Parijs wordt door 80% van haar inwoners als smerig beschouwd

(Vertaling: E.J. Bron)

Naar aanleiding van de demonstratie, die op zondag 10 oktober op initiatief van de Union Parisienne (UP!) tegen de verslechtering van de levensomstandigheden in Parijs werd georganiseerd, publiceerde het opnieonderzoeksbureau Ipso exclusief in het “Journal du Dimanche” een peiling, waaruit blijkt dat duidelijk meer Parijzenaren dan dertig jaar geleden hun stad “smerig” vinden.

Aan de hand van indicatoren, die een vergelijking van de opvatting van de Parijzenaren over de toestand van hun stad mogelijk maken met de indicatoren die Ifop tijdens de regeringsperiode van rechts (1971-2000) heeft gemeten, blijkt uit deze peiling bij een representatieve steekproef onder 1008 Parijzenaren dat vragen betreffende reinheid en onbeleefdheid een toenemende bron van ontevredenheid zijn voor een bevolking, die grotendeels de “beweging” #saccageparis ondersteunt, die in de sociale netwerken het ontbrekende onderhoud aan straten en de lelijkheid van de stad aan de kaak stelt.

Parijs, een stad die door meer dan acht van de tien Parijzenaren als smerig wordt beschouwd

84% van de Parijzenaren vindt zijn stad “smerig”, 39% zelfs “heel smerig”.

En het zijn de “arbeiderswijken” of de meest dichtbevolkte arrondissementen, waarin het aandeel Parijzenaren dat klaagt over de vervuiling het grootst is: 90% in het noordoosten van de stad (het 18, 19e, 9e en 10e arrondissement), tegenover 74% van de bewoners van de “mooie wijken” van de hoofdstad (16e, 17e en 8e arrondissement).

Een graad van vervuiling, die een terugkeer naar de situatie in de jaren-70 betekent

Als je de opvattingen van de inwoners van het stedelijk gebied over de toestand van de hoofdstad vergelijkt met de opvattingen die het Ifop onderzocht toen rechts onder Giscard (1974) en daarna onder Chirac (1991) aan het hoofd van de stad stonden, dan is er een terugkeer naar de situatie van de jaren-70 te zien. Terwijl in de laatste ambtsperiode van Jacques Chirac slechts een op de twee inwoners de stad “smerig” noemde (53% in het jaar 1991 tegenover 82% in het jaar 1974), dan bedraagt dit percentage nu 78%, wat overeenkomt met een toename van 25% in dertig jaar.

In politiek opzicht is het interessant om vast te stellen dat dit gevoel van vervuiling geenszins een voorrecht van de rechtse kiezers is: het aandeel van de Parijzenaren dat zijn stad als smerig beschouwt, is bij de aanhangers van de LR (84%) of LREM (87%) nauwelijks hoger dan bij de aanhangers van de socialisten (80%) of van de Groenen (84%).

Straten, ratten, onaangenaamheden… een meerderheid van ontevredenen op alle terreinen die te maken hebben met reinheid

Deze inschatting van de Parijzenaren over de toestand van de reinheid van hun stad gaat vergezeld van een net zo grote ontevredenheid over verschillende aspecten van hun leefmilieu, zoals de bestrijding van raten (65%) of van onaangenaamheden (80%). En bijna drie vierde deel van hen (73%) geeft aan dat ze met het onderhoud van hun stad ontevreden zijn, een toename van 16% in vergelijking met de laatste peiling in 2015.

Twee derde deel van de Parijzenaren ondersteunt onder de hashtag #saccageparis het aan de kaak stellen van vuil en de algemene verlaging van de stad Parijs.

De hashtag #saccageparis wordt door de Parijzenaren krachtig ondersteund en is een klap in het gezicht van Anne Hidalgo, de socialistische burgemeester van de stad, die ook de aanspraak verheft om Frankrijk te leiden. Twee derde deel (67%) van de Parijzenaren geeft aan deze beweging te ondersteunen, die in de sociale netwerken de vervuiling en het ontbrekende onderhoud van de straten, de verslechtering van de stedelijke eigendommen en de lelijkheid van de stad Parijs aan de kaak stelt.

(Bron: breizh-info.com)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Parijs wordt door 80% van haar inwoners als smerig beschouwd

 1. Ronald zegt:

  En de burgemeester Hidalgo maar haar eigen zakken vullen….en ook nog voor het presidentschap gaan…Het valt dit wijf te wijten dat Parijs in een Afrikaanse sloppenwijk is veranderd!!! Politie te bang in de moslimwijken, tenten midden op straat, shariawijken waar de echte Europeaan niet meer doorheen loopt, etc.etc.Tijd voor het leger!!!

  Like

 2. Kees zegt:

  Zeg me wie je burgemeester is en ik vertel hoe mooi of hoe smerig je stad zal zijn.

  Like

 3. Bob zegt:

  Als je zand vlooien binnen haalt en
  ze hun gang laat gaan kan je op je
  vingers natellen dat het een plaag
  gaat worden.

  Like

 4. Bas zegt:

  Ondertussen in Frankrijk, kijk ze eens feesten…

  Macron en zijn team feesten na het voetbal. Terwijl ziekenhuizen in heel Frankrijk geplande operaties annuleren omdat ze niet-gevaxxed personeel hebben ontslagen.
  Kinderen moeten op school een masker dragen…

  Like

 5. Ravian zegt:

  Tsja, stem links, leef op een vuilnisbelt.
  Die connectie blijkt voor de meeste stadsbewoners toch lastig te leggen.
  Dat zal wel komen omdat ze in de waan verkeren dat “socialisme” iets met sociaal te maken heeft…

  Like

 6. Dr. Heinz zegt:

  Dat krijg je als je als land de derde wereld binnen haalt, dan word het een derde wereld land!!!!!!

  Like

 7. janj zegt:

  Vind je het gek als zo’n prachtige stad verandert in een vuilnisbelt, zeker wanneer deze
  geleidt wordt door zo’n zichzelf super vindende elitaire aan grootheidswaanzin leidende gekken.
  Zo’n Macron woont in de elite buurt van Parijs en weet niet wat in de rest van deze stad aan de
  hand is.
  En wanneer je mensen uit Afrika en het Midden Oosten binnen laat krijg je rommel op straat want
  ze zijn dit gewend omdat de plaatsen waar ze vandaan komen ook meestal een en al troep is.
  Dus gooien ze in Parijs ook alles maar op de trottoir en straat.
  Kijk wat voor een zootje het vaak in Den Haag richting het strand is. Ze schij… en zeik… in portiekjes en op de stoep. Man wat heeft het Westen toch over zich afgeroepen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s