Hypotheekbezitters raken in de komende jaren hun huis kwijt

(Door: “Weethetwel”)

Komende week komen de banken weer met hun kwartaalcijfers. Die worden zeer rooskleurig is de verwachting. Uit niets mag blijken dat de levensduur van de banken bijna verstreken is. Enorme bezuinigingen, het opheffen van bijna alle filialen en het “afvloeien” van duizenden medewerkers, gecombineerd met wat speciale boekhoudtechnieken, moeten de gitzwarte toekomst van de banken verbergen. Met de banken zelf hoeft niemand medelijden te hebben, maar miljoenen spaarders hebben er hun geld gestald en dat vervliegt in heel korte tijd. Vervolgens zijn dan de mensen aan de beurt die een (hypotheek)schuld hebben aan de bank. Wat te doen als die wordt opgezegd? Dan komt niemand je helpen en sta je er alleen voor.

De banken gaan vóór de hyperinflatie failliet

Veel mensen die schulden hebben, denken dat inflatie gunstig is voor hen. Immers: de schuld wordt steeds minder waard en daardoor steeds gemakkelijker terug te betalen. Als voorbeeld geldt dan de situatie in Duitsland in de twintiger jaren van de vorige eeuw, toen de Reichsmark soms met vele procenten per dag devalueerde. Had je een schuld, dan was je die in no time kwijt.

Iedereen voelt in deze tijd op zijn klompen aan dat de Europese Centrale Bank (ECB) een onverantwoordelijk financieel beleid voert. Dagelijks worden miljarden euro’s gedrukt en uitgegeven. Het is een kwestie van tijd totdat het geld zijn waarde gaat verliezen. Dus willen veel mensen uit alle macht nog snel een huis kopen, koste wat het kost, want de rente is bijna niks en met de superinflatie in aantocht kan straks die schuld gemakkelijk terugbetaald worden. Maar niets is meer wat het lijkt, want in het draaiboek is allang voorzien dat het zo niet gaat gebeuren.

Tijdens een theatrale ondergang van het financiële systeem zullen de banken eerst het hen toevertrouwde geld opmaken om zichzelf te redden. Vervolgens zullen de schuldenaren van de bank gesommeerd worden hun schulden terug te betalen. Als die daar niet aan kunnen voldoen, zullen de zekerheden ingevorderd worden en dat zijn de huizen die als onderpand van de verstrekte leningen staan. Bijna niemand kan aan die verplichting voldoen en zo raak je ook je huis en vooral de vrijheid van je eigen huis kwijt.

Alle klanten van de banken zijn de verliezers

Dat de banken met zekerheid gaan verdwijnen, heeft te maken met de komst van het digitale geld en de daarmee gepaard gaande volledige controle over de mensheid. Het is in dit verband nodig dat er nog maar één bank is, zodat onmiddellijk bekend is wat iedereen besteedt en waar dat naartoe gaat. Dat wordt waarschijnlijk de ECB. In een eerder artikel (“Het nieuwe digitale geld, zo gruwelijk”) wordt helder uiteengezet dat digitaal geld iets heel anders is dan het weglaten van contant geld, zoals menigeen in zijn onschuld wil geloven. Digitaal geld wordt een vast onderdeel van de digitale pas en een middel bij uitstek om mensen precies te laten doen wat de machthebbers willen. Maar de weg daar naartoe is ook al rampzalig voor de gewone burgers. Op vakkundige wijze worden zij gestript van al hun bezittingen. De voorspelling van het World Economic Forum (WEF) “over 10 jaar bezit je niets meer en je bent gelukkig” is veel dichterbij dan de meesten ooit konden vermoeden.

Over de werking en het ontmantelen van het banksysteem

In het kort komt het banksysteem erop neer dat de bank geld van burgers in bezit heeft die dat (tijdelijk) niet nodig hebben en dat vervolgens uitleent aan anderen. Wie wat meer wil lezen hoe een bank werkt, raden wij dit artikel aan. Maar let op: een spaarder van een bank heeft geen enkel recht op wat dan ook. Het geld wat hij op de bank zet, is niet meer van hem en wordt vervangen door een belofte dat hij het op verzoek terug kan krijgen. Geld is een waardepapier “aan toonder”, dus degene die het bezit, heeft recht op de waarde ervan. Door het geld aan de bank te overhandigen, doet hij afstand van dat recht in het vertrouwen dat de bank het op eerste aanvraag terug zal geven. Spaarders hebben op dit moment meer geld dan ooit op de banken staan. Dat is een enorme brok koopkracht waar vaak hard voor gewerkt is. Waar de spaarders geen rekening mee houden, is dat allang vaststaat dat de euro en de banken verdwijnen.

Het slimme van onze regering is dat ze het zonde vindt dat in de periode tot aan het verdwijnen van de euro al deze koopkracht in rook opgaat. Om de koopkracht van dat geld toch nog te gebruiken, wordt in plaats van het geld dat vaststaat op de bank nieuw geld gedrukt en uitgegeven. Zoveel als de overheid maar wil. Het geldsysteem moet toch kapot. Met de niet gebruikte koopkracht van de spaarders worden zelfs lockdowns bekostigd om het systeem nog eerder in elkaar te laten zakken. Een uiterst perverse handelwijze.

Uiteindelijk zal dat leiden tot het waardeloos worden van het geld, waardoor de spaarders hun tegoeden stap voor stap kwijt zullen raken. Maar de verrassing komt ruim voordat het geld waardeloos is geworden. In 2008 was er een generale repetitie, waarbij de crash van het internationale geldsysteem werd uitgeprobeerd. De volgende keer gaat hij zeker door. Ruim voordat het huidige geld door steeds groter wordende inflatie waardeloos geworden is, zal overnight (waarschijnlijk in een weekend) het financiële systeem crashen. In een tijdsbestek van 24 uur zijn alle banken failliet. Failliet wil zeggen dat ze geen rooie cent meer hebben, zodat de spaarders naar hun tegoeden kunnen fluiten. Weg spaargeld.

Maar dan komt de aap uit de mouw: de banken hebben nog wel geld tegoed van mensen aan wie ze leningen en hypotheken hebben verstrekt. Dus valt er bij alle schuldenaren binnen veertien dagen een brief op de mat waarin de curator in het faillissement sommeert de hypotheek binnen 30 dagen terug te betalen. Zo niet, dan worden de zekerheden ingevorderd. Het mag duidelijk zijn dat het voor bijna alle huizenbezitters dan onmogelijk wordt aan deze eis te voldoen. Mochten ze nog een familielid of kennis hebben die hen had kunnen helpen, dan heeft die de pech dat die een paar weken eerder al zijn spaargeld is kwijtgeraakt door het faillissement van de bank.

Troost

Op deze manier zullen niet alleen de spaarders hun zuurverdiende geld verliezen. Bijna alle huizenbezitters zullen eveneens hun geliefde bezit verliezen. Daarnaast natuurlijk ook iedereen die een leaseauto heeft of anderszins bezittingen die met een lening betaald zijn. Maar er is één grote troost: waarschijnlijk wordt je niet je huis uitgezet en mag je er tegen betaling blijven wonen. Voorwaarde is wel dat je je gedraagt zoals de machthebbers willen: braaf meewerken aan de corona-pas, punten verdienen door gehoorzaamheid en goed gedrag, alleen geloven wat er officieel verteld wordt en braaf je twee boostershots per jaar laten zetten. “You will own nothing and you will be happy.”

Is er nog wat te redden?

Zolang de Nederlanders als makke schapen meewerken aan al dit moois zal er ook nooit een andere regering komen die dit alles een halt toeroept en weer voor de burgers opkomt. Op korte termijn is er eigenlijk maar één goed advies: probeer van de schulden en van de banken af te komen. Los zoveel mogelijk af, als je kunt alles.

Maar er is nóg een mogelijkheid. Op dit moment hebben mensen veel geld op de bank staan wat zijn waarde nog heeft. Zíj zouden de huizenbezitter kunnen helpen de hypotheek af te lossen. Het mooiste zou zijn wanneer de huizenbezitter zijn hypotheek onder zou kunnen brengen bij één van die spaarders. Dat kan een familielid zijn of twee of meer mensen die elkaar vertrouwen. Het uitgangspunt van de overeenkomst moet zijn het behoud van waarde. Dat geldt zowel voor de spaarder als voor de huizenbezitter. Degene die het huis gaat financieren, moet daarbij een aanspraak verwerven op een deel van de waarde van het huis, nu, maar vooral in de toekomst. Dat kan notarieel worden vastgelegd.

Een voorbeeld: iemand verstrekt nu een ton van zijn spaargeld om een huis met een waarde van 4 ton vrij te krijgen van de bank. Dat is 25% van de waarde. De afgesproken rente is 0%, gelijk aan wat hij op de bank zou krijgen. Over tien jaar is die ton niks meer waard maar hij heeft nog steeds recht op 25% van de waarde van het huis. Kost het huis op dat moment 4 miljoen dan is dat 1 miljoen. Hier is sprake van een echte win-win situatie: de spaarder heeft zijn spaargeld gered en de huiseigenaar is zijn huis niet kwijt. Haast u, de tijd is nog maar kort.

Door:
Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

(PS: Hier vindt u alle artikelen van “Weethetwel” op de site “E.J. Bron”. Alleen in de corona-periode al meer dan 50. Het is een interessante ontdekkingstocht dat een nep-pandemie gebruikt wordt om de maatschappij definitief te veranderen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

123 reacties op Hypotheekbezitters raken in de komende jaren hun huis kwijt

 1. saddy zegt:

  In amerika koopt blackrock die huizen op. Want straks bezit je niets meer maar moet je alles huren toch? Dat gaat ook hier gebeuren want soros met zijn blackrock bulkt van het geld.
  Jouw pensioen-geld zit voor een deel in blackrock. Je pensioengeld drijft je dus je eigen huis uit.
  Een ander deel van je pensioen-geld zit verplicht in compleet waardeloze EU-bonds.
  Straks geen huis meer en een waardeloos pensioen.

