Hongarije ondersteunt Polen tegen de EU: “De imperiale ambities van Brussel stoppen!”

(Vertaling: E.J. Bron)

Hongarije heeft zich in de ruzie tussen Polen en Brussel vanwege het vonnis van het Poolse Constitutioneel Gerechtshof vorige week solidair verklaard met Warschau. De Hongaarse minister van Justitie, Judit Varga, verklaarde nu op Facebook dat de EU-instituties de nationale identiteiten en het politieke en constitutionele systeem van de lidstaten zouden moeten respecteren.

“Volgens de meerderheid van het Poolse Constitutioneel Gerechtshof betekent het EU-lidmaatschap niet dat het gerechtshof van de Europese Unie de nationale grondwetten buiten werking kan stellen of dat Polen zijn soevereiniteit volledig heeft afgestaan aan de Europese Unie”, schreef Varga.

Ze begroette de beslissing van het Pools Constitutioneel Gerechtshof en voegde er aan toe dat “de imperiale ambities van Brussel gestopt moeten worden”. Ze zei dat Hongarije, net als Polen, zou geloven in “de fundamentele waarde van de soevereiniteit en de zelfbeschikking”.

“We hebben volledig begrip voor de Poolse reactie, die veroorzaakt werd door de slechte praktijk van de EU-instituties en zodoende het grondbeginsel van het delegeren van bevoegdheden schendt”, voegde ze er aan toe. “Het is tijd om het sluipende overdragen van EU-bevoegdheden te blokkeren”, zei ze. “Ze kunnen de nationale soevereiniteit niet beperken!”

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Hongarije ondersteunt Polen tegen de EU: “De imperiale ambities van Brussel stoppen!”

 1. Bob zegt:

  De slaven drijvers in Brussel en consorten
  moetenop zijn minst gestopt worden.
  Alles wat slecht is moet je weg doen,
  dat geld ook voor de EU.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan zegt:

  Darris hij weer Mark Hitler

  Steun voor Rutte van EU-voorman in twitterruzie met premier Slovenië

  Ook de voorzitter van de raad van regeringsleiders van de Europese Unie mengt zich in de ruzie tussen demissionair premier Mark Rutte en diens Sloveense collega. Charles Michel hekelt net als Rutte de aanval van premier Janez Janša op Europarlementariërs en maant meteen tot ,,wederzijds respect” tussen de EU-leiders.

  …..
  Janša wekte de woede van Rutte en de voorzitter van het Europees Parlement met een tweet waarin D66-Europarlementariër Sophie in ‘t Veld en een aantal collega’s werden afgeschilderd als pion in een linkse samenzwering. Rutte noemde dat ,,totaal ongepast en smakeloos”, waarna Janša de Nederlandse premier opriep zich ,,met zijn eigen zaken” te bemoeien.
  ..
  https://www.ad.nl/buitenland/steun-voor-rutte-van-eu-voorman-in-twitterruzie-met-premier-slovenie~a6061324/

  Geliked door 1 persoon

 3. Julia zegt:

  Gewoon opdoeken dat algehele miljarden verspillende zooitje in Brussel zij zijn de schuldigen die geheel Europa om zeep hebben geholpen met hun enorm wanbeleid m.b.t. migratie en het nu al mislukte klimaat beleid.

  Like

 4. karton zegt:

  Veel zg EUSSR-parlementsleden blijken zo veel tijd over te hebben dat ze ongebreideld aan ‘t schnabbelen zijn, buiten hun veel te goed betaalde EUSSR-baantje. Zij verdienen hiermede duizenden (!!!!) euro’s p/mnd bóven hun EUSSR-salaris. Maar oh-wee als je hen “graaiers of proleten” noemt !! Witte-boorden-criminelen zijn het en ze noemen zich “elite”.

  Like

 5. Stan zegt:

  Wel de lusten maar niet de lasten. Nog steeds de oostblok mentaliteit. De grootste netto ontvanger v.d. EU. Polen was toen mee accoord gegaan, hypocriet land. Ik zeg.:POXIT.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s