Italiaanse havens: Staking tegen groene pas wordt grimmiger, de regering krabbelt terug, maar niet genoeg

(Door: Francesca de Villasmundo – Vertaling: E.J. Bron)

De verplichting om vanaf 15 oktober de groene pas (de Italiaanse gezondheidspas) voor alle Italiaanse werknemers in te voeren, brengt Italië aan de rand van de chaos: tekorten, lege schappen in de supermarkten en een verlamming van de economie zijn te verwachten als de door de havenarbeiders begonnen staking nog langer duurt. De havenarbeiders kondigden gisteren aan dat ze de bedrijvigheid vanaf vrijdag, de 15e oktober, volledig zullen blokkeren, omdat dan de plicht begint om de groene pas te laten zien. Er is geen onderhandelingsspeelruimte.

De circulaire van het ministerie van Binnenlandse Zaken, waarin de ondernemingen van de sector worden opgeroepen om de mogelijkheid voor gratis tests voor de werknemers te onderzoeken, werd door de de coördinatiecommissie van de havenarbeiders van Triëst (CLPT) afgewezen. De CLPT is de belangrijkste vakbondskracht bij de demonstraties tegen de gezondheidspas afgelopen, waaraan 15.000 burgers hebben deelgenomen.

De Italiaanse werknemerscommissie wijst er opnieuw op dat de haven van Triëst op 15 oktober gesloten wordt als de verplichting tot het tonen van de gezondheidspas niet wordt opgeheven. Maar niet alleen deze haven is in gevaar: “Vandaag zullen er verrassingen zijn, want niet alleen de haven van Triëst zal stilliggen. Ook de haven van Genua? Ik zou niet in Genua aanleggen, want bijna alle havens zullen staken. Dat zullen we vanavond bevestigen”, aldus Stefano Puzzer, woordvoerder van de havenarbeiders van Triëst, die de blokkade voorafgaande aan het voor morgen geplande tonen van de groene pas om toegang te krijgen tot je werk, tegenover de “Huffington Post”. “De enige mogelijkheid die ze ons kunnen bieden, is de intrekking van de groene pas”, voegde hij er aan toe. “De economische schade van een blokkade van de haven van Triëst? Die wordt alleen door de hardnekkigheid van de Italiaanse regering bij de handhaving van deze maatregel veroorzaakt. We hopen dat alle Europeanen de Italiaanse regering de oren wast, opdat ze dit decreet intrekt. Nee tegen discriminatie, we zijn bereid om alle havens te blokkeren. De volgende vrijdag zal een zwarte vrijdag zijn.” Volgens enkele data van de haven van Triëst bedraagt het percentage niet gevaccineerden bijna 40%.

“Ik hoop dat we met gezond mensenverstand een balans kunnen bereiken”, anders “riskeren we het enorme schade aan te richten”, becommentarieerde de president van de conferentie van de regio´s, Massimiliano Fedriga.

Ook in Gioia Tauro, een andere grote Italiaanse haven, is de situatie niet duidelijk. Vanuit vakbondskringen is te horen dat er op dit moment geen signalen voor protesten zijn, maar omdat de verplichting over enkele dagen begint, valt niet uit te sluiten dat de toepassing van de rechtsvoorschriften in de komende uren voor reacties van de werknemers zal zorgen. Het percentage van werknemers zonder groen paspoort is hoog.

Maar na de havens zouden ook de transport- en logistiekondernemingen kunnen gaan staken: “Het gevaar van een blokkade bestaat, de platlegging van het nationale logistieke systeem”, waarschuwde Ivan Russo, directeur-generaal van Confetra, een organisatie van transport- en logistiekbonden. “Onze organisatie verenigt 400.000 chauffeurs, en we schatten dat 30% van hen geen groene pas heeft en over enkele dagen moeten stoppen. Net als verschillende ondernemingen zoals Electrolux Italia in Susegana, die op 15 oktober met een algemene staking zullen beginnen, die vandaag door de vakbondsvertegenwoordigers besloten en aangekondigd werd.

Om de ontevredenheid te kalmeren, is het ministerie van Binnenlandse Zaken gisteren teruggekrabbeld en heeft het de havenverenigingen opgeroepen om, afwijkend van de nationale wetgeving, gratis PCR-tests of sneltests ter beschikking te stellen. Om de blokkade van de haven te vermijden. De commissie van de havenarbeiders beschouwt deze maatregel als onvoldoende en eist de volledige afschaffing van de pas.

De bepaling zou “dubbele standaards tussen verschillende economische sectoren” creëren, en “zou een grote fout zijn”, zei de president van de regionale raad van Friuli-Venezia Giulia, Piero Mauro Zanin. “Gratis sneltests voor werknemers (in de haven van Triëst) zonder groene pas om problemen te vermijden? En dat geldt niet voor de andere miljoenen werknemers? In plaats van de ondernemingen zou de staat een bijdrage moeten leveren. De huidige situatie is onvoldoende”, riep de chef van de LEGA, Matteo Salvini, die zich inzet voor gratis tests voor iedereen.

Binnen enkele dagen werd de Italiaanse minister-president Mario Draghi het slachtoffer van een “negatieve stemming van over de 50%.”

(Bron: medias-presse.info)

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Francesca de Villasmundo

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Italiaanse havens: Staking tegen groene pas wordt grimmiger, de regering krabbelt terug, maar niet genoeg

 1. Joepiedepoepie zegt:

  Drakhi personificatie van de duivel?

  Like

 2. Hebk zegt:

  build back better , eerst ghaos en ALLES kapot maken , de agenda van Klaus Schwab

  Geliked door 1 persoon

 3. hans zegt:

  Heel goed nieuws. ook wel eens fijn!