  Misschien dat je dan in de tuin bij een marokkaan, syrier of afghaan mag slapen.

  Geliked door 3 people

  • ronjaspers zegt:

   saddy.george soros is al bezig in nederland om massaal huizen op te kopen.

   Geliked door 1 persoon

  • Boike zegt:

   @ saddy 10 oktober 2021 om 20:35

   Banken hebben je een HHH (hele hoge hypotheek) aangesmeerd, voor een VTD (veel te duur) huis. Als gevolg van de milieu- en CO2-kolder stijgen de energieprijzen momenteel schandalig. De economie dreigt in elkaar te donderen. Werkeloosheid, armoe, honger en kou liggen in het verschiet. Sociale zekerheid wordt onbetaalbaar. Het digitale geld is een fictie en bestaat slechts bij de gratie van het vertrouwen. Als banken gaan omvallen, zullen rijke stinkers als Soros de hypotheekrechten overnemen met de bedoeling er nog rijker van te worden. Als jij je HHH niet netjes op tijd kunt betalen, word jij heel vakkundig van je VTD huis afgeholpen. Jij zùlt niets meer bezitten en jij zùlt (in je ellende) gelukkig zijn.

   Geliked door 2 people

   • Aad zegt:

    Je hebt voor je schulden getekend. De banken, de gemeenten, kadaster, notarissen enzo zijn verplicht naar de wet te handelen. Zoniet dan je heel simpel de infrastructuren verlammen en dan is het buiten niet prettig meer.

    Like

   • JohnTJ zegt:

    De banken en de Sorossen van deze wereld kunnen nog zo’n mooie plannen hebben, feit blijft dat de banken in gebreke zijn gebleven. m.a.w. de banken hebben simpelweg verzuimt om de hypothecaire afspraken na te komen door onnodig en vooral onverantwoord hoge risico’s aan te gaan met ons geld.

    Vergeet niet, banken hebben de plicht om zich als “financieel expert” te gedragen, zij zijn immers de instantie waar je voor advies terechtkunt. Daarnaast hebben de banken ervoor gezorgd dat er geen “omweg om de banken heen is”. Men kan jou dus nooit beschuldigen van onverantwoord handelen. Als laatste, onze koopwoningen zijn al volledig afbetaald door middels onze geboortetrust. Er zijn rond de 4.5 miljoen koopwoningen in Nederland, ik denk dat de meeste huizenbezitters er dan ook alles voor over zullen hebben om hun woning als EIGENDOM te behouden.

    Laten we zeggen dat 60% van de woningeigenaren bereid is om 150 Euro in te leggen. Dan hebben we het over een bedrag van 2.700.000 x 150 Euro dit komt neer op VIERHONDERDVIJFTIGE MILJOEN EURO. Hiermee koop je de beste advocaten ter wereld en kun je tot in den treuren blijven procederen tegen de staat. De meeste zaken lopen immers spaak omdat de staat voldoende geld heeft om in hoger beroep te gaan. Hierdoor komt de burger in geldgebrek en verliest de zaak. Dit probleem lijkt me met 450.000.000 Euro gedekt.

    Dit getal veranderd natuurlijk naarmate het aantal mensen die meebetalen omhoog gaat. Ik kan me zomaar voorstellen dat 80% van de mensen mee zal doen, ook als je een inleg vraagt van 300 Euro.
    In dat geval praat je over 1.08.000.000 oftewel EENMILJARDTACHTIGMILJOEN Euro

    Like

  • jan zegt:

   En geld op een creditcard? Beleggingen?

   Like

  • Kim zegt:

   Indien het u lukt op de hypotheek af te lossen, zorg er dan zeker voor dat u het hypotheekrecht ook afkoopt, doet u dit niet, dan heeft de bank alsnog het recht om uw huis af te nemen bij hun eigen faillissement. Veel mensen vergeten dit. Zeer belangrijk!

   Like

 2. Bert zegt:

  Wat een goed en duidelijk artikelijk, bedankt.
  Ik heb zo iets altijd al van tevoren bedacht en voorspelt.
  Maar wat wist ik er nou van, ik had geen schulden en geen koophuis.
  Ik kan die 2 bijdehanden broertjes van mij recht in hun bek uit lachen als ze het zo ver is.
  Want hoe meer schulden, des te gunstiger kon je er mee weg komen om goed te leven.
  Was hun motto, dus alles op de pof. Iedereen doet het toch.
  En tot hun strot diep in de schuld, met alles. Tot de laatste dag dat ze leven.
  Maar het zijn dan ook niet de aller slimste naar mijn idee.
  Van hun ouders hebben ze het niet zo geleerd, eerst sparen, dan pas kopen.

  Geliked door 2 people

  • Vilseledd zegt:

   Ja, ook vaak dergelijke opmerkingen meegekregen an collega’s: “Huren is geld weggooien.” Huren is eerst het geld verdienen en er dan een uitgave mee doen, net als eten kopen, een computer, benzine of een reis. Lenen is een risico nemen. Ik huur en kan op bijstandsniveau en op de beslagvrije voet leven door mijn ervaring met mensen met schulden en lopend bij de voedselbank. Velen, die de praatjes van hypotheekverstrekkers geloofd hebben, kunnen dit niet.

   Like

   • Bert zegt:

    Hier hetzelfde verhaal.
    Niemand kan de toekomst inschatten of het over 20 tot 30 jaar nog steeds zo gunstig gaat.
    Gok je mis, zit je er naast, dan kan dat de voedselbank betekenen.
    Schulden opbouwen kan de rest van je leven slopen.
    Ik heb er vele zo de vernieling in zien gaan.
    Die voorheen de grootste en stoerste praatjes hadden hoe goed het wel met ze ging.

    Like

  • Magna zegt:

   En zo zitten sommige mensen hun hele leven lang in een tussenwoning.
   Je leeft maar 1x, geniet dr van!

   Like

 3. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Om die ton die dan 1 miljoen geworden is terug te krijgen moet de huiseigenaar alsnog zijn huis verkopen? De lener wil wel zijn geld terug neem ik aan? Of moet ie wachten tot de huiseigenaar/eigenaren overleden zijn?

  Like

  • peter zegt:

   Exact. Maar het verschil is dat je tegen die tijd nog wel een huis hebt om te verkopen.

   Like

   • Anita zegt:

    Wij zijn autonoom geworden en zijn nu diplomatiek onschendbaar. Daarnaast hebben wij een zekerheid stelling overeenkomst, daarmee beveilig je je eigen bezittingen, dus ook je huis. Door autonoom te worden verander je van persoon naar levend mens. Wanneer je het hele proces doorlopen hebt ben jij degene die als eerste in lijn de schuldeiser bent als mens. De bank kan dan jouw huis niet meer opeisen. En je huis wordt je eigen ambassade legatie. Zoek naar informatie op autonoom totaal.nl. bergerrechtherstel.

    Like

 4. ronjaspers zegt:

  Weethetwel.Bedankt voor de waarschuwing,ik heb dan wel geen koophuis maar toch.Ik weet al langer dat ze het contante geld gaan afschaffen,ook gaan ze de boeren onteigenen (voedselvoorziening) Gas en stroom wordt onbetaalbaar gemaakt,de corona hoax staats/machtsgreep,het afpakken van onze mensenrechten en vrijheden en het slopen van de economie.Het doodspuiten van de burgers met de dodelijke corona vaccinazi,s met vertraging (killswitch) dit alles bij elkaar opgeteld is een garantie voor een hel op aarde voor alles en iedereen.

  Geliked door 1 persoon

 5. A3 zegt:

  Dit is waarschijnlijk ook toepasbaar voor de dollar. Maar er kunnen landen zijn waar er geen euro gebruikt wordt. Dat moet een land met een geld politiek zijn die redelijk solide is, zoals de Zwitserse franc

  Like

 6. vangie1206j zegt:

  Gelukkig heb ik mijn huis alhier contact betaald en zal ik eventueel mijn reserve geld omzetten in een waardevol product bv. Goud.

  Geliked door 4 people

  • Boike zegt:

   @ vangie1206j 10 oktober 2021 om 22:34

   Hou er maar rekening mee, dat het bezit van goud binnenkort wel verboden zal worden. Het zal je gewoon worden afgenomen. Ze zijn al druk doende systemen op te zetten om alle particulier goud, zilver, juwelen en kunstschatten te registreren. Bovendien het goud waarin je kunt beleggen is digitaal goud en is net als digitaal geld slechts cijfertjes in een computer. Dus fictief. Transacties in echt goud worden al geregistreerd.

   Geliked door 3 people

   • vangie1206j zegt:

    @ Boike ook daar heb ik aan gedacht en niks geen digital rotzooi wat ze met 1 delite toets kunnen afnemen maar baar goud bv.
    En als (IK het nog mag meemaken) zal dan desnoods het omzetten in bewapening.
    Zij geweld gebruiken dan ik ook.

    Geliked door 2 people

   • karton zegt:

    @ vangie1206j op 11-10-2021 om 23.44 u.
    Als u uw geld nu nog wilt omzetten in bewapening, bent u mogelijk iets a.d. late kant, hoewel……….wapens zijn altijd én op veel plaatsen te koop. Maar de controle erop is door dat linkse gajes behoorlijk verscherpt en de aankoop is bemoeilijkt, maar niet onmogelijk.
    Ik heb dat plm. 15-20 jaar geleden gedaan en ’t ging toen nog makkelijk.
    Ik moet u eerlijk bekennen : Ik voel me er goed bij en óók nog eens veilig, vooral op straat.

