Italië van noord tot zuid geblokkeerd

(Door: Francesca de Villasmundo – Vertaling: E.J. Bron)

Herinnert u zich Solidarność nog?: de protesten van de havenarbeiders van Gdańsk brachten het communistische regime in Polen ten val. Herhaalt de geschiedenis zich? Het corona-regime van de bankier Mario Draghi, een waardig vertegenwoordiger van de neo-communistische dictatuur van de kapitalistische financiers, heeft te maken met enorme protesten van het noorden tot het zuiden van het schiereiland.

De haven van Triëst startte de aanval tegen de groene pas, de haven van Ancona antwoordde, verder deden de havens van Ligurië mee, waaronder de grootste haven Genua, en anderen zoals Gioia Tauro en Civitaveccchia voor de poorten van Rome: de blokkade van de havens veroorzaakt uiteraard storingen in de logistiek, vrachtwagens kunnen er niet in en uit en ook niet laden en lossen.

De havenarbeiders zijn niet de enigen die op oorlogspad zijn. Ook voor de fabrieken in Turijn vinden krachtige protesten plaats. “Alleen in dit land moet je voor je werk betalen, ik ben hier al 32 jaar, en vanmorgen kom ik er niet in, omdat ik niet gevaccineerd ben, men pakt de vrijheid van ons af”, schold een arbeider van Fiat Avio in Rivalta Torinese, die sinds de vroege ochtenduren samen met tientallen mensen voor poort 10 van de luchtvaart- en ruimtevaartfabriek tegen de verplichte groene pas protesteert.

“Arbeid is een recht, gratis tests”, staat er in een manifest van de werknemers. “Hier bij ons zijn ook gevaccineerde mensen, zeggen ze, maar wij geloven niet meer in deze regering. De burgers zijn boos, geweld is nooit gerechtvaardigd, maar wij kunnen er echt niet meer tegen. Ze hebben aan de grondvesten gewrikt, aan artikel 1 van de Grondwet, en daarbij vergeten dat de mensen van werk leven.”

Vrachtwagenchauffeurs, andere werknemers, gewone burgers en veel studenten sloten zich overal bij de demonstraties aan: in Florence, in Turijn, in Milaan voor het gerechtsgebouw, de universiteit en de vestiging van de staatszender RAI, in kleine steden en in de hoofdstad Rome op het Circus Maximus. De prefecturen en de politie verkeerden in staat van paraatheid. De initiatieven tegen de groene pas vinden “voor de ingangen van bedrijven en op luchthavens, in havens, op kruisingen van wegen, op autosnelwegen en op spoorwegen plaats en zijn erop gericht om onaangenaamheden te veroorzaken die de regelmaat van de dienstverleningen en productieactiviteiten zouden kunnen hinderen”, schreef het ministerie voor Openbare Veiligheid in een circulaire.

Alle ogen zijn gericht op de arbeiders van de haven van Triëst, die het aanbod van de regering om zich gratis te laten testen hebben afgewezen: 40% van de 950 havenarbeiders is niet gevaccineerd en zal vanaf vandaag de bedrijvigheid blokkeren, totdat de gezondheidspas afgeschaft wordt. Ondertussen heeft de nationale organisatie van Italiaanse transportondernemingen, Trasportiunito, aangekondigd dat “ongeveer 80.000 chauffeurs van vrachtwagens en andere voertuigen in 98.000 ondernemingen zullen ontbreken”. De verkeersvakbonden berekenen cijfers die, als ze bevestigd worden, tot het platleggen van volledige sectoren, niet alleen de logistiek, zullen leiden. De groene pas zal tot een economische catastrofe leiden, zegt de vakbond Serviziounito. De hogere kosten komen voort uit de ontbrekende productiviteit van de geschorste vrachtwagenchauffeurs, die vanwege personeelsgebrek niet vervangen kunnen worden. Het zou eveneens kunnen leiden tot “leveringsvertragingen, ongeveer 320.000 uur per dag meer dan de dagelijkse norm”. De vakbond Coldiretti benadrukt van haar kant dat “85% van het beroepsverkeer in Italië over de weg wordt afgewikkeld en dat het niet rijden van vrachtwagens de uitgaven van de Italianen bedreigt. Dit geldt in het bijzonder voor producten zoals melk, fruit en groente, die niet in de schappen terechtkomen.”

Ook in het openbaar vervoer is de situatie kritiek. Hier bedraagt het percentage ongevaccineerden tussen de 10 en 20%.

Ook de agrarische sector wordt getroffen: agrarische werkzaamheden zijn seizoensgebonden en kunnen niet onderbroken worden, en op de velden werken minstens 100.000 ongevaccineerde landarbeiders.

