IQ!

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Normaal gesproken staat IQ voor ‘Intelligentiequotiënt’. Een intelligentie-test waarbij wordt uitgegaan van een gemiddelde van honderd. Scoort u lager dan honderd, dan betekent dit dat u ondergemiddeld intelligent of laagbegaafd zou zijn. Dat heb ik niet verzonnen, dat is zo gesteld. Zit u hier qua testuitslag echter boven, dan bent u bovengemiddeld intelligent of hoogbegaafd, uiteraard afhankelijk van HOE hoog u boven het getal honderd uitkomt.

Waar ik echter moeite mee heb, is dat hier onder andere uw geheugen in is meegenomen, want geheugen heeft op geen enkel vlak ook maar IETS te maken intelligentie. Intelligentie gaat namelijk over hoe u vraagstukken of problemen aanpakt en oplost. En dat is nu net waar het bij de globalistische Nieuwe-Wereldorde-regeringen en hun zombie-volgers/na-papegaaiers aan ontbreekt: visie en toekomstgerichte oplossingsvaardigheden. Sterker nog, zoals al eerder gememoreerd kunnen bepaalde mensen veelal ‘niet- of moeilijk leren’, omdat zij, door wat voor oorzaak dan ook (mogelijk aangeboren of juist niet aangeboren hersenletsel), de – door de manier van vraagstelling overigens óók nog eens vaak opzettelijk moeilijk gemaakte – materie niet voor zichzelf kunnen vertalen. Deze mensen worden vervolgens ‘dom’ genoemd, maar juist ZIJ zien heel vaak WÈL de verbeteringen en oplossingen voor/bij bepaalde productieprocessen en/of problematiek.

Anderzijds ziet u tegenwoordig veelvuldig mensen – ik noem het persoonlijk ‘onze’ NOS, NPO en RTL ‘wetenschappers’ maar daar vallen heden ten dage helaas ook ‘onze’ talloze corrupte ‘politici’ en partijdige/gekochte rechters onder, die ALLEMAAL (!) hoog opgeleid zijn maar een simpele grap niet begrijpen, geen enkele vorm van communicatie of ethiek beheersen en in tegenstelling tot diverse midden- en laagopgeleide mensen geen ènkel toekomstig inzicht (visie) hebben. Die “kunnen helemaal niks” (letterlijke uitspraak van ‘meneer’ Rutte) met een bepaalde vraag of thema en moeten het hebben van iemand die ze richting geeft (een narcistische psychopaat als Klaus Schwab of een ‘spindoctor’) en hun aangeleerde ‘werkwijze’ van manipulatie, leugens, bedreigingen en dwang.

Onlangs bracht Gideon van Meijeren het al decennia-lang-verzwegen (!) sadistisch-en-satanisch ritueel kindermisbruik van ‘meneer’ Demmink en consorten in de Tweede Kamer wederom onder de aandacht. Een van de ‘problemen’ bij de aanpak hierin is dat constant namen van hooggeplaatste ambtenaren van onder meer het ministerie van Justitie naar voren komen. In mijn opinie kan het niet anders zijn dat als dergelijke ronduit misdadige (!) toestanden telkens weer hardnekkig worden tegengewerkt door ‘meneer’ Grapperhaus en Rutte, de ‘heren’ Rutte en Grapperhaus mogelijk zèlf deel uitmaken van deze sadistische pedo-groepering? Gezien hun mate (NUL) in emphatisch vermogen, hun keiharde tegenwerking, hun doofpot-‘strategieën’ en kei-en-keiharde leugens zie ik ze hier zeker toe in staat. Eerlijk gezegd zie ik inmiddels bijna alle EU, VN (Verenigde Nazi’s) en WEF afgezanten als een satanisch-facistische sekte met alles wat zij al jarenlang middels (CO2-neutrale?) oorlogen en vluchtelingenstromen in de wereld veroorzaken om ‘de wereld (zogenaamd) te verbeteren’. “Build it back better”… ? Dat kan heel eenvoudig; arresteren, afvoeren en voorgoed uit beeld laten verdwijnen.

