Inflatie is de gevaarlijker pandemie

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

De westelijke democratieën zijn failliet. In verschillende omvang en met geringe uitzonderingen. Maar over het algemeen is deze negatieve bevinding juist. Sinds ettelijke jaren wordt er geld in gigantische mate uit het niets gecreëerd om het faillissement te verbergen en te vertragen. Dat kan echter niet eindeloos. Daarmee krijgen nu ook de vele miljoenen Duitsers te maken, die onlangs nog met grote meerderheid politieke krachten hebben gekozen die zich nu net zo onwillig als hulpeloos met de razendsnelle inflatoire ontwikkeling op alle gebieden moeten bezighouden. Want of het nu gaat om levensmiddelen, energie, consumptiegoederen, dienstverleningen van welke aard dan ook – de prijzen stijgen. En dat heeft een reden: er circuleert veel te veel geld voor een bijna gelijkblijvende hoeveelheid goederen.

Het virusgebeuren, dat “corona-pandemie” wordt genoemd, heeft, oppervlakkig bekeken, nog een keer tot een ware orgie van het scheppen van geld geleid. In de VS en ook in de EU wordt niet langer in miljarden, maar in biljoenen gerekend. Maar die dienen er niet toe om de viruscrisis af te vinken, maar zijn slechts een nieuwe poging om het al lang volkomen geruïneerde geldsysteem van het Westen in leven te houden. Datzelfde gebeurde na de recessie van 2000 en eveneens na de grote crisis van 2008. Maar tot nu toe beperkten de inflatoire gevolgen zich grotendeels tot vermogens zoals onroerende goederen, aandelen of kunstwerken. Dat heeft geleid tot de illusie dat de door de politiek en de centrale banken verantwoorde inflatie onder controle zou zijn en de rijken gewoon niet rijker zouden worden.

Er wordt echter zeker een andere weg ingeslagen: de crisis wordt met nog meer geldschepping pas goed aangewakkerd, zodat uiteindelijk een hyperinflatie met de feitelijke onteigening van alle spaartegoeden en de vernietiging van de welvaartsstaat onafwendbaar zal zijn. De centrale banken in de VS en de EU hebben in ieder geval hun kruit verschoten. Daarom zullen ze de dosis van de drug geld moeten opvoeren om de catastrofe te vertragen, aangevuurd door die politieke krachten, die vrezen voor hun bestaan aan de macht. En de systeemgetrouwe media zullen de situatie mooipraten en proberen de wantrouwig geworden massa´s gerust te stellen: het zou allemaal maar tijdelijk zijn, de “corona-pandemie” of Poetin zouden de schuld hebben, de ECB zou alles onder controle hebben. Er spreekt echter veel voor dat we nu in de wurggreep van de veel gevaarlijker pandemie zitten – de inflatie.

Bron:
pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Inflatie is de gevaarlijker pandemie

 1. Blaffertje zegt:

  Klopt 100%.
  Dit zag je ook kort voor WWII en mijns inziens stevenen wij nu op WWIII af.
  Wat Hitler niet lukte proberen ze nu opnieuw.
  Het derde Rijk aangevoerd door CLaus Swaab.

  Geliked door 3 people

 2. BigLJohn zegt:

  In aansluiting op bovenstaand artikel; Ik weet wel dat de banken in Tilburg al hun geldautomaten aan het opruimen zijn. De bank waar wij klant zijn (ABN – AMRO) aan de Spoorlaan had van oorsprong een behoorlijk groot bankgebouw. Opeens gingen ze de complete bovenverdieping verbouwen en verhuren als appartementen. Daar bleef het niet bij. De laatste weken werden ALLE geld en munt automaten zowel binnen als buiten het pand opgeruimd. Ik zei al tegen mijn vrouw; dit wordt het begin van het einde. Eerst van de banken, en dan voor ons. Geld pinnen kan alleen nog maar bij bepaald bouwmarkten en bij Albert Heijn. Zolang die automaten er daar nog staan. In het verband met bovenstaande feiten valt dan ook te verwachten dat ook het contante geld gaat verdwijnen en de ECB in beeld komt als de bank voor iedereen. Want immers; als zakenmensen geen rolletjes kleingeld meer kunnen halen bij de bank en ook niet meer kunnen inleveren, stokt het zakendoen met contant geld en moeten de klanten wel gaan pinnen !