Ook bij de carabinieri, vergelijkbaar met de Nederlandse Koninklijke Marechaussee, zorgt de gezondheidspas voor ophef: meer dan 5000 van hen zijn niet gevaccineerd. De nieuwe vakbond van de carabinieri (NSC) bekritiseert dat soldaten zonder gezondheidspas gedwongen worden hun onderkomen in de kazerne te verlaten. Op de Facebook-pagina van de vakbond staat: “Alle carabinieri, die in de kazerne zijn ondergebracht, kregen opdracht hun slaapzalen te verlaten als ze tot middernacht niet in het bezit zijn van een groene pas”. “Het generaalcommando had blijkbaar het bevel aan de bewoners van de kamers gegeven om deze te verlaten en het onderkomen met een arbeidsplaats te vergelijken”, voegde de vakbond er aan toe, die benadrukte dat “geen enkel decreet ooit zo´n maatregel had opgelegd, die uniek was in de geschiedenis van het leger.” Bovenop deze carabinieri zijn er ongeveer 7000 politieagenten die niet gevaccineerd werden. Dit zijn de politiekrachten die de regering nodig heeft om haar gezondheidspas door te drukken.

Voor het eerst demonstreert ook de Italiaanse luchtmacht tegen de groene pas: de SIAM (Union Aeronautica Militare) had voor gisteren, 15 oktober 2021, om 07.00 uur de eerste historische “zit-blokkade” in de geschiedenis van de luchtvaart voor de poorten van het militaire steunpunt Sigonella tegen de verplichting voor de “betaalde” groene pas aangekondigd.

Als de Italiaanse minister-president Draghi, de voormalige nummer één van de Europese Centrale Bank, “een van de meest invloedrijke figuren van de wereldregering in dienst van de ´Great Reset´”, zoals het blog “Le courrier des stratèges” herinnert, geen concessies wil doen, dan is vandaag uiterst riskant en zou hem ertoe kunnen bewegen in te binden: de sociale en anti-groene pas agitatie is in Italië nog maar net begonnen…

(Bron: medias-presse.info)

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Francesca de Villasmundo

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Italië van noord tot zuid geblokkeerd

 1. karton zegt:

  Oh jee, is die Draki weer bezig ?

  Like

 2. Peter zegt:

  Opblazen die bende,een complot van bankiers en schurken

  Geliked door 2 people

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Zou zo graag willen dat iemand mij de zin; “Mario Draghi, een waardig vertegenwoordiger van de neo-communistische dictatuur van de kapitalistische financiers” eens uit zou leggen.
  Kapitalisme en socialisme/communisme zijn tegenovergestelde uitersten, “neo-communisme” mocht er al zoiets bestaan zou dus onmogelijk kapitalistisch kunnen zijn.

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Dat is niet zo moeilijk uit te leggen Tijl.
   Door de geschiedenis heen hebben allerlei soorten van volk wel iets van een soort van communisme proberen te verdedigen en op het moment dat zo iets doorgedrukt kon worden zijn de kopstukken van dit soort idiologiën op het einde van de rit schathemeltje rijk.
   Dus past Draghi wel degelijk in dat rijtje.

   Like

   • Tijl Uylenspiegel zegt:

    Ik zie Draghi nog niet oproepen; “proletariërs aller landen verenigt u” want dan zou hij zijn rijkdom snel kwijt zijn.
    Socialisme en ook communisme zijn in oorsprong arbeidersbewegingen ontstaan uit onvrede met het feodale systeem terwijl kapitalisten dik tevreden zouden zijn met een feodaal systeem.

    Like

  • Jules van Rooyen zegt:

   U bent werkelijk een Uilenspiegel, want kapitalisme en communisme/socialisme zij twee kanten van dezelfde medaille !! Beiden beogen de vernietiging van de middenstand en kleinere bedrijven, en de vorming van monopolies met aan één kant die van het staats monopolie (Sovjet Unie), en de andere kant die van het grootste bedrijven monopolie (VS).

   Like

 4. Julia zegt:

  Niet alleen in Italië ook miljoenen Amerikanen nemen ontslag https://www.xandernieuws.net/uncategorized/miljoenen-amerikanen-nemen-ontslag-vanwege-vaccinatie-verplichting/
  Prima gooi de boel maar flink plat ook goed voor al die onderdanige meelopers die zo blij zijn met het toegangspasje om puur uit egoïsme van een weekje zon te kunnen genieten, naar een festival of een etentje mogen . Het wordt met de dag gekker https://www.ninefornews.nl/gezichtsscans-gekoppeld-aan-corona-qr-codes-nederland-glijdt-steeds-sneller-af-naar-china-achtige-controlestaat/
  Nog even komt men makkelijker Noord Korea binnen als bij een festival. Welk onderdanig laf mens wil hier nog langer aan meewerken. Nou ik gun ze van harte dat ze straks voor de lege schappen in de super staan, uit armoede geen energie meer kunnen gebruiken om het optrekje te verwarmen, hun tonnen huisje als melkkoe zal gaan dienen. De massa onderdanige schapen hebben hier zelf aan meegewerkt en zijn mede schuldig aan het fascisme en de misdaad tegen de menselijkheid. Wie gelooft in barbaar De Jonge die straalt als hij wederom nieuwe maatregelen kan afkondigen maar van gezondheidszorg geen kaas heeft gegeten. Zelfs voor een klas is hij een stuk vergif dat alleen maar zeer slecht is voor kinderen omdat hij niet zo nalaten deze zwaar te indoctrineren met zijn ziekelijke kwelgeest. Als eerste moet deze psychopaat opgesloten worden. Uiteraard gevolgd door de mislukkeling en leugenaar Rutte en Grapperhaus. Grapperhaus de waardeloze onbenul die corona toegangspassen strenger wil handhaven maar de criminelen niet meer in de hand heeft in dit vergane land waar schietpartijen en steekpartijen dagelijkse kost zijn. Over Rutte zullen we het maar even helemaal niet meer hebben de lijst van zijn leugens, misleiding en wanbeleid is zo lang dat deze niet meer is te omschrijven. Wat mij betreft mag het verzet keihard zijn en vooral massaal om een einde te maken aan de politieke chaos dat Nederland zo langzaamaan totaal naar de afgrond heeft gevoerd.