IQ in mijn versie echter staat naast intelligentiequotiënt voor I Quit! ofwel ik stop (!). Ik was namelijk al heel vroeg gestopt met luisteren en kijken naar ‘het nieuws’ en het nog te geloven. Ik was derhalve al jarenlang gestopt met het kijken naar de overheid-hersenspoel-tools NOS, NPO en RTL en al hun gekochte/daarvoor betaalde zogenaamde ‘influencers’/hersenspoelers-op-commando, die u dagelijks bij ‘het nieuws’ en praatprogramma’s aan tafel ziet zitten. Afgelopen week echter werd tijdens het zappen mijn nieuwsgierigheid getrokken door een voorstukje van het programma Atlas op NPO2, waar ze “het belang van vaccineren nog één keer zouden proberen uit te leggen”… Dit waren letterlijk hun woorden, vandaar de dubbele aanhalingstekens. Zoals gezegd, mijn  interesse was gewekt, dus heb ik het de andere dag teruggekeken. Ik zag echter slechts een (voor mij nieuwe) zoveelste zogenaamde ‘expert’/nieuwe clown die middels een volstrekt ongeloofwaardig en qua ‘onderbouwing’ ronduit inhoudsloos/slap verhaal dit (inter)nationale VN/WHO/WEF/EU ofwel het Nieuwe-Wereldorde/globalistische ‘belang van ‘massa-vaccinatie’ kwam ‘uitleggen’… Voor mij een onderstreping (in vet rood!) te meer om er NOOIT in te trappen. En gezien de druk die er momenteel op ouders en kinderen komt te staan om de kinderen te laten vaccineren tegen influenza is dit voor mij wederom (!) een bevestiging van het smerige spelletje dat op de achtergrond gespeeld wordt ter bevordering van de totalitaire agenda 2030.

Waar ik eveneens mee gestopt ben, is dit leugenachtige en met zichzelf tegenstrijdige beleid en ‘onze’ inmiddels volkomen onbetrouwbaar gebleken koning en ‘onze’ naar vermeend ‘zelfgekozen’ regering nog langer te erkennen. Het is klaar! Of het nu gaat om ‘onze’ regeringsleiders, hun glibberige kontenlikkers op de achtergrond of hun uitvoerende hersenloze politiebeambten en/of BOA’s die zich tegen betaling/salaris laten ge/misbruiken tegen hun eigen bevolking, ik erken ze niet meer! Weg met deze volksverraders en NSB´ers! De Gestapo is er inmiddels niks bij! We blijven namelijk door HÈN, en de medewerking van hen die bereid zijn zich steeds opnieuw te laten vaccineren, in dit totalitaire systeem zitten en we komen er alleen maar uit door er met z’n allen gewoonweg NIET meer aan mee te doen! DÀT is intelligentie! Hersenloos volgen en de dagelijks op NOS, NPO en RTL herhaalde mantra’s napapegaaien hebben net als het geheugen of een zogenaamd ‘eigen’ (maar-feitelijk-WOORDELIJK!-nagepapegaaide) ‘mening’ namelijk NIETS met intelligentie te maken.

IQ!

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op IQ!

 1. paulzwueste zegt:

  Dank voor dit schrijven…!

  Geliked door 1 persoon

 2. Edwin Vissers zegt:

  Wat is intelligentie? Al decennia buigen psychologen zich over deze vraag. „Veel mensen leven in de illusie dat er maar één antwoord bestaat: omdat het woord intelligentie bestaat, bestaat er ook iets in ieder mens wat bij dat begrip hoort.” Bijvoorbeeld het IQ.

  Maar intelligentie en IQ zijn geen synoniemen, stelt biopsycholoog Martine Delfos in haar boek ”Het IQ en de intelligentie”. Sterker, IQ-tests meten de intelligentie niet eens, maar wel bijvoorbeeld motivatie.

  Dat IQ-tests de intelligentie niet meten, blijkt wel bij de jaarlijkse Cito-toets. Klassen oefenen daarvoor, waardoor de score van de school hoger uitvalt. Havoleerlingen kunnen vervolgens instromen op het vwo.

  IQ-testen zijn gebaseerd op theorieën van meer dan een eeuw oud. IQ als maat van de intelligentie is daarom volgens Delfos achterhaald. „De IQ-score is geen vaststaand getal, geen stabiel gegeven.” Daardoor kunnen IQ-scores van verschillende personen ook niet met elkaar worden vergeleken.

