Franse minister van Economische Zaken en meerdere EU-ministers eisen: Europa heeft kernenergie nodig

(Vertaling: E.J. Bron)

Atoomenergie is de oplossing voor energiecrisis en CO²-akkoord

CO²-klimaatpolitiek en energiecrisis: de enige oplossing om uit dit dilemma te geraken, ziet de Franse minister van Economische Zaken, Bruno Le Mair, in de Europese productie van kernenergie. Maar in Duitsland dienen weldra de kernreactoren uitgeschakeld te worden.

Met de energietransitie heeft Duitsland zich in zijn eigen vlees gesneden. Terwijl enerzijds de internationale druk toeneemt om zich aan de CO²-doelen te houden en in te zetten op de elektrificatie van het verkeer, en anderzijds de prijzen voor kolen, aardgas en olie de pan uitrijzen en bijna alle industrielanden zuchten onder de huidige energiecrisis, zullen in Duitsland weldra meerdere kerncentrales uitgeschakeld worden. Terwijl voor alle deskundigen duidelijk is: met windkracht en zonne-energie is een vestigingsplaats van industrie zoals Duitsland niet in leven te houden.

De Franse minister van Economische Zaken, Bruno Le Maire, is ervan overtuigd dat de enige uitweg uit deze crisis en dit dilemma de bevordering van de atoomenergie is (zie bericht in de “Welt”). Daarom roept hij op tot de uitbreiding van deze “goedkope en stabiele energiebron”. Andere EU-ministers hebben zich bij zijn inschatting aangesloten en ondersteunen zijn oproep.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Franse minister van Economische Zaken en meerdere EU-ministers eisen: Europa heeft kernenergie nodig

 1. karton zegt:

  Terwijl Duitsland de kernreactors uitschakelt wil Frankrijk ze juist inschakelen !
  Ben benieuwd wie er wint.

  Like

 2. Kees zegt:

  Roep diegenen die dit altijd tegengehouden hebben eens ter verantwoording!!

  Like

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  Het is in het geheel toch niet moeilijk te bevatten.
  Door het uitschakelen van de kerncentrales creëer je eenvoudigweg een nieuwe energiecrisis en kunnen de mensen verder uitgekleed worden.
  Is dat op een moment niet meer haalbaar komt de politiek er plotseling achter dat de oplossing in Kernenergie zit.

  Like

 4. Jan zegt:

  Groen beleid zorgt er voor dat kolen weer in trek is
  Clarice Feldman

  Er is nauwelijks een plek in de moderne wereld die de hoge kosten en het ongemak van een tekort aan energievoorzieningen en hun steeds stijgende prijzen niet zal voelen. Libanon is dat al. Vanwege een tekort aan olie zijn de twee energiecentrales die 40% van de elektriciteit van dat land leveren, stilgelegd. Er is geen elektriciteit in Libanon en dat zal ook een aantal dagen niet zijn.

  Het is een extreem geval, maar zelfs het Verenigd Koninkrijk, de EU, de VS en China lopen tegen een afnemend vermogen aan om de nodige energievoorraden te verkrijgen om de zaken soepel te laten verlopen. Sommige tekorten zijn te wijten aan ongelukken, zoals het doorsnijden van een onderzeese kabel naar het VK, maar de meeste zijn te wijten aan groen beleid en domme politieke keuzes, ironisch genoeg het sluiten van olie- en gasgestookte elektriciteitscentrales en exploitatie en transport van fossiele brandstoffen op de vraag van de groenen, die zowel de opwarming van de aarde als het vermogen van lucht, zon en water om hun plaats in te nemen schromelijk overschatten. Ironisch genoeg betekent dit dat steenkool — de smerigste mogelijke brandstof — weer enorm in trek is.

  Ondanks een importverbod op Australische steenkool, gaf China toe en is begonnen met het lossen van Australische steenkool vanwege een extreme stroomstoring. Er is nu vraag naar kolen in Europa nu de gasprijzen stijgen en het energiebeleid van de EU grotendeels verantwoordelijk is.