  Geliked door 2 people

  • de barbaar zegt:

   Beste julia….zou je mijn geuzennaam niet willen verbinden met het grootste stuk schorem wat in nederland zijn stinkende adem uitstoot?
   Als je voor die strontzak nou vunzige rat zou neerzetten blijf ik van je houden!

   Like

   • Julia zegt:

    de barbaar Sorry nimmer zal ik u naam verbinden aan het gajes zoals De Jonge, Rute, Grapperhaus en de rest van de fascisten zoals ook aanhangsel Kaag en die zogenoemde artsen en virologen binnen het OMT. Wat ik werkelijk denk over dit soort gajes zal ik maar niet benoemen dan weet ik zeker dat ik voor het hekje sta bij zo een corrupte staatsrechter die maling heeft aan de mensenrechten en het politieke gajes in gelijk stelt.

    Geliked door 2 people

 5. Henk der Niederlánder zegt:

  Dat is slecht nieuws voor het WEF en hun marxistische vrienden, want dat zou zo maar over kunnen slaan naar andere landen.
  Voorlopig schat Ik in dat Frankrijk snel zal volgen.
  En natuurlijk zal er veel hinder zijn zoals bijvoorbeeld Supermarkten die niet bevoorraad worden, wat veel mensen natuurlijk problemen gaat geven.
  Van de andere kant is dit ongemak kortstondig en hetgeen wt ertegenover staat, het grote ongemak komen we nooit meer vanaf.

  Geliked door 1 persoon

 6. Boike zegt:

  Dat zouden wij hier in ons Nederland ook moeten doen !!!

  Staken en blokkades. Het hele land platgooien. En net zo lang volhouden tot er een eind is gemaakt aan de corona-kolder, de klimaat-kolder, de CO2-kolder, de migratie-kolder, digitale controle maatschappij en de boeren weer boer kunnen zijn.

  De ruttige leugenaar, Hugo de snuiferd, het wijf van al-Qaq, de sorry-man, Japie het rekenwonder en nog wat van dat soort satanisch schurkentuig en schorem moeten allemaal oppleuren. Of beter nog, wegens hoogverraad aan het land en het Nederlandse volk, ter verantwoording worden geroepen voor een tribunaal.

  Wij willen ons land terug hebben, de democratie terug hebben, het oude normaal terug hebben, onze vrijheden terug hebben, weer baas zijn in eigen huis en weer kunnen leven zonder angst voor injecties door necrofielen en een digitale controlemaatschappij !!!

  Geliked door 2 people

 7. Donald Duck Parkeerd zegt:

  Lijkt me dat touw met lus en boomtak kan zorgen dat onze grondwettelijke en mensen rechten worden gerespecteerd door de politici….roept u maar….!

  Geliked door 1 persoon

 8. Nachtkaarsje zegt:

  De wal keert het schip. Als de autoriteiten nog harder willen gaan optreden heb je een burgeroorlog. Het zal buigen of barsten worden, ook in Nederland.

  Geliked door 1 persoon

  • Joepiedepoepie zegt:

   Het overgrote werknemersaandeel zijn ambtenaren, waarvoor 30 jaar geleden al gewaarschUwd is?
   Zie die mart eens op de hand te krijgen?
   Politie,leger etc!

   Like

 9. Pingback: Italië van noord tot zuid geblokkeerd | E.J. Bron – CONSPIRACYFACTS – SAMENZWERINGSFEITEN

 10. scherpschutter1943 zegt:

  Dat de italianen staken moeten ze zelf weten maar straks als de rekening wordt opgemaakt van de door hen veroorzaakte schade komt Dragi bij de EU zijn hand weer ophouden en kunnen wij, nederlandse jan kloot weer de knip trekken. Daarom mijn advies aan de italiaanse regering, sla de opstand snel en hard neer en dwing desnoods met geweld, de stakers weer terug aan het werk. Gebeurt dat niet dan blijven ze doen wat ze altijd al deden, die spaghettivreters, van mijn geld lekker op hun nest blijven liggen en savonds gezellig de kroeg in.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s