Polen legaliseert het terugsturen van migranten aan zijn grenzen

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Poolse parlement heeft donderdag 14 oktober een wijziging van de Poolse vreemdelingenwet aangenomen, die de omstreden praktijk van het terugwijzen aan de grens legaliseert en het mogelijk maakt een na de illegale grensoverschrijding ingediende asielaanvraag te ignoreren. Een aan de grens opgepakte buitenlander kan de binnenkomst naar Polen en in de Schengen-ruimte voor een periode van “zes maanden tot drie jaar” geweigerd worden.

De Poolse autoriteiten behouden zich het recht voor om de aanvraag op internationale bescherming door een buitenlander, die onmiddellijk na de illegale grensoverschrijding wordt opgepakt, “ongecontroleerd te laten”, tenzij hij rechtstreeks uit een gebied is gekomen, waarin zijn leven en zijn vrijheid bedreigd worden.

Het parlement gaf eveneens groen licht voor het plan van de regering een muur te bouwen om migranten aan de grensoverschrijding te hinderen, een project dat € 353 miljoen zal gaan kosten. Duizenden migranten, de meesten uit het Midden-Oosten, hebben de afgelopen maanden geprobeerd om de EU-grens van Wit-Rusland naar Letland, Litouwen en Polen over te steken.

(Bron: Le Figaro)

Bron:
unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

14 reacties op Polen legaliseert het terugsturen van migranten aan zijn grenzen

 1. droevige mof zegt:

  Belarussische troepen openden het vuur op Poolse grenswachten toen die de vluchtelingen terugdreven. De EU komt steeds meer onder druk te staan, conflicten aan de grenzen en ernstige onrust in Italië en Frankrijk, zwakke regeringen in Duitsland. Oostenrijk en Nederland en tenslotte een groeiend wantrouwen ten aanzien van de Coronamaatregelen. Kortom, een reden om ons te verheugen.
  https://abcnews.go.com/International/wireStory/belarus-forces-open-fire-polish-troops-border-80475689

  Like

  • karton zegt:

   @ droevige mof op 15-10-2021 om 21.40 u.
   Ik hoop óóit dat u uw naam kunt veranderen in “de blije mof” ! Alsdan trakteer ik u op Torte mit Sahne ! De onrust binnen de EUSSR kan, wat mij betreft, niet groot genoeg zijn/worden !
   Slovenië is óók al ondeugend ! Geweldig toch ?
   Die wijsneus , Marietje in ’t Veld, was kennelijk 3 dagen in Slovenië om te controleren of dat land zich wel aan de democratische rechtsregels zou houden ! Stel je nou toch voor, zo’n stom wijf ! Je hoorde haar niet kakelen toen in NL het Referendum werd afgeschaft en ook niet toen NL tégen een zg EUSSR-grondwet stemde hetgeen door Rutte werd genegeerd, waar was dat wijf toen ?? Ik kan hier erg “hellig” van worden (hellig = oud-Nederlands voor “zéér kwaad” en veel gebruikt in oost-Nederland)
   Zij, Marietje dus, als vertegenwoordigster van een zéér laaghartig dictatoriale instelling als de EUSSR, gaat in 3 dagen een rechtssysteem beoordelen in Slovenië…………hoe bedenkt men zoiets ??
   Hongarije, Polen, Tsjechië, Slovenië…………allemaal landen die de Sovjet-dictatuur overleefden en die nu bezet dreigen te worden door de EUSSR, logisch toch dat zij zich daartegen met hand en tand verzetten ?
   Maar Marietje, Fransje en Gait Verhofstadt gaan gewoon door op hun heilloze pad……ziende blind en horende doof…….maar óók stapelgek !!!!!!!

   Like

 2. de barbaar zegt:

  per illegale infiltratie van de gelukszoeker staat een bedrag van 1000 euro boet….niet betalen is tegen de muur en tjakka …volgende….

  Like

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  Als Ik zo de berichten uit de oud oost Europese landen lees lijkt het erop dat deze landen erop aansturen om hen uit de EU te mieteren.
  Hoe het zit weet Ik niet precies maar Ik denk als de EU hen eruit mieterd het voor hen de goedkoopste manier is om van het EU project af te komen.

  Geliked door 2 people

  • Harry zegt:

   Scherp gezien , Henk !

   Misschien krijgen ze dan nog wel geld toe , in plaats van te moeten dokken aan die boevenclub .
   De Engelsen hebben wéér de kolen uit het vuur moeten halen !

   Geliked door 1 persoon

 4. scherpschutter1943 zegt:

  In Polen zijn de eigen identiteit en cultuur en poolse sociale vormgeving, belangrijker dan de EU dwang. Dreigen met inhouding van gelden waar Polen recht op heeft, is een vorm van terreur.

  Geliked door 1 persoon

 5. Rene de Hollander zegt:

  Ieder weldenkend mensch begrijpt dat die invasie gestopt dient te worden…!!!

  Geliked door 1 persoon

 6. Ravian zegt:

  En dit is allemaal veroorzaakt door het EU getreiter jegens Wit-Rusland…

  “tenzij hij rechtstreeks uit een gebied is gekomen, waarin zijn leven en zijn vrijheid bedreigd worden.”

