STAP VOOR STAP…

Nederland – 2021

(Door: “Driek”)

Vanaf het najaar van 1940 begon de Duitse bezetter steeds meer maatregelen te nemen om de Joden, precies zoals in Duitsland het geval was, op maatschappelijk en economisch vlak te isoleren. In november werden Joden uit overheidsfuncties verwijderd. Drie maanden later moesten alle in Nederland wonende Joden zich verplicht laten registreren. Daarmee was het ‘doelwit’ in kaart gebracht en kon de eerste stap worden gezet naar een totale uitsluiting uit de samenleving.

En toch.. toch brengt de dag van vandaag herinneringen naar boven die natuurlijk voor het merendeel der Nederlandse bevolking ongepast en niet welkom zijn. Want die gruwelijke vergelijking gaat voor die gehoorzame en zoetsappige burger niet op. Neen, die burger luistert naar Hugo de Jonge, naar een burgerman zonder enige medische kennis. Maar, beste lezer, stap voor stap worden wij gedwongen – zoals in de jaren veertig – en geleid naar een afschuwwekkende wereld. Het is een wereld van walgelijke lieden, waar zelfs ons koningshuis en andere vrijheidsberovende lieden volledig achter staan. Ik moet er bijna van huilen, zo erg is het wat er nu allemaal in Nederland gebeurt.

Waar is in hemelsnaam het verstand der Nederlandse burger gebleven? Ziet dan niemand wat voor kool ons wordt gestoofd? Jullie worden allemaal van hogerhand gemanipuleerd. De eerste maatregel was om niet bij elkander op bezoek te gaan. Oude lieden stierven in eenzaamheid. En we moesten anderhalve meter afstand houden. Toen kwam er een mondmasker. Dat mondmasker voldeed niet. Vervolgens kwam er een horecaverbod. Toen werd dat horecaverbod vrijgegeven en moest iedereen die een horeca-etablissement wilde bezoeken een toegangspas tonen. Maar we behoefden niet meer anderhalve meter afstand te bewaren. Kijk eens aan. De burger kreeg een been toegeworpen.

Controle van het persoonsbewijs – 1942

Wat is de volgende stap? Lezer, ik breek mij hier het hoofd over. De angst slaat mij soms om het hart. Maar het lijkt alsof ik tot de weinigen behoor die ziet waar dit naartoe gaat. We gaan naar een afschuwwekkend en rampzalig leven. En de Nederlandse burger kiest daar zelf voor. Die vindt het fantastisch om te gehoorzamen en gekluisterd te worden.

Ik wens die Nederlandse burger vast heel veel sterkte.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

(PS: © 2021. Niets uit bovenstaand artikel mag worden gebruikt of gewijzigd op andere blogs/sites zonder de nadrukkelijke toestemming van de webmaster!)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

27 reacties op STAP VOOR STAP…

 1. Bert zegt:

  Ik kan er boos om worden, niet om huilen.
  Ik weet wel wat er gebeurt maar laat het een beetje langs mij heen gaan.
  Veel kan ik er niet aan veranderen behalve weigeren om er aan mee te doen.
  En het andere aan hun verstand proberen te peuteren is zinloos geworden.
  Ze vinden het schitterend, zo als je al schreef. Ze krijgen weer een beetje ” vrijheid ”
  Tenminste, dat denken ze. Voor zolang als het duurt. Tot de volgende maatregel.
  Maar ik laat er niet de rest van mijn leven mee verpesten.

  Like

 2. Bernard zegt:

  Driek,

  gelukkig zijn er veel meer mensen dan jij denkt die zien waar het naartoe gaat: de totale dictatuur!

  Een verschil met 80 jaar geleden is er wel: de mensen die het willen kunnen informatie opzoeken en de waarheid vinden op internet als ze dat willen, maar of ze dat gaan doen….???

  Geliked door 1 persoon

 3. BigLJohn zegt:

  Driek, ik zou u een ervaringsdeskundige kunnen noemen. U heeft het allemaal al eens meegemaakt. Maar zoals het altijd gaat, naar oude wijze mensen word (in tegenstelling tot vroeger) niet geluisterd. Die ouwe gek altijd met zijn gezever zeggen ze dan. Maar laat ze allemaal maar eens flink hun billen branden. Het is alleen triest dat de enkelen die hun verstand wel gebruiken ook meegezogen gaan worden in de poel des verderfs.