    Geliked door 1 persoon

   • vangie1206j zegt:

    Karton hier in de Filipijnen is zat te ritselen ze zijn hier gek op geld en wapens verkrijgen moet hier niet zo moeilijk zijn.
    Er zijn hier zelfs kleine fabriekje die handvuur wapens maken.

    Like

   • Vilseledd zegt:

    Ooit iets gekocht, wil niet zeggen, dat ik het nog heb.

    Like

   • Stef zegt:

    Tot 10.000 euro wordt niet geregistreerd.

    Like

  • F. Akinci zegt:

   Wat heb je dan aan goud en zilver als je er niets mee kunt kopen? We gaan immers allemaal digitaal toch? Is een vraag omdat ik ook overweeg om goud te kopen

   Like

   • Anita zegt:

    Ik zou niet in goud of zilver beleggen want die willen ze in de toekomst verbieden om te bezitten bij particulieren, eerst maar eens goed in verdiepen

    Like

   • vangie1206j zegt:

    Nou ze verbieden er maar op los heb schijt aan die ploerten.

    Like

   • Didier zegt:

    Eerst 0 op je rekening en dan omzetten in cryptomunt als je voldoet aan hun eisen covid safe ticket op app dan green deal social score

    Like

   • Jeroen zegt:

    Het simpele feit dat er een parallelle samenleving gaat ontstaan van ongewensten. Het is een kopie van de behandeling van de ongevaccineerden.

    Er zijn alleen wat punten: als digitaal geld programmeerbaar wordt, wat kan de ontvanger er dan mee. Dat kan alleen als alles alle bedrijven van de staat zijn (communisme dus).

    Daarnaast ontstaat de vraag: hoe lang duurt het, voordat een groot deel van de bevolking ongewenst is of een deel van de bevolking deze staatsvorm ongewenst achten.

    Het blijft simpel: als genoeg mensen niet mee doen dat valt dat systeem meteen.

    Like

 7. Henk der Niederlánder zegt:

  Zeer goed gezien @ Weerhetwel.
  In de kleine lettertjes van je hypotheekacte staat namelijk dat de bank je schuld a la minuut terug kan vorderen.
  Veel mensen nemen niet de moeite om hun Hypotheekacte goed door te lezen en daar gaat zwaar misbruik van gemaakt worden door de banken.

  Geliked door 2 people

  • Hans zegt:

   Beste oplossing net als de fransen tijdens de franse revolutie
   Alle schuldigen (ministers globalisten
   Adel en rijke der aarde)
   Opruimen en mooi nieuw begin maken
   Met eerlijke door het volk gekozen mensen.

   Like

 8. Scevian zegt:

  Lijkt me een sterk verhaal. Banken leven van geleend geld, zolang je aflost is alles oke. En miljoenen mensen hun huis uitzetten, zie ik ook niet zo snel gebeuren. Door de agent die zelf net ze huis is uitgezet zeker?
  Sorry, broodje Aap verhaal.

  Geliked door 2 people

  • Boike zegt:

   @ Scevian 10 oktober 2021 om 23:44

   Banken leven inderdaad van geleend geld. Maar als jij straks werkeloos bent en geen inkomen meer hebt en je hypotheek niet meer kunt betalen, nemen ze je je huis af.

   Door de CO2-kolder rijzen de energieprijzen de pan uit. Dat kan het bedrijfsleven niet meer opbrengen. Bedrijven moeten sluiten en gaan failliet. Een crisis, erger dan 90 jaar geleden, zal het gevolg zijn. Het sociale stelsel l in elkaar donderen. Werkeloosheid, armoe, kou en honger liggen in het verschiet. En dat is geen broodje aap !!! Je wordt door een deurwaarder op straat gezet, die wordt bijgestaan door politieagenten, die blij zijn nog een baantje te hebben.

   Like

   • Hans zegt:

    Beste oplossing net als de fransen tijdens de franse revolutie
    Alle schuldigen (ministers globalisten
    Adel en rijke der aarde)
    Opruimen en mooi nieuw begin maken
    Met eerlijke door het volk gekozen mensen.

    Geliked door 1 persoon

   • Jorrit Kroeze zegt:

    Ik zal dit alles niet ontkennen, maar ik zie haken en ogen. Wat denk je wat al die dakloos gemaakte mensen gaan doen met hun leegstande huizen???

    Like

  • peter zegt:

   Niemand wordt zijn huis uit gezet. Je gaat echter huur betalen -kort door de bocht aan Blackrock- om in je eigen huis te mogen blijven wonen.

   Like

 9. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Tijl is zeker geen econoom maar ook ik zie met lede ogen aan hoe westerse landen omgaan met staatsschulden, het bijdrukken van geld dat onder Draghi is begonnen kan niet anders dan grote gevolgen gaan krijgen maar het is niet alleen Europa dat waanzinnige risico’s neemt, ook de USA laten hun schuld tot vele biljoenen oplopen.
  Waar en hoe dat gaat eindigen, ik heb geen flauw idee, dat banken zoals Weethetwel beweert hypotheken zouden kunnen opeisen is bij mijn weten niet mogelijk tenzij de huisbezitter in gebreke blijft, zolang hij zijn aflossing op tijd betaalt kan hem voor zover ik weet niks gebeuren.
  Dat neemt mijn zorgen echter niet weg want de geldontwaarding gaat er naar mijn mening wel op enig moment van komen.

  Like

 10. Boike zegt:

  We leven momenteel in hele rare tijden. Het zijn de tijden van de “Grote Reset” voor voor de satanische “Nieuwe WereldOrde”. Ordo ab Chao (orde door chaos).

  Het zijn tijden waarin leugen en bedrog regeren. Het abnormale is tot het nieuwe normaal verklaard. Apartheid is reeds ingevoerd. Migranten uit de hele wereld komen hier brengen, waarvoor ze thuis weglopen. Democratie is tot dictatuur verworden. Kadaverdiscipline wordt verwacht van ons, de onderdanen. Vrouwe Justitia heeft haar blinddoek afgeworpen. Angst voor een niet bestaande pandemie beheerst het dagelijkse leven. Necrofielen hebben een reductie van de wereldbevolking middels injecties reeds op gang gebracht. De media brengen propaganda waarmee de bevolking in slaap wordt gesust. Hele rijke stinkers worden weldoeners genoemd, terwijl ze criminele organisaties financieren. De economie valt stil. Supermarkten hebben grote moeite, de schappen nog te vullen. Bij de middenstand gaat de een na de ander failliet. Een klimaatkolder draagt bij aan een enorme prijsstijging voor brandstof en energie, hetgeen een grote algemene inflatie teweegbrengt. Energie wordt onbetaalbaar. Van landbouwgronden wordt natuurgebied gemaakt. Het boerenbedrijf is binnenkort een onmogelijkheid. Geld is reeds grotendeels gereduceerd tot virtuele cijfertjes in de grote computer. Banken dreigen om te vallen. Werkeloosheid, kou en armoe doemen op in het verschiet. Bendes die plunderend rondtrekken is niet meer ondenkbaar. De overheid investeert enorm in handhavingsinstanties. Eigenaren van VTD (veel te dure) huizen met HHH (hele hoge hypotheek) worden binnenkort vakkundig van hun mooie eigendom afgeholpen. En dat zullen ze de rest van hun leven heugen.

  Klaus Schwab, de grote man van het WEF (World Economis Forum) zegt het keer op keer: “U zùlt niets meer bezitten en u zùlt gelukkig zijn”. O ja, waar haalt die schurk het lef vandaan ???

  Hoe lang blijven wij, de gewone mensen, deze rare tijden van het nieuwe normaal, nog pikken ??? Hoe lang laten wij ons nog ringeloren ??? Wanneer zeggen wij, dat het genoeg geweest is ??? Wanneer maken we een eind aan het duivelsgespuis ??? Wanneer gaat het volk met de hooivork naar Den Haag, Brussel en Davos ???

  Geliked door 4 people

 11. runner1994 zegt:

  Juist en niet anders. Kleine toevoeging. Het gaat klappen zodra CBDC (Central Bank digital currency) klaar is. Nu ruim 120 landen (waarschijnlijk meer) bezig met testen. Koop BTC als verzekering op je geld!

  Geliked door 1 persoon

  • Nick Hendriks zegt:

   En BTC is niet digitaal en gekoppeld aan je bankrekening in fiat geld?

   Like

   • Mart zegt:

    Wel digitaal, niet gekoppeld aan je bankrekening in fiat geld.
    BTC in eigen beheer houden, dan kan het niet afgepakt worden bij een bank-bail-in.

    Like

  • Steef zegt:

   BTC is nu een Surveillance Coin: alle blockchain transacties worden gevolgd, gelabeld door blockchain analytic bedrijven en gekoppeld aan de eigenaren.
   Wat we nodig hebben is Censorship Resistance & Privacy at the protocol level, oftewel MONERO (XMR) en Pirate Chain (ARRR)!
   https://getmonero.org

   Like

 12. pepo Copyright zegt:

  Klopt als een bus.

  Maar vergeet niet dat de komende maanden / jaren minimaal 30 % van de wereld zal overlijden.
  Dit wil een overvloed aan vrij land en huizen ter gevolgen hebben.
  Het resultaat is dat de waarde gigantisch af zal nemen én je versnelde afbetaling zal voor niets geweest zijn.
  Het hele gebeuren zal een domino effect hebben.