  De ideologische splitsing zal een wig drijven tussen de Europese Unie, een lange tijd voorvechter van een uitfasering van steenkool, en de belangen van bedrijven, aangezien de marktomstandigheden de omschakeling van gas naar steenkool bevorderen. De omschakelverhouding is in de laatste weken van juni 2021 in het voordeel van steenkool gegleden en te oordelen naar de huidige futures-structuur zal deze op zijn plaats blijven tot ten minste het tweede kwartaal van 2022.
  Kolengestookte elektriciteitsopwekking steeg tot meerjarige hoogtepunten in de eerste weken van september, toen de wind elke dag slechts een fractie van zijn gebruikelijke kracht en snelheid had.
  De huidige stijging van de vraag naar steenkool zou de Europese Unie moeten dwingen haar standpunt over steenkool te heroverwegen – hoe vervuilend het ook is, het zou nog steeds kunnen helpen de energiecrisis in heel Europa te verlichten wanneer de situatie daarom vraagt. Zoals de zaken er nu voor staan, zouden in de komende vier jaar minstens zeven landen steenkool uitfaseren: Portugal (2021), Frankrijk (2022), VK (2024), Hongarije, Italië, Ierland en Griekenland (allemaal 2025).

  Het is geen geheim dat de schoonste meest betrouwbare brandstof – nucleair – door de groenen de nek werd omgedraaid. Toen werd aardgas, het op één na schoonste, hun doelwit, dus nu zijn veel plaatsen wanhopig op zoek naar steenkool, de smerigste optie.

  Noah Rothman is het met me eens — de groenen zijn grotendeels verantwoordelijk voor de huidige energiecrisis en de gevolgen ervan:

  Het beoogde gevolg van dit [Biden]-beleid was het creëren van kunstmatige energieschaarste en het stimuleren van producenten van alternatieve brandstoffen om de markt te betreden. “Als je het aanbod (van olie en gas) beperkt, verander je de markt en creëer je een beter milieu voor duurzamere brandstoffen”, zei professor Max Sarinsky van de New York University tegen Associated Press. Dit maakte allemaal deel uit van het plan, voor zover er een plan was.

  Had de oorlog tegen fossiele brandstoffen zin? Waarschijnlijk niet. Judith Curry, een van de meest betrouwbare klimaatonderzoekers, legt uit hoe zelfs het Intergouvernementeel Panel voor klimaatverandering (IPCC) eindelijk toegeeft dat de verschrikkelijke klimaatmodellen waarmee ze werkten, een grote fout maakten. Het laatste rapport (AR6) van het IPCC geeft aan dat eerdere modellen een warmer klimaat voorspelden dan gerechtvaardigd was.
  https://www.americanthinker.com/articles/2021/10/green_policies_return_the_world_to_coal.html

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan zegt:

  Onder de smerigste van Europa: ‘groene’ biomassacentrale in Yorkshire die ‘hernieuwbaar’ hout verbrandt stoot MEER CO2 uit dan Britse kolen – rapport

  Een zogenaamd “koolstofneutrale” biomassacentrale van Drax is de grootste bron van CO2-emissies in het VK en stoot meer schadelijke koolstof en fijnstof uit dan sommige van de smerigste kolencentrales van Europa, volgens een nieuw rapport.
  Hernieuwbare energiebedrijf Drax beschrijft zijn fabriek in Noord-Yorkshire als een “puur hernieuwbare” faciliteit en schept op dat het de uitstoot van kooldioxide (CO2) sinds 2012 met 90% heeft verminderd. De fabriek verbrandt biomassa – pellets van samengeperst hout – en ontving £ 832 miljoen ($ 1,13 miljard) aan directe overheidssubsidies vorig jaar, bovenop een geschatte £ 258 miljoen ($ 351 miljoen) aan CO2-belastingvoordelen.
  https://www.rt.com/uk/537069-carbon-neutral-biomass-emissions-drax/

  Like

 6. Ravian zegt:

  Gezien fossiele brandstoffen eindig zijn, en al die alternatieve meuk simpelweg niet werkt, is kernenergie op termijn sowieso de enige oplossing.
  Helaas hebben we inmiddels, dankzij domme linkse mensen, een decennia grote technologische achterstand op kernenergie gebied opgelopen.
  En nu hebben we dan een, door diezelfde domme linkse mensen uitgedacht, “CO2″ probleem”.
  Waarbij het haast grappig is dat dit fictieve “CO2 probleem” er helemaal niet geweest zou zijn als linkse mensen geen evenzo fictief probleem met kernenergie hadden gehad.
  Waaruit maar weer eens blijkt dat socialisme meer kapot maakt dan je lief is; de economische schade die deze achterlijke ideologie aanricht is gewoon gigantisch.