  Geliked door 1 persoon

 4. vangie1206j zegt:

  Sorry beste Driek u heeft helemaal gelijk maaaaar,,,, ik heb 0 nul% medelijden met dit hersenloze slaafse volk.
  Ze kiezen bewust voor de hel en verdoemenis.

  Geliked door 3 people

 5. Edwin Vissers zegt:

  Minister De Jonge: Coronabeleid niet zien in licht van de eindtijd

  15 oktober 2021 12:15

  Is er een verband tussen de bestrijding van het coronavirus en de eindtijd? Demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) vindt associaties met het beest uit Openbaring 13 „totaal onnavolgbaar.”
  „With all the respect”, reageerde minister De Jonge, „wat is dan het teken van het beest? Waar we mee bezig zijn, is de volksgezondheid te beschermen. Het is toch een heel rare manier om over de Bijbel te spreken.” De gedachte dat het coronabeleid en de coronapas zouden zijn voortgekomen uit ideeën van Klaus Schwab, directeur van het World Economic Forum, noemde De Jonge een „nepnieuwsverhaal.
  Hugo De Jonge in English Gematria equals: 666

  Het logo voor Google staat voor 666
  Het besturingssysteem voor Google Chrome is Adreno >>> Adrenochrome
  Het logo voor het World Economic Forum staat voor 666
  Het woord ‘Corona’ bestaat uit 6 letters
  De waarde van de letters in ‘Corona’ is opgeteld 66
  (c=3, o=15, r=18, o=15, n=14, a=1)
  De corresponderende letters voor nummer 19 in CONvid-19 zijn A, I
  AI = kunstmatige intelligentie

  Like

 6. koddebeier zegt:

  De grote massa is blind en ziet niet dat we weer de zelfde kant op gaan, alleen de Joden zijn de ongevaccineerden geworden !

  Geliked door 1 persoon

 7. J.M. zegt:

  Beste Driek,

  Ik kom steeds meer Nederlanders tegen die het met je eens zijn, maar nog niet genoeg.Velen blijven, vindt ik, te stil en durven zelfs hun mening niet te geven. De mensen zouden meer hun stem moeten laten horen! Een ruzietje met anders denkende kan toch nog wel eens tot veranderende gedachten leiden.

  Like

 8. Julia zegt:

  n Nazi Duitsland is de volgende stap al gezet van totale uitsluiting zelfs tot het laten verhongeren van niet gevaccineerden. https://www.ninefornews.nl/in-deze-duitse-deelstaat-mogen-supermarkten-ongevaccineerden-weigeren/ Lees aandachtig maar het slot van dit Artikel Premier Rutte sluit niet uit dat ook Nederland overgaat op dit systeem. “Eerlijk gezegd, bij deze crisis heb ik vanaf het begin gezegd dat er helemaal niets is uit te sluiten, maar mijn waarneming is dat daar geen steun voor is,” zei Rutte. Ook weten we dat onze ex schoolmeester en gewetenloze fascist De Jonge dit plan van harte zal ondersteunen en zelfs het liefst ongevaccineerden zal zien dat ongevaccineerden geen recht meer hebben op een ziekenhuisbed. https://www.ninefornews.nl/de-jonge-opent-aanval-op-ongevaccineerden-echt-zeer-zorgelijke-en-gevaarlijke-uitspraken-dit/ De walgelijke machtswellusteling De Jonge zittend op een post waar hij absoluut niet thuishoort schroomt er absoluut niet voor om dit ook in NL zo snel mogelijk in te voeren en gaat geen grens hem meer te ver. Mensenrechten heeft deze gewetenloze machtswellusteling niets meer mee. Terecht dat Thierry Baudet flink zegt waar op het staat https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/10/thierry-baudet-vernielt-hugo-de-jonge-hoe-kan-deze-basisschoolleraar-minister-zijn/
  Die omhoog gevallen gewetenloze en schaamteloze barbaar heeft zelfs nog het lef om wetenschappers en artsen tegen te spreken. Hij kan niets bewijzen of het experiment waar hij het volk mee onderdrukt doeltreffend is maar zal niet toegeven dat het vaccin al talloze slachtoffers heeft gemaakt https://www.xandernieuws.net/algemeen/gecorrigeerde-officiele-cijfers-nu-al-bijna-half-miljoen-covid-vaxdoden-in-eu/ Kortom Rutte, De Jonge en trawanten u bent mede schuldig aan pure moord. De Jonge de lafbek die miljoenen mensen het leven zuur maakt weet niet hoe hard hij moet rennen om aangifte te doen omdat hij is bedreigd terwijl hij onverbiddelijk door gaat met zijn gewetenloze praktijken die gelijk staan aan de vreselijke misdaad tijdens WO II en zich niet schaamt om meer dan een miljoen burgers uit te sluiten en als uitschot te behandelen. Nou eerlijk gezegd mis ik totaal niets aan deze omhooggevallen gewetenloze barbaar als hij voor goed van het podium verdwijnt. Had hij wel recht op medische hulp tijdens zijn coke gebruik? https://robscholtemuseum.nl/mark-hoogstad-rotterdamse-wethouder-hugo-de-jonge-biecht-gebruik-soft-drugs-op-elke-lodewijks-drugscriminaliteit-hard-aanpakken-meldpunt-of-hij-aan-de-coke-is/