  Geliked door 2 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Wat dacht je Pepo van de Afrikanen en aanverwant tuig dat een huis moet hebben.
   Huizenoverschot geenprobleem wat meer import en probleem opgelost

   Like

 13. Xander zegt:

  Jezelf voorbereiden tegen de megalomane Europesecommisie of het misdadige bankwezen zie ik als een groot en noodzakelijk goed.
  Alleen de realiteit is dat banken waarbij bijna alle Nederlanders de hypotheek heeft afgesloten niet meer de eigenaar is van deze hypotheek en derhalve heeft de bank niets op te eisen als jij je blijft betalen. Jouw bank is niets meer of minder dan een doorgeefluik van jouw hypotheekbedrag.
  Omdat jouw schuld aan de bank is doorverkocht aan (buitenlandse) pensioenfondsen of andere beleggers.
  Schuld is op de balans het winstlatende bezit van een ander, waarom dit dan kapot maken?
  Nederlanders zijn zeer trouwe betalers, dus welke valuta er ook komt na de euro, Nederlanders blijven betalen en kromliggen voor hun huis…
  Natuurlijk heb ik het bovenstaande niet zelf bedacht, deze eer komt toe aan Arnoud Wellens.
  Dhr. Wellens heeft zeer interessante interviews gegeven over deze materie bij o.a. Madelon rijdt en café Weltschmerz.
  Mijn persoonlijke mening is wel dat je als mens beter geen schulden meer kunt hebben en niet afhankelijk bent van de overheid.
  Wederom hulde aan E.J. Bron voor het plaatsen van een onderwerp waarbij de lezer geprikkeld wordt te gaan nadenken en niet alles klakkeloos te ondergaan.

  Geliked door 2 people

 14. flo zegt:

  Beangstigend vooruitzicht.

  Like

 15. Stefan zegt:

  Dat is dan het startschot om te stoppen met werken. Als je niets meer te verliezen hebt, hoef je ook niet meer sociaal te leven. Ik denk dat de overheid niet in de gaten heeft dat eigen bezit het middel is waarom mensen zich netjes blijven gedragen, ondanks de grillige houding van de politiek.

  Geliked door 1 persoon

 16. Han zegt:

  ff voor de goede orde, geld gaat verdwijnen stelt u, waarom zou ik dan 1.00.000 willen of kunnen bezitten, van iets wat kennelijk niet meer bestaat ?
  mis ik nu een stukje, of heb ik ergens een afslag gemist ?

  Like

  • Xander zegt:

   Het lullige is juist dat jouw geld verdwijnt maar je schuld blijft bestaan!
   Hoe ziek zijn ze? Beter iets leuks gaan doen dan over deze afgrond te staren.
   Kijktip: Arno Wellens over geldzaken en banken.

   Like

   • Belkoning zegt:

    Is bij de DSB bank toen ook gebeurd. Het geld op je rekening was je kwijt maar je hypotheek kon je gewoon blijven afbetalen…… De geschiedenis herhaalt zich in alle facetten.

    Like

 17. Duchesne zegt:

  Digitaal geld is totale macht voor de beheerder van de computer waar dit geld opstaat. Men beschikt letterlijk over leven en dood. Pesten of gewoon kapotmaken door een account te laten verdwijnen of te blokkeren zal norm zijn, en zowel door overheid als prive persoon in de mogelijkhied tot toegang tot de controle worden toegepast…
  Een dusdanige macht over mensen is niet alleen ongewenst, maar een garantie voor een toekomst met willekeur en slachtingen. Een nieuwe Holomodor is niet ondenkbaar…..

  Ik heb lopen nadenken over het domino effect van banken die omvallen, en het omschakelen naar digitaal betalen.
  Als spaargelden eerst ontoegankelijk worden en daarna de hypotheken worden opgeeist, zoals in het stuk word beschreven, dan betekend dat ook dat mensen met een afbetaald huis geen reserves meer hebben behalve wat men contant nog heeft. Rekeningen zullen echter blijven komen.
  Aandelen zullen in een dusdanig systeem waardeloos worden en fabrieken en bedrijven failliet en daarna genationaliseerd, of beter, ge Europaniseerd…
  Weg aandelen, weg geld…
  En wat met auto’s…die rijden niet zonder benzine. Benzine kun je nu gewoon kopen, maar als de oliemaatschappij niet langer draait op winst, dan zal de brandstof ook anders worden verdeeld, bijvoorbeeld op basis van sociaal nut of verdienste. Werkenden krijgen dan toegang tot brandstof, ieder ander zal eerst nog beperkt toegang hebben en dan niet meer. De CO2 agenda van de milieulobby, iedereen uit de auto. Weg vrijheid.
  Electrisch rijden zal de toekomst zijn, maar dan beperkt toegangkelijk voor wie voor de machthebbers nut heeft. Openbaar vervoer zal zijn waarde verliezen want mensen die niet langer geld verdienen om naar eigen dunken uit te geven hoeven ook niet meer te reizen. Vergeet vakantie, dat zal enkel voor hen in overheidsdienst nog gelden, waardoor werken in overheidsdienst de enige weg is uit totale armoede. De lolly….

  De loyaliteit van overheids personeel zal erin liggen dat men de gesmeerde en belegde boterham niet wil opgeven en daarvoor zal doen wat word opgedragen. Alles. Na de eerste dode burger en de tweede is het een nieuw normaal.
  Moorden door overheids personeel zal terrorisme bestrijding worden genoemd, of volksbescherming…we zullen geloofwaardige uitleg via reclame slogans zien gemaakt door experts….. En wie bij de overheid PTSS of andere mankementen krijgt mag de vuilnisbak in, er zullen genoeg gegadigden zijn voor die belegde gesmeerde boterham met dito voordelen. loyaliteit is geen overhedis beleid.
  Mocht je jezelf afvragen hoe mensen ertoe komen een ander gevangen te zetten en daarna te doden….de politieagent van vandaag zal het mogen ook doen, omdat moreel besef in de geschiedenis ondergeschikt is aan de veiligheid van een baan en de bescherming van een organisatie. En ook voor hen is het straks moorden of de armoede in, en de collega ambtenaar neemt de vrouw met dubbel D en het strakke lijf wel over…zolang het strak is….
  Dat is de Great Reset, alle zekerheden gereduceerd tot een A4tje met duidelijke regels en duidelijke straffen. De mens als slaaf zonder uitweg.

  Waar men het recht vandaan haalt? Kwestie van geweld, dat is de basis van heel ons rechtsyteem. Als vreedzame betogers door politie worden weggeslagen en politie in burger demonstraties laat escaleren, dan is recht en wet dood. Dan is het principe van recht hebben en van rechten mogen genieten opgeheven. Bedankt daarvoor de minister, de premier, zelfs de koning, het is in hun opdracht dan wel goedkeuring dat het gebeurd.
  Dan is enkel geweld nog de wet, en geweld nog de uitweg. Daar zijn wij als burgers geplaatst, in de positie van knielen of de strijd aangaan.
  Vergeet het woord geweldloos, Ghandi had ook geweren en die schoten kogels en maakten ook doden. Laat je niet wijs maken dat geweldloze demonstraties het middel zijn tot verandering, dat is de grootste vorm van zelfbedrog. Als de een slaat is enkel terugslaan en harder het redmiddel, discussie is zinloos na de eerste klap.

  Maar terug naar die mensen die nog bezit hebben omdat het afbetaald was…
  Blijft voor de huisbezitters enkel over wat men heeft aan goud en andere waarde zaken. Die zullen in een tweede economie altijd de betaalnorm bepalen. Immers in de wereld zullen altijd plekken zijn waar wel kan worden betaald en verkocht met goud.
  Alles gaat op, anderen willen graag hebben wat jij hebt, dus bedelen, chantage en pure roof zal het gevolg zijn. Familie zal stelen van familie, en partners van elkaar.
  Prostitutie, roof en moord dagelijkse kost en iedereen zal ermee te maken hebben.
  Als zulk een situatie enkele jaren kan bestaan zal iedere vorm van rust voor velenn een verademing zijn. En dus zal men gelukkig zijn, niets had men al.

  Dit is de Great Reset, de mens van alle eigenwaarde ontdoen en dan broodkruimels geven. Het kan zomaar 2030 zijn….Maar dit is de helft van het verhaal.

  Waarom de massa voeden als deze eigenlijk enkel eet en verder niet noodzakelijk is? Yep, als alles maar zwart genoeg is willen ze wel dood, dus door gezondheidszorg te minimaliseren of enkel nog toegangkelijk te maken voor overheids personeel sterft de bevolking sneller en eerder….Doe daarbij nog wat ziektes, een massaal kapotgespoten immuunsysteem en koude winters zonder stroom en gas en voedsel dat niet verkrijgbaar is, zet alles in lockdown zodat ze niet zelf nog iets uit de bossen of landerijen kunnen halen en ze gaan bij bosjes.
  Het menselijk lichaam is een enorme zak verzamelde bouwstoffen, dus kapotspuiten van de lijken of gewoon levende kutburgers kapot spuiten en alles opvangen, filteren en drogen en het is de meest geweldige kunstmest die geen fabriek ooit anders kan produceren. De tomaatjes doen het heel mooi dit jaar…

  We zitten in een boot die een waterval afgaat, en de overheid neemt alle middelen af die dat zouden kunnen verhinderen. Lockdown is gevang nemen, en de volgende lockdown zal zware straffen kennen voor overtreders, hard en mogelijk met dodelijk geweld worden gehandhaafd en de massa zal luisteren, uit angst en omdat ze al getraind hebben.