  Geliked door 1 persoon

 7. scherpschutter1943 zegt:

  inderdaad, het socialisme is niet alleen een achterlijke idiologie maar ook een dictatoriale doctrine waarin niemand meer ruimte heeft om iets anders te vinden.

  Geliked door 2 people

 8. saddy zegt:

  Een logisch verhaal met allemaal logische commentaren. ( Hoe snij je trouwens per ongeluk een energiekabel kapot? Op een moment dat het goed uitkomt?)

  Maar het gaat er toch om dat alles kapotgemaakt wordt? Energie, vervolgens voedsel, gezin, privacy, vervoer, eigen huis, veiligheid, pensioen enz.

  Overdreven? Kijk eens hoe kapot amerika de laatste 6 maanden door de puppet-masters van biden gemaakt is. Kijk eens hoe kapot nederland al is als er tig miljarden buiten de boeken om geleend moeten worden. Hoor hoekstra zeggen: nederland loopt economisch voorop maar de koopkrachtplaatjes voor volgend jaar zien er niet rooskleurig uit voor autochtonen. Koop het niet maar lees het boek van klaus eens vluchtig door. (Eerst alles kapot, dan pas de structuur aanbrengen volgens het boekje van MAO, alleen nu op een digitale manier)

  En dan zie je opeens de logica van wat er gebeurt. En dus dat het zo goed uitkomt dat je cojona het nieuws kunt laten beheersen en kunt gebruiken om te testen hoe mak de massa al is geworden.

  Alles moet stuk. Heel simpel, heel logisch. En jij maar braaf naar je werk gaan, je auto wassen, je tuintje bijhouden en vrijwilligerswerk doen.

  Geliked door 1 persoon

 9. scherpschutter1943 zegt:

  Beste Saddy, gelet op uw bezig heden heeft u nog geluk. Wat staat u te wachten? U heeft straks geen auto meer om te wassen, uw tuintje bijhouden is straks een overlevingsstrategie, want u MOET dan uw eigen voedsel verbouwen om te overleven. (als het niet van u gestolen wordt als het nog in de grond staat) en uw vrijwilligerswerk is dan omgeturnd tot dwangarbeid voor de staat met dit verschil dat u werk krijgt opgedragen en daar verder geen eigen keuze in heeft. Zie daar uw toekomst onder de nieuwe regering van de duitse vazalstaat voor heen het koninkrijk der nederlanden. Oorzaak? Rutte met zijn criminele bende en liefde voor de EUSSR.

  Like

  • karton zegt:

   @ scherpschutter1943.
   Moet straks iedereen z’n eigen voedsel verbouwen ? Oh guttegut, dat wordt me een toestand ! Mensen die in een flatje wonen hebben enkel een bloempot om hun voedsel te gaan verbouwen; die hebben dan straks in iedere bloempot één peentje, en dan zal je ook nog 2 of meer kinderen te voeden hebben.
   Dat worden weer zg. voedseltochten ; op de fiets/brommert/e-bike/ naar de boer en bedelen om wat eten of ruilen met een dekbed. Bijv. één zomer-dekbed voor één kilo aardappelen. Ik vermoed echter dat in de avond- én nachtelijke uren véél mensen op rooftocht zullen gaan en álles gaan stelen wat eetbaar is, ik zal daar aan gaan meedoen.

   Geliked door 1 persoon

 10. scherpschutter1943 zegt:

  Nee karton, dat bietsen bij de boer zal niet veel opleveren want de boeren worden weggesaneerd en zijn verworden tot een soort veredelde boswachters die bij elk volgelnest in hun voormalige weiden, een waarschuwingsbord neerzetten met de tekst, niet betreden , art 461 van het wetboek van strafrecht, want ja de natuur gaat vóór de mensen. Daar kunnen de boeren niets aan doen maar de schuld hiervan ligt volledig bij de p0olitiek, met name bij het linkse kamergespuis.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s