  Geliked door 1 persoon

 9. Theo zegt:

  Er zijn rapporten waarin staat dat binnen drie tot vijf jaar alle gevaccineerden naar de hel gaan.

  Geliked door 1 persoon

  • boorzalf zegt:

   Ik denk dat deze prediker wel een bezoekje krijgt van de
   Sicherheitspolizei.

   Like

  • koddebeier zegt:

   Zoals nu vele gevaccineerden reageren op ongevaccineerden kan ik met deze lieden geen medelijden hebben.

   Geliked door 1 persoon

   • Klaas zegt:

    +++
    Waarom veel Staphorsters zich niet laten vaccineren,

    Staphorst wordt flink getroffen door corona. Iedereen kent wel meerdere personen die ziek zijn. Het is volgens velen erger dan het ooit is geweest. Volgens de huisartsen is het grootste deel van de zieken niet gevaccineerd en zijn er veel patiënten zwaar ziek. In Staphorst kreeg 56 procent van de mensen een dubbele prik, tegen 83 procent gemiddeld in Nederland.
    Ook verzekeren doet een aantal mensen niet
    De personen die hieronder aan het woord komen, willen anoniem blijven, maar hun namen zijn bekend bij de redactie en ze zijn allen deskundig op dit gebied en gezien in de gemeenschap.

    „Het ís een vertrouwensvraag”, aldus een Staphorster die ook niet is gevaccineerd en zich ook minimaal heeft verzekerd. Ook verzekeren is vooruitgrijpen op een mogelijke calamiteit en ook dat doet een aantal mensen niet. „Het heeft alles te maken met Gods voorzienigheid. Is het goed om een ziekmaker in je lijf te injecteren om te voorkomen dat je ernstig ziek wordt? Je bent gezond, maar je loopt alvast op de zaken vooruit om iets wat mogelijk kan gebeuren uit te sluiten. Stel ik mijn vertrouwen op God in leven en sterven of vertrouw ik op de wetenschap? Voor mij is het heel duidelijk. Ik vertrouw op de Schepper die alles maakte.”