  Lockdown of quarantaine van gezonde mensen en het verbieden van niet ingespotenen om aan het volledige sociale leven deel te nemen en te reizen is meer dan misdadig, en hen die dit opdragen en hen die dit uitvoeren zouden moeten worden berecht.
  Het dwingen tot inspuiting of het tegen betaling moeten laten “testen” met een totaal ongeschikt middel is ook misdadig. En de regeringen doen het toch, opzettelijk want het bestaat niet dat ze niet weten welke faalmachine ze berijden….

  Wat nu gebeurd is een failliet van alle opgebouwde kennis en kunde, van alle rechten en morele plichten. Als we nog een massa die een revolutie pleegt gaan zien dan kijken we naar een hele grote gorep mensen met allemaal een mobieltje in de lucht….en ze zullen geen ene moer verder zijn dan de dag ervoor…maar wel gelukkig met de opnames en de tiktok variaties….re vo niks nie…

  Met het ontnemen van contant geld word de mens zowel motivatie tot vernieuwing en ontwikkeling als vrijheid en geluk ontnomen. Geluk omdat geld het gereedschaop is tot het indelen van een leven en het uitbouwen en realiseren van een levensvisie. De mens als schepper, de mens als genieter van de wereld en alles daarin. En sommigen willen alles, en de rest meot weg, dood.

  En dat is wat de mens onderscheid van de dieren, het dromen en bedenken, het maken en het groeien in kennis en creativiteit. Geweld is daar de meest primitieve vorm van, het monopolie van de overheid. Eigenlijk HET symbool bij uitstek van onvermogen en falen. Slaan omdat het plan stinkt, de uitvoerig nog harder en de kritiek niet gehoord mag worden door de onfeilbaarheid van de planmakers. Arrogantie, een typische besmettelijke overheids ziekte.

  Alles wat leeft kan eten. En dat is het vaak dan ook en niets meer. Eten en gegeten worden.

  U word nu afgericht en straks in de rij gezet om als voedsel te dienen.
  En dat is de complete Great Reset.

  Ik hou altijd van oplossingen zoeken: vluchten kan nog maar de waanzin zal overal komen. Een groep zoeken om te overleven zal tijdelijk zijn omdat uiteindelijk de overheid met geweld zal handhaven. De overlever van de toekomst moet de tegenpartij blind en doof maken waar mogelijk, de middelen tot overheersing ontnemen. Communicatie en energie zijn daarbij heel essentieel, net als logistiek en de opvolging van opdrachten door de eigen machine.
  Leiding geven terwijl iemand naast je bed staat die dat wil verhinderen haalt tandjes uit de tandwielen, waardoor het systeem steeds meer hapert. Vervangen van onderdelen kost tijd en maakt dat de productie stil valt. Dat geeft het produckt ademruimte, kansen.
  Macht is het uiteindelijke doel. Macht kan enkel worden uitgeoefend als de bovengenoemde voorwaarden er zijn. Anders word organisatie chaos en chaos is en blijft vrijheid.

  In wat ooit een democratie was werd gesteld dat discussie en overleg tot oplossingen zouden leiden. De discussie is vermoord door partijen uit te sluiten en daarmee een deel van de belang hebbenden. De pers is kapot en een proaganda kanaal, maar ze denken zelf nog steeds vrij te zijn. nou ja, ze zeggen dat iedere dat bij hun berichtgeveng….

  Onze “democratie” is een beetje zoals een aandeelhouders vergadering waarbij de grootste aandeelhouders die samen meer dan 50 % van de aandelen bezitten (met geleend “geld” van de eigen bank die het spul maakt vaak) gezamelijk besluiten dat het bedrijf voor het symbolische bedrag van 1 cent word verkocht aan een ander bedrijf en dat de aandelen tot nul en niets vervallen. De rest van de aandeelhouders kan dat niet willen, maar omdat het democratisch is besloten is iedereen alles kwijt. Iedereen? nou ja, de grootste aandeelhouders zijn natuurlijk ook eigenaar van dat andere bedrijf dat de boel voor 1 cent kreeg. Maar verder niemand anders….zo word Nederland uitgehold en verkocht aan de EU, met geld wat niet bestaat en wetten die worden vervangen door wetten die de EU zelf bedacht heeft.

  De EU heeft binnen de EU met zelfgemaakt geld van alle landen de staats schulden opgekocht, wat de EU tot schuldeiser maakt zonder dat ze ooit een cent eigen geld hebben gebruikt. Gewoon uit het niets geld uitgeven, als ik het dsoe ben ik een misdadiger…. De selecte groep EU lieden beslissen over de financieele toekomst van landen en de kleintjes zoials Letland, Estland en Litouwen kunnen ze breken wanneer ze willen….bij de wat grotere dreigen ze ermee…
  Totalitair dictatuur gedrag.

  En die paar aandeelhouders die de EU besturen, die doen niets tegen de eigen regels die ze zelf bedacht hebben, die passen de regels aan zoals het hun uitkomt. Hoezo democratie en stemmen voor landelijke leiders en voor de EU…?
  En u doet al helemaal niets tegen regels, wanneer 65 jaar de leeftijd is om weggespoten te worden door kunstmest, of langer dan 2 jaar niet productief zijn….dan komern een paar mannen/vrouwen/broodsroosters met blauwe jaskes en pistolen u ophalen…ze doen slechts hun plicht, dus wees niet boos.

  Ik kijk altijd naar wat er was en hoe het nu is. Dit is wat ik zie dat onze “leiders” aan het doen zijn, ze zijn aandeelhouders die een meerderheid vormen en de minderheid totaal beroven van alles, vandaag bezit en geld, morgen het leven. Omdat het kan. Legaal ook nog, en omdat er altijd lui zijn die het tegen betaling en wat voordeel boven anderen willen uitvoeren.

  Jou beul hoeft je taal niet te spreken, jou cultuur niet te begrijpen of te respecteren. Jou beul wil enkel zijn of haar beloning binnen halen. Tot ook jou beul worden vervangen en zelf word weggespoten….

  Hij die vrede wil wapend zich, zo sprak Julius Ceasar. Hij slachtte vele volkeren af als voorbeeld en om zijn standpunt te benadrukken, de Zwitsers zijn daar het beste voorbeeld van, verbood overwonnen volkeren wapens te bezitten en bracht “beschaving”, onder andere in de vorm van rechtbanken en rechtspraak… dank je Juul….
  De slaven die als belasting werden geheven vulden de bordelen van Rome, roodharigen waren daarbij favoriet trouwens…Vrouwen zullen in een EU wereld met Islam dominantie die rol weer krijgen, voorwerp, object voor sex, ruilmiddel, bokszak.

  Was ik een vrouw zou ik mezelf nu op alle mogelijke manieren wapenen, leren hoe ik moet overleven en mezelf voorbereiden om te doden om zelf te overleven. Ik zou bondgenoten zoeken, netwerkjes opzetten en iedere morele afweging over leven en dood terugvoeren tot mijn eigen leven en het belang dat ik eraan hecht. Ik zou mezelf leren te sterven, omdat de angst om dood te gaan het leven in de weg staat.

  Maar ik ben een man.
  Sterkte.

  Duchesne.

  Geliked door 4 people

 18. R Thomasson zegt:

  De Chtonische geldmonsters komen geleidelijk met hun smerige kop boven de modder. Zij broeden op plannen om ons als mensen, en onze wereld kapot te maken. Zij hebben weinig moeite “politieke leiders” om te kopen …De geldpers van de ECB draait overuren https://www.trouw.nl/economie/de-geldpers-van-de-ecb-draait-overuren-hoe-gevaarlijk-is-al-dat-nieuwgedrukte-geld~b5bc3635/. Met een bedrag bestaande uit een hoop digitale 1 en 0 doen ze alles; inclusief hun land verraden, en hun volk als slaven aan een wreed systeem te verpachten. In tegendeel tot de Chtonische monsters van Dante Alighieri (Comedia Divina), zijn de globalistische geldmonsters minder intelligent. Zij hebben hun menselijkheid verloren, maar kregen geen bovennatuurlijke monsterlijke intelligentie. Zij kunnen niet begrijpen dat met het onderuithalen van de banken en monetaire systeem, gaat de hele economie naar de kloten. Ook rijke mensen – hun broeders – zijn afhankelijk van dienstverlenende bedrijven, industrie, en van goed functionerende overheid. In de tijd dat zij nog mensen-kinderen waren, hebben zij geen geschiedenislessen gevolgd. Anders hadden ze begrijpen, dat financiële crash brengt chaos, burgeroorlogen en oorlogen op wereldformaat. Zonder de economische crash van 1929, zou de NSDAP niet aan de macht komen, en de wereld zou geen Wereldoorlog meemaken. Trouwens, dezelfde soort intelligente monsters die nu over een wereldheerschappij dromen, zijn degenen die Adolf Hitler financieel hadden gesteund aan de macht te komen. https://www.metmuseum.org/art/collection/search/265672 Zij hebben ook nooit gehoord over de Franse Revolutie en de oktober Revolutie van 1917. Beide hebben een flinke schoonmaakt gemaakt in de samenlevingen van beide landen. De ridders van de Tempelorde dachten, met hun immense rijkdommen, Europa voor de eeuwigheid in hun macht te kunnen houden. Zonder succes. Hun hoogmoed, en ondoordachte handelswijzen hebben er een einde aan gebracht. Op bevel van de paus werd op vrijdagnacht, 13 en 14 oktober 1307, een klopjacht op ze geopend. Zij werden vermoord, gearresteerd, gefolterd en geëxecuteerd. Er zijn maar bitter weinig van hen, die de slacht hadden ontsnapt. Het zou geen slecht idee zijn voor de oude nazi-kadaver Klaus Schwab, spuitjes Bill Gates, de 91-jarige George Soros, en hun vrienden een beetje in geschiedenisboeken te neuzen; al staan de oudjes onder hen al met een been in het graf.