  Geliked door 1 persoon

 4. Julia zegt:

  Het enige is om inderdaad finaal af te rekenen met die walgelijke apartheidspas is de cruciale sectoren plat te leggen om de WEF uitvoerders eens voor goed duidelijk te maken dat er een einde dient te worden gemaakt aan de WEF dictatuur en politici nu voor blok te gaan zetten. Dan is het kiezen of delen. Ook wordt het tijd dat Nederland de fascisten Rutte, De Jonge, Gommers, Kuipers, Koopmans, Van Dissel en Osterhaus eens flink te laten zien dat miljoenen mensen niet meer langer zijn gediend van het feit dat onze democratie, rechten van de mens te schenden en continu leugens te verkopen om een experimenteel vaccin door te drammen. De Jonge wie is hij wel een ex onderwijzer die totaal geen know how heeft van gezondheidszaken een zelfs artsen en wetenschappers tegen spreekthttps://www.ninefornews.nl/hugo-de-jonge-wil-meer-dan-2000-artsen-als-idioten-wegzetten-terwijl-ze-dat-juist-niet-zijn/ Deze gewetenloze fascist heeft uitsluitend plezier in het verder kapot maken van onze samenleving en het in het gevaar brengen van de gezondheid van de mens. Dan Gommers die zich kapot moet schamen door mee te stemmen in de misdaad tegen de menselijkheid omdat juist ook hij nimmer zich heeft ingespannen voor meer IC bedden en Rutte het vuur aan de schenen te leggen vanwege het kapot bezuinigen van onze gezondheidszorg, de held Kuipers zie er glansrijk genoegen in om de apartheidsstaat te blijven handhaven door nu al te stellen dat die walgelijke pas zeker tot mei gehandhaafd dient te blijven nog zo een machtswellusteling, https://www.geenstijl.nl/5160312/iedereen-long-covid-ernst-astrazeneca-kuipers-gaat-nooit-meer-weg/ Van Dissel en Osterhaus, Functionarissen die bij het RIVM werkzaam zijn moeten een verklaring ondertekenen inzake eventuele belangenverstrengeling ofwel dik verdienen aan het virus door contacten met de farmaceutisch industrie.
  En wat blijkt? Cowboy Van Dissel heeft de bedoelde verklaring NIET ondertekend! Dat zegt dus genoeg. Volgens de heren zou Mark Rutte hiervan op de hoogte zijn.
  Osterhaus https://nooit.nl/osterhaus-bevestigt-miljoenen-te-verdienen-met-aandelen-in-vaccins/
  Kortom dit elitair gezelschap onderdrukt ons en voeren mede de dictatuur uit volgens de agenda NWO ten behoeve van de great reset.

  Geliked door 2 people

 5. Henk der Niederlánder zegt:

  Vandaag uitgebreid in de MSM terug te vinden.
  Oh Wacht, dat komt niet echt goed uit in de leugenpers.
  COVID-gevallen in Florida zijn de afgelopen zes weken met 88% gedaald ZONDER MANDAAT
  Bijna niemand wordt meer ziek in Florida nu Gouverneur Ron DeSantis alle Wuhan coronavirus (Covid-19) mandaten heeft opgeheven en de staat weer normaal heeft gemaakt.

  De Orlando Sentinel meldde dat het aantal nieuwe dagelijkse gevallen van het Chinese virus is gedaald tot een dieptepunt in drie maanden nu de staat de pre-covid-niveaus van ziekte nadert.

  In de afgelopen zes weken zijn nieuwe gevallen van de Fauci-griep met maar liefst 88 procent gedaald, en dat is zonder maskermandaten, vaccinmandaten, vereisten voor sociale afstand of andere tirannie.

  https://outbreak.news/2021-10-14-florida-covid-cases-plunged-88percent-no-mandates.html

  Geliked door 3 people

 6. Qvic zegt:

  Er is in geen enkel Europees land de noodtoestand uitgeroepen, daarmee zijn alle zogenaamde noodmaatregelen illegaal en zo ook de tijdelijke noodvergunning voor een experimenteel genetische injecties. Daar er alternatieven medicijnen voor bestaan, daarmee vervalt de rechtmatigheid van dat zogenaamde vaccin. Daar de regeringen uiteindelijk toch hun landen plat willen leggen, onder het mom van het fictieve virus. Kunnen de burgers het beter nu zelf plat leggen, zodat ook de regeringslijders er ongemakkelijkheden van ondervinden en hun macht hiermee weg valt. Door nu toezeggingen te doen, zijn alleen bedoelt als zoet houdertjes om toch hun macht over het volk te behouden. Want regeringslijders zijn alles behalve betrouwbaar, die draait het volgende moment het net zo makkelijk weer terug, zodat de bevolking weer met lege handen staat.

  Geliked door 1 persoon

 7. Bob zegt:

  Als het waar is dat de spaghtti vreers
  massaal gaan staken hebben zij meer
  ruggegraat dat het elastiek in de ruggen
  van werknemers uit andere EU landen.
  Uit deze chaos wordt regelmaat geschapen.
  Beter nu een klein beetje honger dan
  uitgehongerd worden voor Great Reset.

  Like

 8. de barbaar zegt:

  Onze msm ratten kruipen weer in hun wef bedjes, hoor en zie je nu even niet.
  Laat de Italianen maar even uitrazen , daarna komen de Hessen(jawohl die ja) om ook even uit te razen en vervolgens kabbelt het water weer rustig voort. totdat de echte storm opduikt.
  deze storm is een verzameling van al die net niet …opgeloste zaken…en dan is de storm er..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s