    Als je daadwerkelijk ziek wordt, mag je dan wel een medicijn nemen? „Het is wat anders om een ziekte te bestrijden dan om te voorkomen dat je ziek wordt. Je mag een behandeling ondergaan, medicatie nemen om het lijden te verlichten en bidden om Gods zegen over de medicijnen.”
    Je brengt ook anderen in gevaar als je geen prik neemt. „Jezus leert ons om niet roekeloos te zijn. We moeten afstand bewaren en ons aan de regels houden.”
    Als je een vaccin neemt, lijkt het erop dat je God even opzij duwt
    Een andere inwoner van Staphorst: „Wij geloven in Gods voorzienigheid. Hij regeert alles en alles is in Zijn hand. God doet ons zaken toekomen, ook dingen die wij niet leuk vinden. Hij kan daar een bedoeling mee hebben. Ik zeg niet dat corona een straf van God is, maar het maakt wel duidelijk dat wij de zaken niet in de hand hebben, dat we terug moeten keren naar God, dat we op Hem moeten vertrouwen. Dat betekent dat je je leven in Zijn hand legt, wat er ook gebeurt. Als je een vaccin neemt, lijkt het erop dat je God even opzij duwt om er toch maar zeker van te zijn dat je niet ziek wordt. Dat is niet vertrouwen op God.”
    Het woord vertrouwen komt vaak terug. Er zijn ook mensen die zeggen: God heeft ons een goed verstand gegeven, daardoor bestaat de wetenschap en dus ook vaccins. „Ook hier gaat het om vertrouwen. Zeg je: ik vertrouw erop dat God mensen een goed stel hersens heeft gegeven om ons als mensheid voort te helpen, dan kan ik een eind met dit argument meegaan, maar meestal is het toch zo dat mensen meer op de wetenschap vertrouwen dan op God en dit argument met beide handen aangrijpen. Dan heb ik medelijden met je.
    Als je zo op God vertrouwt, moet je dan wel een gordel dragen?
    Het gaat er wat mij betref om vanuit welk motief je een vaccin neemt of niet. God behoort leidend te zijn.”
    Als je zo op God vertrouwt, moet je dan wel een gordel dragen of uitkijken als je een weg oversteekt? „In de Bijbel staat ook een verhaal dat Jezus bovenop de tempel staat en dat de duivel zegt: spring naar beneden en de engelen zullen je opvangen. Jezus doet het niet, want hij zegt dat je God niet op de proef mag stellen. Oversteken en niet uitkijken of zonder parachute uit een vliegtuig springen is sektarisch. We moeten wel ons verstand gebruiken en niet roekeloos zijn.”
    „Hoe ga je om met voorzorg in verhouding tot het vertrouwen op God”, dat is voor mij de vraag waar het om gaat en ik zou het fijn vinden als je dit opschrijft”, zegt weer een andere inwoner van deze gemeente, ook zeer kundig op dit gebied.

    https://meppelercourant.nl/regio/Geen-prik-op-basis-van-een-rotsvast-geloof.-Het-is-een-kwestie-van-vertrouwen-27098251.html

    Like

   • boorzalf zegt:

    Klaas zegt:
    16 oktober 2021 om 20:07
    wat is dit voor een lul verhaal.

    Like

  • ronjaspers zegt:

   Theo.Naar de hel weet ik niet,maar dood gaan ze wel.

   Like

  • BigLJohn zegt:

   Theo; ik heb de video bekeken en twee dingen vallen mij op. ten eerste de PCR test. Er werd niet besproken dat men met de PCR test geen virussen en besmettingen kan opsporen volgens de (overleden) maker ervan; Kary Mullis. Ten tweede zou er geheime informatie zijn dat men in December bij Albert Heijn alleen nog maar binnen kan komen met een QR code. Dit laatste vermoedde ik al dat dit er aan zat te komen, maar het is toch wel zeer zorgwekkend !

   Like

   • Bert zegt:

    ” Ten tweede zou er geheime informatie zijn dat men in December bij Albert Heijn alleen nog maar binnen kan komen met een QR code. ”

    Waar heb je dit vandaan?

    Geliked door 1 persoon

   • BigLJohn zegt:

    Bert; Dat van die Albert Heijn hoorde ik van die predikant zelf, ergens op het eind. Ik weet dus ook niet waar hij dat vandaan haalde. Het is wel een lange zit die video, 1uur en drie kwartier.

    Like

 10. Julia zegt:

  Zo kun je zien hoe een groot deel van de bevolking totaal wordt blind gehouden door de linkse door en door rotte propagandazenders en linkse media. Niets maar dan ook niets laten zij zien of publiceren zij uiteraard in opdracht van de corrupte politiek over wat er daadwerkelijk gaande is in de wereld of Europa. Journaal houdt zich vaak bezig met achterhaald nieuws en de linkse kranten zijn nog goed genoeg om de open haard mee aan te steken. Waarheden worden verzwegen, angst wordt bewust tijdens de praatprogramma’s en linkse media ingeboezemd en de presentatoren van de linkse praatprogramma’s en linkse gasten lullen uitsluitend over vaccinatie en testen. Zij raken er niet over uitgepraat en de linkse media komt uitsluitend met berichten over toename besmettingen. Maar gelukkig zijn in de omringende landen mensen wel wakker en komen op voor hun vrijheid en verzetten zich tegen de vaccinatieterreur https://www.ninefornews.nl/massale-protesten-laten-zien-wereld-heeft-buik-vol-van-coronapas-en-vaccinatieplicht/ Tijd dat Jan de Hollander ook eens uit zijn slaap ontwaakt en niet alleen aan zichzelf denkt en zich uitsluitend hebben laten vaccineren om een vakantie tripje te maken of van een koffie en een appelgebakje buiten de deur te genieten. Dit soort onderdanen en ondernemers die aan deze dictatuur meewerken zijn mede schuldig aan het fascisme dat nu door de politiek onze samenleving wordt aangedaan en zijn zelfs zo laf om hun jonge kinderen bloot te stellen aan een experiment waarvan de eventuele gevolgen totaal niet bekend zijn.