  Geliked door 1 persoon

 19. Jelly zegt:

  gaan de banken wereldwijd failliet, ze zijn eigenlijk al failliet natuurlijk. Heeft het zin om nog uit te wijken naar een ander land?

  Like

 20. Boike zegt:

  Ik kon vanmorgen GEEN geld meer uit de muur halen bij de RABO. Alle geldautomaten waren geblokkeerd. Ook bij de ING waren de geldautomaten geblokkeerd. Het grote RABO-kantoor, 2 jaar geleden nog helemaal gerenoveerd, staat nu bijna leeg. Teken van de wand ?!?!? Is de RABO zo goed als failliet ?!?!? Ik heb inmiddels bij een geldautomaat aan de andere kant van de stad het maximaal opneembare bedrag opgenomen en in een oude sok gestopt. Ik neem geen risico meer. Ik haal mijn geld bij de bank weg.

  Geliked door 1 persoon

  • Bert zegt:

   Boike, ik heb al jaren een oude sok.
   Officieel niet meer dan 500 euro, maar zelfs dat vertel ik ze niet eens.
   IK heb NIKS.
   Als je 200 euro over houd op 1 januari, dan krijg je geen kwijtschelding gemeente belasting.
   Je krijgt het dan wel uiteindelijk, maar het wordt dan wel verschrikkelijk veel werk met vele gekopieerde papieren, wat maanden kan duren.
   Hou je geen 200 euro over, is er niks aan de hand en gaat alles automatisch.
   Ik heb het nou inmiddels wel door hoe het werkt hier.
   Dus hou ik er rekening mee.

   Like

 21. Bob zegt:

  De goud voorraden van de banken en de centrale zijn de onderpand
  van de munt van een land. Zijn deze goud voorraden dan al
  weggesluisd.
  De ECB drukt geld zonder onderpand dat wil zeggen dat
  de Euro nu al waardeloos is.

  Like

  • Fred F zegt:

   Ik heb van willekeurige bezoekers van een willekeurig forum vernomen dat goud helemaal niet zo schaars en waardevol is als algemeen aangenomen, Het is waardevol in de zin dat het mooi en gewild is, maar er zou voldoende goud in de wereld zijn.. echter dit is confisqeerd door bepaalde machtshebbers, op geheime locaties opgeslagen en beheerd. Op de zuidpool, in de woestijn? En dan laat men een paar korreltjes rondciculeren om de prijs op te drijven. Daarnaast nog een paar eigen goudinkopers facilteren die je goud voor een schijntje willen overnemen, bij wie kun je anders je goud in geld omwisselen?.

   momenteel vind men voetbal belangrijker dan uit je huis gezet worden. Moet je eens kijken hoe vegan hipsters zich druk maken om honing, je zou zeggen, honing, zijn uitwerpselen van een bij, maar omdat het toch uit een bij komt eten ze het niet. Honing verbieden vinden ze belangrijker dan de chaos die er momenteel speelt. Go figure.

   Like

  • Jet zegt:

   Hoeveel tijd is er nog om schulden af te lossen?

   Like

 22. FreedomFighter zegt:

  Het slimste is om nu alles te verkopen, en je fiat geld vrijwel volledig om te zetten in andere adders, zoals cryptos, fysiek goud, of ZILVER!
  Of idd je huis volledig aflossen als dat makkelijk kan.

  Like

 23. Qvic zegt:

  Maar er zit een addertje onder het gras. Geld wat banken verstrekken genereren ze uit het niets, zij typen het getal in hun computer wat nodig is voor de lening en zenden digitaal dat naar de rekening van diegene die de lening aangaat. Voor die administratie handeling wordt het zogenaamde afsluitprovisie van enkele duizenden euro’s voor in rekening gebracht en over dat fictieve geld moet ook nog rente betaald worden aan de bank. Het rente geld wordt nooit aangemaakt, dus hoe meer leningen worden aangegaan, hoe minder geld er in de omloop is. Dit wordt een steeds schaarser fenomeen, want de lening moet tenslotte terug betaald worden plus rente. En juist de rente zorgt ervoor dat uiteindelijk het geldsysteem maar een beperkte levensduur heeft. Het geldsysteem moet regelmatig gereset worden. Doordat de banken continu geld uit niets blijven maken ontstaat er inflatie, want hoe meer geld gemaakt wordt hoe minder het waard wordt. Maar het geld wat de spaarders bij de bank plaatsen zijn wel harde valuta, die kun je ook omzetten bij de bank als bewaarplaats. Dan moet je het geld niet als pandgever of als kredietnemer zijn van de bank in het bankcontract hebben staan. Of je haalt het constant op, het is nog steeds officieel wettelijk het enige betaal middel, maar dat het grootste gedeelte digitaal gaat en geaccepteerd wordt wil nog niet zeggen dat het officieel legaal is.

  Geliked door 1 persoon

 24. rokkiringo zegt:

  Al met al zéér beangstigend, ik denk aan mijn kinderen/klein kinderen, wat gaan zij tegemoet…..

  Like

 25. stevie zegt:

  ik heb mijn hypotheek afgelost vanuit de BV waar ik zelf de eigenaar van ben. De BV verstrekt dus een lening en daarmee heb ik de bank afgekocht en staat dat op 0. Dan kan toch niemand meer aanspraak op mijn huis maken? En als de bank failliet gaat waar het geld van de BV op staat wat dan?

  Like

 26. Anita zegt:

  Ik vraag me af of dat voor elke valuta zal zijn, als je in een land gaat wonen met eigen valuta zoals bijv. Zweden of Polen en daar je spaargeld laat wisselen, zou dat nog wel veilig zijn. Polen verzet zich nu tegen Europa, als dat lukt zullen er meer landen volgen. Misschien is het dan slim om buitenlandse valuta aan te kopen in contanten.

  Like

 27. Jorge zegt:

  Ik vraag me dan wel af of, gezien de toekomstperspectieven, het wel effectief slim is je huis zo snel mogelijk af te betalen zodat het JOUW bezit is en niet die van de bank noch overheid? Op het eerste zicht inderdaad slim en aan te raden, MAAR, stel, het is jouw eigendom voor de volle 100% (hypotheekvrij), en je wil je eigendom verkopen, wie zal je huis nog kopen als niemand nog geld heeft (alsook de typische investeerder die 20 huizen heeft/HAD via lening)? De elite dan, de superrijke, ok, die zullen je een habbekrats geven gezien er niemand anders is om je huis aan de straatstenen kwijt te raken, daar gaat je waarde/hedge in de sloot.

  Like

 28. Fleur zegt:

  Je geld is toch tot 100.000 euro via De Nederlandse Depositogarantie beschermd op een rekening van een bank die in het register van DNB staat.

  https://www.dnb.nl/openbaar-register/register-nederlandse-depositogarantie/?Article=&Name=ING#searchbox

  Like

  • Duchesne zegt:

   ….maar wat is 100.000 als je ernog geen brood voor kunt kopen…..

   Vreemde valuta zoals de Zwitserse Franc is een optie, maar als de wereldin elkaar zakt zal de Zwitserse bank hun geld ook veranderen. Bijvoorbeeld door enkel Zwitsers geld te wisselen voor een nieuwe valuta als de persoon van wie het geld is ook in Zwitserland woont. Die vrijheid hebben ze….

   En zwart geld, wie het wil inwisselen als er een crisis komt zal dat niet kunnen, want contant geld zal klem komen, immers, jou opgave van contant geld bij je belasting aangifte is het maximale wat je bezitten kunt , alles daarna is voor de staat zwart geld.
   Dat probleem komt straks als de briefjes van 500 en 200 eruit gaan boven, dan zitten velen met een kapitaal dat waardeloos ligt te worden.
   Dat er veel zwart geld is zie ik lokaal aan de huizen dei gerenveerrd worden of compleet opnieuw gebouwd. Straks is er dus een enorme dip in de bouw want zwart geld weg en niks te bouwen. Dan is enkel de overheid nog opdrachtgever, en die nemen de laagst biedende voor de opdracht, dus een groot bedrijf dat werkt onder kostprijs….de sukkels.
   Gaan al die kleinere aannemers ook op de fles…

   Alks je geld hebt, investeer het in opleiding. Kennis is een ruilmiddel en kunde een gereedschapkist zonder gewicht. Dat is het echte kapitaal van het leven, dat wat je zelfs naakt nog bij je hebt en in principe niet kan verliezen.
   En ga op een vechtsport, leer slaan en neerhalen, want in het kielzog van armoede komt roof en diefstal, en gezien de massa’s cultureel verrijkte personen die er worden geimporteerd. Die gaan als eerste aan het werk zodra het werk op is.

   Geliked door 1 persoon

  • Bb zegt:

   Dat is zo maar dan ga je er vanuit dat er 1 bank failliet gaat
   Immers andere banken vangen dan volgens mij de schade op zodat spaarders tot 100.000 veilig zitten
   Maar in deze opgezette cyberaanval zullen alle banken ineens failliet zijn
   Dus wie moet daar dan voor in staan ?
   De Nederlandse bank ? Wat als die ook failliet is

   Like

  • Boike zegt:

   @ Fleur 11 oktober 2021 om 23:44

   Ja, die Depositogarantie bestaat. Maar er wordt momenteel nog geen aanspraak op gemaakt. Dat wordt anders, als er een bank omvalt en er een kettingreactie ontstaat.