  Toch wekken IQ-tests de illusie van ”meten is weten” bij het beoordelen van mensen. Dit kan volgens Delfos leiden tot schrijnende gevallen, bijvoorbeeld wanneer een bovengemiddeld intelligente jongen door privéomstandigheden een dramatische IQ-score haalt van 64 (zwakzinnig). Het advies? Zmlk.

  Het boekje is een aanrader voor schoolbegeleiders, docenten en leerkrachten en iedereen die meent dat het IQ iets zegt over de intelligentie van een persoon.

  Psalmen 2:1-12 HTB
  Wat zijn de ongelovige volken toch dwaas om tegen de HERE op te staan! Het is onbegrijpelijk dat deze mensen proberen God te slim af te zijn! De machthebbers van deze wereld hebben hun hoofden bijeengestoken en de leiders spannen samen tegen de HERE en zijn gezalfde. ‘Kom op,’ zeggen zij, ‘laten wij onze boeien verbreken en onszelf bevrijden uit deze slavernij van God.’ Maar God in de hemel lacht wanneer Hij hen hoort. De Here bespot hun dwaze plannen. Hij zal hen in zijn toorn aanspreken. Zij zullen van angst voor Hem ineenkrimpen. ‘Dit is de Koning die Ik heb aangesteld,’ verklaart de HERE dan, ‘en Ik heb Hem in Jeruzalem, mijn heilige stad, een troon gegeven.’ De Uitverkorene van de HERE

  Geliked door 4 people

  • Bert zegt:

   Tuurlijk Edwin, geloven in een fantasie vriendje komt lekker intelligent over.
   Dan heb je het helemaal door.
   Dan heb je toch wel wat bereikt in je leven.

   Geliked door 3 people

   • delamontagne zegt:

    Maken jullie [ jij en Harry ! ] je toch niet zo druk om geleuven.
    Vergeet niet dat sommige gelovige mensen echt wel op de proef worden gesteld.

    Ik weet echt wel dat jij een onschuldig kindje bent.
    Maar ik laat je vanavond sterven om ’t geloof van je ouders te testen…….LOL

    Like

  • Harry zegt:

   Hoog Niburu gehalte .
   Eerst wat zinnige taal en feiten uitkramen , maar aan het eind komt een debiele conclusie .
   Hopende dat degenen die de eerste regels geloofden dan ook de laatste onzin-zinnen wel zullen aanvaarden .
   Kom nou toch eens met twee voeten op aarde terug , man !
   Hoeveel zitten er hier nu te wachten op dit soort nonsens ?
   Wat kopen we voor die godsdienstwaanzinnige onzin ?

   “ Hij zal hen in zijn toorn aanspreken “ , oh ja joh ?
   Ooit eerder gebeurd ?
   Heb je bewijzen of alleen hallucinaties ?
   Als dat waar was had ie MIJ ALLANG EEN KEER ONDER HANDEN GENOMEN , MAAR OMDAT HET GEWOON BIZARRE NONSENS IS , IS DAT NOG NOOIT GEBEURD !
   GAAT OOK NOOIT GEBEUREN , WEDDEN ?
   Waarom blijf je hardnekkig dit soort leugens opperen ?
   Neefje van Rutte ?

   “ Mijn God lacht in den hemel “ ,
   Tja , als je gek genoeg bent kun je hem in de bible belt horen bulderen !

   Godsdienstwaanzin leidt uiteindelijk tot dezelfde soort psychoses als waar drugsgebruikers mee tobben .
   Ze zien het verschil niet meer tussen onzin en realiteit .
   Het is een sluipend proces waar de gebruikers de catastrofale gevolgen niet van merken .
   Eerst een sjekkie , dan met wiet en als dat te slap bevonden wordt , wordt het al gauw cocaïne .
   Zo heb ik ook al vele refo’s zien verdwazen .

   Geliked door 2 people

  • scherpschutter1943 zegt:

   En ze leefden nog lang en gelukkig. Zo kindertjes dat was het verhaaltje voor vanavond. En nu, oogjes dicht en snaveltjes toe. Welterusten kinderen en morgen gezond weer op.