  Geliked door 1 persoon

  • Blaffertje zegt:

   @BigLJohn.
   ING dito.
   Overal verdwijnen ze.
   De service van banken is de laatste 10 jaar al drastisch aan het afbrokkelen, maar wij als klanten mogen voor hun diensten wel steeds meer betalen.
   De SNS bank begon in mijn beleving als eerste met filialen sluiten en de service minimaal maakte.
   Als je geld bij hen wil storten, wat voorheen kosteloos kon als je rekeninghouder was, moet je dat nu aangetekend opsturen naar het hoofdkantoor en ben je dus al een aardig bedrag kwijt voordat het op jou rekening gestort word bij diezelfde bank.
   En dit zou allemaal verband houden met het wit wassen van geld?
   Mijn reet.
   De criminelen zitten al lang in de bitcoins, witwassen doen zij vrijwel niet meer.
   Het gaat er om dat u en ik, de brave burgertjes, hun geldstromen te controleren zijn, niet die van de criminelen die krijgen ze toch niet.

   Ze willen totale controle.
   Ik ben laatst van GeenStijl af geflikkerd omdat ik schreef dat het niet om het vaccin ging, maar om de QR code waardoor je makkelijker te traceren bent en de overheid makkelijker achter allerlei gegevens kan komen, ook gegevens die niets met het virus te maken hebben.
   Ik was een wappie.
   Maar waarom telt de SMS van de GGD dan niet waarop staat dat ik negatief ben?
   Omdat ze daar niet zoveel informatie mee kunnen vergaren over uw en mijn gezondheid.

   Alleen al het feit dat u uw burgerservicenummer moet invoeren om de QR code te activeren moet bij iedereen al de alarmbellen laten afgaan, als ze dat hebben kunnen ze alles van u en mij achterhalen.

   Die corona app is niet waterdicht, dat is al een aantal keren gebleken en hackers kunnen zo je identiteit jatten.
   Met de laatste update van de QR code, schijnt nu de geestelijke gezondheid van de QR drager te zijn toegevoegd als ze dat gaan uitlezen.
   Wat heeft dat in vredesnaam met het virus of de vaccinatie te maken?
   Helemaal niets.
   Maar bij ieder update word er meer van uw digitale medische dossier toegevoegd.

   Like

 3. Jan zegt:

  En Amerika gaat regelrecht stagflatie* tegemoed, wegens het waardeloze beleid van de Biden-maffia

  * is een situatie waarin de inflatie hoog is, de economische groei vertraagt, en de werkloosheid steeds hoog blijft. Het werpt een dilemma op voor het economisch beleid aangezien maatregelen met als doel voor een lagere inflatie te zorgen de werkloosheid kunnen doen verergeren en vice versa. 

  Video
  https://www.thegatewaypundit.com/2021/10/dr-peter-navarro-discusses-biden-driving-country-towards-stagflation-massive-spending-supply-chain-tatters/

  De vernietiging van Amerika ligt in ieder geval op schema

  Geliked door 1 persoon

 4. ronjaspers zegt:

  Niet alleen zijn de westerse “democratieen” failliet,ook de mensen geestelijk en moreel.Ook zijn veel mensen decennia lang gehersenspoeld omdat ze andere voor hun laten denken en spreken.Ieder mens heeft een eigen karakter en persoonlijkheid en identiteit,waarom laten mensen zich in een keurslijf stoppen van feminisering,decadentie en politieke correctheid.Mensen doen dit om er bij te horen,bang om maatschappelijk buitengesloten te worden.

  Like

 5. Joepiedepoepie zegt:

  Schop de demmissionaire kornuiten uit t kabinet , want die stagneren de economie met bbb=666!

  Like

 6. antiislamnu zegt:

  Bitcoin en fysiek goud de enige oplossing cash is waardeloos bij inflatie

  Like

 7. Jan J zegt:

  We worden ook nog onteigend.
  Mijn pensioen wordt al 16 jaar niet geïndexeerd. Uitgaande van 2% inflatie is een euro van 16 jaar geleden nu nog maar 74 cent waard.
  Dit betekend ook dat mij en veel anderen al 3 jaarsalarissen zijn ontnomen.
  Voor spaargeld idem, waar je boven een bepaald bedrag ook nog belasting betaald.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s