   In de roaring twenties was voor de Amerikaanse middenklasse een geweldige tijd. De bomen leken tot in de hemel te groeien. Maar de economie was feitelijk een opgeblazen ballon, die elk moment kon knappen. Op een zeker moment in 1929 viel er een kleine bank in New York om. Men kende in Amerika ook een garantiesysteem voor dergelijke situaties. Maar helaas, door getreuzel werkte het systeem niet. Met als gevolg, dat de mensen het vertrouwen in de banken verloren. Er ontstond een grote massale run op de banken. Maar de banken hadden niet genoeg geld in de kluis, om uit te betalen. Het gevolg was een kettingreactie. De ene bank na de andere viel om. De beurs klapte in elkaar. Mensen waren in no-time hun geld kwijt. Mensen zonder geld kunnen niets kopen, dus moesten bedrijven sluiten of gingen failliet. Gevolg werkeloosheid en armoe. De ramp verspreide zich over de gehele wereld. De crisis was een feit.

   We leven nu in hele rare tijden, tijden van het “nieuwe normaal”. De economische situatie doet sterk denken aan die van 1929. Feitelijk is de economie weer een opgeblazen ballon, die elk moment kan knappen. De bomen groeien al lang niet meer tot in de hemel. De vette jaren liggen achter ons en de magere zijn reeds begonnen. Het “oude normaal” zal nooit meer terug komen. Een enorme inflatie (prijsstijgingen) met als gevolg werkeloosheid, armoe, honger en kou liggen echt in het verschiet.

   De CO2-kolder van de milieu-maffia is onbetaalbaar en leidt reeds tot enorme prijsstijgingen voor energie. En het einde daarvan is nog lang niet in zicht. Dit heeft enorme gevolgen voor de kosten voor levensonderhoud voor u en mij. Producten in de supermarkt zullen onbetaalbaar duur worden. Er zullen steeds meer lege schappen in de winkels zijn. En eer je het beseft zullen winkels worden geplunderd. Wie geen goed gevulde provisiekast heeft, zal honger lijden. Na de hongerwinter (1944-45) zei men: “dat nooit meer”. Amsterdam bouwde graansilo’s. Na het einde van de koude oorlog vonden de bestuurderen in al hun “wijsheid” die solo’s overbodig. Ze werden ontmanteld. Het werd een homodisco. Dus als de hongersnood toeslaat, staan de instanties met lege handen.

   Het geldverkeer is sterk gedigitaliseerd. Het zijn slechts cijfertjes in computerbestanden, die van hot naar her worden overgeboekt. Dit digitale geld is nauwelijks of niet gedekt. Het is uit het niets gecreëerd. Als er een run op de banken komt, kunnen ze niet uitbetalen. Ze hebben het geld niet. De banken zien de bui al hangen en hebben niet voor niets de geldautomaten business bij andere bedrijven ondergebracht. Als er een run komt, duwen die op de knop en er komt geen geld meer uit de muur. Dan kunnen u en ik, alle garantie ten spijt, naar onze centen fluiten en is de cirisis een feit.

   Het land wordt geregeerd met leugens en bedrog. Vertrouw niet al te zeer op wat ze zeggen en beweren. Garanties en verzekeringen worden u aangesmeerd, wanneer u ze niet nodig hebt. Maar zodra u er aanspraak op meent te kunnen maken, zult u nul op het request krijgen. In tijden van nood is het nog nooit anders geweest, dan: “ieder voor zich en God voor ons allen”.

   De satanisten en necromanen hebben het beste met u voor. “U zùlt niets meer bezitten en u zùlt gelukkig zijn.”

   Like

 29. Robert zegt:

  Links of rechtsom gaan ze je proberen klem te zetten,bezit je je huis dan kan je vermogensbelasting gaan betalen en die word zo hoog en de crisis word zo groot dat ook die hun huis gaan verliezen.

  Like

 30. Linnie zegt:

  Is er een bronvermelding voor de mogelijkheid tot direct opeisen van schulden (hypotheken) van particulieren met een vaste looptijd in een situatie dat de banken failliet gaan? Ik zou het graag zelf nalezen. Alvast bedankt!

  Like

  • Boike zegt:

   @ Linnie 12 oktober 2021 om 11:53

   We leven momenteel in hele rare tijden. Tijden van het nieuwe normaal, de Grote Reset voor de Nieuwe WereldOrde. Er wordt geregeerd met leugens en bedrog. Het vertrouwen is geschonden. Het parlement staat vrijwel buiten spel. De grondwet wordt met voeten getreden. De democratie is aan het verworden tot een communistische wereld dictatuur. Bestaande wetten worden in een handomdraai gewijzigd en nieuwe worden nog sneller uitgevaardigd. Vrouwe Justitia draagt geen blinddoek meer. Het recht voelt krom. Er is geen zekerheid meer. Het oude normaal zal nooit meer terugkeren. Het is inderdaad duivelsgespuis. De necromanen zijn volop bezig de wereldbevolking te decimeren (o.a. met injecties). Zij, die overleven zùllen niets meer bezitten en zùllen gelukkig zijn (in de ellende van de satanische slavernij en met het merkteken van de prikken in de digitale wereld van de duivel). Ook u zult vakkundig van uw bezit worden afgeholpen.

   Like

  • Boike zegt:

   @ Linnie 12 oktober 2021 om 11:53

   Lees de kleine lettertjes in uw hypotheekakte. Aan elke hypotheek kleven risico’s. Als u uw hypotheek niet keurig op tijd kunt betalen, wordt die vriendelijke bankier/geldschieter plotseling een gemene genadeloze schurk. Uw woning wordt onder uw kont verkocht, meestal ver beneden de prijs, en de restschuld mag u alsnog ophoesten. En als u dat niet snel genoeg kunt, volgt loonbeslag. Trouwens, de bank is veelal slechts een tussenpersoon. Uw hypotheek is in dat geval elders ondergebracht. Mocht uw bank wel de geldschieter zijn en valt uw bank om, dan worden de hypotheekrechten, buiten u om, wellicht door anderen overgenomen. En die anderen kunnen heel erg dubieuze partijen zijn.

   Like

 31. Pcrs zegt:

  Als de banken alle huizen vorderen, kunnen ze ze niet ten gelde maken, want er zijn geen kopers. Tenzij ze die kopers van een hypotheek voorzien, maar dat is niet zo waarschijnlijk dan.

  Like

 32. Chris zegt:

  Dat het geld nu heel snel zal ontwaarden is nogal duidelijk.
  Hypotheek aflossen lijkt me een zeer goed idee.
  Een andere mogelijkheid is om het om te zetten in waardevolle fysieke dingen die je altijd nog nodig zal hebben en niet bederven.
  Bijvoorbeeld schoenen, kleren, scheermesjes, compressen, tandenborstels, sigaretten, gedroogde voedingsmiddelen, voeding in blik, fietsen, een set goede en dure plooifietsen, reservemateriaal voor onderhoud, enzovoort.

  Geliked door 1 persoon

 33. BigLJohn zegt:

  Ik kan ook wel een angstaanjagend verhaal gaan opdissen, maar het is wel zo; de soep word nooit zo heet gegeten zoals die opgediend word. Er kunnen altijd nog positieve wendingen komen waar niemand rekening mee hield. Zoals velen in de tweede wereldoorlog dachten dat Duitsland zo machtig was dat ze er nooit meer vanaf zouden raken. Doemdenken vernietigt de menselijke geest en blokkeert rationeel denken. Zoals velen er zich in lieten tuinen door Rutte met zijn Coronaleugens. Corona zou nooit meer weggaan, het zou zeer besmettelijk en zeer dodelijk zijn, het nieuwe normaal zou nooit meer verdwijnen, de enige uitweg zou vaccineren zijn, enz, enz….

  Like

 34. Willem zegt:

  Banken gaan je niet verplichten af te lossen als zij failliet gaan, je hypotheek wordt gewoon overgedragen aan de schuldeiser van de failliete bank.

  Geliked door 2 people

 35. Hovawart zegt:

  Rutte als grootste huisjesmelker en pandjesbaas van Europa……..Eat that Bernhard.

  Like

 36. Zo willen ze dat het gaat. Ik ken persoonlijk hoge mensen in het bankwezen. Het QFS gaat het nieuwe systeem worden. Dit is quantum en geen crypto. Er wordt momenteel een herwaardering uitgevoerd door de White hats. Onze toekomst gaat er rooskleurig uitzien, omdat het oude systeem een fake systeem was die enkel geld stal van burgers, stelselmatig

  Na de instorting van de regering, komt dat systeem, welke momenteel op de achtergrond als naast het bankensysteem draait. Erna zal er idd een correctie plaatsvinden. Maar met een eerlijker methode,want nu vermenigvuldigen banken het geld 10x en dat gaat weg.

  Alles krijgt een nieuwe betekenis maar de WEF plannen gaan niet door ,staat allang vast. En Nederland is erg dichtbevolkt, zal altijd zo blijven. Alles in huurpanden omzetten maakt alles juist duurder.

  Nu juist een hypotheek afsluiten, want als de correctie komt, zal in fase 1 het lastiger zijn om een hypotheek af te sluiten. Maar wat ik begrijp, zal dit proces te snel zich ontwikkelen naar een eerlijker financieel systeem.

  En eerlijk, 3 jaar schuldsanering is kut maar er zijn amper sociale huurwoningen. Met dat systeem wat jij zegt,eten we onszelf op. Gaat niet gebeuren. Let op, de FED is failliet. Binnen 2 maanden zijn alle regeringen failliet. In 2008 waren de banken aan het omvallen, nu hebben de banken juist veel geld (maar de staatsobligaties gaan weg dus dan vallen ze idd om, maar alles draait om timing en volgorde. Deze keer gaat de rekening van de crisis bij de FED en de cabal (elite) worden neergelegd

  Like

 37. JG zegt:

  Zo dom en tegenstrijdig lees ik ze niet vaak. Maar wel grappig.