   Geliked door 1 persoon

 3. Julia zegt:

  Hoog opgeleid stelt in Nederland niets meer voor. Veel studenten worden tijdens de studie dermate links vergiftigd zodat elke vorm van intelligentie teniet is gedaan. Dan hebben die zogenoemde hoogopgeleiden het te kwaad over de laagopgeleiden die vooral het smerige politieke schaakspel wel door hebben en er allang niet meer in geloven. We hoeven alleen maar naar de realiteit te kijken alles waar die zogenoemde hoogopgeleide top ambtenaren de mooiste banen vanuit de vrienden kruiwagen vervullen gaat mis en blundert van Belastingdienst tot diverse ministeries. Valt mee dat Klaver nog in de zetel mag zitten dankzij zijn voltooide VMBO diploma. Hij verliet de middelbare Vrije School in Prinsenbeek met een vmbo-diploma en werd tegen hem gezegd dat mijn wens, om social work aan Avans Hoogeschool te gaan studeren, misschien wel wat te hoog gegrepen was. Dan onze demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De Jonge haalde in 1995 zijn havo-diploma (Oud-Beijerland) waarna hij de opleiding tot leraar in het basisonderwijs volgde aan de Ichthus Hogeschool in Rotterdam. Hij behaalde daarna aan de Octaaf P.C. Academie voor Schoolmanagement in Zwolle het diploma Schoolleider Primair Onderwijs. Kortom een opleiding zegt niet veel dat heeft niets met intelligentie te maken. Kortom mensen met intelligentie ontbreken in heel veel gevallen toch echt binnen de top ambtenaren en politiek. Universitair opgeleid of niet uiteraard enkele uitzonderingen daar gelaten. .

  Geliked door 3 people

 4. koddebeier zegt:

  Chapau Drs. E.N. Schilder !!

  Like

 5. Joe zegt:

  Gevoelens,emoties,bezieling empathie daar ontbreekt t bij sommige aan?

  Like

 6. Julia zegt:

  Het IQ van Kaag kunnen we ook wel vraagtekens bijzetten. Mevrouw doet haar woordje in de rechtszaal https://www.ad.nl/binnenland/kaag-spreekt-bij-rechtszaak-tegen-haar-bedreiger-ik-ben-angstiger-dan-ik-ooit-ben-geweest~af756816/ Beseft zij niet wat zij en haar trawanten inmiddels de samenleving hebben aangedaan, tot zelfs doden op hun geweten, ouderen hebben opgesloten, vrijheden hebben beroofd, mensen buiten de samenleving hebben geplaatst, duizenden mensen die nog wachten op een operatie waardoor zelfs vervroegd overlijden het gevolg kan zijn, het blijven dreigen met meer maatregelen. Hoe voelen duizenden mensen zich niet bedreigd die nu moeten afwachten in hoeverre zij zelfs nog meer van vrijheden worden beroofd en uitgesloten. Helaas krijg is als burger bij een Nederlandse rechter geen gelegenheid om mijn woordje te doen mijn eerste vraag zou zijn of een rechter het rechtmatig vindt dat een ieder een experimenteel vaccin dient te ondergaan om vrijheid terug te kopen terwijl het virus nimmer is geïsoleerd en dat een rechter dan maar moet bewijzen dat het virus bestaat. Hoe het mogelijk is dat zelfs niet gevaccineerden die zich om medische reden zich niet laten vaccineren uitgesloten kunnen worden van de samenleving en zo heb ik nog heel veel vragen en een pleidooi hoe ik mij voel en vele mede burgers met mij bedreigd voelen voor wat de volgende desastreuze maatregel kan zijn omdat de grondwet en de Neurenberg code zijn geschonden en in Nederland blijkbaar de rechten van de mens zoals dat in een democratie behoort niet meer gelden. Kortom ik voel mij als burger bedreigd maar nu zitten politieke misdadigers een pleidooi te voeren hoe zij zich voelen. Ga u zelfs schamen en bewaar uw tranen voor thuis. Uiteraard ben ik het er niet mee eens om mensen met de dood te bedreigen maar hetgeen wat politici en u nu flikken vraagt om moeilijkheden. Vaak komen dit soort bedreigingen ook voort uit wanhoop.

