De aanvoerder van de Islamitische Staat Nigeria werd geëxecuteerd

(Door: Joakim Scheffer – Vertaling: E.J. Bron)

Hij is dood en hij blijft dood. Zo simpel is het”, pochte de Nigeriaanse legerchef, toen hij verkondigde dat zjn strijdkrachten de radicale “islamisten”leider Abu Musab al-Barnawi (foto) met succes uitgeschakeld zouden hebben. De volgende dag waren er nog meer successen: meerdere Nigeriaanse nieuwssites berichtten over nog een aanval op belangrijke leden van de “Islamitische Staat in West-Afrika” (ISWAP). Volgens persberichten werden bij een van de razzia´s 20 terroristen gedood en raakte Modou Okocha, naast al-Barnawi een van de belangrijkste aanvoerders van de organisatie, gewond.

De ISWAP splitste zich in 2016 van de eveneens in Nigeria gevestigde terreurorganisatie Boko Haram af. Sindsdien zijn de beide terreurgroepen vijanden van elkaar en kwam het steeds weer tot botsingen tussen hun leden, waarbij ook de bloeddorstige leider van Boko Haram, Abubakar Shekau, om het leven kwam. Nu echter schijnt het Nigeriaanse leger in staat te zijn de terroristen zware verliezen toe te brengen, wat waarschijnlijk de in het land wonende christenen ook zal verheugen.

De terreurorganisatie Boko Haram werd in 2002 door de islamitische religieleider Muhammed Yusuf opgericht met het doel om de controle over Nigeria over te nemen en een radicaalislamitische heerschappij op basis van de sharia in te voeren. Weliswaar behoorde de vervolging van christenen vanaf het begin tot de activiteiten van de organisatie, maar na de dood van Yusuf in het jaar 2009 en de opkomst van Shekau namen de gruweldaden en wreedheden drastisch toe.

Volgens informatie van de Internationale Commissie voor Religievrijheid van de VS werden er alleen al in 2011 meer dan 37.500 moorden op christenen toegeschreven aan de ISWAP, Boko Haram en andere radicale “islamistische” organisaties.

Volgens informatie van een andere Amerikaanse organisatie, International Christian Concern, bedraagt het aantal vermoorde christenen sinds 2002 tussen de 50.000 en 70.000, wat betekent dat meer dan de helft van de moorden op christenen in de wereld in de afgelopen tien jaar in Nigeria plaatsvond. Volgens een actueel onderzoek van de NGO InterSociety hebben alleen al in de eerste 200 dagen van het jaar 2021 minstens 3400 christenen, waaronder tien priesters en dominees, hun leven verloren door religieuze vervolging. Dat zijn zestig minder dan bij de totale schatting voor het jaar 2020.

Dat betekent dat er gemiddeld elke dag zeventien christenen gedood worden

Bovendien weten we van ongeveer 3000 jonge meisjes en vrouwen, die op grond van hun religie ontvoerd en vastgehouden worden. Dit is het geval met de 14-jarige Leah Sharibu. Zij werd in 2018 samen met 110 anderen door Boko Haram ontvoerd. De islamitische kinderen werden vrijgelaten, maar Leah heeft haar christelijk geloof niet afgezworen en wordt nog steeds als slavin gehouden. Volgens enkele berichten heeft de nu 17-jarige haar tweede kind ter wereld gebracht, dat door de verkrachting door haar ontvoerders werd verwekt.

In het jaar 2019 werden 11 christenen door ISWAP-terroristen als wraak voor het vermoorden van de leider van de Islamitische Staat onthoofd. De videobeelden werden op 26 december gepubliceerd en geeft een duidelijk signaal af aan de hele christelijke gemeenschap.

Ondanks de meedogenloze aanvallen op christelijke gelovigen en instellingen in Nigeria onderneemt de internationale gemeenschap weinig om het probleem op te lossen. Afgezien van toespraken, waarin hun daden veroordeeld worden, en bijdrages op de sociale media bestaan er nauwelijks concrete maatregelen en vaak geen nieuwsberichten over de gruweldaden in de mainstream media.

Het optreden van het Nigeriaanse leger kan dan wel een zekere hoop betekenen voor de christenen in het land, maar zonder een meer vastberaden optreden van de internationale gemeenschap zal de nu al decennia lang durende volkerenmoord waarschijnlijk nauwelijks beëindigd kunnen worden.

(Bron: Magyar Nemzet)

Bron:
unser-mitteleuropa.com
Door: Joakim Scheffer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Een reactie op De aanvoerder van de Islamitische Staat Nigeria werd geëxecuteerd

  1. Ravian zegt:

    Het is simpel, dit houd pas op als de islam niet meer bestaat, maar dat durft de politiek geeneens toe te geven, laat staan dat ze bereid zouden zijn daar werkelijk zorg voor te dragen.
    En zo blijft dit al 1400 jaar etterende gezwel dan wereldwijd enorme aantallen slachtoffers veroorzaken.
    En de goedmensen kijken gewoon de andere kant op.

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s