VALSE PATRIOTTEN…

(Door: “Driek”)

Het was op 11 mei 1894 dat Anton Adriaan Mussert te Werkendam werd geboren. De kleine boreling was klein van stuk, doch recht van lijf en leden en goed gezond. We zouden in de jaren dat Anton een volwassen man was, nog heel veel van hem horen.

Blijkens het dagboek dat Mussert bijhield wist hij al in de zomer van 1940 dat de Joden uit Nederland zouden worden weggevoerd. Hij nam het voor kennisgeving aan, hij was van dat deportatieplan van Joodse burgers niet gechoqueerd. De leider der Nederlandse Volksbeweging had wel wat anders aan zijn hoofd.

Nederlanders zijn van kinds af aan geschoold in een goede orde. In de herfst van 1940 moest iedere burger die een openbare functie vervulde een onschuldige verklaring ondertekenen: ‘De ondergetekende is van Arische bloede.’ Alleen maar tekenen, dat je Arisch bent, dus niet Joods. Meer niet. Het was een zuivere administratieve handeling. Ben jij een Jood? Nee? Nou, waarom dan niet tekenen? Wat geeft het nou of je een Jood bent of niet? De Nederlander dacht, wat maakt het nou uit, of je een Jood bent geen Jood, het was een handtekening op een stuk papier. De burger paste zich aan, het was tenslotte maar een administratieve maatregel.

De Boa’s in de jaren ´40

Het was in de herfst van 1941 dat overal bordjes verschenen ‘Voor Joden verboden’. Elke openbare gelegenheid was voor Joden verboden: parken, bioscopen, restaurants, cafés, hotels, sportzalen, kortom: alles. Er werden speciale markten geopend die alleen voor Joden toegankelijk waren. Toen moesten er door Joden formulieren worden ingevuld.

Beste lezer, er is al veel over de Jodenvervolging geschreven, dus dat ga ik hier niet doen. Ik beperk mij tot enkele maatregelen. Maar, ja, nu komt het: De Nederlandse burger, Jood of niet Jood, moet in het jaar 2021 een pasje aanvragen om tot horeca-etablissementen te worden toegelaten. Ach, denkt de Nederlander, het is maar een pasje, wat geeft het nou, het is maar een formaliteit, zuiver administratief. Wat zal ik me druk maken? Ik mag overal weer naar toe. Ik kan weer een café bezoeken, of uit eten gaan. Ja, die brave Nederlandse sukkel laat zich alles weer makkelijk wijsmaken.

KENNISGEVING

Sinds eind juni 2021 moet de corona-pas aan de deur worden gebruikt bij festivals, evenementen en sportwedstrijden. Vanaf 25 september moet de pas op meer plekken worden gebruikt. Detoegangscontrole is bij bezoekers vanaf 13 jaar in de culturele sector en bij horecagelegenheden verplicht. Op een terras is geen corona-toegangsbewijs nodig. Met een geldig corona-toegangsbewijs mag U naar binnen. Wie niet (volledig) gevaccineerd is, kan gebruik maken van een toegangstest.

Indien u geen geldig bewijs kan tonen wordt u bij verzet uit het etablissement verwijderd door een te hulp geroepen Boa.

De NSB telde bij de oprichting op 14 december 1931 twaalf leden. Eind 1941 telde de NSB al 75.000 leden. We kennen inmiddels de kwalijke rol die de volgelingen van Mussert gedurende de oorlogsjaren hebben gespeeld. Ik hoop toch niet dat al die Nederlanders die nu een pasje hebben de volgende stap nemen.

Ik wens U allen nog veel hoop en zegen.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

(PS: © 2021. Niets uit bovenstaand artikel mag worden gebruikt of gewijzigd op andere blogs/sites zonder de nadrukkelijke toestemming van de webmaster!)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op VALSE PATRIOTTEN…

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Ik zou zeggen lees mijn reactie nog maar eens op het vorige artikel.

  Actuele kaart van Australië . . .

  Ook in Hessen Duitsland word de druk om te spuiten drastisch opgevoerd.

  Geliked door 1 persoon

 2. Edwin Vissers zegt:

  Ik wens U allen nog veel hoop en zegen.

  God is licht en in Hem is in het geheel geen duisternis. (1 Johannes 1:5) Als één, of meerdere karaktereigenschappen van God te veel of te weinig aandacht krijgen, dan ontstaat een gekleurd beeld van wie God werkelijk is. De Bijbel leert over het veelkleurige karakter van God o.a.: God is licht.

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Dit moet je opsturen naar de bruinhemden van de vvd.