  Geliked door 6 people

 7. Republikein zegt:

  Vind het een prima artikel.

  Like

 8. Eppo zegt:

  Nou aan het IQ schort er veel aan ,Ze blijven maar stemmen op die Clubs die Ze met Miljoenen Moslims opscheept en elke DaG met Honderden binnen halen hier .
  De tyfuszooi van Ze is voor hun Zelf .
  Ze mogen ook nog eens werken tot hun 68e voor Ze en betalen en de teringzooi.ook opknappen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Wappieman zegt:

  Naast IQ is er ook EQ .
  IQ zonder EQ produceert de gewetenloze geleerde ,
  Het soort geleerde zoals bijvoorbeeld dokter
  Joseph Mengele .
  Intelligentie die niet stoelt op emotionele rijpheid is
  minder dan niets waard , kan zelfs ontaarden in
  levensbedreigende krankzinnigheid , de – het doel
  heiligd de middelen – mentaliteit .
  RUTTE is hier een schoolvoorbeeld van !

  Geliked door 3 people

 10. Blaffertje zegt:

  “Die “kunnen helemaal niks” (letterlijke uitspraak van ‘meneer’ Rutte)”.

  En dat zegt HIJ?
  Hij is hoogopgeleid, maar kan daarentegen niets.
  As er een narrowminded is, is hij dat wel.
  Het enige waar Pinokkio goed in is, is liegen en bedriegen, maar een huishoudboekje op orde brengen of een ei bakken kan hij niet, de lul.

  Like

  • karton zegt:

   @ Blaffertje op 13-10-2021 om 08.22 u.
   Is Rutte écht hoogopgeleid ? Ik kan ’t bijna niet geloven.
   Mogelijk wordt er met “hoogopgeleid” bedoeld : z’n klaslokaal in de school voor kinderen met een laag IQ, was op de 3e etage gevestigd ?

   Geliked door 1 persoon

 11. ronjaspers zegt:

  Schilder.Goed artikel,u wekte bij mij altijd de indruk zich boven het plebs verheven te voelen,met een bepaald soort van arrogantie en dedain.Ik heb aan de hand van uw artikel u verkeerd ingeschat,mijn oprechte en welgemeende excusses.

  Geliked door 1 persoon

  • Bert zegt:

   Dat vind ik eigenlijk nog steeds wel een beetje.
   Ik loop toch ook niet tegen iedereen te zeggen dat ik eigenlijk astronaut ben.
   Dus waarom moet iemand vermelden dat ie op school gezeten heb en daar iets gedaan heeft. Ben je dan belangrijker als je dat vermeld.
   We hebben allemaal op school gezeten in de meest uiteen lopende richtingen.

   Like

   • karton zegt:

    @ Bert op 14-10-2021 om 06.48 u.
    U heeft wel gelijk als u zegt dat een persoon die ff gaat vertellen welke opleiding hij heeft gevolgd enz. enz. dat vaak doet om méér te lijken dan hij/zij in werkelijkheid voorstelt.
    Echter, het heeft wél degelijk een functie als z’n opleiding/vak/afkomst van invloed zou kunnen zijn op bijv. een reactie alhier.
    Als u bijv. zegt dat u járen als bromfietsmonteur heeft gewerkt dan is uw uitleg betr. de werking van een twee- of vertakt motortje zéker van belang, u bent als zodanig een “autoriteit” op dát gebied, maar…..dat is mijn mening. Iemand die hier vertelt dat hij binnenschipper is of was, geeft meerwaarde aan een reactie die met scheepvaart te maken heeft.
    Zo zou ik op een stelling kunnen reageren vanuit m’n achtergrond als ambtenaar bij politie/justitie omdat ik , mógelijk, voorvallen heb meegemaakt, die men alleen als diender meemaakt; ik doe dat niet opdat een ieder dan zal denken : “Poeh poeh, hoor die vent eens ff, de betweter , de gek “, maar misschien breng ik anderen op een idee of krijgt hij/zij een ander inzicht in een bepaalde materie, heeft NIKS met ‘kijk mij eens belangrijk zijn” te maken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s