  Like

 11. Julia zegt:

  In het ziekelijk Australië zijn nu zelfs de dieren de dupe van vaccinaties. Hoe doorgeslagen en krankzinnig kan een land nog worden. Nog even dan wordt het de hond uitlaten met een toegangsbewijs en een mondkapje voor de snuit. De algehele wereldwijde krankzinnigheid is losgeslagen en dat allemaal ten behoeve van de great reset.

  Like

 12. Julia zegt:

  https://www.nu.nl/buitenland/6162610/koalas-krijgen-in-australie-vaccinatie-tegen-geslachtsziekte-chlamydia.html
  Indien zij geen vaccinatie krijgen kan het zo zijn dat de dieren tegen 2030 uitsterven. Nou ik vrees dat een groot deel van de wereldbevolking is uitgestorven door het continu blijven toedienen van vaccins dat uiteraard ook de bedoeling is. https://healthwatch.eu/nl/bill-gates-vaccins-moeten-wereldbevolking-uitdunnen/ Dit gebeurt nu op grote schaal stap bij stap.

  Like

  • saddy zegt:

   @Julia @ArmeKoala
   Heb het artikel via de link gelezen: Eyeopener.
   Die enorme branden die in het artikel vermeld staan werden ’s nachts door afghanen of pakistanen veroorzaakt. Na arrestatie geen nieuwe branden meer.
   Maar nu weten we dus ook wat ze overdag deden. Arme koala’s.

   Like

 13. Erik zegt:

  Beste Driek, heel juist gesproken. Iedereen (velen) schieten in de stress als verwezen wordt naar de joden ster en wat daarna kwam. Natuurlijk zijn we gelukkig nog niet zover als het destijds vreselijk misging. Maar dat het met kleine stapjes steeds het net iets strakker wordt aangetrokken is niet moeilijk te zien. En kijken we naar bepaalde buitenlanden is dat al een stuk ernstiger. Italië, Frankrijk, Australië, Amerika, UK etc. Geen werk, geen inkomen, niet meer naar de supermarkt kunnen begint toch wel heel ernstig te worden. Gelukkig komt de bevolking massaal in opstand en in meerdere landen waarover weer verdacht weinig aandacht aan wordt gegeven door de NOS en MSN. Ikzelf ben 70 jaar en niet gevaccineerd. Nog nimmer een PCR test gedaan en blijf, net als vroeger uit de buurt van onbekende mensen die lopen te hoesten en te proesten. Maar voor de rest probeer ik zoveel mogelijk “normaal” te leven. Maak mij wel zorgen over de nabije toekomst. Iedereen is zo blij met de QR code waarmee ze naar de kroeg kunnen dat het zelf nadenken over wat hier gaande is volledig afwezig is. Ronduit verbijsterend. Ik wens iedereen een gezond verstand en hoop op voldoende tegengas om niet te eindigen zoals in het verleden is gebeurt.

  Geliked door 1 persoon

 14. Joe zegt:

  Voor wat deze politica de ouderen hebben aangedaan moet wel aangekaart en bestraft worden!

  Like

 15. Torsten Himmelstoss zegt:

  De eerder dit jaar door cybercriminelen gekraakte QR-code is de nieuwe
  jodenster van de 21e eeuw.

  Geliked door 1 persoon

 16. Bob zegt:

  Alles herhaalt zich hoewel de manier waarop
  het gebeurt net iets anders is en als je geen
  ECHTE kennis van de geschiedenis hebt gehad
  en je doof en blind houdt, zal het ook niet opmerken.
  De ambtenaren hadden de lijsten met Joden met naam
  en adres al klaar gemaakt voor de invasie in1940.
  Het aantal is omdat het niet om kleinere doelgroep
  moeilijker deze lijsten te maken. Maar de bedoeling van deze
  regering is wel hetzelfde als die uit 1940, een bepaalde
  groep uitschakelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s