  Geliked door 3 people

 4. Pingback: VALSE PATRIOTTEN… | E.J. Bron – CONSPIRACYFACTS – SAMENZWERINGSFEITEN

 5. Harry zegt:

  Die Werkendammers zijn een vreselijk gereformeerd volkje , Driek !
  Die tyfusmentaliteit van Mussert heerst daar nog steeds .
  Ze gaan ook nog steeds in middeleeuwse kledij naar de kerk .
  Ze doen hun uiterste best om alles wat niet in hun straatje past te dwarsbomen .
  Weet van “ grote “ ondernemers daar , dat ze hun klanten voor vele tonnen bedonderd hebben , maar ze hadden zichzelf zó ver ingedekt , dat ze vrijuit gingen .
  Ik woon er vlak bij , je hoeft amper meer dan de rivier over te steken !
  Verhalen en voorbeelden te over !
  En die rot mentaliteit zit er van hoog tot laag in !
  Het is heus geen toeval dat lui zoals Mussert uit een dergelijke omgeving kwamen .

  Geliked door 4 people

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ondergetekende leest graag en veel over de vaderlandse geschiedenis, wat vaak storend is dat is dat het niet gezien wordt in de context van de tijd.
  Zo doet de titel ook geen recht, de NSB’ers van het eerste uur waren wel degelijk patriotten die net als in Duitsland een variant van het fascisme aanhingen; het nationaal socialisme.
  In de vooroorlogse jaren was het antisemitisme wijdverbreid en kwam in heel Europa voor, het was dus ook voor velen geen onoverkomelijke drempel waarbij aangetekend dat het in de beginjaren niet of nauwelijks genoemd werd in de statuten.
  De communicatie zo je daar al van kon spreken stond op een zeer laag peil, een Hagenaar wist zodoende niet of nauwelijks wat zich twintig kilometer verderop in Rotterdam afspeelde en vice versa, dat is nu met radio telefoon internet nauwelijks nog voor te stellen.
  Het nationaal socialisme kwam nagenoeg overeen met dat in Duitsland ware het niet dat het antisemitisme daar nadrukkelijker aanwezig was.
  Nadat Nederland door de Duitsers was ingenomen en bezet was het een in hun ogen logische stap om toenadering te zoeken en in hun ogen speelde mee dat ze ooit in de toekomst hoopten een soort zelfstandige provincie binnen het Duitse rijk te worden.
  Nu wordt vaak met enig leedvermaak naar de bombastische redevoeringen van Mussert gekeken maar ook dat was in die tijd vrij normaal, kijk maar eens naar oude opnames van het Polygoon Journaal zoals dat in alle bioscopen werd vertoond.
  Kennelijk hadden mensen daar behoefte aan.
  Nee ik verdedig de NSB’ers niet en ik veroordeel hun collaboratie in latere jaren zeer maar ik vind het een kwalijke zaak dat dingen uit hun verband worden getrokken.

  Like

  • Bert zegt:

   Niet alleen antisemitisme.
   Andersom gebeurde het net zo hard.
   Op je kop spugen als je te dicht langs de huizen liep in Amsredam Zuid, heeft mij oma mij wel eens verteld.
   Mijn opa had 2 brillenwinkels voor en na de oorlog en altijd gezeik met dezelfde klanten.
   Geen onbekende in die tijd.
   De naam en plaats hier plaatsen zou mijn naam verraden
   Het kwam niet allemaal van 1 kant volgens mijn oma.

   Like

  • Blaffertje zegt:

   @Monalisa.

   Die wijven waren het ergste.
   Ze waren sadistischer dan de mannen.

   https://historiek.net/gruweldaden-van-hitlers-beulsvrouwen/40902/

   “Ze vergezelde haar baas vaak op routineuze bezoekjes aan het getto; ze werd gezien terwijl ze hun paarden aan de poort bij de ingang van het getto vastmaakte. Op 16 september 1942 betrad Altvater het getto en liep naar twee Joodse kinderen toe, een kind van zes en een peuter die bij de gettomuur woonden. Ze gebaarde naar hen alsof ze van plan was hen iets lekkers te geven. De peuter kwam naar haar toe. Ze pakte het kind vast en hield het zo stevig in haar armen dat het begon te schreeuwen en los probeerde te komen. Altvater pakte het kindje bij de benen vast, hield het ondersteboven en sloeg zijn hoofd tegen de gettomuur alsof ze een kleedje uitsloeg. Ze wierp het levenloze kind voor de voeten van zijn vader, die later getuigde: ‘Zoveel sadisme heb ik nooit gezien bij een vrouw, ik zal dit nooit vergeten.’ (…) Altvater vermoordde dit kind op eigen houtje.” (188)

   Like

 7. jetse47 zegt:

  Driek, U hebt het weer bij het rechte eind.

