

“Orbán had gelijk”, zei hij, en wees erop dat landen zoals Oostenrijk, Denemarken en Zweden na het falen van de Duitse politiek van de open grenzen het voorbeeld van Hongarije gevolgd zouden hebben.

Migratie is een van de onderwerpen waarbij Hongarije steeds opnieuw met de Europese Unie botst en waarbij het verschil tussen de westelijke linkse democratieën van Europa en de conservatieve oostelijke lidstaten duidelijk wordt.

(Bron: Hungary Today)

Bron:
pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Voormalige Amerikaanse ambassadeur in Hongarije prijst Orbán´s strenge migratiepolitiek

 1. karton zegt:

  Ieder normaal denkend persoon zou dhr. Orbán moeten prijzen, velen doen dat inmiddels maar niet-normaal-denkende personen zoals bijv. Rutte, Timmermans, Marietje in ‘t Veld, v.d.Leyen, Verhofstadt en meer van dat soort, proberen doorlopend dhr. Orbán te demoniseren en het zwijgen op te leggen. Gelukkig dat er nog mensen als dhr. Orbán bestaan.

  Geliked door 3 people

  • aris1951 zegt:

   Eindelijk een vent met ballen hou vol en laat die hele EU ploffen

   Like

  • Jan zegt:

   Tegen Polen heeft de de VPRO 2 jaar geleden een enorme hetze gevoerd met het programma Moja Polska, Mijn Polen en waarop door Polen behoorlijk heftig is gereageerd (1) aangezien zij net als nu met de Hongaarse regering gebeurt door het slijk zijn gehaald (traditie van de VPRO. Hetzelfde deden zij met Israël (2)

   Moja Polska
   https://www.vpro.nl/programmas/moja-polska.html
   Totaal eenzijdig berichtgeving. De domme trut Dore van Duivenbode weet bijv. niet eens dat 11 november de Onafhankelijkheidsdag van Polen is.
   https://www.beleven.org/feest/onafhankelijkheidsdag_polen

   1. Propagandowy film holenderski o Polsce! (Nederlandse propagandafilm over Polen!)

   2. VPRO verwijdert ‘antisemitisch’ kolonisten-spel van website
   https://www.ad.nl/buitenland/vpro-verwijdert-antisemitisch-kolonisten-spel-van-website~a290cc97/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

   Overigens is er door een aantal Polen ook een aardige video gemaakt hoe Nederland in een marxistische staat veranderde zonder dat men er eg in had

   De film beschrijft een ideologische pro-marxistische revolutie, een openlijke gebeurtenis dat met eigen ogen kan worden waargenomen en tot doel heeft perceptie van de werkelijkheid van elke burger in die mate veranderen dat ondanks de overvloed aan informatie, niemand in staat is om logische en zinvolle conclusies te trekken in het belang van de verdediging van zichzelf, hun familie, gemeenschap en staat.
   Dit is een hersenspoelingsproces gericht op demoralisatie. Mensen met waarheidsgetrouwe informatie zijn uiteindelijk niet meer bestand tegen de stortvloed van leugens die als feiten worden gepresenteerd, als waarheid feiten tegen deze meningen worden verteld, wat tot verandering van hun perceptie leidt en tot een levensbedreigende situatie. Oorlogssituaties of gewelddadige gewelddadige rellen.

   Als eerste zullen de marxisten de bevolking demoraliseren zodat er maar 1 oplossing is voor hen . Het is het begin van de onderwerping en uiteindelijke totalitaire dictatuur)

   Like

 2. Jan zegt:

  Was hij de HUIDIGE ambassadeur geweest kreeg hij bij aankomst in Amerika vanwege zij mening over Orbán van de stalinisten direct een enkeltje goelag.

  Like

 3. Bert zegt:

  Sprake ze zich maar wat vaker ergens over uit als ze nog in dienst zijn.
  Maar dan hoor je ze nooit ergens over.
  Want deze mening is natuurlijk in een weekend ontstaan.

  Like

 4. Julia zegt:

  Ook ik prijs Orban een man met daadkracht en standpunten. Wij Nederlanders hoeven niet bepaald trots te zijn om dat demissionair slappe zooitje zoals Rutte, Kaag, Hoekstra, en de rest van de demissionaire onbenullen. Zij denken ook nog continu Orban en andere daadkrachtige leiders op hun punt te kunnen zetten en te veroordelen. Ze zouden bij dit soort mensen eens een stage moeten gaan lopen misschien leert dat zooitje ongeregeld in Den Haag wat daadkracht is en hoe je eigen land en volk beschermt. Kortom alleen al Orban is genoeg om dat chaotische zooitje in Den Haag op de rail te zetten in plaats van een paar nietszeggende formateurs zoals Remkes en de nieuwe aanwinst uiteraard D66 Koolmees. Hoe kan je überhaupt nog iets goeds verwachten van dat mislukte zooitje dat een formatie moet gaan vormen. Maar ja het plan is uiteraard Rutte nog een jaar tot twee jaar aan de macht, stapt dan op en Kaag wordt de eerste vrouwelijke MP van deze corrupte bananenrepubliek voorheen Nederland. Is allemaal al bekonkeld dan weten we in ieder geval dat Nederland over niet al te lange tijd als een zinkend schip naar de diepte is gezonken en niet meer te redden.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Vandaar voormalige, dan hebben ze een eigen verstandige mening !
  Anders kraaien ze hun hersenloze baasjes na.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s