  Like

 38. Esther zegt:

  Na het lezen van dit artikel mijn hypotheek contract door genomen en tevens contact gezocht met de hypotheek verstrekker. Op dit moment is mijn restschuld nog maar 25% van de huidige woning waarde. Volgens het contract en de hypotheek verstrekker kan het het contract (hypotheek akte) alleen worden beëindigd wanneer ik meerdere maanden niet aan mijn betalingsverplichting voldoe . Het is na genoeg onmogelijk een hypotheek contract eenzijdig op te zeggen indien er aan de maandelijkse verplichtingen wordt voldaan. Maar een ding in het artikel is wel goed het is nooit verkeerd om extra af te lossen. Schuld = slaaf…

  Like

 39. Nico zegt:

  Op het laatst gaat dit verhaal mank als
  Niemand meer geld heeft aan wie ga je dan een huis verkopen. Er is geen markt meer en we zitten gevangen in een creditsysteem.
  Denk je dat je voor braaf aangezien wordt als je jou huis wil verkopen in een systeem die geld loos is.😊

  Like

  • weethetwel zegt:

   Het grote voordeel is dat je het huis op dat moment nog hebt en het kunt gebruiken. Je hebt een huis om in te wonen, niet om het te verkopen. Wil je het tóch kwijt? Schwab c.s. zullen het meteen kopen voor digitaal geld dat ze zelf scheppen.

   Like

 40. Jos zegt:

  Wauw, helaas een realistische vertolking hoe het zou kunnen gaan.
  Alleen als iedereen wakker wordt en de huidige politiek kan veranderen is er hoop.
  Vertrouwen en an actief worden!!

  Like

 41. Herpoel zegt:

  We zoen beter alle politiekers afknallen vint! Zij hebben iedereen hun leven verknald! Ze hebben altijd aan de top gestaan en terwijl alles verkakt en wij zitten met de gebakken peren.. Degene die verantwoordelijk zijn wassen hun handjes weer in onschuld de klootzakken.. Wanneer gaan mensen het beseffen vint? Als het te laat is.

  Like

 42. Pingback: Wie overwint – Levensreis

 43. Wilma Knip zegt:

  Wauw, ik wist het al, maar onder vond veel twgenstand, werd weggezet als “wappie” en complotdenker! Willem Middelkoop, vroeger financieel verslaggever bij RTL z, heeft dit al voorspeld! Het is ongekend en niet te stoppen! Mark Rutte en zijn companen hangt dit aan en daarop blijft ie zitten! Dit staat ook beschreven in openbaringen 13! Wat fe machthebbers niet beseffen is, dat zij gestraft zullen worden voor hun daden, want God heeft uiteindelijk het laatste woord! Hij s mijn enige troost en houvast in fit leven!!🙏🙏🌈🌈

  Like

 44. Jeroen zegt:

  Beste,

  Hoe denken jullie over crypto’s en goud.
  Ik zet op dit moment mijn loon meteen om in crypto en goud.
  Mijn gok is dat je goud altijd kunt blijven traden en in principe zou je als gemeente kunnen bepalen om een eigen munt te maken en hiermee in een bepaald gebied te handelen. Hoe denken jullie hierover?

  Groet,
  Jeroen

  Like

  • Bert zegt:

   Als je stroom er uit ligt, ben je al je crypto’s kwijt.
   Of een wapen boven in del lucht los laten die alle elektronica sloopt. Dag crypto’s.
   Ik ben even de naam kwijt van zo’n bom.
   Het is niet iets tastbaar. Het bestaat alleen op het internet.
   En goud? De overheid bepaald de waarde. En je kan het niet vreten.
   Als ik honger heb heeft jou goud geen enkele waarde voor mij.
   Een fiets kan je ruilen omdat het nuttig is. Goud kan je alleen naar kijken.

   Like

 45. Ibo uyttenhove zegt:

  Schokkend hoeveel tijd hebben wij nog ?

  Like

 46. Henk der Niederlánder zegt:

  Maar wat als de centrale banken toch rente gaan heffen.
  Momenteel worden huizen met een feitelijke waarde van ongeveer € 500.000,= verkocht voor een miljoen of meer.
  Dan zal voor heel erg veel mensen de hypotheek niet meer op te brengen zijn en worden ze onteigend en blijven met een gigantische schuld zitten zonder dak boven hun hoofd.

  Like

  • Day zegt:

   Dat was ook de bedoeling volgens de New world order, covid 19 the great reset die verre weg great is voor de bevolking! Lang leve die verrekte QR codes cash eruit gooien en zijn we voorgoed slaafjes van….

   Rutte en z’n cartel bende luizen iedereen erin, en de Nederlander is te goed gelovig om hier in te trappen!

   Like

 47. De voorspelling heeft een gaatje. De “geld” waarde van woningen zou enorm gestegen zijn door inflatie. De banken vallen dan niet om, immers ze hoeven dat geld niet terug als er een hogere waarde in geld tegenover staat. Als bijvoorbeeld door oversterfte en of gedwongen verkopen de tijdelijke verkooopwaarde van woningen daalt, dan moet je je schuld aflossen met nog grotere waarde dalingen als gevolg. Zolang de verkoopwaarde van woningen overeind blijft, of middels inflatie stijgt, hoef je je hypotheek niet af te lossen. Er zal een plan liggen om de verkoopwaarde tijdelijk sterk te verlagen, dan zijn de hypotheeknemers en verstrekkers de pisang en komt het inderdaad in handen van de Staat.

  Like

 48. Lesly zegt:

  Welke termijn hangt hieraan volgens jou? Dank alvast!

  Like

 49. Day zegt:

  You Will own nada noppes niks, And Will be happy, klaus schwab met z’n zogenaamde great reset!
  🤮

  Like

 50. Jan zegt:

  Als niemand meer zijn hypotheek kan betalen worden koophuizen niet meer waard maar minder. Er is dan een enorm overschot namelijk

  Like

 51. Arbo zegt:

  Vergeet niet dat de overheid echt vreselijk tuk is op afgeloste huizen ! Enorme aanslagen die niet door de brievenbus passen in t verschiet !! De gelddrukker wil ook nog betaald worden, niet!?

  Like

 52. Robertjan zegt:

  Spaarders die een ton bij de bank hebben staan vallen toch onder garantiestelsel en bij faillissement gewaarborgd door ECB.
  Ben je dat geld dan als nog kwijt of hoe zit dat?

  Like

  • Jeroen zegt:

   Wie denk je dat daar garant voor staan? Andere banken. Die gaan dan ook failliet dan staat de centrale bank garant.

   Je krijgt wel je geld, maar wat je er voor kunt kopen….

   Like

 53. Piet zegt:

  Hoe zit het met aandelen die je bijvoorbeeld via De Binck bank of de Giro hebt staan xijn die ook weg?

  Like

 54. Pingback: Oorlogspropaganda: DAGBOEK NAVO NATO, EU, WEF, MKB, Leugens en Bedrog – Deze Week

 55. Lenie fortuin zegt:

  Wijs jong je heb helemaal gelijk

  Like

 56. johan1947 zegt:

  Klopt helemaal 80% van de Europese banken technisch bankroet dwz worden door ECB IN LEVEN GEHOUDEN door voor miljarden euro’s SCHULDPAPIER op te kopen
  Inflatie 10% rente 0% elke boerenlul weet dat gaat helemaal fout hetzelfde in the USA

  Like

 57. Jeannette zegt:

  Dus wat je ook doet of hebt qua huis ,goud, of zilver of crypto het maakt allemaal niks uit
  Kapot gaan we allemaal.
  Eerder dan de bedoeling was.
  Als de massa zich niet verzet .
  Met wat voorraad aan voedsel en gewone fietsen en een open haard kunnen we de vreselijke toekomst nog iets vooruit schuiven, maar het EINDSPEL is begonnen.
  Ik wens iedereen veel sterkte en tot in het volgende leven. 😇😇❤️❤️

  Like

 58. John zegt:

  Behandeling hypotheek als bank failliet gaat
  Uiteraard wordt uw hypotheek bij faillissement van uw bank niet kwijtgescholden maar de risico’s zijn beperkt. U krijgt hooguit met een andere wederpartij te maken. Als een bank failliet gaat worden de resterende bezittingen van die bank door een curator verdeeld onder de schuldeisers. Ook uitstaande hypotheken vallen onder de failliete boedel

  Like

 59. Koen zegt:

  Cool, dan worden we gelukkig. Ik kijk ernaar uit 🙂

  Like

 60. Jan zegt:

  Hoe zit het eigenlijk met het gespaarde pensioenfonds. Best ook weghalen bij de bank dan?

  Like

 61. Henk Vromans zegt:

  We worden gewoon iot uit gekleed.
  De Corona
  De hoge energie
  Zorgverzekering.
  Pensioenen weg.
  Huis weg.
  Als laatste de burger staat onder curatele bij de overheid.
  Elke stap elke daad wordt geregistreerd.
  Val je buiten de boot, dan krijg je strafpunten.
  Uiteindelijk zit je vast achter de tralies.
  Ik heb medelijden met onze kleinkinderen.

  Geliked door 1 persoon

 62. Peter Treur zegt:

  Spaargeld inzetten om edelmetaal te kopen?
  Als de hypotheekman z’n geld opeist betalen met een baartje?! Zal dat werken?

  Like

 63. Riefveld zegt:

  Schandalig als dit gebeurd. De burger wordt gewoon bestolen

  Like

 64. Tom zegt:

  Huis aflossen klinkt aantrekkelijk, maar krijg je dan niet de belastingdienst op je stoep met een belastingaanslag wegens vermogen-aanslag ?

  Like

 65. Pingback: Rabobank raakt aan steeds lager wal | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s