  Like

 8. Edwin Vissers zegt:

  In het hol van de leeuw ,Gods aanbidding

  Like

 9. Niek zegt:

  beste Driek, je hebt volkomen gelijk, ik heb mij vaak afgevraagd hoe de 2e ww kon ontstaan?
  We zitten al verder in de shit dan we denken, denk ik.
  De herkenbaarheid en herhaling van zetten ziet er elke keer weer bekent uit ook in
  andere regimes zie je steeds het zelfde en vroeg mij al zo’n 20 jaar af wat ik niet zag?
  Ik was opzoek naar mijn blinde vlek, het voelde alsof ik in de maling werd genomen maar
  kon het niet zien of bewijzen maar momenteel zie ik de technocratie overal om mij heen.
  De gewone volgzame mensen zien het niet eens en zijn zich er amper van bewust en heel
  sluipende wijze worden ze onbewust megenomen in het willen deugen want de meeste
  willen lief zijn en verantwoordelijkheid tonen, de meeste mensen deugen, echt!
  precies daar zit de kern in het psychologisch denken naar elkaar veroordelen zoals in geloof?
  Het is een menselijke drift om elkaar te veroordelen waar velen zichzelf niet van bewust zijn.
  wij worden misbruikt in het spel op het bord wat gaande is, mooier kan ik het niet maken.

  Like

 10. leeuw7 zegt:

  Nog nooit heb ik mij zo onveilig gevoeld in die slechts 65 jaar dat ik leef in Nederland!!De grootste en achterbakste bedreiging is voor mij de complete uitsluiting uit het openbare leven ,door mij niet te laten vaccineren met een experimenteel Covid vaccin !!Waarschijnlijk zullen de moedige ongevaccineerden straks tot zondebokken worden gemaakt t.o.v. de gevaccineerden !!Mijn opa en oma werden ook als Nederlandse burgers(zondebokken) met behulp van de Joodse raad en Nederlandse justitie ambtenaren op transport gesteld ,en op 19 november 1943 vermoord in de gaskamers van Auschwitz !!Hoewel zij zelf het dodentransport betaald hadden ,heb ik persoonlijk als nabestaande nog nooit één welgemeende verontschuldiging of minimale hulp genoten van de naoorlogse nalatige Nederlandse overheden !!Nooit zal ik mij laten chanteren door de demissionaire psychopaten als Mark R.,Hugo de J. of door Corona Gestapo Hauptman Ferdinand G.,nooit zal ik een Corona Ausweis aanvragen !! Stop de QR-krankzinnigheid!!RIVM=reinste intimidatie van mensen!!Stop het Corona apartheidsregime van de demissionaire psychopaat Mark R.!!

  Geliked door 5 people

  • ronjaspers zegt:

   Leeuw7.Ik moet u helaas teleurstellen,dit gaat (helaas) niet stoppen.De satanische globalistische elite is al ruim een eeuw aan het plannen om 90% van de wereldbevolking uit te moorden.

   Like

 11. Joepiedepoepie zegt:

  Vroeger hadden we Mussert, nu hebben we de hele 2de slaapkamer zowat?
  Stelletje landverraders!

  Geliked door 3 people

 12. antiislamnu zegt:

  De burgemeester van Katwijk gaat undercover boa’s inzetten om te controleren op corona pas check ik weet genoeg.

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Tjah Antiislamnu.
   Je kunt wat dat betreft wel stellen dat de NSB nooit verdwenen is.

   Geliked door 3 people

  • Bert zegt:

   Dat hebben ze bij alles gedaan waar ze controle over willen hebben.
   Lok tieners die vragen of je tabak of bier voor ze wil halen.
   Nou deed ik dat toch al nooit. Vraag maar aan je moeder of ze wat wil meenemen.
   En zo zijn er nog vele te bedenken.
   We leven hier tussen de verraders, hou er rekening mee.
   En de verrader slaapt nooit.

   Geliked door 1 persoon

 13. Xander zegt:

  Naar het schijnt is circa 80% ‘gevaccineerd’ en glimmend van trots laten ze hun QR code zien.
  Let wel! 2021 gaat voorbij net als 40/45 overging en niet dankzij de volksleugen dat de Nederlanders zo dik in het verzet zaten.
  Mijn voorspelling is dat wanneer de mensen en de economie medio 2023/24 weer een beetje uit het dal kruipen en Nederland bij zinnen komt het lijkt dat op verjaardagen meer dan 80% tegen het injecteren was…
  Daar zitten ze dan weer te pochen dat ZIJ ertegen waren en dapper weerstand boden, nou vergeet het maar.
  Denkend aan het overgrote deel van de Nederlanders dat net als in 40/45 ver na mei 45 bij het verzet is gegaan.
  Helaas voor de echte simpele zielen of in sommige gevallen gelukkig komen de hedendaagse meikevers er nu niet mee weg.
  Het ingespoten vax-gif zal zijn als pek en veren of erger een soort ‘medisch’ vuurpeloton.
  Opdat wij niet vergeten!

  Geliked door 1 persoon

 14. Groene Leeuw zegt:

  De grootste fout die de geallieerden en de Russen hebben gemaakt, is dat ze niet alle handlangers van het Duitse Rijk hebben geélimineerd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s