  Curieus dat je daar de wet voor aan moet passen.
  Iemand die niet rechtstreeks uit zo’n gebied komt is namelijk sowieso geen vluchteling.
  Op het moment dat zo iemand vanuit een veilig gebied verder reist verandert zijn/haar status van vluchteling naar (ongewenste) immigrant of (in het geval van islamieten) kolonist.
  Daarom hebben wij in Europa ook geen vluchtelingen, er grenzen namelijk geen gebieden aan Europa waar het leven en de vrijheid van mensen bedreigd wordt.
  Al die zogenaamde vluchtelingen zijn gewoon ongewenste immigranten en kolonisten.
  En wij hebben generlei verplichtingen jegens dit soort lieden, wij hebben gewoon het volste recht hen de toegang tot ons land te weigeren.

  De op dit moment in aantocht zijnde Afghanen zijn daar een mooi voorbeeld van.
  Tegen de tijd dat die hier aankloppen hebben ze minimaal 7000 kilometer afgelegd, en zijn ze daarbij door minimaal zeven veilige landen getrokken.
  Saillant detail daarbij is dan nog dat de gehele islamitische wereld dichter bij Afghanistan ligt dan Nederland.
  Dat zijn een stuk of twintig bestemmingen waar ze aanzienlijk beter passen dan in Europa.
  Het enige verschil is vervolgens dat hen daar geen gratis woning en riante uitkering voor het leven wacht.
  Waaruit je dan rustig kunt concluderen dat deze lieden hier niet voor hun veiligheid naar toe komen, maar enkel voor het “gratis geld”.
  Lieden die zevenduizend kilometer afleggen voor gratis geld zijn vervolgens geen vluchtelingen, dat zijn parasieten en profiteurs…

  Geliked door 1 persoon

 7. saddy zegt:

  Maar illegaal de grens oversteken is dus nog steeds alleen maar strafbaar als je dat als blanke doet.
  En:
  “” tenzij hij rechtstreeks uit een gebied is gekomen, waarin zijn leven en zijn vrijheid bedreigd worden”” vind ik ook nogal een hoog sneeuwvlokje-gehalte hebben. Als je dit leest dan kan elke nederlander dus gratis in polen gaan leven omdat er laatst wateroverlast was? Of omdat nederland voor een groot deel onder water ligt? Je leven wordt in dit gebied immers bedreigd door water?

  Geliked door 1 persoon

 8. R Thomasson zegt:

  De bende van EU/VN-farizeeërs en schijnheilige “globalistische “Mensenrechtenorganisaties”, gefinancierd door ene mijnheer Soros, hebben een groot probleem. Voormalige Oostbloklanden willen graag hun soevereiniteit en vrijheid behouden. Polen is een land die maar korte tijden van onafhankelijkheid had gekend. In de 20ste eeuw: van 1920 tot de Duitse bezetting in september 1939. Na de Tweede Wereldoorlog werd Polen door de Sovjet-Unie bezet tot 1990. Na de val van de Sovjet-Unie probeerde de EU het land op koloniale wijze in te pikken: met cadeautjes. Wat goed was voor de negers in Afrika, moet ook goed zijn voor de Polen. Maar de Polen hebben in de lange bezettingsjaren wat geleerd. Zij laten zich niet bezetten! Zij hebben geen behoefte aan de Kalergi-Plan, en het land laten volproppen met zooi uit de Derde Wereld. Zij hebben geen behoefte om de gasten van Allah in hun land te herbergen. Zij weten ook hoe gevaarlijk ze zijn. Polen heeft tijdens de Tweedenwereldoorlog verschrikkelijke ervaringen met ontvolking gekend. https://en.wikipedia.org/wiki/Generalplan_Ost Zij hebben geen behoefte om in de 21ste eeuw ISIS ervaringen mee te maken. Als een soeverein land heeft de Poolse Parlement recht eigen wetten te vaardigen. De EU samen met de zgn. “Mensenrechtenorganisaties” kunnen de pot op. Nederland kan veel leren van de standvastigheid van de Polen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Henk der Niederlánder zegt:

  Even ter verduidelijking.
  De dame wil naar Nederland omdat veel mensen daar Engels spreken.
  Wel zo makkelijk natuurlijk.

  Duidelijk wordt daarom dus dat ze niet naar Nederland wil omdat haar in Nederland binnen een half jaar een huis toegezegd wordt en een bonus van € 10.000,= toegestopt krijgt en een uitkering voor de rest van haar leven inclusief ziektekostenverzekering die door Nederlanders betaald dient te worden.
  En om de dingen duidelijk te maken breid ze er nog even achteraan dat ze met liefde en plezier ook haar familie wil laten komen, wel zo gezellig natuurlijk.

  Geliked door 1 persoon

 10. scherpschutter1943 zegt:

  “Nog is Polen niet verloren”. Deze strofe in hun volkslied houdt het land op de been, Ondanks alles.

  Geliked door 1 persoon

 11. LUCIA zegt:

  De Polen hoeven hun ballen, niet uit de ballenbak te halen net als de Hongaren hebben ze nog een intact klokkenspel i.t.t. de Duitsers en Nederlanders!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s